Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alacağım. Skoda Yeti ve Opel Astra düşünüyorum. Başka önerileriniz var mı?

BELÇİM

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Öncelikler herkese merhabalar,
2007 de aldıgım opel zafira (duz vıtes) satıp benım kullanabıleceğim otomatık vıteslı bır arac almak ıstıyorum.Levo marka tekerleklı sandalyem kırılmadıgından yenı ottoback marka hafıf sandayede alıp hayatımı kolaylaştırmak isityorum.26 subata kadar karar vermem lazım,tecrubesi olan arkadaşlarımdan destek beklıyorum.
Zafira daki ferahlığa alışınca kucuk arabalara alışamam dıye sw ve suv sınıfı arabalara baktım.
Skoda-yeti, opel-astra sport tourer, kia-ceed sw, baktıgım arabalar bunlar.
Tesekkurler :)

bu sartlarda opel astrayı elemelısın , otm. dızel hatchbecke ben bınemedım cok dar.. corolla verso yu düşün..

Sayın emir-irem astra spor tourer sw olanına baktım...Sedan tarzı dusunmuyorum malum sandalye olunca bagajda sıkıntı cekmek ıstemıyorum.Omurılık felciyim.
Tesekkurler

Düz vitesi nasıl kullanıyorsunuz?

skoda yeti jep gibi arba cok güzel ve kaportayada 10yıl garanti veriyorlar sonucta wosvagen altında cıkıyor motor bile wosvagen fiyatıda iyi ben kendime alcaktım son an vaz gectim bu arda dizelde otmatik vitesi yok benzilide var motorda 1200 ama piyesi yüksek dediler bana

Sayın nova duz vıtesı ben kullanmıyordum.eşimin kullanması için aldım süresi doluyor artık ben kullanam istediğim için otomatik vites alıcaz.

Sayın ali57 yeti jip gibi evet,yetideli tek tereddütüm araca inip ve binişlerde sıkıntı olurmu diye...yoksa cok güzel bir araç

2010 opel astra aldım. benzinli, o zamanlar serviste garantili lpg takıyorlardı, taktırdım.
bir kere alman arabası. çok şey söylemeye gerek yok. aynı donanımdaki başka araçlara göre 10-15 bin tl uygun fiyatı.
çok şey söylemeye gerek yok. opele binersen başın ağrımaz...

[FONT=Verdana]BELÇİM kardeşim ben Skoda yı beğendim çok güzel ve içide büyük tekerlekli sandalye gayet sığar bence eyer tekerlekli sandalye sığarımı diye düşünüyorsan sana tavsiyem hangi marka alırsan al önce modelde ve fiyata kafana koy sonra arabayı gör ve özellikle bin ve tekerlekli sandalyeyi koydur ve bak sonra al sana tavsiye yem[/FONT]

opel insigna var onu araştırdınızmı bilmiyorum

atoksal;
sayın atoksal,
duz vıtes olmasından dolayı zafira, kullanamadan satıyorum zafirada opelin,ama turbo motora lpg takılmadıgı soylendı...ilginize teşekkür ederim

Honda hayat onda performans ıstıyorsan japon tavsiye ederim vtech olabilir yada alman bmw

ALİ57;
Sayın ALİ57 yeti çok guzel içi rahat otomatik yalnız 1.2 motor secenegi var bırde benzinli olması caydırıcı bır sebep olarak dusunuyorum:(çok teşekkür ederim ilginize

on-off;
sayın on-off insigna pahalıdır diye bakmadım,ilginize teşekkürler

Mami Junior;
Sayın mami jonior
Pazar gunu öneriniz üzere renault bayii ye gittik.Aracın ötv hariç tam paketi 48.000 dediler ertesi gun arayıp 38.000 fiyat verdiler.Yalnız renault hakkında formları okudugumda güvenli olmadıgı yönde yazılar vardı,malum bizler için güvenlik çok önemli.siz renault kullanıcımısınız?Arabanın donanımı modeli dizel olması çok avantaj benım ıcın yalnız guvenlik ??????
teşekkürler ilginize

alidulger;
Sayın alidulger,,,,
Honda evet hayat ondaa,yenı cıvıc yenı kasa cok guzel onada baktım yalnız şehir ıcı yakıt tuketımı baktıgım araclar ıcınde en yuksek olanı...

