Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliğinde artık balthazard formülü kullanılmayacak

2002 devlet memuru %55 engelli süresiz raporum var bugün engelli emeklilik dilekçemi verdim hayırlısı bakalım nasıl sonuçlanacak

Ayrıca, 28.09.2021 tarih ve 31612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri” ile de kontrol muayenesi işlemlerinde yapılacak değerlendirmenin ilk maluliyete esas hükümler çerçevesinde yürütüleceği hususu hüküm altına alınmış olup, Kurumumuz uygulamasında kontrol muayene işlemlerinin değerlendirilmesinde ilk maluliyet değerlendirilmesi yapılan mevzuat hükümleri doğrultusunda yapıldığından üçüncü öneriye uygun şekilde Kurumumuzca işlemler yürütülmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

ben de şöyle demek istiyorum kanserde iki kez üst üste süreli verilemiyor diye biliyorum en son ki rapor tüm kayıpları kapsayan sürekli rapor olmalı . eğer bu gerçekten doğru ise sürekli rapor alırsanız sonrasında sorun yaşama riskini azaltmış olmaz mıısnız ? yanlış mı biliyorum

Bu sayfa emeklilik ana başlığında sabitlense daha iyi olacak
çünkü yeni emeklilik dilekçesi veripte olan olabilecek her şeyi 28 eylülde resmi gazeteden bir anda yayınlanmış olan bu yeni yönetmeliğe göre değerlendireceğiz belki büyük mağduriyetler doğacak belki eskisinden çok daha iyi işliyor sistem denilecek neyi kimi kapsadığı daha ayrıntılı olacak sayfa gerilere düşünce bulması ve takip etmesi zor oluyor eğer site yöneticisi yazdığımı okuyorsa konunun ehemniyeti açısından başlığa sabitlerse çok daha iyi olur
teşekkürler

akar66

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek olanlar sakatlık oranı cetveli'ne istinaden elde edecekleri vergi indirim hakkı ile emekli olmaya devam ediyor.

İyi günler arkadaşlar ben bu yasayı araştırdım . Çok insan mağdur olacak ve bir çok kişi engelli statüsünden sağlam olarak çıkacak

Emekli olmuş ve olacak evde bakım maaşı alan herkes etkilenecek

Suat ULUDAĞ

Bu kanunla tam olarak ne anlatılmak isteniyor. Kimleri ilgilendiriyor açıkça yazılmış olmalıydı bence.
😁😁

HANGİ STATÜ DEKİLERİ İLGİLENDİRİYOR

1.si memurlarla alakası varmı bu kanunun?
2.si hangi statüden emekli olursa olsun emekli olmuşları ilgilendiriyormu?
3.sü bu konu yoruma kapalı olmalı ve ne anlatılmak isteniyorsa açıkça yazmalı.

Sonuçu ne doğuracağı kurumlar bile bilmiyor kontrol muayenesine giden arkadaşlar nolacak hangi mevzuata göre rapor alacak. Ve 2008 önce raporla işe girip elinde vergi indirimi olmayan hangi raporu alacak

Ben ALO 170 i aradım 2008 den sonra engelli vergi indirimli olmak sartmis israrla sordum sartmis

YOK Böyle Birsey Dedi Böyle Bir Genelge YOKMUS

(BU SORULARA CEVAP VARMI)

HANGİ STATÜ DEKİLERİ İLGİLENDİRİYOR

1.si memurlarla alakası varmı bu kanunun?
2.si hangi statüden emekli olursa olsun emekli olmuşları ilgilendiriyormu?
3.sü bu konu yoruma kapalı olmalı ve ne anlatılmak isteniyorsa açıkça yazmalı.

Selamlar hocam 1999 yılında sigortalı oldum halla çalışıyorum %40 üzerinden vergi indirimim var bu deişen mevzuatta bizi ilgilendiren bir husus varmı yazıları okudum ama pek birşey çıkaramadım 2 kere sgk dileççe verdim yazılı olarak bana emekli ola bilirsin yazısı verdiler nedir bu konuda bizi bağlayan ? cevap için cok teşekkür ederim.

Herkese selam. Bu kanundan sonra denemek amaçlı dilekçe vermiştim. Bugün cevap geldi. Tamda önceki sayfalarda yazdığımız gibi ben engelli değilmişim. (%65 vergi indirimi süresiz rapora rağmen )Daha doğrusu Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan tetkikte çalışma gücümü kaybetmemişim ona karar vermişler..Ancak buna karşılık Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz hakkım varmış.

