kosovali
Merhaba,szi yazdıklarımı okuyormusun anlayamıyorum.Sizden ricam bir önceki yazdığım metni dikkatlice okurmusunuz.
Sorduğunuz sorunun cevabını daha önceki yazımda vermiştim.
2022 Ocak ayında aldığınız zam ile birlikte gerçek maaşınız ne kadar ulaştı ise devlet bunu
5510 sayılı kanunuun EK MADDE 19 ile hazineden destek vererek 2.500 TL ye tamamlıyor.Yani gerçek maaşınıza devlet hibe para veriyor.
Bu
5510 EK MADDE 19 ödemesi e-devlette emekli maaşı dökümü bölümünün en sonunda görünüyor ve aynen
5510 EK MADDE 19 ödemesi adı altında devletten en kadar destek aldığınız yazıyor.Bu destek ne zaman sıfırlanır yani o yazı e-devlette emekli maaş dökümünde artık yazmamaya başlar ise o zaman zam alabileceksiniz.
Gerçek maaşınız bilsem size tahmini hangi tarihten itibaren zam alabileceğiniz söyleyebilirdim.Ancak aralık emekli maaşınızı bilmiyorum.
Cevap yukarıda yazdığım gibi e devlet dökümünde
5510 EK MADDE 19 ÖDEMESİ ile hazine desteği bitene kadar enflasyon zamlarını yani yılda ocak ve temmuz aylarında emekli yapılan zamları alamayacaksınız.
Saygılar.
Not:
Bir öncelki yazımda
5510 EK MADDE 19 ile emeklilerimizin en az emekli maaşı tutarı uygulamasının 2 yıldan uzun süredir devam ettiğiniz ve emeklilerimize her 6 ayda bir yapılan enflasyon zammının emeklilerimizin gerçek maaşları 2.500 TL tutarına ulaşıncaya kadar sürekli 2.500 TL alacağını belirtmiştim.
Bu durumu siz T.B.M.M. kanun teklifi verilip verilmediği hakkında bir soru ile genel sormuştunuz.Yazımda genel bir cevap olarak kanun teklidinde bir madde ile şu kelimeler yazacak demiştim.Şimdi önceki yazımdan alıntı yapıyorum.
"T.B.M.M. meclisine Plan ve Bütçe Komisyanına sunulacak kanun teklifinde aşağıda belirtmiş olduğum madde yazılacaktır.Yani ilgili kanun teklifindeki ilgili madde de diyecektir ki ;
"
5510 sayılı Kanunun Ek 19. Maddesine bulunan "1.500 TL" tutar "2.500 TL " olarak değiştirilmiştir.
Bugün T.B.M.M. plan ve bütçe komisyonuna kanun teklifi verildi.Bu yazımın sonunda ilgili kanun teklifinin resmi linkini paylaşıyor olacağım.
İlgili kanun teklfinin 13. maddesi benim sizlerle paylaştığım metinin aynısı olarak belirtimiştir.
Teklif ile gelen 13. Madde(emekli maaşlarının en az 2.500 TL olması hakkında değişiklik);
"31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun EK 19. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "1.500" ibaresi "2.500" şeklinde değiştirilmiştir."
Sizlere bahsetiğim ilgili kanun teklifinin T.B.M.M. resmi sitesinde bulunan metnin linki;
https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-4058.pdf
Saygılar.