Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirim Süreci konusunda güncel bilgi

Beklemek iyice zorlaşmaya başladı.Bankada işler karışık yakın zamanda işten çıkarmalar olacağına dair duyumlar var.İnşallah öncesinde olumlu bir şekilde sonuç alarak bu süreci aşarım.

Hasan Bey,
Evet beklemek çok zor sizi çok iyi anlıyorum. Bugün şansımı deneyip Ankara'yı tekrar aradım Haftaya cuma belli olur tekrar arayın diye cevap aldım. İnşallah....
işten çıkarma deyincede. evet bizim işverenin de yeni uygulaması herkesten nedense???? ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir raporu istedi ... Var bu işte bir şeytanlık... Rapor sonucunu beklemeden bir iyilik düşünüyor herhalde :p

Valla aynen dediğiniz gibi bir hafta daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

Merhaba arkadaşlar.
Huku ben raporu Gebzeden aldım mal müd. sevki ile heyete çıktığım gün verdiler. Bende raporun aslıyla vergi dairesine müracaat ettim. Raporda koroner arter hastalığı stentli klas 3 diyor bu şekilde raporu olup Ankarada düşürülen veya aynen onaylanan varmı acaba. Sizin raporlardan haber varmı?

Maalesef güncel bilgi şu şekilde.Kurul raporum konusunda karar verememiş şeklinde sözlü bir bilgi var.

Bu sebeple muhtemelen hakem hastaneden yeni bir rapor istemişler.Henüz evraklar elimde olmadığından ne olduğu konusunda fikir yürütemiyorum.

Bildiğim kadarıyle Şişli Etfalin kendisi zaten hakem hastane, raporu veren bölüm başkanı bir doçent doktor.Çok açık biyopsi raporu, MR, ultrason ve kan testleri var.Neyin kararını verememişler,anlamak mümkün değil.

Merhabalar,
Geçen cuma Ankara'yı arayıp evrak durumumu sordum..
Verilen cevap 12,12,2011 tarihinde "eksikliğin tamamlanması" üst yazısı ile evraklarım geri yollanmış....
Bugün vergi dairesine uğradım daha geri gelen evrak yok.. Gelince bakacağız eksiklik neymiş.. İnşallah uğraştırmazlar ..Yeniden rapor süreci yaşamayız..Haydi hayırlısı...:(

Valla bende yeni baştan rapor istenmiş.Sanırım hakem hastaneden..

merhab arkadaşlar,
ben de vergi indirimi için başvuru sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben kamuda 11 yıldır %40 raporla engelli memur olarak görev yapıyorum ancak bu zamana kadar indirim için başvurmamıştım 3 ay önce vergi indirimi hakkımdan yararlanmak için vergi dairesine başvurdum beni hastaneye sevk ettiler Dr. raporu düşük vermek için bir hayli uğraştı ve %39 rapor verdi .hastane bu düşük raporu vergi dairesine vergi daireside ankaraya gönderdi ankaradan bana 1 ay sonra cevap geldi vergi indirimi için hastaneye yapmış olduğunuz başvurunuzda verilmiş olan raporun düşük (%39) olmasından dolayı vergi indiriminden yararlanamayacaksınız diye bir yazı geldi. Ben de buna istinaden ankaraya itiraz dilekçesini yazarak hastanede benim rahatsızlığımım tam olarak değerlendirilmediğini, dr.ların detaylı incelemediklerini maadur edildiğimi bu maaduriyetimin ortadan kalkması, yeniden heyete girmem için gereğinin yapılaması şeklinde dilekçe yazdım. bana ankaradan gelen olumlu cevap sonucunda tekrar aynı hastaneye sevk edildim ve heyete girdim maadur edildiğimi ve dr.ların yeterli değerlendirme yapmadıklarını beyan ederek hakkımı aradım ve dile getirdim.
Vergi dairesinde ve hastanedeki işgüzar, çok bilmiş memurlar bana boşuna itiraz ediyorsun, ne değişecek ki, yine aynı sonuç çıkacak şeklindeki yorumlarına ben bakmadım onları dinlemedim onlara " insanın moralini bozmak için neden uğraşıyorsunuz ben itirazımı yapacağım değişmesede en azından uğraştım diyeceğim" demem oldu

