Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alacağım. Skoda Yeti ve Opel Astra düşünüyorum. Başka önerileriniz var mı?

BELÇİM;

Yorumları okuyup yine kararınızı kendiniz veriniz.
ben mayıs 2011 den beri kullnıyorum aracı. şu anda 19000 km ye geldi araç.
Hiç sıkıntı çıkartmadı desem yalan olur. bir iki ufak ses şikayetinden servise gitmişliğim var ama halloldu.
En azından yağmur yapınca arabanın sağından solundan bagajından içeri su girmiyor.
Yeni opel astra kullanıcılarının birkısmı bagajdan su alıyordu(ALMAN).

Neyse, ben aracımdan oldukça memnunum 5 yıl kullanacağım sonuçta o yüzden de gözüm gibi bakıyorum.
Hiçbir firmanın kataloglardaki yazan tüketim değerlerine inanmayın Renault içinde böyle.
Kendi değerlerimi söyleyecek olursam bursa içi 6 lt. şehirler arası 4,8-5 lt civarı tüketimim var.
performansı harika, sollamalarda kendinize güveni hissediyorsunuz. 0-100 değeri muadillerine göre iyi.
uzun yolda sürüş sırasında aracın motor sesini duyamazsınız. benzinli gibi. ama soğuk motor tabiki gürültülü
ben 35700 e almıştım. size 38 000 demişler aradan geçen zaman ve gelen zamlar göz önüne alırsanız iyi fiyat bence.

Yeni opel astra kullanıcılarının birkısmı bagajdan su alıyordu(ALMAN).
ukymk kardeşim OPEL alman değil Amerikandır.1989 yılından itibaren "General Motors" tarafından amerikan patentli almanyada üretim yapıyor.Tüm parçalarını nerdeyse GM ve BOSCH üretmekte.
FIAT-TOFAŞ nasılsa opel'de aynı.

fevzieryilmaz;

Bu kadar takıntı yapacağınıza övdüğünüz firmaların forumlarına girinde neler dönüyor nasıl sıkıntılar yaşanıyor ne gibi arızalar çıkıyor okuyun daha iyi anlarsınız.
ben kendi aracımı almadan önce bütün firmaları dolandım araştırdım. almanından ingilizine japonundan fransızına kadar. aklıma mantığıma en yatan araç buydu.
Siz tamamen sorunsuz kusursuz bir ürünmü arıyorsunuz.
Öyle bir ürün yok.

sevgili arkadaşım ukymk opeli öyle kötülemişsinki sanki kağıt parçası :) sevgili dostum bende GM nin ürünü olan Chevrolet Kalos 1.4 SX var 2005 model ve lastik,yağ harici hiç bir masrafım yok arabaya :)... araç alacak arkadaşım benden sana tavsiye ya opel ya ford yada Chevrolet bunlardan birini al eğer bunlar olmazsa Toyota al kardeş tavsiyesi :)

Gecelerin_Prensi;

Opeli kötülediğim yok. Alman araçları iyiymiş diğerleri kötüymüş diyenler içi örnek vereyim dedim. aklıma ilk o geldi.
Opel kötü olsa babam 4 senedir kullanmazdı.

Selam,
Mevcut durumda sizin için en uygun seçenek honda civic gibi görünüyor. Bildiğim kadarıyla garanti kapsamı dışına çıkmadan lpg montajı yapılabiliyor.5 yıllık garanti de size güven verirken, sağlam kasası sayesinde fazla problemle karşılaşmazsınız.Türkiye'de çok tutulduğu için ikinci eli de hem hızlıdır hem de deger kaybı azdır.
Bunun dışında bikaç şey daha ekliyeyim ;
Öncelikle tam otomatik bir araç alın.
Özellikle toyota'nın M/M şanzımanlı araçlarından uzak durum.
Renault ve Opel artık eskisi gibi değiller.Plastik ve mekanik kalitesi Honda seviyesinde olmasa da işinizi görecektir.
Kia da son yıllarda bir atılım yaptı. Yakın zamanda ceed'in yeni kasası çıkacak. Mevcut kasanın fiyatı biraz daha düşecektir. Ancak anımsatmalıyım ki i30'da oldugu gibi ceed'ler de yakıt konusunda çok cimri sayılmazlar.
Eger bekleme imkanınız ve doğul otoya tahammül edecek sabrınız varsa jetta hepsinden iyidir.
Bi dönem peugeut 5008'lerde hatrı sayılır indirimler vardı. Onlara da bakılabilir.

Ben araç almadan önce epey bir araştırma yapmıştım. Bazı bilgilerimi paylaşmak istedim.

