Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yılında emekli aylıklarına ne kadar zaman gelecek?

Tuncay0017

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben şu konuda fikir ve görüşlerinizi görmek istiyorum.Şimdi benim maaşım 1988 TL asgari ücret 2825 TL fark 850 TL civarı asgari ücret yılbaşında 4000 TL olursa (İnşallah 5000 olur) aradaki fark benim alacağım 150 TL farkla 1850 TL olacak bu iş nasıl olacak peki arada uçurum hep çoğalacak ....
Ya arkadaşlar açıkçası para yetmiyor her şeyi düşünüyorum niye emekli bu kadar zayıf ve garip bırakıldı bunu gören yokmu teşekkürler

Tuncay0017 kardeş 4 binde olsa 5 binde olsa en iyi tahmin 3 ay sonra 2825 TL'nin gücünün de altına düşer..
Bütün göstergeler bu yöndedir, kısacası sorun yüzdelik zam oranlarıyla çözülemeyecek kadar büyük allah yar ve yardımcımız olsun.

Nisan 2009’da 700 ₺ emekli maaşı alıyordum
Nisan 2009’da 1 $ = 1.60 ₺
Yani emekli maaşım 437 $’dı

Bugün aldığım emekli maaşı 2.800 ₺
Oysa almam gereken emekli maaşı: 437 x 13,30 = 5.810 ₺

Nerde ulan benim 3000 ₺?!
Maaşım 12 yılda yarı yarıya düşmüş, alım gücü açlık sınırında.

12 yılda Dolar'ın da kendi içinde %40 gibi bir değer kazandığı (yani ülkedeki ve dünyadaki pastanın büyüdüğü), yani o zamanın 437'sinin 611 Dolar olması gerektiği gerçeğini de eklersek, bugün 8100 tl emekli maaşı almam gerekirken 2800 tl alıyorum!

Not:Bugün emekli olsam bağlanacak emekli maaş 1200₺ olacaktı. Bu da AKP'nin 2008'de çalışanlara attığı enfes bir goldür!

Peki ülkenin toplam pastası büyürken benim gibi emekliler, -çoğu asgari ücretle- çalışanlar, sosyal destekle yaşamını sürdürenler bu pastadan aynı oranda pay alabiliyor mu? HAYIR. Artık zengin kat bre kat daha zengin, fakirse aç. Eskiden işi olan bir şekilde karnını doyurudu, şimdi işi olan da aç. Şimdi sadece siyaseten yandaş olanların milli milyarder olduğu zamanlardayız. Sefalet endeksinde ilk sıradayız. Ve korkarım oluşan bu eşitsizlik çok uzun yıllar da düzelmeyecek.

Sorun sadece emeklilikte de değil. Sorun sosyal adalette, gelir dağılımında, her yerde. Bu ay aldığım maaş ile 97 yılında ilk işe girdiğimdeki maaşımın dolar karşılığı eşit! Hiç bir şey bilmeyen bir elemanken aldığım maaş ile, 24 yıl deneyimli; yönetici olarak aldığım maaş eşit. Bir gıdım ileri gidememişim 24 yılda...

Maaşım 12 yılda yarı yarıya düşmüş

Aynı durum benim için de geçerli. Emekli olduğum günden bu yana aylığım günden güne erimiş. Yarı yarıya fark var. Açıklanan enflasyon 19 civarı, yeniden değer %36,2 ama gerçekte %50'nin üzerinde. Buna nasıl dayanacağız bilmiyorum. Yoksulluk ve sefalet ile karşı karşıyayız.

Nerde ulan benim 3000 ₺?!

Devlet garantili köprüde, otoyolda, hava limanında, şehir hastanesinde... Yani çetelerde

yüzde yüz yapsalar bile hiçbir değeri yok.çünkü ülke batıyor.alacağiniz maaş dakika dakika yok degersiz oluyor.hersey ateş pahası.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OturanBoğa Bülent hocam o kadar uzağa gitmeye gerek yok 01. Temmuz'dan bu yana maaşım'dan 150 dolar buhar oldu ama akşam TRT'de ülkede kriz mıriz yok demeye getiriyorlar birileri büyümemizi çekemiyormuş biz o birilerini çok iyi biliyoruz seçim sandığı gelince anlayacaklar :(

Son düzenleme:
2022 yılında memur ve memur emeklilerine %35 e varan oranda zam yapılacağı doğrumudur

2022 yılında memur ve memur emeklilerine %35 e varan oranda zam yapılacağı doğrumudur?