Şimdi bu karar benim vergi indirimi için aldığım engelli raporuma bir etki yapmıyor değil mi? O oranı düşürmek vs gibi.Baktım oranım halen aynı.

İkinci olarak itiraz edecekmisin diye soran olursa evet edeceğim ama yine daha önce belirttiğim gibi yılbaşı itibarı ile istifa edeceğim. Haliyle bu itiraz ne derece etkili olur bilemem.
Burayada aynı durumda olanlara bilgi verim diye yazdım.
Aynı durumda olanlar varsa emeklilik için uzun bir yargı sürecine şimdiden hazır olsunlar. ;))

Makiyato

Merhaba
SGK sağlık kuruluna ilkkez mi emekli olup olmayacağınız hakkında başvuru yaptınız?

Hastalıklarınız nedir ?

Ben bir kaç yıl önce başvurduğum da engelli raporu oranını aynı şekil de onaylamışlardı sanırım sizin yeni yönetmelige göre karar vermiş olabilirler.

@Makiyato @Açıkgoz2000

Merhaba.SGK benim raporumu daha önce onaylamıştı.Yeni yönetmeliğe göre bir değişiklik olup olmadığını sordum.Cevap vereceğiz dediler ancak cevap vermediler.Önceki soruyu ilgi tutarak tekrar sordum ona da cevap vereceğiz deyip vermediler.Bilgi Edinme Süresini çoktan geçti.2 aydan fazla oldu.Dolayısıyla ben olumsuz olarak değerlendiriyorum.Aynı zamanda süresi içinde cevap vermemek bir suç oluşturuyor.

SGK olumlu ya da olumsuz bir yanıt veremiyor zira ne olacağını kendileri de bilmiyor.Olumsuz deseler çalışma gücü kaybı yapılmış ve kurulca onaylanmış o zaman 5510 sayılı yasanının geçici 4.ve 5. maddelerine aykırılık olacak.Zira çalışma gücü tespiti yapılanlar için ilgili yasa açık.Aslında yeni yönetmeliğin geçici maddesine göre de bir sıkıntı olmamalı.Bu işi mahkeme çözecek gibi görünüyor.

login

İlk zamanlar aramıştım Ben telefon ile sordum bilen çıkmadı.( Yeni olduğu için muhtemelen )

Ama size neden cevap vermiyorlar anlamak mümkün değil....

Eski yönetmelikte Onay alanları etkilemiyor diye düşünüyorum.
Aksi durumda, bir düşünün eski emekliler kontrol muayenesinde neler olur....

Zamanla daha da netleşir. Diye düşünüyorum...

Herkes hakkında hayırlısı olsun

Son düzenleme:
Açıkgoz2000
Telefonda bilen çıksa da itimat edilmez.Kurum Bilgi Edinme başvuruma cevap vermeyerek suç işlemiş durumda.Bu konuda Kamu Denetçiliği kurumuna başvurmayı düşünüyorum.Ayrıca makiyato arkadaşa da aynısını tavsiye ederim.5510 sayılı kanunda çalışma gücü kaybı yüzde 40 ve üzeri tespit edilmiş memur 16-18 yılda emekli olur deniliyor.Sgk yaptığı çalışma gücü tespitini bir yönetmelikle iptal etmiş oluyor.

login hiç kdkurumuna boşuna başvurma 2 veya 3 ay sonra cevap verirler derlerki önce mahkemeye git mahkeme sonucunda kazanırsan kararın bir fotokopisiyle baş vur yeniden ,aslında kdk vatandaşla devletin arasını mahkemeye gitmeden bulsun diye kurulan bi kurum ama zaman içinde kamu denetciligide degisti bana yolladıkları cevabı burada yayinlamistim

Şu an şok olmuş durumdayım :) Herkese hava atıyordum 2023 te emekli oluyorum diye :D

Şaka bir yana 23 ncü sayfaya kadar yazılanların tamamını okudum. Ben vergi indirimim ile emekli olabilirim diye sevinirken SGK bir anda meydana çıkıp hoop hemen sevinme kolay mı öyle erkenden emeklilik. Alıveririm elinden hakkını engelli iken sağlama çeviririm seni görürsün erken emeklilik neymiş. Sinirden ne yazacağımı bilemiyorum. Birde bu 1 Ekim 2008 tarihinden nefret ediyorum. Geçmişte 38 yaşında emekli edilenlerin cezası neden gelecek nesillere yükleniyor. 1 Ekim 2008 den önce sonra bunları okumaktan bıktım.

