Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, kamuda 50 bin engelli kadrosundan sadece 12 bininin dolu olduğunu, geri kalanı için bu yıl atama yapılacağını belirtti
Hükümet emekliler ve 4-C'lilerin ardından bir müjde de engellilere vermeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, yıllardır boşta bulunan 38 bini aşkın engelli kadrosunun 2010 yılında mümkün olduğu kadar doldurulacağını açıkladı. Kamuda toplam 50 bin engelli kadrosu bulunduğunu, bunun 12 bininin dolu olduğunu kaydeden Dinçer, "Bütçe kanununda yapılan bir değişiklikle 38 bin kadronun tamamının kullanılmasına imkan sağlandı. Bakanlık olarak özellikle kamu kurumlarında engellilerin çalıştırılması için özel bir hazırlık başlattık. Kamudaki bu boş kadrolar mümkün olduğu kadar doldurulacak" dedi.
BAHANE KALMADI
38 bin engelliye devlet kapısında iş imkanı sağlayacak tasarının, yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Hükümet engellilere tahsis edilen 38 bin kişilik kadroyu genel kadronun dışında tuttu. Böylece kadro sınırlamasını gerekçe göstererek engelli istihdam etmeye yanaşmayan kamu kurumlarının bahanesi de ortadan kaldırılmış oldu. Yasaya göre, tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlar, "engelli" olarak nitelendiriliyor.
YERİNE GELMEDİ
Türkiye'de kamu kurumları, dolu kadro sayılarının yüzde 3'ü oranında engelli personel çalıştırmak zorunda. Ancak, bu yükümlülük bugüne kadar çeşitli gerekçelerle yerine getirilmedi. Halen Milli Eğitim Bakanlığı'nda 16 bin, Sağlık Bakanlığı'nda ise 8 bin engelli kadrosu boşta. Kurumların olumsuz tavrı nedeniyle bugüne kadar 48 bin 549 kadrodan, sadece 10 bin 357'si engellilere istihdam edilebildi. Boştaki 38 bin 192 kadroya bugüne kadar atama yapılmaması, 8.5 milyon engelli ve aileleri tarafından sık sık eleştiriliyordu. Soruna bir çözüm bulmak için harekete geçen hükümet, ilk adımı bütçe görüşmeleri sırasında attı.
DOLDURULACAK
"2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı"nda bir değişikliğe gidilerek, ilk defa işe alınacak engelliler için ayrı bir hüküm konuldu. 1 Ocak 2010 itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeye göre, kamudaki engelli istihdamı, kadro sınırlaması dışında tutuldu. Düzenleme bu yıl, 38 bini aşkın kadronun tamamına atama yapılabilmesinin önünü açtı. Ancak, bazı kadroların engellilerin çalışmasına uygun olmaması nedeniyle çeşitli yasa ve yönetmeliklerde de değişiklik yapılması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Bakanlar Kurulu'nun engelli istihdamı ile ilgili çalışmalara onay vermesi durumunda, bakanlar kendilerine bağlı ve ilgili kurumlara talimat vererek engelli personel alımına başlayacak. Emniyet, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi çok sayıda personel istihdam eden kurumlarda da boşta olan engelli kadroları doldurulacak.
Erdoğan yarın açıklayacak
Kamuya 2010 yılında 80 bin yeni personel almayı planlayan hükümet, bu sayıyı engellilerle beraber 118 bine çıkarmayı hedefliyor. Partisinin yarınki grup toplantısında emeklilere zam müjdesi vermeye hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, engellilerle ilgili çalışmayı da yetişmesi durumunda kamuoyuna açıklayabileceği öğrenildi.

Yeni Asır

Erdoğan yarın açıklayacak
Kamuya 2010 yılında 80 bin yeni personel almayı planlayan hükümet, bu sayıyı engellilerle beraber 118 bine çıkarmayı hedefliyor. Partisinin yarınki grup toplantısında emeklilere zam müjdesi vermeye hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, engellilerle ilgili çalışmayı da yetişmesi durumunda kamuoyuna açıklayabileceği öğrenildi.

güzel gelişme!
bence bu sene kesin 38bin engelli memur alimi yaparlar işsiz arkadaşşlara hayirli olsun

Hadi bakalım hayırlısı olsun ama ben hala inanmıyorum buna kesin bi dümen cıkar

ha bugun saat 13:00 itibariyle bakanlar kurulu toplanacak BİMER'i mail yağmurunamı tutsak napsak

38 bin engelli demek türkiyede işsiz engelli kalmaması demektir.
Sanmıyorum ama inşallah olurda.
Hepimizin yüzü birgün olsun güler.