VARMIDIR BÖYLE BİRŞEY ARKADAŞLAR.
😁😁😁

SSK ve Bağkur emekli maaşı ödeme tarihinden bir hafta öncesi yani 10 ocak tarihi civarında seyyanen zam açıklaması yapılacağını tahmin ediyorum . % 50 - 55 arasında mevcut maaşlara iyileştirme yapılabilir diyen ekonomist kişilerin görüşleri var .

Yılbaşında enflasyon zammı verilirse asgari ücretin çok altında kalmış olur . 2000 öncesi emeklilerle 1220 TL , 2000 sonrası emeklilerle 2300 TL asgari ücret miktarının altında maaş düşüklüğü olmuş olur . Bunu düzeltmek için seyyanen zam yapılması gereklidir . Aksi halde prim ve yaş dolduran kişiler arada ki ücret farkı yüzünden emekli olmak istemez .

Evet, asgari ücrette yapılan artış kandırmacası* gibi bir kandırmaca da biz emeklilere yapılacaktır. Yapılmazsa zaten öldük, yapılırsa yine öldük

Güncellememi yapayım:

1 Dolar olmuş 16,20 tl (her gün TL'nin değer kaybettiği malum. Kim diyebilir ki 2022 ortalaması 25-30-35-40 tl olmaz? Kimse diyemez)
Benim 2009'daki emekli maaşım 437 Dolar.
Bugün 437 Dolar ediyor 7080 tl
Ben bugün alıyorum 2800 tl
Asgari ücrete yapıldığı gibi bizde de %40 artış olsa, maaşımız olur 3920 tl

YANİ BENİM EMEKLİ AYLIĞIM %40 ARTTIRILSA DAHİ MAAŞIMIN ALIM GÜCÜ YARI YARIYA DÜŞTÜ

*
disk-ar-asgari-ucrette-son-45-yilin-en-yuksek-artisi-iddiasi-dogru-degil-956389-1.jpg

Aldatmacanın büyüğü son 45 yılın en büyük zammını biz yaptık demeleri :)

REFAH-YOL koalisyonunda tüm maaşlara % 100 zam yapılmıştı . Bu zam ile şimdi ki verilen zamlar arasında ki tek farkı piyasa satış fiyatlarında ani yükselişler olmaması .

Haziran ayında yapılacak baskın seçim için büyük propaganda söylemi için bunu süsleyip şirinleyip halka servis edecekler . Tek millet tek vatan söylemi artık karşılık görmemektedir .

Bence AKP İpin ucunu Kaçırdı Tahminimce Haziran-Temmuz veya Ekim Kasım gibi seçime gidilir
Ülke her gün batıyor Damat Berat dan sonra kaç Maliye bakanı değişti Bir türlü AKP Ekonomiyi Kontrol Altına Alamıyor Artık Fazla Yalan Söyleyecek Halleri Kalmadı
Ama Ben Gelecek İktidardan ve Yandaşlardan Pek Umutlu Değilim
Türkiye iki partili koalisyon hükümeti Ülkeyi Yönetemiyor 6,8,10 Partili Hükümet Nasıl Ülkeyi yönetecek Anlamış Değilim
Olan Vatandaşa olacak

Dolar 17 oldu hala seyrediyorlar arada bir yalan dan müdahale geliyor almayanlarda alsinlar diye sanirim herkesi dolarci yapip 1 khk ile işi bitirecek

%50 diye konuşuluyor fakat yetmez. En az 4253 lira olması lazım ama nerdeeee

Emekli maaşlarına zam için talimat verdi iddiası

Kulis bilgilerine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili enflasyon + yüzde 25 zam talimatı verdi.

Sabah gazetesinin haberine göre, emekli maaşlarındaki yeni dönem için üzerinde çalışılan iki ayrı formül bulunuyor.
Üzerinde durulan ilk formül; düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.
Üzerinde durulan ikinci formül ise; emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40’lar civarında zam olması.

Son düzenleme:
engelliler en azından asgari ücret kadar emekli maaşı almalı değil mi?

vergi indirimi yada malulen emekli olunduğunda çalışırken ne kadar kazanıyorsak emekli olduğumuzda da aynı maaşı almalıyız.

Asgariye zam gelmeden atanlar tutanlar vardı asgari 4250 net olunca kaybolmuş gitmişler.. şöyle olacak böyle olacak eriyok gidiyok diyenler kaybolmuş gitmiş :):) Dolar konusunu saymıyorum daha :) evini arabasını satıp dolara yüklenip sonra iflas edenler varya... Bu arada dolar 23.12.2021 güncel kur 11.58 TL..... daha yeni başladı herşey

Devletin izlemiş olduğu yol En düşük emekli maaşında da geçerli olacak. En düşük emekli maaşı 2250.00 TL olacak..

deasn12

Şaka mısın?
Yukarıda yazdığım ve herkesin yaşadığı gerçek ortadayken nasıl da "asgari ücrete büyük zam geldi hahaha" dersin? Bugün 5800 tl emekli maaşı bağlansa 2009'daki maaşımı almış oluyorum alım gücü açısından, halen aldığım maaşsa 2800 tl. Değil ki büyüyen pastadan payımı almak! Kaldı ki asgari ücretin 4000-4500 tl aralığında olacağı zaten malumdu. Kimseye sürpriz olmadı.

