Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

Bu listede extremite kısalığı yok,parmak amputasyonu yok,tek gözle ilgili bi acıklama yok.yanılıyormuyum bilmiyorum.
Zaten listedeki hafif durumdan kasteddiği durumlar 3 sınıf vergi indirimine giren durumlar deilmi.

bulent bey ben 2003 sgk girisli vergi indirimim surekli bu konu beni ilgilendiriyormu

ercan 34

Vergi indirimi ile SSK (4a)'dan emekli olacaksanız hayır. Yani memur ya da bağkurlu olmayacaksanız hayır.

Abi örneğin el-kol da amputasyonlarında bir elde 1veya iki parmayın amputasyonu listede yok varsa yoksa ya 8 parmagın MF den ampute olmuş olacak yada iki baş parmak birden.Yani 2-3-4 parmakların DF den amputeyse bu engel bile deil,listede yok..Listedeki hafif durumlar zaten önceden %35-40 bandında puan verilen durumlar,eskiye göre 5-10-20 oran verilen durumlar artık değerlendirmeye girmiyo.

OturanBoğa abi benim şizofreni orta dereceli ye giriyo. Buna göre engelli emekliliğimi kaç orandan hesaplamam gerekiyo yıl ve prim için. Not:sgk girişim 2012

mehmet_ea

Hafif dediği %40-49 arası demek
Orta dediği %50-59 arası demek
Ağır dediği %60 ve üzeri demek

1998 yılından beri kesintisiz olarak memur olarak görev yapmaktayım.Burada edindiğim bilgiler ile haziran ayında rapor alıp, raporumu SGK ya gönderdim.Gelen olumlu sonuç üzerine bu ayının 16 sında emekliye ayrıldım.Şu an e devlet üzerinden maaş bağlama servisinde işlemlerimin devam ettiği görünüyor. Bu durumda yeni yönetmelik beni kapsamıyor degil mi?

OturanBoğa
Bülent bey rica etsem yukarıdaki sorumu cevaplayabilir misiniz?
Teşekkürler...

2008 sonrasi girisliyim. %40 oranla ilerde vergi indiriminden emekli olmak istesem olamayacak miyim artik?

selda can
Sizinle ilgili değil.

alikemall
Zaten Ekim 2008 sonrası sigortalı olanlar vergi indirimi ile emekli olamazlar. Bu zaten böyleydi. Şimdi sgk hastalık listesi belirleyici sizin için. Oradaki değerlendirmeye göre 5510 28'e tabisiniz:

bagkur.PNG

O kadar ilgin hastalık değerlendirmesi yapmışlar ki,x
Mesela eskiden uyku apnesi değeri belli bir değerin üzerindeyse yanılmıyorsam 80 in üzeriyse 35 ağır verip geçiyorlardı,
şimdi istersen değer 100 olsun cihazla sıfırlanıyorsa bu abilere göre siz uyku apnesi hastası değilsiniz.
Bide oturan boğanın dediği gibi, komplikasyonsuz diyabet, hepatitin pek çok çeşidi, gözle ilgili çoğu rahatsızlık engel olarak kabul edilmiyor. Listede yok.
Yani biz sağlamız bombayız.

Benimki60+20=68 2012 emeliyim
Nasıl olacak

Emekli değilim sskliyim 60+20=68 raporum var
2012 girişli yim emeklilik durumum e şekilde olacak

çok değerli bülent kardeşim yeni cıkan yönetmenlikte olan Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
IQ 51 -69 bizim rahatsızlığımızda IQ 50 -69 kapsarmı bi yardımcı olursanız sevinirim keyifli huzurlu ömürler..

Bu hastalık listesinde varsa vergi indirimi/emekliliğe hak kazanıyoruz doğrumu???

Genelgeyi Okudum,
Lehimize olan yada eski raporların geçerli olduğu yönünde bir açıklama göremedim. Yada gözümde kaçtı ise söylerseniz bende görmüş olurum.

1)- Kafama takılan; engelli raporu olan ve süresizlerde dahil emekli olmak istediğinde bu yazılı hastalıklar yoksa olamıyor mu?

Örnek: tıp 2 + kolesterol + reflü. + Triot + tansiyon : 50 (balhazart toplamı )

2)- Genelge çıktı da, bunun için kanun değişmesi gerekmez mi ? Şimdiye kadar emekli olanlar kanuna göre emekli oldu. ( 5510 yada diğer )
Şimdi genelge farklı birşey açıkçası kafam karıştı ?

3)- açıkçası bu Genelgeyi SGK uzmanı yada iyi bir avukat yorumlarsa daha doğru olur diye düşünüyorum.
Oda bu sitede hiç denk gelmedi. Çevresinde olan varsa sorabilir mi ?

Bizim yapacak bir şeyimiz yok gibi... Bunu ancak; sivil kurumlar yada muhalefet partileri genelge için dava açıp iptal yada değişiklik isteyebilir diye düşünüyorum.

Günaydın, 28.07.1997 sigorta girişliyim.23.09.2021 tarihli %40 2yıl süreli raporum çıktı 4A sigortaya tabiyim.Pazartesi emeklilik başvurumu yapacaktım. Bende bu durumdan etkileniyor uyum acaba? Çok teşekkürler.

