Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.500 TL aylık alanlar Temmuz zammından yararlanabilecek mi?

deasn12

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
291
Bilgi Hazinedir Merhaba arkadaşlar. Belki hatırlarsınız ben 2022 şubat ayında vergi indirimi ile normal emekli olmuştum. Şuanda net maaşım Aylık Tutarı 2,025.59 TL. 5510 Ek 19 destek Miktarı 378.26 ile 2500 TL alıyorum. Kafama takılan birşey var Temmuz 2022 de %34 civarında bir zam gelecek 2500 TL altında olan emekliler bu zamdan yararlanamayacakmı ?

Raymen 2500 TL maaşın 2750 TL yükselmesi de tam komedi olur türkiyede. Ortalama 1,9 milyon emekli 2500 TL alıyor.

deasn12 valla böyle zamanda çok az hani tamam şükür ediyoruz da verdikleri para onların kafede içtiği çay parası kadar. Milletin beklentisini yükseltilmesi bakan müjde vereceğim diyordu 1 Mayıs da yuttu onuda inşallah yükseltirler kardeşim

Yine ocak ayındaki gibi olur.
1500 olan taban maaşı 2500 yaptılar,temmuz da 3000 tl yaparlar.
Temmuz zammınıda tahminen %35-40 açıklarlar.
Asıl maaşı misal 2000 tl olanlar %40 zamla 2800 olur onuda ek19 miktarı ile 3000 e tamamlarlar

Biraz zam yaparlar sonrada enflasyona yenilir yine aynı hesap olur.şükredin falan derler.

Zafer33 aynen doğru söylüyorsun şükürsuzluk var deniyor ya işte o dediği kesim emekli dar gelirliler.

Raymen

karamsarlık müslümana harammış şükürler olsun halimize
Padişahım çok yaşaaa :)))))

şükür garantili maaş veriyorlar işte daha ne istiyorsunuz :))

deasn12

Merhaba,emekli maaşlarının 2.500 TL tutarına tamamlanması sistemi sizinde belirtiğiniz gibi 5510 sayılı Kanun Ek Madde 19 hükmü gereğince gerçek emekli maaşı 2.500 TL dan az alan vatandaşlarımızın gerçek emekli maaşı 2.500 TL 'ye tamamlamak adına T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından destek ödemesi yapılmaktadır.

5510 S.K. EK Madde 19 destek ödemesi ile birlikte 2.500 TL alan vatandaşlarımızın bahsettiğim gibi aslında gerçek emekli maaşları destek ödemesi çıkarılınca sizinde bulduğunuz basit yöntemle hesaplanabilmektedir.

Olayın asıl mantığı her 6 ayda bir yapılan emekli zammı gerçek emekli maaşına yapılacaktır.Ancak gerçek emekli maaşı her 6 ayda bir yapılan emekli maaşı sonucu yürürlükte olan en düşük emekli maaşı tutarı (Şu an 2.500 TL) geçememesi durumda evet o zaman en düşük emekli maaşını alamaya devam edecektir.

Sizin şu an ki gerçek emekli maaşınız 2.025,59 TL olduğunu belirtmişsiniz.Temmuz ayında emekli maaşlarına %34 civarı bir zam yapılsa ;

2.025,59*%34=2.714,29 TL tutarına tekabul etmektedir.Sizinki şu anki en düşük emekli maaşını geçtiği için artık 5510 S.K. EK Madde 19 destek ödemeniz durdurularak yeni hesaplama ile bulunan 2.714,29 TL emekli maaşını almaya başlarsınız.

Yazımda da belirtiğim gibi Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 2.500 TL olacağı üzerinden yazdım.Bu bağlamda Temmuz ayında en düşük emekli maaşı sizin gerçek maaşınızdan yine fazla bir tutara çekilirse işte o zaman o tutarı alırsınız ve anlattığım gibi aradaki eksik farkı T.C. Hazine ve Maliye bakanlığı destek ödemesi olarak yapar.

Takii gerçek emekli maaşınızın 6 ay bir yapılan emekli zammı ile o an itibari ile ödenen en düşük emekli maaşı tutarını geçinceye kadar.

Saygılar.

Şuan ki orana göre % 32 kesin gözüküyor . Mayıs ve haziranda da % 7 olarak yansıtılırsa totalde %46 gibi rakam çıkıyor . Yenildik yanıldık dersek temmuz zammı % 40 olur ki o da en az .