2005 yılında sgk lı olarak işe başladım sonrasında 2007-2011 arası 4/B li sonrasında 2011 den bu yana memur (sanırım 4c oluyor) olarak çalışıyorum. İlk işe girerken engelli raporu ile girdim yüzde 55 rapor alarak. Sonrasında 2009 yılında vergi indirimi aldım oran yüzde 44 e düştü oysa ki rahatsızlığım kalıcı idi. Ama doktorun dediğine göre o zaman yönetmelikte verilen engellilik oranları indirilmiş. O zamandan başladık darbeyi yemeye yani.

Şimdi de bir yönetmelikle erken emeklilik elimizden alındı. Nasıl oldu bu ne ara oldu kimse itiraz etmedi mi yönetmelik iptali için danıştay a dava açan olmadı mı ?

Ya toptan bizi de işten atsınlar da rahat etsinler bari. Baya bir maaş yükü azalmış olur. Hatta desinler ki artık bu ülkede engelli kalmamıştır herkes sağlamdır.

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek olanlar sakatlık oranı cetveli'ne istinaden elde edecekleri vergi indirim hakkı ile emekli olmaya devam ediyor. Bu 4a lıların farkı nedir Allah aşkına. Bizim suçumuz memur olmak mı nedir ya !

Bir evladına verdiğin hakkı başka evladına yok demek de nedir. Engellilere pozitif ayrımcılık bu mu oluyor ?

Birde bu yönetmeliğin
Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce maluliyet, çalışma gücü kaybı veya erken yaşlanma durumlarının tespiti talebinde bulunan sigortalılar ile bunların hak sahibi veya bakmakla yükümlü olduğu çocukları için, yürürlükten kaldırılan ilgili sosyal güvenlik mevzuatının Kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanır.

Kısmından tam olarak ne anlamamız gerekiyor ? Yönetmelikten önce ilgili durumların tespiti derken hali hazırda yönetmelikten önce dilekçe vermiş kişileri mi demek istiyor yoksa 28.09.2021 tarihinden önce belirtilen durumlar için rapor alanlar mı demek istiyor orası muamma. Kaldı ki vergi indirimi durumu yukarda bahsedilen tespitlere giriyor mu onu da bilmiyorum. Öncesi sonrası derken birilerine hak verip diğerlerine siz bu tarihten sonrasınız demek hakkaniyete adalete uygun değildir. Danıştayın bunu iptal etmesi gerekiyor kesinlikle. Konuda bir arkadaşın okuduğum mesajında da bahsettiği gibi 5510 daki 28 nci maddenin engelli emekliliği hükümlerine de ters düşüyor gibi bu yönetmelik.

birde bu yönetmelik hükümlerine göre güncel olarak memur 4c olarak emeklilik başvurusu yapan var mı ? yaşanmış bir örnek her şeyin daha net anlaşılmasını sağlayacak çünkü. Evet yazılanlara inanmak istemiyor gönlüm :)

Birde bu durumun düzeltilmesi için örnek bir dilekçe hazırlayıp her yere gönderelim ya da sgk ya toplu şekilde bu yönetmeliğin meali nedir diye soralım cimerden aynı metinlerle ama. Bu arada ben biz bu hakkı alalım bizden sonrakiler umrumda değil diye asla düşünmüyorum. Bana göre tüm engellilere erken emeklilik daha da kolaylaştırılmalı. Koskaca devlet engelli emekli aylıkları ile mi batacak. Kaldı ki yeni aylık bağlama oranlarına göre emekli maaşları çok düşük zaten. Kim düşük maaş ister ki. Şahsen erken emekli olma amacım maddiyat değil tamamen manevi olarak iş ortamından uzaklaşıp kendime daha çok vakit ayırabilmek.

Cahit Zarifoğlu' nunda dediği gibi ;
Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim...

Evet arkadaşlar emekliliği gelecek olan arkadaşlar emeklilik için başvurduğunuzda şimdiki bakış açınıza çok pişman olacaksınız,
Vergi indiriminiz var değilmi kesin sizi kapsamıyordur kimbilir kimleri kapsıyordur,
Neyse sabah oldu?

Uyku apnesinden 35
Tansiyon ve kilodan 28
Oranim var simdi tek hastaliga bakarsan uyku apnesi 35 e ben emekli olamayacakmiyim.

Üst Alt