1. Çok kilometre yapmıyorsam dizel önermemişlerdi. (Yılda en fazla 9-10 bin km yapıyorum) Dizel araçların bakımlarının da pahallı olduğu söylendi.
2. Forumlarda dizel araçlarda otomatik viteslerin sorun çıkardığı ile ilgili çok şikayet vardı. M/M vites konusunda toyota bayiisinde de beni sorunlu olduğu konusunda uyardılar.
3. Honda ve Toyota bayiisi LPG taktırmıyor. Zaten araçları az yaktığı için buna karşılar. Bu konuyu tekrar araştırın derim. Ayrıca bu iki marka otomatik viteste en az sorun çıkaran markalar. Ne de olsa japon. 2.el de kayıpları olmuyormuş.
4. En çok şikayet alan markalardan birisi Opel idi, vazgeçmiştim. Opel'de en iyi araç Astra diye biliyorum.
5. Honda Jazz'ın bagajı ve panaromik cam tavanı çok cazipti ama almak için sıraya girmek gerekiyor. 3-4 ayı bulabiliyor. Tüketimi de az idi
6. Fransız arabalarını kimse önermedi.
7. Hyundai 5 yıl garanti verse de güvenliği konusunda kimse önermiyor. (2 yıl Hyundai Getz kullandım. pek güven vermiyordu.) Hyundai i30 için geçenlerde internette kaza yapmış ve 10 hava yastığının açılmadığını anlatan birisinin yazısını okumuştum. Araç pelt idi.

Bunların neticesinde ben cazip taksitleri nedeniyle Ford Fiesta Otomatik vites benzinli almıştım ama kabul çok yakıyor (Bilgisayara göre 100 km'de 8.5 lt) :) Bagajı ve yakıt tüketimi açısından önermiyorum ama en çok övgü alan araçlardan birisi. Geniş bagaj olarak Honda Jazz'a bakabilirsiniz bence, SW gibi.

Umarım en iyi seçimi yapabilirsiniz. Ben 1 ay araştırdıkça kafam iyice karışmıştı :) Şimdiden hayırlı olsun.

Çok güzel bilgiler veriyorsunuz çok teşekkür ederim,sizlerin destegine gerçekten ihtiyacım olduğu için başlık açtım.
Kafam o kadar cok karıştı ki,bir de 5 sene satamama durumu olunca iyice stresse giriyorum.
Honda civic in yenı kasası çok güzel görünüyor yalnız 1.6 otomatik viteste yakıt tüketimi çok yüksek ama sizler düşük olduğunu yazmışsınız
:confused:
Peugeut baştan elendi çünkü hiç bir aracının kapısı tam açılmıyor 2 kademeli açılan kapaklarından araca transferim zor oldugu için elendi.

Evet ortalama demiştim 6 lt ,yani şehir içi+ şehir dışı tabi şehir Antalya İstanbul değil:)
TİTAN kardeş 100.km 6 lt demissin.aynı araç işyerinde 2 arkadaşımda var onlar ise 8lt den asagı yakmıyor diyor.
lakin skoda'nın kendi sitesinde dahi vermiş oldugu ölçü 7,9.e buna en az 1 litre daha koyacaksın ki burası İstanbul trafikti ani frendi v.s.

BELÇİM kardes maaelesf verso'nun otomatiği yok.

Peugeot 3008 bakın isterseniz, üstü cam ici ferah, bagajı büyük bir araba, 1,6 dizel otomatik vites seceneği var ve yakıt acısından cok ekonomik.
Peugeout 508 SW de var, cok büyük bir arac, konforlu da, eh pahalı kaçıyor tabi ama VW passat seviyesinde bir araba.

Tabi bunlar fransız arabası diye önyargılı yaklaşılıp burun kıvırılıyor, ama cok övülen alman arabalarının meksikada üretiyorlar onu da kimse bilmiyor/söylemiyor.

Ben de arac almayı düşünüyorum, bu yüzden sadece Türkiye değil, yabancı otomotiv dergilerini de takip ediyorum.

Neyse, herkesin zevki, düşüncesi farklı tabii ki, markası modeli ne olursa olsun arac alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın diyorum :)

Sayın landish,peugeot için vazgecme nedenim kapılarının tam açılmaması,eğer sizde bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Sandalyem ile yanaşınca koltuğa gecmek ıcın uzun atlama yapmak gerek.

Bir konudada yardımınıza ihtiyacım var,
Ben b sınıf ehliyetimi 98 yılında almıştım,2008 de h sınıfına cevirdim.Yalnız ehliyetimde otomatik vites kullanır ıbaresi yok bunun için yeniden rapor alıp ehliyetimi değiştirmem mi gerekli.

