Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışı araç alma prosedürünü bilen var mı?

uyumaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben ortapedik raporumla yurt dışından araba getirmek istiyorum . Daha önce getiren yada bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim

ankarada gümrük var orda her ayın ilk salı günü heyete girersin sana araba ithal etmen için yazı verirler 3 yaşından büyük olmayacak 10 sene satamazsın

Sadece Ankara değil. Rize, mersin, İzmir, gümrüklerine de müracaat edebilirsiniz.

istanbul yeşilköy gümrüğüde var.E Devleteten başvu yapılabiliyor artik.ben yaptım.Komisyon toplandığında çağırıyorlar.

Yurt dışı araç getirme.

Merhaba kardeşim. Sen yakin zamanda arac getirdinmi veya gümrükten bilgi aldinmi. Yeni sistemde para limiti galiba yurt dışı içinde geçerli ama yurt dışından getirdiğimiz araçlar ikinci el fiyatlamasini neye göre yapiyorlar. Para limitine takılmamak için. Bilginiz varmi bu konularda teşekkürler iyi geceler...

delikanlibankaci

Şu anda yurt dışından getirilen engelli araclarındada sıkıntı çıkarıyorlar .hiçbir problem yada evrak eksikliği olmadığı halde arabam gümrükten geçmedi.gümrük çalışanları engellemek adına türlü bahaneler buluyorlar.

Alınan raporda ne yazması gerekiyor ? Arkadaşlar sol bacakta 6 cd kısalık poliosekeli varmı alan yada sorun yaşayan

yurt dışından gelen aracında burdaki fiyatla aynı olması lazım o yüzden onaylamıyorlar en iyisi ankara gümrüğüne git orda araba getirip satıyorlar biliyorum değişmedi ise

Yurt Dışından Araç Getirme

Merhaba arkadaşlar,malum bu zamlardan sonra araç almak zormu çok zor oldu bizlere devletinde desteği yok gibi,yurt dışından araç getirmek için yapmamız ve izlememiz gereken yol nedir acaba getiren arkadaşlar varmı?.İzlememiz gereken yol nedir? bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. :confused:

Yurt Dışı araç sadece tertibatlı araç kullanabilen engelli gurubu için geçerlidir, e devletten girip bu konuda yetkili gümrüklerden birisine müracaat yapabilirsiniz her ayın ilk salısı kurul topanır ve Yurt Dışı ithal belgenizi alırsınız süresi altı aydır bu belgenin; yurt içi limit bunun içinde geçerli maalesef (aracın faturası yurt içinden alınacak araç faturası kadar olabilir ,450 bin karşılığı araç getirebilirim diye düşünmeyin bu rakamdan ÖTV ve KDV ve gümrük vergisi düşünce kalan rakam yaklaşık 200 bin Tl ) bu konuda bu işi yapan aracılar var.

yurtdişindan engelli aracı getirtme son prosedür nedir

arkadaşlar yurtdişindan engelli araci getirmek istiyorum en son prosedür şartlar nelerdir

Yurtdışından hangi firmalar tertibatlı araç getirmektedir?

Merhaba. Yurtdışından (mümkünse gürcistan) araç getiren firma önerir misiniz?

cazip değil 10 sene satamıyorsun 3 yaş sınırı ordaki fiyatla burdaki fiyat aynı olacak,,,, devam ediyor

Engelliler ötv vergisinden muaf değil mi bu söylediklerin doğru mu

Ben dün itibarı ile Almanya'dan araç getirdim. Gümrükten geçirdim ve Tse ve TüvTürk işlemlerini halledeceğim. Bu konuda destek isteyen arkadaşlarıma yardımcı olurum.

mhmtzytn
Merhaba istanbul da nerde ikamet ediyorsunuz bende araştırma halindeyim görüşme durumumuz olabilir mi hayırlı günler

mhmtzytn
ne gibi şartlar var nasıl aldınız adım adım yazarsanız ihtiyacı olan faydalanır

mhmtzytn

Getirdiğin araç senin için hayırlı olsun kardeşim. Sana zahmet olmasa bu süreci aşama aşama yazsan çok iyi olur.

Aracınız hayırlı olsun bende yolun başındayım ama prosödürü tam olarak bilmiyom burdan aşamaları yazarsanız sevinirim

Hayırlı olsun güle güle kullanın işlemler hakkında müsait olunca bilgilendirme notu düşersiniz inşallah

mhmtzytn

Mehmet Kardeşim,

Bak kaç kişi araç getirmen ile yaşadığın tecrübeden faydalanmak için sana soru sormuşlar kaç gün geçmesine rağmen dönüş yapmamışsın. Çok mu zor buradan yardımcı olmak.

Merhaba Arkadaşlar, Süreç biraz sancılı ve mesaj yoluyla anlaşılacak durum değil maalesef, bana özelden ulaşan birçok arkadaşıma telefonda durumu saatlerce anlatarak ilettim.

Kısaca özetlemek gerekirse,

Öncelikle ithal izin belgesi şart, sonrasında ise yurt dışından alacağınız aracın 20 bin euro / 21 bin dolar fatura ile tr ye giriş yapmanız gerekiyor ( mevcut limitten dolayı )

Tertibatları takılı olması gerekiyor ve 100 euro gibi tertibat takım faturası isteniyor

Tr ye giriş yaparken kapıda mutlaka engelli aracı olduğu belirtilmeli ( ithal izin belgesi arkasına kaşe vuruluyor)

Sonrasında hangi gümrükten evrak alındı ise o gümrüğe aracı teslim ederek o gümrükte bulunan bir müşavir ile dosya açılmalı ve araç işlemleri başlatılmalı.

Umarım bilgiler yardımcı olur.

20 euru çok az değilmi normel limite göre 26 bin euru olması lazım diye biliyodum yanlışmış ozaman bu lüks araçları getirenler sahte faturamı düzenliyor bunun bir izahı olması lazım

mhmtzytn

Aracı aldıktan sonra fatura ve tertibat ve tertibat fatura faturası yeter mi bunların tercümesi gerekli mi kdv iadesi için ne yapmak lazım.

Yurt girişinde herhangi bir ücret ödediniz mi ? (kdv, teminat vs.)

Gümrükte ne tür işlemler yapıldı gümrük müşaviri ücretli mi ?

Tercümesine gerek yok faturalar yeterli oluyor, Kdv iadesi bu yıl itibarı ile Almanya da hiçbir bayi export işlemlerini yapmıyor. Bayilerden brütten almak durumundasınız. Yurt içinde ilk olarak gümrük sonra tse ve karayolları sonrasında Tüv Türk ve noter plaka ruhsat kalıyor. Gümrükte trt bandrol ( 3/4 bin tl ) , Ambar giriş 200 tl gibi rakamlar çıkıyor.

Müşavir için evet ücret ödeniyor bu rakam getireceğiniz araç ile doğru orantılı tamamen duygusal, umarım anlaşılmışımdır.

mhmtzytn

Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.. Kazasız belasız günler dilerim..
Süreci burada paylaşabilir misiniz..

cann.sm

Teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olur inşAllah

Yukarıda adım adım açıkladım zaten gözden kaçırdınız sanırım...

Üst Alt