Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğu ile askerlik durumum ne olur?

Pilot kalem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 3 senedir f41.1 yaygın anksiyete bozukluğu hastasıyım ve şu an 60mg duxet, 7.5mg rexapin ve 50mg meresa kullanıyorum fakat bende halen uykuda sıçrama kas seğirmeleri ve kaygı devam ediyor yani kısacası tedavim devam ediyor ama benim askerlik tecilim 31 aralıkta bitiyor acaba benim şu an ki durumum askerlik ertelemeye müsait midir cevaplarsanız sevinirim.

Pilot kalem bende şizoaffektifim. Fakat devlet hastahanesinde halen bipolar olarak kayıtlıyım. Benimde tecilim bitiyor. Geçen yıl erteleme verdi 1 yıl. 2 aralıkta durumum kesinleşecek. Senin durumun nasıl? kaçıncı ertelemen?

dreamfail

Ben ilaç tedavisi görüyorum fakat mevcut durumum askerlik ertelemeye müsait midir sizin bilginiz varmı?

@Pilot kalem sağlık kuruluşlarından daha önce almış olduğun elindeki sağlık belgeleriyle ilaç ve istirahat raporu hastane yatışı v.s. ne varsa artık askerlik şubesine başvur ne sonuç çıkar orasını bilemeyeceğim .

Pilot kalem

Saydığınız rahatsızlıklar TSK'nin hastalık yönetmeliği içinde yer alıyor mu bilmiyorum fakat ben 4 yıl önce bipolardan çürük aldım. Bipolar Bozukluk yönetmelikte net kesin ifadelerle geçiyor. Fakat bunu kanıtlamak için elbette bir tedavi geçmişinizin olması gerek. Askere gitmeden Aile Hekiminize psikolojik rahatsızlığınız olduğunu söylerseniz son aşamada askerliğe elverişli olup olmamanıza Devlet hastanelerindeki sağlık kurulu heyeti karar veriyor. Yapmanız gereken orada kendinizi düzgün ifade etmek ve askerliğe elverişli olmadığınızı onlara kanıtlamak. Doktorlar E-Nabız sisteminden 2015 lere kadar gidebiliyorlar, ne var ne yok her şey orada gözüküyor. Umarım her şey gönlünüzce olur. 2 defaya kadar erteleme alabilir sonrasında da çürük raporu alabilirsiniz

Seni takip eden doktordan muhakkak bir yazı iste.İlaç raporlarınıda yanında bulundur kardeşim muayeneye gideceğin zaman.Heyete çıkarsın ama önceden kimse bir şey söyleyemez çünkü nihai karar kurulda belli olur.Çok geçmiş olsun.

Eczaneden iste çıkarırlar kardeşim yada hastaneye gidiceksen kontrol için v.s hastaneden de çıkartabilirsin.Aile hekimi seni zaten bulunduğun semtteki en yakın hastaneye sevk edecek.

İyi akşamlar arkadaşlar bende yaygın anksiyete bozukluğu var ama bu hastalık Türk silahlı kuvvetleri d b dilimine mi giriyor acaba cevaplarsanız sevinirim...

İyi akşamlar cümleten güncel tsk sağlık yönetmeliğini atabilecek varmı acaba ben en son 2016 sağlık yönetmeliğini biliyorum ama bu yıldan sonrada yönetmelikle güncellemeler oldumu?

Pilot kalem

Hastalığın düzeyine göre doktor karar verecek. Burada daha kesin bir yanıt verilemez maalesef.

Epikriz raporu hakkında

Selamlar herkese dün psikiyatri doktorundan epikriz raporu istemiştim fakat ben ilk önce yoklama yapıp aile hekimine gidip aile hekimi beni hastaneye sevk ettiğinde epikriz raporu alabilecekmişim doğrusu bu mu acaba süreç böyle mi işliyor?

Ben muayeneye gitmeden önce almıştım.Aile hekimide hastaneye sevk etti.Doktorda kağıdı v.s incelemişti.

Aile hekimi hastaneye sevk ediyor ya sevk edeceği hastaneyi biz mi seçiyoruz birde hastaneye randevu alarak mı gidiyoruz?