çok şükür uğraşlarım ve mücadelem boşa çıkmadı dün hakkımı zor uğraşlar sonucu aldım ve heyet bana % 58 rapor verdi. Şimdi raporumun ilçe vergi dairesine, oradan il gelirler idaresine, oradan da ankaraya gitmesini , ardından tekrar ankara dan il gelirler idaresi sonra ilçe vergi dairesi , vergi dairesinin beni haberdar etmeleirni bekleyeceğim bakalım kaç ayımı alacak bu süreç. demem o ki hakkımızı gasp edenlere karşı müücadele edelim arkadaşlar haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyelim zor ama sonuçta haklı olan hakkını er yada geç alacaktır....

levent bey mrb benım ankara dan gelen vergi ındırım raporumda ısmım aynur doğan yerine ayhur doğan yazılmıs emeklilikte veya ılerde bır sakıncası olurmu cok tsk ederım.bırde prım gunu doldurduktan sonra calısmasam bır sıkıntı olurmu % 40 ve vergı ındırımım var.

Allah Kolaylık Versin Vergi İndirimi için Başvuranlara (Başvurunu Dört Gözle Beklersin Birde Bakarsın Başka Bir Hastaneye Sevk Edilmişsin Süvmekten ağzın ağrır.) (6 Ay Koşturdum)

Benim anlayamadığım hangi gerekçeyle başka bir hastaneye sevk istenir.Yani Şişli Etfalin raporunu kabul etmiyorsan o zaman listeden çıkartırsın.Bu nasıl bir saçmalıktır.

Hanım Ankarayı bu gün aradı vergi indirim raporumun akibetini öğrenmek için. Haftaya arayın demişler yanlız, eski tarihli raporunuzw var burada demişler. Ben iki sene evvel kalp krizi geçirmiştim devlet hastanesinden rapor almamıştım. Özel hastanenin raporu vardı işyerine vermiştim ama ne yazıyordu hatırlamıyorum. Birde Sgk da vergi indirimin olmadığından eminmisin demişti görevli, bende eminim başvurmadım dedim. Ne olabilir bu eski tarihli rapor fikri olan varmı.

selam
bu gün maliyeden dönen raporum için tekrar hastaneye çagırdılar raporum da düzeltmeler yapıldı ilaveler yapıldı 10 ocakta yeni raporumu alacagım benim maliyeye raporu gönderip bana geri dönmesi 2 ay sürdü tekrar gönderecegim sanırım 2 ay da bu sürer

ilk sayfalar da arkadaşın birisi geriye dönük vergi indirimi almaktan bahset miş bunu bir açarsanız sevinirim

Bugün vergi dairesine uğradım Ankara'dan geri gelen yazıyı teslim ettiler ve aynı hastaneye rapordaki eksiklikler için sevk yazısı verdiler
yazıda "kalp yetmezliği teşhisi içini ejeksiyon fraksiyonu raporu ve vücut kitle endeksinde % oranın yazılması " diye eksiklikleri belirtmişler.
Karar verilmesi için tekrar teşhislerin yapılarak "rapor düzenlenmesi ve gönderilmesi " gerektiğini yazmışlar..
Yarın sabah hastane yolları gözüküyor. İnşallah uğraştırmazlar beni.....

Muhtemelen bendende ejeksiyon fraksiyonu raporu isteyecekler. Doktor fotokopisini ver demişti heyete fotokopisini verdim ama Ankaraya yollamadım. Hayırlısı artık ne isterlerse koşturacaz gönderecez. İnşallah uğraşmazsın Huku.

Arkadaşlar, evraklar henüz ulaşmadı ancak Ankara'dan bugün öğrendiğim güncel bilgi şu şekildedir:

Raporum hakkında karara varılamamış , bazı eksiklerin tamamlanması istenmiş.Ancak bu eksikliklerin raporu aldığım Şişli Etfalden değil Haydarpaşa Numune Hastanesinden gastro entrolojiden tamamlanması istenmiş.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar neden eksikliklerin başka hastaneden tamamlanması istendiği konusunda fikir beyan eder mi?

Bu şekilde eksiklik gidermelerde raporu hastaneye ben iletiyor olacağım.Peki rapor düzeltilince yine ben mi alıp vergi dairesine teslim edeceğim.Ki umarımki böyle olsun.Aksi halde süreç gereksiz uzayacak.

sayın hasan dönmez;
sorduğunuz soruyu cevaplamaya çalışayım benim bildiğim kadarıyla siz hastaneye gidip kontrolünüzü olduktan sonra raporunuz ne yazık ki size verilmeyecek onlar resmi yoldan vergi dairesine gönderecekler kişiye vermiyorlar bu tabi bizim için zaman kaybından öte birşey değil.

