Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışı araç alma prosedürünü bilen var mı?

hocam yeni aracınız hayırlı olsun,bilginiz varmıdır bilmiyorum,ben yurtiçinden aldığım ötvsiz engelli aracı aldım 5 yılın dolmasına 1.5 yıl kala ötv sini ödeyerek sattım.ithal izin belgesi almak için 5 yılın dolmasını beklemem gerekmi acaba?

Teşekkür ederim, Hayır beklemeniz gerekmez bende 2020 de aldığım aracın vergilerini ödeyerek sattım hemen peşine bu aracı aldım.

Herkese hayrlı günler

Arkadaşlar sizden bir yardım ihtiyacım var yurt dışından ötv muhafiyetli araç getiren varmı kendi imkanları ile.işleyişi nasıl yaptı yardımcı olabilirmi.gümrükten ithal izin belgesi aldım

Mehmet Bey merhaba.
Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. %90 engelliyim. Araç bulamıyorum. Çok zor durumdayım. Yurt dışından nasıl araç getirebilirim? Yönlendirebilirseniz, yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Türker bey, merhaba. Siz süreçle ilgili bilgi sahibi olabildiniz mi. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba
Yurtdışından ithal edilen araçlar için 1.004.000 sınırı var mı?

Elbette bir sınır mevcut ama 2. El olduğu için alacağınız araçlardan amortisman indirimi mevcut ve bu sizlerin alacakları araçlarda indirim sağlıyor ve yurtdışı araçlar daha cezbedici seviyeye geliyor.

Bir ara yurtdışı araç alımı için belirli yerlere gitmiştik. Daha o zamanlar araç alım limiti 300-400 bin tl arasıydı. Bizlere şöyle bir şey belirtildi. Getireceğimiz aracın 0 fiyatı baz alınarak işlem yapılmaktaymış. Mesela ben yurtdışından 300 bin tl lik bir araç beğendim. Ancak bu araç burada 700 bin tl ise alamıyormuşum. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatabilirse sevinirim.

arkadaşlar gümrük muafiyet belgeli araç almak isteyen arkadaşların ortopedik engelli olması ve özel tertibatlı ehliyete sahip olması gerekmektedir. GAZİ arkadaşlar bu durumdan muaftır.
detaylı bilgiler için iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışından araç getirmek için ortopedik engelin de şartları vardı diye hatırlıyorum. Yani ortopedik engeli olan ve buna özgü tertibatlı ehliyeti olan herkes getiremiyor. Engelin hangi üyede olduğu önemli. Yanlışım varsa düzeltin lütfen
mavice35

ortopedik engelliyim ve sağda ki gazın sol tarafa aktarılması gerekmekte. Ehliyetim buna uygun. Ancak getirtme konusunda prosüdürler ne oldu ne bitti açıklayacak bir arkadaş olursa çok iyi olur. Çünkü buradan kalkıp florya ya kadar gittim durumu izzah etiler geri geldik. Bu olay satın alım limit henüz 350 binken oldu.

ati_

Maalesef, normal(otomobil) bir araç getiremezsiniz. Engelli rampalı araç getirmeniz gerekiyor. Oda çok çok maaliyetli.

turker4161

1 önceki sayfada detay...

Merhaba Arkadaşlar, Süreç biraz sancılı ve mesaj yoluyla anlaşılacak durum değil maalesef, bana özelden ulaşan birçok arkadaşıma telefonda durumu saatlerce anlatarak ilettim.

Kısaca özetlemek gerekirse,

Öncelikle ithal izin belgesi şart, sonrasında ise yurt dışından alacağınız aracın 20 bin euro / 21 bin dolar fatura ile tr ye giriş yapmanız gerekiyor ( mevcut limitten dolayı ) Şuan 13/14 bin euro fatura isteniyor.

Tertibatları takılı olması gerekiyor ve 100 euro gibi tertibat takım faturası isteniyor

Tr ye giriş yaparken kapıda mutlaka engelli aracı olduğu belirtilmeli ( ithal izin belgesi arkasına kaşe vuruluyor)

Sonrasında hangi gümrükten evrak alındı ise o gümrüğe aracı teslim ederek o gümrükte bulunan bir müşavir ile dosya açılmalı ve araç işlemleri başlatılmalı.

Umarım bilgiler yardımcı olur.