Umutlarım tükenmek üzere,,,,,
bagajdan feragat edip sedan araclarada baktım,
honda civic;1.6 otomatik benzinli,,,,,,,,,,,,,caydırıcı sebep yakıt
opel astra ;1.4 otomatik turbo motor,,,,,,,,,,,,,caydırıcı sebep yakıt
renault megane sport tourer,,,,,,,caydırıcı sebep güvenlik
skoda yeti 1.2 motor benzinli otomatik,,,,,,,,caydırıcı sebep yakıtı
v.s
v.s
ve en son vw jetta için çok umutlandım hem fiyatıda uygun diye binbir heves aradım yetkili satıcılar ellerinde arac olmadıgını en erken temmuzda geleceğini söylediler....

ben nasıl karar vericem :confused:

belçim, hiç canını sıkma. renault scenic 1,5 dci otomatik vites aldım yaklaşık 1,5 ay önce. şiddetle tavsiye ederim. yayla gibi bir araba, iç hacim ve bagaj fazlasıyla yeter. en donanımlı versiyonunun bana maliyeti 49.500 tl.

Renault güvenlik testlerinden hep 5 yıldız almıştır.

skoda yeti 1.2 TSI DSG geerçekten cok güzel bir araç lakin yakıtı 100km. 8-9 lt çok bence.ö.t.v siz hali 37.000 tl.
düz vites 1.6 dizel 100km.5,6 lt yakıyor.otomatik vites düşünmezsek alınabilir aslında.en donanımlı hali 46.000 tl.

skoda octavia elegance 1.6 DSG dizel 100km.5.4 yakıyor.inceleyin derim harika bir araç...

BELÇİM;

hangi sebeple Megane ST için güvenlik unsurunu caydırıcı sebep olarak gördünüz acaba çok merak ettim.

Diğer seçenekleriniz için yakıt tüketiminin en az 8 lt olması sizi caydırabilir. buna birşey demiyorum

Renault araçlar için gerçekten güvenlik konusunda bir ön yargı mevcut.
kendim için söylemek gerekirse bende BELÇİM arkadaşıma katılıyorum.

belçim arkadaşım bende araç alırken çok araştırdım peugot 5008 çok güzel bir model ama yakıt olarak sorun olur
değerlendirdiğin araçların tümüne bende baktım ve değerlendirme sonuçlarım aynı oldu toyota corollaya d-4 mm olana bakmanı tavsiye ederim araç sedan eğer sedan olması senin için sorun olmazsa kesinlikle değerlendir. ben aldım şu an 55 lt dizel yakıt ile 680-720 km şehir içi araç 3500 km de servisin dediği hava ısınınca 850 km aşağı gitmez.

fevzieryilmaz;

Ön yargılarınızla yaşamaya devam ediniz o zaman.

ukymk;
ön yargılarımla yaşamaya devam ediyorum(Almandan şaşmıyorum)
ve parayı kolay kazanmadıgım gibi gidip FRANSIZ'a (siyasi görüşle alakalı degil) yatırmıyorum.........

Sayın fevzieryilmaz, keşke otomatik vites için yelpaze geniş tutulsaydı.
Yeti 1.6 dizeli düz vites ve ford cmax da oyle tam bize göre düzenlenmiş araç gibi ama malesef otomatik şansı yok.
Octavia şu anda listede ilk sırada.
Teşekkür ederim...

Sayın ukymk,arac alıcağım için gece gündüz form ve yorumları okuyorum kullanıcılardan yorum alıyorum,çünkü 5 sene satamıycam doğru karar vermek istiyorum.
Resimde görüldüğü gibi sizde megan sahibisiniz.Allahım güle güle binmeyi naip etsin kazasız belasız inşallah.Tabi herkesin bi görüşü var tercih meselesi.Şu ana kadar aldığım fiyatların içinde en iyisi megandi.1.6 dizel otomatik full önce 48.000 dediler ertesi gün arayıp 38.000 e ellerinde olduğunu söylediler. Navigasyon ve sunroof hariç fiyat ilgilenen olursa bayiide var 2 adet.Siz kaça aldınız?Memnunmusunuz...

skoda yeti 1.2 motor benzinli otomatik,,,,,,,,caydırıcı sebep yakıtı
Demişsin bu motor TSI motor dur ve performansı 1,6 motorlardan daha fazladır. Yakıt tüketimi ise 100km de ortalama 6 lt. Yeti sahibiyim tavsiye ederim.

Sayın diyarbakırlı,
Bir toyota kaldı bakmadığım toyotanın verso aracıda genış güzel görünüyo_Otomatik seceneği varmı acaba onun

Sayın titan ,yazmanız çok iyi oldu teşekkür ederim ne kadar süredir kullanıyorsunuz.İyi günlerde kullanınız.Ben omurilik felciyim, inip binerken sıkıntı oluyormu yüksekliği?

