Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

MANİSA'da kimlik kartı gösterme olayına bayram sonrası kentkart tarzı ücretsiz bas geç kart sistemine gecileceği söylendi. her otobüse binişte şoför laf söyliyecekmi endişesi son bulacak.

Arkadaşlar bu kadar etkilenmeyin şöför yada bir başkasının laf söylemesini onlarda kim oluyor yahu devletimiz bu hakkı bize tanımış ALLAH ALLAH ...

aslinda iett ve halk otobüsü söförlerine bu konuda günde 2 saat olmak üzre seminer vereksin bir engelli bireye nasil davranilir konusunda eyitimler alacak yoksa bunlar kalirsak ellerinde bir haydarlari eksik bütün olay eyitimsıklık kardesim bu hükümet saten secim telesaasinda suan engelliyi düsünecek birakin televuz edecek bir anlari yok bizler ne yaparsak birleserek yapmaliyiz cikalim meydaanlara yürüyüsler yapalim haklarimizi sonuna kadar arayalim bu hükümet bizlerede büber gazi sıkıyormu eger boyle yaparlarsa bizlerde birlik ollarak baska bir parti catisi altında toplanalim biz engellilere kim daha cok ingilenirse bizlerde o partinin yaninda olalim arkadaslar

yaa istanbulda ankarada neden başbakanlık kartı kullanılmıyor hükümeti neden tınlamıyorlar izmir chpli ama hükümet kararını uyguluyor başbakanlık yada bakanlık engelli kartı mecburi izmirde

özcan kamil;

türkiyedeki engelliler parti kursa tek başına iktidar olur

ankarada %80 engeli raporu olan birisi belediye otobüslerinden ve metrodan ücretsiz yararlanabiliyor. ancak özel halk otobüsleri ve, dolmuşları bu hak kapsıyormu bilmiyorum kesin bilgisi olan varsa yazsın lütfen

ankarada %80 engeli raporu olan birisi belediye otobüslerinden ve metrodan ücretsiz yararlanabiliyor. ancak özel halk otobüsleri ve, dolmuşları bu hak kapsıyormu bilmiyorum kesin bilgisi olan varsa yazsın lütfen

Normalde kapsıyor ama özel halk otobüsleri ve dolmuşlar işgüzarlık yapıyor ücretsiz binilmesine müsaade etmiyor.

ben ankarada ikamet ediyorum istanbulda otobus ve vapurda basbakanlık engelli kımlık kartımla ücretsız ulaşımı kullandım!!!!!!!!!!

özer özkan;

özer beyciğim forumda büyük emekleriniz ve bilgilendirmeleriniz var,teşekkürler,ömür boyu mutluluklar kardeşim.

aile bakanlığına özel halk otobüsleri ücretsiz almıyor ve belediyeler engelli kartını kabul etmiyor kendi kartlarını çıkartıyorlar dedim gelen cevap ekte;
Sn. müracaatçı, talebinize ilişkin bilgiler aşağıda belirtilmiş olup, ayrıca uygulamanın yapılmaması durumunda ise son paragrafta belirtildiği gibi illerde Valiliklere ilçelerde ise Kaymakamlıklara müracaat etmeniz gerekmektedir. Bilgilerinize. Bilindiği üzere, ücretsiz seyahat hakkını düzenleyen 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin yedinci fıkrası “İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alırlar. Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktan faydalandırılmayan her kişi için toplu taşıma aracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezası mülki idare amiri tarafından uygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir.” hükmünü amirdir. Bu bağlamda belediyeler, söz konusu hakkın kullanımını sadece yetki sınırları içinde ikamet eden kişilerle sınırlandırılmasına sebebiyet verecek uygulamalardan kaçınarak,yetki sınırları içinde yaşasın ya da yaşamasın tüm vatandaşların söz konusu haktan eşit bir şekilde yararlanabilmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler.Ayrıca 04.03.2014 tarihli ve 28931 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliğinin 6 ncı Maddesinin 2 inci fıkrasında ise toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlanma amacıyla ilgili yönetmelikte belirtilen belgelerin ibraz edilmesi halinde, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının herhangi bir gerekçeyle engellenemeyeceği ifade edilmektedir. Bu kapsamda ücretsiz veya indirimli seyahat hakkını kullandırmayan belediye, belediye tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlerle ilgili şikayetlerin illerde valiliklere ilçelerde ise kaymakamlıklara bildirilmesi gerekmektedir.

bu kanun özel halk otobüslerini kapsıyor ama özel dolmuşları ya da taksileri kapsamıyor..

ankara da tren garından aşti ye gitmek için engelli kimlik kartımı kullanabilir miym ? bir de nasıl gidiliyor :D

Bu haktan yararlanmak için ne yapmak gerekiyor ? Bide belediye dışındaki özel sahıslara ait dolmuslarda gecerlimi ?

arkadaşlar şahıs mallarında yani özel ulaşım araçlarında engellilere ayrıcalık yok örnek dolmuş taksi vb.

TCDD ankara şehir içi ulaşım da ücretsiz olması gerekiyor!?

merhaba arkadaşlar yeni çıkan yasalara göre tcdd şehir içi hatlarda engellilere ücretsiz seyehat hakkı vermesi gerekirken ankarada şehir içi banliyo hatlarında engelliler ücret ödemek zorunda kalıyor hızlı tren bile ücretsiz ama şehir içi paralı bunu değiştirmek için ne yapabiliriz sizlerinde destegi ile ankarada banliyo trenlerini ücretsiz yapalım sizce bu konuda ne yapmalıyız ?