Belçim, kendim tekerlekli sandalye kullanmadığım icin bu detaya dikkat etmemiştim açıkçası, böyle bir durum varsa tercih etmemekte kesinlikle haklısınız.
Diğer konuyla ilgili olarak ehliyette tam olarak ne yazdığını belirtirseniz daha net bir bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum. Şahsen bu konularda cok bilgili değilim ama tekerlekli sandalye kullandığınıza göre her iki üst ekstremiteyle kullanabilceğiniz özel donanımlı olması lazım? Böyle bir tertibat ta anca otomatik vitese takılabilceğinden sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ama en güzeli arac satın alacağınız bayinin trafik müşavirinden bilgi almanız, bence :)

Bana öneride bulunan,yorum yapan üyelerimize çok teşekkür ederim öncelikle.Dün itibariyle aracımı aldım.hemen hemen 2 aylık araç arama sürecinden sonra deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tekerlekli sandalye olduğu için ilk arayışım bagajı buyuk olan bi aractı.Suv sınıfında olan araçlara önce baktım.Bu sınıfta olan araçlar toyota verso düz vites,yeni zafira otomatik vites yalnız oturma yeri geride,meriva kapıları farklı açılıyor kullanımı rahat değil,citroen c4 picasso otomatik vites ve dizel olaması bagajının kullanımı rahat olması tüm avantajları üzerinde topladı yalnız araca binerken tutma yeri yok cam tavan olduğu için tutma yeri yapılamıyormuş,eğer tutma sıkıntısı yaşamayan arkadaşlara tavsiyemdir fiyatıda uygundu (diğer baktıklarım suv sınıfı araclar içinde).
Bagajdan gectim sw sınıfı araçları inceledim.Opel astra sport tourer ve renault megan sport tourer arasında çok gidip geldim.
Ben araçlara baktıkca kafam çok karıştı hadi bide sedan bakalım derken honda cıvıc ve skoda octavıa bizlerin tercih edeceği bi araç.skoda octavıa otomatık ve dizel olması,honda cıvıc bagajı uygun ve tüp takılıyor.Fiyatıda 37.000+3.000 tüp çok cazip geldi.Honda üzerinde yoğunlaşırken son hiç aklımda olmayan bi bayiiye gittim ve aracı tereddütsüz aldım.Vovlo s60 1.6 benzinli otomatik vites.Bayii donanımını taktırıp vereceği ıcın resmi işlemlerde 10 gun surer dediler.10 gün içerisinde alıcam aracı.
10 senelik bi aradan sonra ben aracıma kavuştum rabbim tüm isteyenlere de nasip etsin aracı olanlarada kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.
Saygılar.

Siz araba konusunda uzman olmuşsunuz :)
fikir almaya ihtiyacınız yok geriye karar vermek kalmış ...ben chewrolet cruz aldım çok memnunum ama fazla yakıyor

BELÇİM kardeş hayırlı uğurlu olsun..ALLAH kaza bela vermesin güle güle kullan.iyi bir şeçim yapmıssın...

BELÇİM;
ne kadara geldi araç size fiyat olarak anahtar teslim?

Audi A3 sportback geçen yıl aldım engellinin alacağı en kullanışlı arabalardan beri..Audi kalitesini tartışmaya gerek bile yok..

Hayırlı uğurlu olsun..ALLAH'ım kaza bela vermesin güle güle kullan.

Allah razı olsun,çok teşekkür ederim.
Aracın normal fiyatı 88.000,indirimi ötv haric fiyatı derken 58.000 e geldı.
Herkese kazasız gunler...:)

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Kullandıktan sonra buraya deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.
Hem powerhift in nasııl oldugunu hemde benzlinin yakıt tüketimini merak ediyorum.
Bende s60 ın dizel otomatiğini bekliyorum, bakalım uygun bi fiyata gelirse bende almayı düşünüyorum....

Teşekkür ederim,
bu hafta içinde kavuşuruz inşallah,kullanırsam yazarım .
Dizel otomatik seceneği olsa ne guzel olur,

BELÇİM kardeş aciliyetin varmıydı bilmem ama keşke 1 ay daha bekleseydin ozaman :)
S60 modelinin 1.6 dizel otomatiği geliyor nisan ayında.
ayrıca yeni V40 modelide yine nisan ayının ilk haftası satışa sunulacak.
dizel otomatik 1.6 ve yeni kasa gerçekten çok güzel yapmışlar.

Dizelinin geleceğini söylemediler ama:( 1 ay daha beklerdim bu durumu bilmiiyordum.Kaporasını fln verdim vazgeçme şansım yok.

bence konuş belki olur..ellerindeki stogu bitirmek için ugrasıyorlar.birde dikkat et aldıgın araç 2011 olabilir.
v40 modelini ben çok begendim.gerçi ford focus fabrikasında imalatı yapılıyor birazda ona benzetmişler :)

Sayın Fevzi Bey,uyarınız üzere bayii aradım,dizel otomatık araç mayıs ayında satışa sunulacakmış yalnız ötv haric fiyatı 80.000 civarı olur dedi.

Hangi bayi o ya :) mayıs ayındaki aracın fiyatını nasıl belirlemiş. bende konuştum henüz satışda olmayan bir aracın fiyatını veremeyeceklerini söylediler.sadece kabaca dizelle benzinli arasında 5-7.000 lira fark olur dendi.

arkadaşlar bişey soracam fort fiesta alırsam tekerlekli arabam girer mi bagajına

Üst Alt