TİTAN kardeş 100.km 6 lt demissin.aynı araç işyerinde 2 arkadaşımda var onlar ise 8lt den asagı yakmıyor diyor.
lakin skoda'nın kendi sitesinde dahi vermiş oldugu ölçü 7,9.e buna en az 1 litre daha koyacaksın ki burası İstanbul trafikti ani frendi v.s.

BELÇİM kardes maaelesf verso'nun otomatiği yok.

@Belçim;
O kadar kafan karşıyorsa hyundai i30 sw yada kia ceed sw al.
Tam otomatik dizel ve en 5 az sene garantisi var.
Hyundai ki 5 sene ama diğerini tam hatırlamıyorum.
Merak etme arabalar arızalarını ilk 2 sene içinde verir tabi olursa, o sürede de zaten garantileri devam ettiği içinde herhangi bi ücret ödemiyosun.

@fevziyılmaz;
Almandan şaşmam diyosun ya, o söz mercedes , bmw ve audi için denmiştir.
Vw türkiyedekileri kullanıcaları kandırmaktan başka bi şey yapmıyor.
70 bin TL jetta vericeğime giderim daha az fiyata full megane st alırım. (ÖTV li fiyat)
Hem şu an vw ler haddiden fazla pahalı hemde en az 6-7 ay gün veriyolar.
Gidip ikisinide incelersen işçilik kalitesinide görürsün ayrıyeten.

Bende 4 yıldır megane 2 sedan otomatik dizel kullanıyorum.
Çok şükür öyle bi büyük bi sıkıntı vermedi.
Şu araba değiştirme hakkım olmasına rağmen piyasada kullandıgım arabadan daha iyi bir araba pek görmediğim için değiştirmiyorum.
(Önceki arabam pert oldugundan dolayı bu arabayı ötv li aldım)
Ya fiyatı gereksiz pahalı yada şanjımanları kötü yada benzinli oluyor.

Bu arada ben baya bi araba meraklısıyımdır.
Araba forumları devamlı takip ederim.
Bunları yazarken farklı görüşleri de göz önüne aldım.

Mami kardeş sadece bu benim görüşüm.. :) kimseyi rencide etmek istemem dogrusu.yalnız ben çocukken ankarada bir ustam vardı kendisi her zaman şunu söylerdi.eger bir ürünü normal degerinden düşük alırsan bazı hilelerini peşin peşin kabul etmiş sayılırsın derdi.
alman diye illaki tutdurmuyorum.Volvo toyota skoda subaru gerçekten harika araçlar.citroen markasının kısaca öyküsünü anlatmak isterim o kadar sorunsuz araç yapmışlarki yedek parça satamadıkları için iflas etmişler daha sonra pejo citroeni satın almış.VW gercekten çok pahalı dediğin gibi almak istesen en az 5 ay sonra gelir deniliyo ve gelen araçdaki renk şansa geliyor seçemiyorsun.caddy de öyle mesela 4 ay sonra hgeliyor dendi ve renk ne olursa onu kabul edeceksiniz dendi gecen yaz bir akrabaya almak istedik.
bizim için keza öyle degil aldıgımız bir aracı 5 sene satamıyoruz.2003 de ford focus aldım zorunlu harcamalar dışında(yağ,lastik v.s) 9 senedir bana masrafı inanın 1000 tl'yi geçmedi...

benimde seningibi cok kafam karıştı hepsine baktım gitim gördüm hata iki kere en sonuda C4 crtoen 1.6 dizel 112 piyes otmatikvites 3.8 yakıyor 100 km ama sen bense bir liste yap önceliklerinne diye sonra onları tek tek ele ve en son olanı al mesela önceliklerin arasında dizelmi benzinlim fiyatmı kalitemi gibi tabiki herkesin gönlünden en iyisi geciyor ama işte durum meselesi tamamen .

arkadaşlar öncelikle araca yılda kac km bineceginize göre benzin yada dizel secimi kolaylaşır.ondan sonra tekerlekli sandalye kullanıyorsanız sedan yada hb olarak karar verebilirsiniz.en önemlisi maddi gücünüz maddi gücünüz yetiyorsa 1.6 motoru aşmayan şahane araclar var piyasada suan bütün bunları göz önünde bulundurun ve karar verin derim ben.

Üst Alt