Şu an şok olmuş durumdayım
Herkese hava atıyordum 2023 te emekli oluyorum diye
Şaka bir yana 23 ncü sayfaya kadar yazılanların tamamını okudum. Ben vergi indirimim ile emekli olabilirim diye sevinirken SGK bir anda meydana çıkıp hoop hemen sevinme kolay mı öyle erkenden emeklilik. Alıveririm elinden hakkını engelli iken sağlama çeviririm seni görürsün erken emeklilik neymiş. Sinirden ne yazacağımı bilemiyorum. Birde bu 1 Ekim 2008 tarihinden nefret ediyorum. Geçmişte 38 yaşında emekli edilenlerin cezası neden gelecek nesillere yükleniyor. 1 Ekim 2008 den önce sonra bunları okumaktan bıktım.
2005 yılında sgk lı olarak işe başladım sonrasında 2007-2011 arası 4/B li sonrasında 2011 den bu yana memur (sanırım 4c oluyor) olarak çalışıyorum. İlk işe girerken engelli raporu ile girdim yüzde 55 rapor alarak. Sonrasında 2009 yılında vergi indirimi aldım oran yüzde 44 e düştü oysa ki rahatsızlığım kalıcı idi. Ama doktorun dediğine göre o zaman yönetmelikte verilen engellilik oranları indirilmiş. O zamandan başladık darbeyi yemeye yani.
Şimdi de bir yönetmelikle erken emeklilik elimizden alındı. Nasıl oldu bu ne ara oldu kimse itiraz etmedi mi yönetmelik iptali için danıştay a dava açan olmadı mı ?
Ya toptan bizi de işten atsınlar da rahat etsinler bari. Baya bir maaş yükü azalmış olur. Hatta desinler ki artık bu ülkede engelli kalmamıştır herkes sağlamdır.
1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek olanlar
sakatlık oranı cetveli'ne istinaden elde edecekleri vergi indirim hakkı ile emekli olmaya devam ediyor. Bu 4a lıların farkı nedir Allah aşkına. Bizim suçumuz memur olmak mı nedir ya !
Bir evladına verdiğin hakkı başka evladına yok demek de nedir. Engellilere pozitif ayrımcılık bu mu oluyor ?
Birde bu yönetmeliğin
Geçiş hükmü
GEÇİCİ MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce maluliyet, çalışma gücü kaybı veya erken yaşlanma durumlarının tespiti talebinde bulunan sigortalılar ile bunların hak sahibi veya bakmakla yükümlü olduğu çocukları için, yürürlükten kaldırılan ilgili sosyal güvenlik mevzuatının Kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanır.
Kısmından tam olarak ne anlamamız gerekiyor ? Yönetmelikten önce ilgili durumların tespiti derken hali hazırda yönetmelikten önce dilekçe vermiş kişileri mi demek istiyor yoksa 28.09.2021 tarihinden önce belirtilen durumlar için rapor alanlar mı demek istiyor orası muamma. Kaldı ki vergi indirimi durumu yukarda bahsedilen tespitlere giriyor mu onu da bilmiyorum. Öncesi sonrası derken birilerine hak verip diğerlerine siz bu tarihten sonrasınız demek hakkaniyete adalete uygun değildir. Danıştayın bunu iptal etmesi gerekiyor kesinlikle. Konuda bir arkadaşın okuduğum mesajında da bahsettiği gibi
5510 daki 28 nci maddenin engelli emekliliği hükümlerine de ters düşüyor gibi bu yönetmelik.