SYUKSL

Özel sektörde olacağın için kaybedecek birşeyin yok( memur olsaydın emekli olur bir süre sonra iptal olsa işinden olurdun )

Başvurman senin daha fatdana olacağını düşünüyorum.

Karar senin

Sevgili arkadaşlar Günaydın hayırlı sabahlar cümleten
Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi mevcut olan 4A ssk'lılar için söylüyorum

Kazanılmış hak olduğundan dolayı emekli olmak için herhangi bir sıkıntı yoktur hatta emekli olduktan sonra sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olduğu halde SSK sizi kontrole gönderse bile raporunu daki hastalığınız devam ediyorsa aynı tanılar mevcutsa en son çıkan yönetmeliğin 15 inci maddesi 4. kısımda belirtildiği üzere hak kaybınız olmayacaktır Ben bu şekilde yorumladım .

Bu yönetmelik yayınlandıktan sonra yeni rapor alacak olanlar için bu yönetmelik geçerlidir

mahmut56

1- 5510 zaten kurum sevki ile işlemi şart koşuyor. Yani özellikle yönetmelikte bir atfa gerek yok. Sürecin başlangıcı sgk sevki gerektiriyor.

2- Hayır. Yönetmelik kanuna uygun zaten.

3- Kafa karıştıracak bir durum yok, yönetmelik çok net. Yüzbinlerce sakat artık engelli değil. Hayırlı olsun.

SYUKSL
Sizlik bir durum yok.

Başvurabilirim o zaman.Çok teşekkürler🙏

Peki bu yonetmelik sadece emeklilik icin mi. Ben 2019 daki yonetmelige gore %40 aldim. Ekpss ye girecektim. Bu yonetmelige gore(28.09.2021) benim hastaligim yetersiz goruluyor. Ekpss ye giremeyecek miyim?

alikemall

Bu yönetmelik benim anladığım sadece emeklilik için. Yani engelli raporları engelli haklarınız vs devam ediyor. Ama emekli olmaya çalışırsanız ve memursanız devlet yassah hemşerim diyor.

Ben bu yönetmeliğin hukuka uygun olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Mutlaka iptal edilecektir. Ha ben uğraşırmıyım hayır, artık gerçekten çok yoruldum ve bu saçmalıklarla uğraşmaktansa 20 yıllık memuriyetimi feda edip istifa edip yurt dışına yerleşme kararı aldım.

Uğraştınız ve yönetmeliği iptal ettirdiniz diyelim. İnanın gene rahat olmayacaksınız. Adamlar üç yılda bir hastalıkları güncelleyeceklerini söylüyorlar. Dünyanın neresinde bir insanın üç yılda bir önce engelli, sonra değil, sonra tekrar engelli ,sonra tekrar sağlam olduğuna bu şekilde karar veriliyor. Keza yönetmeliğin altında özel maddelerde öyle yuvarlak cümleler kurmuşlar ki. Benim anladığım adamınız varsa bir şekilde üç beş hastalık birleştirir hallederize dönmüş olay.

Memur olanlar için şunu söyleyeyim. Bu yönetmelik iptal olsun olmasın hiç farketmez eğer ölümcül bir hastalığınız yoksa aman ha emekli olmayın. Olmayanlar ve şu an bizi kapsamıyor diye sevinenlere de tavsiyem seneye bir bakmışınız kötüyü iyiyle denkleştirmek yerine iyiyi kötüyle denkleştirirler. :)))

Bu son çıkan yönetmelik galiba yeni rapor için geçerli gibi geldi bana öyleyse çok kötü olmuş

Bülent bey, 28.09.2021 tarihli yazınızda, kontrol muayenesinde güncel mevzuat uygulanır demiştiniz. Bugün raporun alındığı tarihteki mevzuat uygulanır diyorsunuz, Yeni bir araştırma mı yaptınız, hangisi doğru.

Günaydın kardeşim

1)-Engelli raporu aldıktan sonra isyerim ( 657 tabiyim memurum ) SGK sağlık kuruluna gönderdi. ( Sevk olmadım normal bir vatandaş gibi hastaneye başvurdum onlarda engelli raporu verdi. Engelli raporu nu işyerine verdim. Oradanda SGK gönderildi )

2)-SGK sağlık kurulu %56 oranla kontrol şerhi koymadan onayladı. 2019 yılında oldu. (Engelli oranı ile aynı )

3)- 5510 tabiyim ileride emekli olmak istesem SGK beni yeniden hastaneye sevk eder mi? Yada kazanılmış hakkım var mı ?

4)- sigorta girişim 1998 , memuriyet Kasım 2008, şuan 5510 tabiyim. Süresiz vergi indirimi ile engelli raporum var.

Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

mahmut56

Mevzuat açısından kurum sevki ile hastaneden rapor alınması gerek. Ama bunun aksi uygulamalar da görüyoruz. Siz emekli olana dek bu konuda daha net bir tutum belirlenir ve çok çok çok muhtemelen sgk sevki ile rapor almanız istenir.

Üst Alt