Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadalar benim sonus sonunda geldi iş kazası gecırmisti eşim 2025 mayısta heyete girdim 2025 eylül ara karar bu gunde meslekten kazanma gücü kaybım %40 geldi emekliligim red ettiler ama is gücü kaybı aylığım bağlanacak iş gücü kaybım %40 verip emeklilikte iş gücü kaybınız yok demelei bile şaka

Selamlar Arkadslar sgk sevkli malulıyet emekliliğinde heyet doktorları tek tek gezilip sonra tekrar hastanade kurul önüne çıkılıyormu yoksa hasdane direk sisteme kaydedip sgk ya mı yollamakta bilgileri süreç nasıl acaba Teşşekurler

@esra777, ilginç gercekden neye nasıl dayanarak süreç ilerliyorsa tuhaf peki eşiniz evrak teslım etti soınucu nasıl oğrendiniz acaba insallah isdediginiz sonucu almıssınızdır ? Teşşekurler

@dermans, eve dosya geldi %40 suresiz meslekten kazanma gücü kaybı diye sgk aradım sordum e devletten artık takip edin dedi yani dys dosyam ilk onay yazdı sonra tahsis no verin yazdı sonra postalandı yazdı

@esra777, cok sağolun bilgiler icin peki son sorum acaba siz heyet zamanı siz evrak verdiniz hasdaneye siz sonra hasdaneden oranınızı ogrenmenız nasıl kac gun sonra mumkun oldu acaba size eve posta gelmeden evvel ?

@dermans, meslekten kazan gucu kaybı hic bir yerde çıkmadı eve gelen kağıtta sadece oran yazıyor bu kadar emekli icin ayri onunnicinde ayni gunler girdim oda 3vay red cevabi geldi

Merhaba,
Dün heyete girdim, evraklarımın SGK ya bildirilmesi ve sürecin takibi ne zaman başlıyor, /Hastalık: Brakial pleksus

sgk ya gittim ne zaman emekli olurum diye, o da şu anda oluyorsunuz şartları sağlıyorsunuz dedi, direk hastaneye sevk verdi, hastanede tek tek tüm branşları gezdim, sonrasında heyete girdim. heyette sgk da artık top dedi, fakat bunu nasıl takip edeceğimi bilmiyorum.

@RollRoice, e devletten sgk syd yazın evrak takıbınden takıp edin . Bazıları doktorları tek tek gezmekde ama sonrasında heyet önüne cıkmamakda siz neden cıkdınız onu anlıyamadım. Sgk sevklerşnde sadece hekımler tek tek gezılir doktorlar sisdeme sadece işler durumu .

Ne demek bu arkadaşlar
maluluk olarak değil yaşlılık olarak sgk dan başvurdum arkadaşlar.

Evrak No Evrak Sayı Konu Evrak Tipi İşlem Tarihi Gönderen Alan Açıklama
138235764 Tahsis Talep Dilekçesi GELEN_EVRAK Evrak Geçmişi
23/03/2026 13:31:05 -- Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Emeklilik Malullük Ölüm İş Kazası Gelir Bağlama 2' Klasör Kodu: '205.01.01' Klasör Adı: 'Malulluk Aylığı'
23/03/2026 13:31:05 -- Evrak Kapatıldı-####### #### tarafından kapatılmıştır / Kapatma Notu:
18/03/2026 08:46:41 Emeklilik Malullük Ölüm İş Kazası Gelir Bağlama 2 (##### #####) ####### #### Evrak Havale Edildi-
18/03/2026 08:46:41 -- ##### ##### Evrak Teslim Alındı-Evrak teslim alındı.

Merhaba arkadaşlar,

işyerinde çalışıyorum , sgk dan sevk yapılınca hastaneden dr. gezdikten sonra diyelim rapor sgk sağlık yüksek kuruluna gidiyor. hastalığım sgk dosyayısnda var Benim sormak istediğim . Aynı işyerinde de çalışmayı istiyorum sgk süreci nasıl ilerliyor girdi çıktı olayı, o beklediğimiz süre boyunca sigortasız mı olacağım. girdi çıktı olayı nasıl oluyor bilmediğim için soruyorum.

@Calev55, İlk emeklilik ve SGK Sağlık Kurulu tarafından çalışma gücü kayıp tespiti değerlendirmesi yapılırken işten çıkmanıza ve sigortasız çalışmanıza gerek yok.

Çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik için başvuru yaparsınız hastane rapor işlerinizi halledersiniz ve sizin işiniz biter.

Hastane oluşturulan raporu SGK'ya gönderir ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılır. Sizin bu sürede beklemekten başka yapacağınız birşey yok.

Hastalığınız ile ilgili herhangi bir düzeyde çalışma gücü kayıp tespiti yapılırsa, SGK sizi çağıracaktır ve yapılan tespite göre çalışma yılı ve prim günü kriteri de sağlanıyor ise işten çıkmanız istenecektir. Tahsis/Aylık Talep Formu doldurulur ve takip eden ay itibariyle aylık bağlanır.

1 Ekim 2008 tarihinden önce işe girişiniz var ise emekli olduktan sonra çalışmaya devam ederseniz eğer emekli maaşınız kesilmez.

Üst Alt