Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

23 haziranda sağlık kurulu randevum var heyete girecem fakat dün araştırma hastanesinden aradılar kbb bölümüne gitmemi söylediler randevu vermiş doktor işitme kaybım var sağ kulak 90 db sol kulak 100 db acaba neden çağırmış olabilirler heyetten önce

20.05.2025 ara karar raporu geldi hastaneye gittim kontrol yapıldı bugün 10 Haziran daha hastane kuruma gondermemiş.. neymiş elden teslim ediyorlarmış 😊 abi mısırda olsa şimdiye kadar gitmişti evraklar mükemmel hız dimi böyle giderse benim emeklilik Ocak aynını bulacak SGK çalışanı Haziran sonuna kadar evrak bize gelirse öp başına köy dedi düşünün Gaziosmanpaşa SGK başvuru tarihim ,24.01. işgöremezlik belgesi için hastaneye gittigim tarin 10.02. ara karar 20.05 de tebliğ edildi merak ediyorum emeklilik onayı alan arkadaşlar ne zaman basvurdu 😀 yasa çıktığında mı kapıda mı bekliyorlardi

Bana gönderilen ara kararda üniversite hastanesi kardiyoloji bölümünde bazı tetkikleri yapmam isteniyor. Ara karar son cümlede e-rapor şeklinde düzenlenmiş yeni sağlık kurulu raporu ve dayanağı belgeleri gönderilmesi yazıyor. Öncelikle kurula mı randevu almam gerekiyor acaba ?

Arkadaslar raporumu yeniledim ancak raporumu elden vermediler e devletten cikti alicakmisim emekliliğe bas vurucam sgk kabul ediyomu rapor yenileyenler sizde mi elden vermediler raporu

Yaşadığım ilçedeki SGK 23 Mayıs'ta ara karar çıkmış diyor fakat daha İstanbul il sağlık kurulu ara kararı imzaladığı için hastane sevki veremiyorlar. Bu ara karar kaç günde onaylanır ki.

@olgunbodur,
TEKİRDAĞ/Çerkezköy ilçe SGK müdürlüğü 2 Mayıs tarihinde evrak kurula girmiş. 23 Mayıs tarihinde ara karar verilmiş fakat kararı onaylayacak memur yok ☺

Anayasa mahkemesi ne zaman sonuçlanır arkadaşlar
Ne Yazık ki bunu kimse bilemiyor. Her gün takipteyiz ama daha karar çıkmadı. Eski yasaya göre çoktan emekli olmuştum, ama tabi ben de yasal hakkımı aramak için elimdeki süresiz vergi indirim ve süresiz raporumla beraber, ömrünün sonuna kadar mahkemenin vereceği kararı beklemedeyim.

@bankacı18,
Evet randevu alıyorsun iki gün önce de SGK ya gidip randevu aldığın hastaneye sevk alacaksın bu sefer heyet yok ama sadece o doktor görecek ve rapor yazacak

Ara karar sonrası muayene oldum. 6 Mayıs tarihinden veri il sağlık kurulunun nihai kararı vermesini bekliyorum. Kadıköy işlem yapacak sağlık kurulunun Maltepe'de yer aldığını yazılı olarak maille iletti.

Bunun üzerine maltepe SGK bölge sağlık kuruluna iletilmesi üzerine mail attım. Dosyam ne zaman sonuçlanacak diye. Maltepe SGK aşağıdaki gibi dönüş yaptı.

Aynen kopyalıyorum.

Sayın İlgili

e-mailiniz dosyanızın takibinin yapıldığı Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezine yönlendirilmiş olup konuyla ilgili olarak gerektiği halde dosya memurunun Bölge sağlık kurulu ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Bilginize sunulur.

Merhaba arkadaşlar,
Emeklilik başvurusu yaptım.Belgenet sisteminden başvurumu takip etmek istiyorum ama sayfa açılmıyor.Belgenet sayfasını açanlar var mıdır?Varsa nasıl bizlerde sayfayı kullanabiliriz?iyi günler.Hoşçakalın.

Sayfa bildiğim üzere şöyle:www.belgenet.sgk.gov.tr

hocam açılmıyor dan kastın web sayfası açılmıyor ise şu an ben erişebiliyorum
dns kayıtlarını kontrol et veya iss firman ile görüş sorunun çözülür

alternatif
mobil veri kullanarak dene

Web sayfasını açamıyorum.Ayrıca,her yolu denedim.Siz nasıl girdiniz sisteme?