Araç getirecek arkadaşlar,
yapacağınız ilk şey gidip yakın olan gümrükten randevu alarak muafiyet belgesi alın,

şuan kurdan dolayı arabalar geçmiyor ocak ayını bekleyin

Ocak ayında açıklanan yeni limit ile istediğiniz arabayı getirin.

mhmtzytn merhaba, %90 üzeri raporla liftli veya rampalı alınan araçlar ne kadar artı maliyetli oluyor bilginiz var mı? mesela caddy, rifter, vito vs almak istesek

Merhabalar,
ben almanyadan aracımı getirttim. isteyen olursa bu konuda yardımcı olurum.
herkese selam olsun

@mhmtzytn merhaba, %90 üzeri raporla liftli veya rampalı alınan araçlar ne kadar artı maliyetli oluyor bilginiz var mı? mesela caddy, rifter, vito vs almak istesek

Getiren ile bu günü kadar ne tanıştım nede gördüm açıkçası, Almanya da arkadaşlar ile konuşmamız da çok maliyet çıkıyor kimse istemez bu fiyatlara dediği için inan kimse de getirme taraftarı olmadı.

mavice35

Arkadaşım kendinmi getirdin yoksa aracılarmı getirdi aracılar çok fazla para istiyor..

Merhaba , aracılar ile getirttim. çok fazla prosedürü var uğraşacak zamanım olmadığı için bu şekilde ithal ettim.

yurt dışı araç getirtmek

Yurt dışından araç getirtebilmek için raporda tarih şartı var mı bir de nasıl yol izlemek lazım

Hayır yok, ilk olarak ithal izin belgesi alarak yola başlamanız gerekiyor.

Bundan önce ise kendiniz mi getireceksiniz yoksa aracı kurum ile mi buda önemli.

Aracı kurum veya şahıs olacaksa onların çalıştığı gümrükten belge almak işinizi hızlandıracaktır.

Daha detaylı bilgi isterseniz yazabilirsiniz.

şimdilik araştırıyorum hiç bir bilgim yok inşallah olursa paylaşırım tabi:)

o zaman ilk olarak ithal izin belgesi için başvuruda bulunun. Her ayın ilk salı günü 7 gümrük müd. kurul toplanır bunun için ay sonuna doğru e-devlet üzerinden randevu alın ve gerekli belgeleri sisteme yükleyin.

Sonrasında kurula girerek 6 ay geçerli ithal izin belgesi alacaksınız. Bundan sonra ki durum biraz tecrübeli kişiler ile olması gerekiyor ki yanlış bir şey yaptığınızda maalesef geri dönüşü çok masraflı oluyor.

Öncelikle beğendiğiniz aracın şase numarasını belge aldığınız gümrüğe dilekçe ile kıymet sordurmanız gerek. Gümrük araca onay verdikten sonra o ülkedeki prosedürü bilen biri mutlaka gerekli ki fatura ve aparat (fatura) konusunda yardımcı olması gerekiyor.

Geçici plaka, satış faturası, aparat, aparat faturası ve sizin ithal izin belgesi ile sürerek ülkeye getiriyor.(çekici de tercih edilebilir ama maliyetli bir seçim olduğu için tercih edilmiyor)

Kapıda mutlaka engelli aracı olduğu belirtilerek kaydı yapılarak Trye girişi yapılması gerekiyor.

Sonra ise direk gümrüğe teslim edilerek bir müşavir yardımı ile beyannamesi yazılacak ve şahadetnamesi çıkacak.

Gümrük şahadetnamesi çıktıktan sonra aparat projesi, tse , muayne ve sonrası noterde ruhsat basımı yapılacak. Sonra ise mutlu son plaka basımı ile araç trye çevrilmiş olacak.

@kardelenn alın da bizlere de yol gösterin biz de faydalanalım :)

Engelliniz sadece sol ayak mı?

Sadece otomatik vites, direksiyon topuzu ve silecek kolu gibi aparatlar ile maalesef yurtdışından araç ithaline izin çıkmıyor.

Mutlaka vites kolunda aparat, veya gaz, fren veya debriyaj sisteminde bir aparat şartı aranıyor.

Gazi iseniz durum farklı aparatsız sadece otomatik vites dahi olsa getirebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim

Rica ederim, gazi değil iseniz maalesef yurt dışından araç getiremezsiniz. Gümrükler ithal izin belgesi vermiyor.

Ama şöyle ki Mersin Güm Müd. bu konuda biraz daha inisiyatif göstererek sol kola izin verdiği oldu, şansınızı denemek isterseniz tavsiyem Mersin'i bir denemekte fayda var.

çok teşekkürler

Rica ederim, aklınıza takılan bir şey olursa yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Yurtdışı ithal araç

Yurt dışından ithal araç getirmek istiyorum. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz şahıs yada firmalar var mı?

Üst Alt