iLLeqaL
Merhaba,paylaşmış olduğunuz haberler doğru çıkabilseydi.İnanın bunun gerçek olmasını her kadar çok istiyordum.Ancak gerçekler can yakıcı bir durum haline gelmiştir tüm emeklilerimiz için.
Bir kısım emeklilerimiz 2.500 TL emekli maaşları Hazine yardımı ile tamamlanarak ancak bu rakama ulaşabiliyor.Diğer grup emeklilerimize enflasyon dışında ek bir zam yapılmayarak hem adil ve sosyal devlet sistemi üzerinde olması gereken SGK primleri ve çalışma günleri arasında adaletsiz bir paylaşım sağlanıyor hemde bu duruma yol açan hatalar silsislesi artarak devam ediyor.
Sistem çalışmaz bir hale yani SGK kurumunun yapı taşlarında 1980 den bu yana devam eden kaynak sıkıntısı (çalışanların emekli maaşi ödenenlere oranı) önemli bir noktaya ulaşmıştır.
Dikkatinize çekti ise 2.500 TL veya eski hali ile 1.500 TL en az emekli maaşı alabilmek için vatandaşımıza ek destek SGK kurumunda değil e devlet sisteminde emekli maaşı döküm bölümünde gördüğünüz üzere (
5510 Ek Madde 19) yazı ile Hazine tarafında destek olarak yani Hazine diğer adıyla vergilerle ödenmektedir.
Vergiler tüm haklımız emtiasıdır.Bu şekilde kullanmak seçeneklerden biridir.
Ancak Hazine içinde bu ödemelerin yapılması, devam olarak hazine tarafından ödenen yeni eklenen ek destekler ile devletimize bir yük ve de tüm halkımıza artan vergiler ,harçlar,ücretler veya zamlar olarak geri dönmektedir.
Sistemin başta sona yenilenerek revize edilmesi elzemdir.Bu şekilde ülkemizin yaşacağı sonuçlar eski yıllara nazaran daha zor bir süecin bizi beklediği yüksek muhtemeldir.
Bülent Bey
OturanBoğa yaşadıklarımızı açık bir dille ifade etmekte ve duygularını dile getirmektedir.Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim.
Hakan Bey'e
hozgul verdiği güzel cevaplar ve nazik yaklaşımları için kendi adıma teşekkür ederim.
Kendi görüşüm olmakla birlikte hayatım boyunca hiçbir insana direk veya dolaylık bir suçlamada bulunmadım.Yine bulunmayacağım.
Burada tek suçluyu kendim olarak görüyorum.Bu duruma gelmeden yapmam gerekenleri yapmadığımı,atılması gereken adımları atmadığımı ve söylemesin gereken şeyleri zamanında ve yerinde söylenmediğim için en büyük hatalı kişilerden biri benim.
Bu bağlamda suçlu ve hatalı var olabilir,ortada olabilir.En önemlisi bizim neler yaptığımız ve attığımız adımlardır.
Hayatta herşey mümkün olabilir.Kaybettiğimiz gün vazgeçtiğimiz gündür.
Güzel Ülkemden ve Ülkemin Güzel İnsanlarında asla vazgeçmeyeceğimi buradan belirtmek isterim.
Hepimiz bu toprakların miraçlarıyız.Unutmayalım ki bu topraklar çok büyük fedakarlıkla atalarımız,dedelerimiz,ninelerimiz,kardeşlerimiz,babalarımız,annelerimiz,amcalarımız,halalarımız,dayılarımız,teyzelerimiz ve daha sayamadığım tüm milletimizin emekleri ile bugünlere getirildi.
Bize bırakılan en önemli miras bu vatan ve karakterimizdir.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi;
"Bu Cihanın hiç ordusunda kalbi senin kadar temiz ,senin kadar sağlam bir askere rast gelinmemiştir.Tüm zaferin mayası sendedir.Kanınla ,Canınla mayaladığın bu topraklar ve bu aziz vatan sana minney borçludur.Ruhun Şad Olsun Ey Mehmetçik."
Bu Güzel İnsanların torunları ve devam olarak ancak bize düşen bu vatan ve milletimiz için gereğini yapmak ve haklarını bir nebze ödemeye çalışabilmektir.
Unutmayalım ki bu vatan uğruna şehit tüm askerlerimiz din,dil,ırk ayrımı yapılmadan beraber defnedilmeyi istemiş ve tercih etmişlerdir.
Bu vatan bu topraklarda yaşayan,bu vatan uğruna kalpleri beraber atan,bu vatan uğruna seve seve ölüme giden tüm vatandaşlarımızın yani hepimizindir.
İnşAllah bu ülke ahirete kadar payidar kalacaktır.
Saygılar.