İss firması ne demek?

İSS = İnternet servis sağlayıcın örneğin türk telekom superonline gibi

SGK belgenet bendede açıl myır pardon ben genel belgenetten bahsettim

ya geçici olarak yada daiimi olarak SGK belgenet kapalı

sgk belgenet zaten 2024 aralık gibi devreye alındı iç eğitimler vs belki genel olarak daha açılmadı ki böyle olabilir
yada geçici bir erişim sorunu

Son düzenleme:
Evet bu gün itabariyle emeklilik başvurusunu yaptim sgk dan bana söylenen 2 ay icinde cevap gelir dediler hayirlisi bakalim

@Alibekar,
Çok iyimserler kardeş 😄 şubatta yaptim basvuruyu daha bekliyoruz

@dmndmn,

Kardeşim ara karar sonrasi 20 Mart'ta gittim sağlık kuruluna yine muayene oldum doktor raporu yazdı dün gittim SGK ya daha raporun hastaneden bize ulaşmadi dedi 😄 bu hızla gidersek en erken 2026

Evet açılmıyor. Bende ilk başvuruda mesaj gelmişti link ile birlikte burdan takip edin diye ama maalesef açılmıyor. Dys den de hiç birşey gözükmüyor. Üstelik sgk çalışanına sordum belgenet e biz bile giremiyoruz dedi 😳

tahmin ettiğim gibi o zaman

daha sgk kendi içinde şubelerde belgenet altyapısını hazırlayıp çalışanlara eğitim verecek

bence sgk memuruna değilde sgk çağrı merkezini arayarak net bilgi alabilirsin

en azından geçici dyp türevi biryer varmı diye sorarsın diye tavsiye ediyorum

@dmndmn,
Kardesim ara karar sonrasi randevunu tekrar saglik kuriluna alip yine saglik kurulundanmi rapor aldin yoksa polikilinige randevu alip hekim raporu ile mi ilerledin

Ben saglik kuruluna gidiyorum polokolinik hekimi rapor u yazacak bize gelme diyorlar

@dado84,
sevk ettikleri hastanedeki ilgili polikilinik doktoru rapor yazacak dimi ? Benim ara kararda da polokilinige ramdevu al diyor ama son cumlede saglik kurulu raporu diyor o konuda arada kaldim ama bugun gitim kurul dokrorun tek hekim raporu yazacak dediler insallah dogrudur.

@cfylmaz,
Sadece gönderdikleri doktor muayene edecek seni o da raporunu yazacak imzalayacak tekrar kurula vereceksin evragi onların da ne zaman keyfi gelirse yollayacaklar 😄😄

Sen sağlık kuruluna randevu alacaksın sonra SGK ya gidip sevk Yazini alacaksın o hastaneye sonra gidip sadece o bölüm doktoruna muayene olacaksin

@dado84,

Dün gittim sağlık kurulu Doktora gideceksin doktor Tek hekim raporu yazacak o kadar dedi gönderdi

@cfylmaz,

Hangi bölüm ise eğitim ve araştırma hastanesine sağlık kuruluna randevu al sonra git SGK ya bildir sevk Yazini al hastaneye git zaten orda söyleyecekler Sana

@ultraslan0101,

05.05.2025 tarihinde SGK engelli emeklilik için başvuruda bulundum fakat dys ne zaman girsem kayıt bulunamadı yazıyor. Bende haftada bir telefonla bilgi almaya çalıştım fakat cevap bekleniyor dediler 02.06.2025 tarihinde aradığımda çalışma iş gücü kaybı yoktur diye red geldi dediler hastaneye sevk filan olmadım raporumu 24.04.2025 elime aldım. İtiraz edicem ama yine red gelicek bence çünkü doğru düzgün bir sistem yok.

@Alibekar,

İnşallah hocam. Bana da şubatın başında aynısını söylemişlerdi. Şu an haziranın yarısı bitti ve hala bekliyorum :)

Arkadaşlar selamlar, beyoğlu meclisi mebusan cadesindeki sosyall güvenlik kurumu istanbul il sağlık müdürlüğüne giden varmı aranızda

Ara kararda goz icin istenilen testlerde VEP.ERG istendi ama Haydarpasada ilgili cihaz yok cihaz olan hastanede 3-4 ay ileriye randevu veriyor. Test i ozelde yaptirip hekim e teslim etsek sorun olurmu acaba böyle bir yol izleyen arkadaş oldu mu

Üst Alt