Askeri hastaneler sivilleştiği için artık seni en yakın hastaneye sevk eder kardeşim.İstediğini seçemezsin.O da seçemez sadece en yakın hastaneye sevk eder.

Peki bende anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum mevcut durumum askerlik ertelemeye müsait midir?

Kardeşim benim nörolojik rahatsızlığım vardı.İlk sene erteledi ikinci sene b dilimi verdi.Anksiyete durumunu bilemiyorum.Benim bi arkadaşım vardı onda da anksiyete vardı askerliğe elverişli verdi ama muayeneye gittiği dönem ilaç kullanmıyordu.Sen ilaç kullanıyorsun o yüzden önemli olan muayene anında doktorun ne diyeceğidir.

Merhaba arkadaşlar bende anksiyete bozukluğu var ve muhtemel aile hekimi hastaneye sevk edecek acaba sevk edeceği hastane kuruluna randevu olmadan direk gidebilir miyim?

ozmuşlu

Bende de anksiyete bozukluğu var ve muhtemel askerlik için aile hekimi hastaneye sevk edecek acaba sevk edeceği hastane kuruluna randevu alarak mı gidiyorum yoksa direk gitsemde bakarlar mı?

Pilot kalem
Askerlik için randevuya gerek yok tsk sağlık yönetmeliği öyle diyor ama askerlik için geldiğinizi muhakkak söyleyin çünkü askerlik dışında diğer kurul işlemleri için randevusuz bakmıyorlar.

Normal hastahane randevu alınan MHRS sistemi üzerinden erişkin sağlık kurulu diye alınabilir.

kara duman
Hocam peki bende yaygın anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum 3 tane benim durumum askerlik ertelemeye müsait midir sizin bilginiz varmı?

Pilot kalem
Bildiğim kadarıyla rahatsızlığınız için 1 yıllık erteleme veriyorlar 2 veya 3 erteleme sonucunda hekimin kanaatine göre muaf veriyorlar eğer ertleme verirlerse 2 veya 3 ertelemede muaf alırsınız.
bu tamamen sizi muayene eden doktorun 2 dudağı arasında tedavi ve hastalığınızla alakalı ne verse gittiğinizde götürün sizin için hayırlı bir sonuç çıkar umarım.

kara duman

Yani ben doktordan epikriz raporu istemiştim ama oda bana aile hekimi seni muayene edecek bu hastaneye sevk edecek öyle alabilirsin dedi epikriz raporu işimi görür değil mi?

randevusus muayene oluvereyim ben sagirim randevu alamiyorum isitme cihazi raporu almak icin zaten diye engelimi kullanmak istedim:p
bi dovmedigi kaldi randevusuz olmaz diye sekreter

mecburi eve donup bilgisayar basinda o kadar ugrastim cevap veren bile yok hacettepede
randevu almanin imkani yok
cag atlayan saglik sistemimiz

Pilot kalem
Aile hekime ikametgahına en yakın hastahaneye sevk ediyor otamatik olarak o hastahane tedavi gördüğün hastahane olursa işin çok kolay ama büyük ihtimalle öyle olmayacak.
Benim şizofren tedavisi gören oğlum için sevk edildiği hastahane tedavi gördüğü hastahaneden (bakırköy mazhar osman) resmi yazı ile hastanın durumunu ve tedavi süreçlerini anlatan yazı istemişti o yazı,yanımda götürdüğüm diğer belgeler ve doktorun muayenesi sonucu muaf almıştı sizdeki durumda öyle olabilir.
Tedavi gördüğün hastahaneden alınacak yazı işini inanılmaz kolaylaştıracaktır ama o yazıyı sen isteyince değilde bir kurum isteyince veriyorlar ne yazıkki

kara duman

Ama ben doktordan istediğimde seni aile hekimi muayene edip buraya sevk ettiğinde verebilirim demişti

Arkadaşlar selam ben perşembe günü aile hekimine muayene olup hastaneye sevk isteyecem fakat aile hekimi hangi hastaneye sevk edecek onu ben seçebiliyor muyum birde muayeneden kaç gün sonrasına hastaneye sevk oluyorum?

Üst Alt