Arkadaşım sen ankaradamısın ben dün banliyölüye bindim üçretsiz

yani zaten üçretsiz

Arkadaşlar ÖZEL HALK OTOBUS e bindikten sonra ŞÖFORLER bakışlarına bayılıyorum birde nerede ınecegını soruyorlar zaten ÜCRETSİZ arkadaşlar nerede inersem ineyim ne farkedeceksin son durağa kadar ücretsiz. (istanbul silivri yenibosna hattı için söylüyom)

İnanın ben bu bedava ulaşım hakkından hiçbirşey anlamadım. Ben yozgatta yaşıyorum geçenlerde kayseriye gittim engelli kartımı gösterdim şöför dedi ki bu kart sadece yozgatta geçer dedi. Şikayet ederim diyorum bildiğin yerer şikayet et diyor. Şikayet etmeye gidiyorum kimsenin birşey bildiği yok . Hiçbirşey yapamayız diyorlar. Ben hiçbirşey anlamadım bu işten. herkes kafasına göre takılıyor.

özürlü kimlik kartı olan vatandaşlar şehir dışı trenlerine indirimli şekilde mi yoksa ücretsiz mi yararlanabiliyorlar ??

Merhaba arkadaşlar, kızım %50zihinsel engelli. İzmir urla'da oturuyoruz. Eshottan kart çıkartmak istiyorum. Bana ve çocuğa verirlermi acaba?

raporda ağır engelli ibaresi varsa alırsınız yoksa alamassınız

fatma hatice eshot artık kart vermiyor yeşilyurt devlet hastanasinin orada aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı çıkıyor bakanlık yada başbakanlık kartı izmirde gecerli

Geçen gün İETT ücretsiz Kartımı aldım karşıya geçerkende Marmaray trenini kullanayım dedim. Kartı okuttuğumda kullanılan 9 kalan 219 diye birşey yazdı turnikede. Bu nedemek anlamadım. Marmara'yı kullanmak için ücretsiz kartlara bir limit mi verilmiş acaba.Bu limit bittiği zaman kullanamayacakmıyız Marmaray ı?
Diğer bir konu hızlı tren bile ücretsizken neden hala çift katlı ve express Otobüsler ücretli ?

murat6677;

iyi guzel diyorsunuz da arkadasim. 3 - 5 gunlugune farkli sehirlere gezmeye gidenler neden alsin belediyenin kartlarini. her sehir icin ayri kart alacaksam Devletin verdigi kartin ne anlami kaliyor onu izah eder misiniz?

iyi guzel diyorsunuz da arkadasim. 3 - 5 gunlugune farkli sehirlere gezmeye gidenler neden alsin belediyenin kartlarini. her sehir icin ayri kart alacaksam Devletin verdigi kartin ne anlami kaliyor onu izah eder misiniz?
hepimizin gönlünde ortak bir kart olması yatıyor ve bu kartın her ilde geçmesini istiyoruz ancak dediğimiz kartları yani şehir içi otobüslerinde elektronik olarak okutulan kartları devlet vermiyor belediyeler veriyor devletin verdiği engelli kimliğidir engelli kimliğiylede trenler raylı sistem ve devlete ait ulaşım araçlarında kullanıyoruz

Geçen gün İETT ücretsiz Kartımı aldım karşıya geçerkende Marmaray trenini kullanayım dedim. Kartı okuttuğumda kullanılan 9 kalan 219 diye birşey yazdı turnikede. Bu nedemek anlamadım. Marmara'yı kullanmak için ücretsiz kartlara bir limit mi verilmiş acaba.Bu limit bittiği zaman kullanamayacakmıyız Marmaray ı?
Diğer bir konu hızlı tren bile ücretsizken neden hala çift katlı ve express Otobüsler ücretli ?

Güncel

hepimizin gönlünde ortak bir kart olması yatıyor ve bu kartın her ilde geçmesini istiyoruz ancak dediğimiz kartları yani şehir içi otobüslerinde elektronik olarak okutulan kartları devlet vermiyor belediyeler veriyor devletin verdiği engelli kimliğidir engelli kimliğiylede trenler raylı sistem ve devlete ait ulaşım araçlarında kullanıyoruz

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Yonetmelik burada arkadaslar. Seyahatin hangi vasitalarla ve ne sekilde yapilacagi acik bir sekilde belirtilmis. Allah rizasi icin biriniz okusun su yonetmeligi. "Su maddeye gore belediyelere seyahat karti cikartma yetkisi vermis Devlet" desin, bu konu hakkinda bir daha yorum yapmayacagim. Belediyeler yonetmelige aykiri hareket etmekte, kanunsuz davranmaktadir. Bu da kanunsuzlugu yapanin yargilanmasini gerektirmektedir. Konu ile ilgili bir avukat arkadasimiz varsa bu yonetmeligi uygulamayan her belediyeyi artik hangi mahkemeye vermek gerekiyorsa vermeleri gerekir. Organize olmak gerekiyorsa da olunmasi gerekir.

Ben Samsun'da yasiyorum. Engelli kartimi gosterip binebiliyorum hem belediyeye ait hem de ozel halk otobuslerine. Kimse de belediyeden kart almaniz gerekiyor demiyor.

Bu arada ucretsiz seyahate tek katli, cift katli, ekspres otobus ayirimi da getirilmemistir.

Üst Alt