Asgari ücretse daha komik!

2022 yılında NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil): 4.253,40 tl olacak (355 Dolar)
2021 yılında NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil): 2.825,90 TL (380 Dolar)

Enflasyon AKP'nin açıklamalarında dahi %30'larda bitecek. 2022'de bu kamu yönetimi ile resmi olarak bir %50-60'ları rahat görecek. Kur'un ne olacağını ise Allah biliyor...

Dolar'ın düşmesinin ucu açık faiz vermekle sağlandığı (bunun bile manipülatif operasyonlarla) ortada. "Faiz vermeyeceğim" diye kendi halkını gazlayıp ertesi gün faizin babasını hem de hazine eli ile bankalara ve zenginlere kıyak geçerek vermek sahiden çok dahice. Hele bunların en ezilen halk kitlesi tarafından alkışlanması, ayrı bir süper. "Dolar kontrolümüz altında yükseliyor, üretim cenneti olacağını, Çin olacağız elhamdülillah"tan "oh, bakın Dolar'ı nasıl düşürdük"e bu kadar keskin dönmek muhteşem bir başarı. Ne oldu üretim, Çin?
Asla sahip olamayacakları yaşamlara olan hasetlerinden başkasının mutsuzluğuna sevinen bir kitle. Trajik.
Marketler, benzin istasyonları, aldığımız her nefes korkunç pahalanmışken nasıl bunlara seviniyorsunuz aklım almıyor. Kendinize de ülkemize de yazık ettiniz. Üç tane bezirganı anlarım, milyarlarca dolar kazanıyorlar, ama sefalet içinde yüzen halk, dünyanın bütün istatistiklerinde ülke en alt sıralrdayken, gündelik yaşamın korkunçluğu ortadayken... Ne bileyim. Allah sizlerin durumuna düşürmesin kimseyi.

Uzun yıllardır aynı şeyi söylüyorum: Ülke 30 sene geriye götürülse, 100 sene ileriye gitmiş olur. Bu bezirgan saltanatı son bulduğunda tarih bugün yaşananları yazacak. O zaman insan içine çıkamayacak bugünün destekçileri.

taaa 15 gün öncesinden asgari 4000 den aşşagi olmaz diyordum..herkes benimle alay ediyirdu hatta burayi terkedecem diyen arkadaslar oldu..simdi yiine soyluyorum emekli memur engelli ve sosyal yardimlarda en az yüzde 40.50 arası artış olacaktır.bunun tüik enflasyon oranları ile alakasi yoktur..döviz artışindan dolayi hayatımiźdaki herşey 2.3 katina çikti..dolayisiyla maaslar yeniden yaşanabilir düzeye getirilip her 6 ayda bir ona göre zam yapilacak..cahiller bunu bilmez...akıllı ve dunyadan haberi olanlar atıp tutmazlar,bilimsel konuşurlar..az kaldı

Yahu bir de Dolar düştü dedikleri Dolar 20 Kasım 2021 tarihindeki seviyesine düştü. O da korkunç faiz garantisi ile... "nas nas" derken "üretim-Çin" derken, "Dolar ne veriyorsa ben bir fazlasını veriyorum"a geçip buradan başarı çıkartmak komik. En baştan ekonomi bilimi ile kavga etmeyip küçük faiz artışları yapılsa ne bugünlere gelirdik ekonomik açıdan ne de bu büyük zarar halka kitlenirdi. Şimdi bankalar-milyonerler zenginliklerine zenginlik katacak ve %14'ün üzerindeki her kur atışını bizim vergilerimizle ödeyecek AKP o bezirganlara. Muhteşem!

dolar hala yüksek ama anlamıyorlar kendini avutuyorlar 6 tl den buraya geldi % 100 fark var,adamlar malatyada dolar indi diye davul zurna çalıyorlar, bu milletten bir cacık olmaz.

Kod Alış Satış
USD 11,5820 12,0160
EUR 13,1400 13,5530

:):) halen düşüşteeee halen bu lafım burda kayıtlı dursun :) herkes elindeki doları bozdurmak için bugünde dövizciler önünde kuyrukta :):)
9 TL olduğu günleride yakında göreceğiz.....

deasn12

Tamam da Dolar 1-2 tl'lerden neden 9 tl'ye çıktı? Neden 20'lere çıkıp 11'lere düştü?