Bu 38 bin açık sadace memur ile mi doldurulacak ben memurolmak istemiyorum arkadaş işçi olmak istiyorum...

ilker bey,
siz paranın peşindesiniz işin değil herhal::):):)

Yok ya ne parası emeklilige az kaldı ssk lı olarak çalışmak isterim şimdi memur olursak emeklilik şartları değişir ondan demiştim...

Nasıl yani.
şimdi bizler işçi ssk lıyız.
Devlet memuru oluunca nasıl değişeçek emeklilik.

siz bulmuş bunuyorsunuz arkdaşlar bize farketmez yeterki iş olsun

Arkadaaşlar inşALLAH söylenenler doğru çıkarda bizlerde istediğimiz gibi çalışma imkanı bulur ve çalışırız. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Ben 13 yıllık ssk lıyım primim 2654 gün 2654 gün 7 yıl gibi bir zaman yapar aradaki 6 yılım ne olacak şimdi memur olsam 7 yıl geri gider ee ozaman emekli olacagım tarih te uzar yanlışmıyım..
Ama ssk lı olursam 5 yıl içerisidinde primimi tamamlarım ve emekli olurum

bu çıkacak yasa benim işime yarar mı?
eğitimde 16 bin engelli boşluğu olduğunu üsde okudum
bu değişiklik olursa benim içim iyi olur herhalde.
öğretmenim ama c4 oranında sakat biriyim
aldığım ucreti sağlam birine veririm ... o benim elim ayağım olur
bana değişiklik ona istihdam olur dermişim...

hakkımızda hayırlı olur inşallah acaba neye dayanarak alıcaklar bu 38,192 kişiyi cok merak ediyorum dogrusu:)

selam arkadaşlar çalışma BAKANI açıkladı 2010 yılında 32 bin kadro alacağını açıkladı acaba bunun yaş sınırı varmı bilgisi olan arkadalar bilgi verseler sevinirim şimdiden teşekürler

idam sehpasındaki mahkumlar gibi bekliyoruz.. bu açıklama yapsalarda boynumuzdan şu ilmeği çıkarsalar

GSM operatörlerinin evde iş konusu ne oldu ?
Asıl böyle birşey olsa,
yani evlerinden çıkma zorluğu olanlara
fırsat verilse

Zaten zamanla Homeoffice yayılacaktır, bu biran önce olsa keşke

yarın başbakan söler daha sonrada tam olarak acıklanır bence

hadi hayırlısı. gerci burası Türkiye alımlar görmeden haberin doğruluğuna inanmam

başbakanın omuzu çıkmış iyileşmesede engellilerin durumunu anlasa:)

Alemsiniz bu moralsizliğimde beni güldürdünüz ya Allahta sizi güldürsün:)

Arkadaşlar ben işe girmeden önce imkansız gibi geliyordu.Çevremdekiler bile mümkün değil diye dalga geçiyordu.Ama umduğumdanda kolay bir şekilde özürlü kadrosundan işe yerleştim.Umudunuzu asla kaybetmeyin.Siz yeterki gerekli çabayı gösterin.İnşallah işsiz özürlü kalmaz.

vilanjik şimdi senin durumda ben varım ecevit döneminde dms diye bir sınav vardı 1997 o yıldan beri aşıyorum barajı memur olacağım diyorum artık millet dalga geçiyor biz emekli oluruz sen belki memur olursun diye memuriyet beklerken nasıl olsa bugun yarın olacak diyip işimede bakamıyorum bıktım yaff

inşallah yarın başbakan iyi bir acıklama yapar sevindirir bizi:)

Kaya ben memur olmadım.İş bulma vasıtasıyla işçiliğe başvurdum.İlk tercihimde kazandım.Çok kolay oldu.

Üst Alt