Tahminim ek zam ilavesi ile 3200 TL civarına denk gelir . Biraz daha yukarı çekelim derlerse tabii ki .

Daha önceden de yazdım yapacaklarını zannetmiyorum kendilerine suriyeli afganlara gelince milyarca yardım emekliye gelince kuruşla... Dekont arkadaşın dediği gibi en olmadı en düşük 3000 yaptık derler...

Bu enflasyondaki artış yıl sonuna kadar devam edecek o kesin.
2022 yılı için Merkez bankası bile en az %42 tahmin verdi.
Buda demek oluyorki temmuz ayında en düşük emekli maaşının 3250 TL olması gerekir aksi takdirde 1.9 milyon emekli isyan eder..

İsyan edeceklerini sanmıyorum etselerdi emekli ikramiyesine kuruş zam yapmadıklarında ederlerdi.

2500 lira maaş mı olur ya...pazarda limon satsak ayda daha fazla kazanılır..

Peki engelli maaşının zammı ne zaman verilecek?

-DORLION-

İki ayda %7 farkla toplamda %51 civarı artış olur hesabınız eksik
31,71+%7=9.21= 40,92 Mayıs,
40,92+%7= 9,86= 50,78 Haziran

Emekli enflasyon farkı hesabı yaptım
Emin olmamakla beraber engelli maaşıda aynı zamdan alır diye düşünüyorum.

4A SGK 2000 öncesi emekli olanların 3300 net maaşı 4650 TL oldu gibi birşey.
Peki bizler ne olacaz ? 2500 TL maaş alıyoruz oda hazine desteği ile Aylık Tutarı 2,025.59 TL. 5510 Ek 19 destek Miktarı 378.26 ile 2500 TL

2500 e tamamlananlara ön ödeme yapıldı taki maaş 2500 e denk gelene kadara ayrıca zam alamazlar

normalde gerçek maaşınızla 2500 tl kadar olan kısımı hazine karşıladığı için geçen zam gerçek maaşınız üzerinden yapılıyordu yani gerçek maaşınız 2500 tl ye gelene kadar maaş sabit kalıyordu.
Ama bir düzenlemeyle zammın 2500 tl üzerinden hesap edileceği söyleniyor umarım öyle olur yoksa 2500 tl maaş alanlarla eski emekliler arasıdında ki uçurum yine büyüyecek.

kara duman turan1977
Eğerki sgk 4a emekli net aylığı tutarı 2,025.59 TL olan bir emekli ye %41 enflasyon zam ı yaparak 2855.25 TL yapacaksa
vayyy halimize vayyyyyyyyyy...
Sizin de belirttiğiniz gibi 2500 üzerinden %41 enflasyon zam ı da uygularlarsa 3525 TL yapar.. İnşallah bu şekilde bir uygulama yaparlar inşallah.

Zam oranları net bellimi yoksa mayıs ve haziran tüfeleride beklenecek mi

Ben bu ay %7-8 arası veri bekliyorum, Haziran ayı doğalgaz ve akaryakıt zamlarının sarktığı ay ( ayın 20. Gününden sonra yapılan artışlar) gelecek aya yansıması ile Mayıs oranının üstüne çıkacaktır.
Tahminen iki aylık oranla %52 civarı fark doğar,(6 aylık) kasım ayı seçim kulisleri netleşirse bahsettiğim orana %2-5 refah payı ilave etmek zorundalar, aksi taktirde bu milettin ideolojisi fanatikliği iktidara seçim kazandırmaz.

MUR37 :):) %52 imkansız birşey.. Enflasyon oranın mayıs haziran dahil en fazla %40 çıkacaktır...
%52 çıkmasına sevinelim mi ? üzülelim mi ?

deasn12

1.500tl emekli maaşı bunun 1.000tl hükümet hazindeden ödüyor. Emekli ve çalışan kesimi bitirdiler.

Pa_Pi
aynen öyle kardeşim 2000 sonrası emekli olan insanların hepsi şuanda isyanda.. Bu devlet temmuz ayında gerekeni yapmaz ise eğer 2023 seçimlerinde çok ama çok büyük kayıp yaşayacaktır..

deasn12
Üzülüp üzülmemek sana kalmış,
ama bak millet nerede teselli arıyor.
Enflasyon konusuna gelince sizin hesabınız nasıl oluyorda %40 geçmiyor.
Şuan 32 zaten yukarıda bahsettiğim oranları minimum aldım.

Üst Alt