Tamam da güzel arkadaşlar,
1- CDS yani uluslararası tefeci faize yani kredi riski 623,90 puan! Dolar bazında en az %9 ilâ %13 borçlanma demek bu.
2- 7 milyar dolar para doları düşürmek için arka kapı olarak tarif edilen yöntemle merkez bankasından kamu bankaları ile satılması. 128 milyar doların satılma yoluyla aynı
3- Viop vadeli işlemlerde (kaldıraçlı işlemler olarak da bilinir) seans öncesi (9.30'da seans açılıyor, 9.27'de oldu bunlar) %10 olan risk limiti %80'e çıktı ve 6,30 TL'den dolar satıldı.
4- Merkez Bankası %14'ten bankaları fonluyor, ama bu bankalar Hazine'ye aynı patayı %23 ile geri satıyor.
5- %14 faiz + kur farkı, yani TL'nin dolara endesklenmesi. Yani TL'nin tedavülden kaldırılması. Yüksek faiz. Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye'nin genel hükümlerinden biri: "Tebeddül-i esma ile hakaik tebeddül etmez." Yani bir şeyin adını değiştirerek hakikat veya mahiyet değişmez. Başka bir deyişle; faiz faizdir.

Arkadaşlar bunlar ne demek biliyor musunuz? İllüzyon + cambaza bak + merkez bankasından sonra hazineyi boşaltmak + yüksek enflasyon + sonsuz para basmak = kısa zaman sonra büyük bir çığ ve büyük bir yoksulluk! Yani önümüzdeki günlerde bunun bedelini bu ülke fena öder. Dolar mı, vallahi dilim varmıyor söylemeye

sor hepsine elektrik faturasında ki kayıp kaçak bedelini niye biz ödüyoruz diye şikayet ederler ama bankaya para koyacak milyonerlerin milyarderlerin vade farkını kendi vergilerinden kendi cebinden ödeyecek bunu alkışlıyorlar gerçekten inanılmaz !

deasn12

Tamam da Dolar 1-2 tl'lerden neden 9 tl'ye çıktı? Neden 20'lere çıkıp 11'lere düştü?

OturanBoğa açıklayayım neden dolar yükseldii...

Dikkatini çektimi bilmem.. Son 2 yılda covid-19 vakası ile tüm dünyada hem enflasyon olsun hem üretim olsun hem tüketim olsun çok büyük sorunlar yaşamakta. ALMANYA AMERİKA da bile enflasyon son 20 yılın en ağır yükünü taşıyor doğrumu ? Onuda geçtim bütün araba fabrikaları üretim yapamıyor ve fabrikalarını 6 ay boyunca kapatıyor doğrumu ?? Herşey ama herşey tüm dünyada zamlandı fiyatlar acayip artış gösterdi doğrumu ? Türkiye bile yaşanan sorunlara rağmen halkına sosyal yardım para dağıttı doğrumu ? Evlerde kapanmalar yürüşüye çıkamamak fırınların bakkaların kapalı olduğu dönemler neler neler neler doğrumu ? Tüm dünya da sorunlarla beraber dolar euro da yükseliş oldu mecburen herşey ama herşey virüs belası yüzünden başımıza geldi doğrumu ?
ALMANYA'DA güncel asgari ücret saat başı 12 euro günde 8 saat çalışan birisi toplamda 1584 EURO kazanıyor..
2+1 ev kirası 950 euro
doğalgaz aylık 250 euro
gıda 200 euro
su telefon elektrik 200 euro
asgari ücret alan bir alman vatandaşının elinde ne kaldı ??? SIFIR (0)

Yaşanan tüm sorunlar devam etmekte iken doları 18 TL görüp dolardan para kazanmak derdine düşen insan oğlu evini arabasını satıp dolar derdine düştü doğrumu ? Sonra ne oldu ? İFLAS ETTİ BATTI..
şimdi sana sorarım suç kimde ?

deasn12

Üzgünüm, istisnasız tüm değerlendirmelerin yanlış. Doğrusu bende söz söyleyecek istek de güç de yok. Demiş ya, sen yoluna ben yoluma. Allah selamet versin...

OturanBoğa sen yoluma ben yoluma.. bu halkın hiç birşeyi görmez bilmez sanmanız her zaman yanlıştır. doğruları söyleyincede kabul etmemek AKP düşmanlarına biraz ağır gelir elbet.. Allah selamet versin

Üst Alt