Arkadaşlar bugün sevk edilen aynı hastaneye geri gelen raporumla gittim durumu anlattım onlarda elime yeni rapor kağıdın tutuşturup her ihtimale karşı tekrar geri gelmesin diye bütün doktorlara tekrar sevk etti bazı doktorlar aynı teşhis ve oranları verdi ancak göz doktoru iyileşme!!!!! gördüm diyerek önceden verdiği%27 oranı %11 e düşürdü.Kardiyolojiden ultrasonla ejeksiyon fraksiyon ( %65 ) raporu ve dahiliyedende vücut kitle endeksi %42,93 raporuma yazıldı sonuçta oranlar verildiğinde ;
Diabet %20
Tansiyon %20
Obezite %20
Göz %11
Bel fıtığı % 8
rapor alacağım buda yaklaşık toplamda %59 gibi yapıyor önceki raporum % 69 du bu sefer Ankara değil hastane düşürdü.
Tesadüf bugün heyette vardı hemen heyete girdim raporum yazıldı ama son halini göremedim. Ejeksiyon fraksiyon raporunu ve EKG raporunuda arkasına zımbaladılar...
Rapor yine posta yoluyla vergi dairesi oradan Ankara yolları kaybedili % 10 ve 1 ay zaman.
Bakalım süreç şimdi ne olacak...

Ya ben şimdi yanlış anlamadıysam, bu adamlar bizim başvururken verdiğimiz test ve raporları eklemeden Ankara'ya dosyamı gönderiyorlar?

Ekleselerde fark etmiyor. Az önce % 80 onkoloji raporlu arkadaşımla konuştum. Dokuz ay adamı oyalamışlar. Bütün tahliller gönderildiği halde hakem hastane tayin edip sevketmişler sevkettikleri hastanede onkoloji olmadığı için tekrar başka hastaneye sevketmişler. Toplam geçen zaman dokuz ay. Şimdide aynı sıkıntıları kontrol için yaşıyor. Üç aydır maaş alamıyor. Sahte rapor verenlere hapis cezasımı verirler ne yaparlarsa yapsınlar ama gerçek hastaları engellileri mağdur etmesinler.

Yazık değil mi bu insana? Kanser hastası insanı hakem hastane görse ne farkeder görmese ne farkeder.Hastanelerden şüphe duyuyorsan soruştur listeden çıkar.Neden insanlara eziyet ediyorsun?

Hasan Bey,
Doğrudur rapor ve testleri göndermiyorlar. Ben ilk heyete girdiğimde eski raporlarımı gösterdim almadılar. Ama şimdi kendim raporun arkasına zımbalattım ve Ankara'da bu raporun tanzim edilerek gönderilmesini istediğine göre herhalde bu sefer zorunlu gönderecekler.

Forumdan takibime göre sanki bu dönem Ankara'nın işleri azki raporları bir daha bir daha geri gönderiyorlar.Yada bizi buradan birileri takip ediyor , şunları biraz uğraştıralım diyorlar...:):):)

huku;

Böyle bir saçmalık olur mu yahu! Ben olsam Ankarada bende aynen iade ederim.Bu tek kelimeyle ciddiyetsizliktir.

Neyse benim raporda bugün yarın gelir.Gelince bir bakayım ne istemişler neler olmuş.

Arkadaşlar raporum onaylanmış çok şükür. Göndereli 26 gün olmuştu. Üçüncü dereceden ( % 55) vergi indirimine hak kazanmışım. Allah bekleyenlere hayırlı haberler almak nasip etsin.

Mustafa bey hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza..........

Bende az önce hastaneyi aradım benim raporumda eskisi gibi %69 olarak tekrar yazılmış..
Pazartesi günü vergi dairesine postayla, oradanda tekrar ankara yollarına gidecek 30 gün daha bekleyeceğiz.
Yapacak birşey yok bizler sabırla beklemeye devam edeceğiz

huku, Rapor için vergi dairesi arıyor mu bizi? Yoksa biz mi aramalıyız gelip gelmediğini öğrenmek için?

Mustafa Bey , hayırlı olsun bu arada:) Çok sevindim..

huku;

arkadaşım rapor kullanım amacında yazılanları sizmi talep edip yazdırdınız.

Üst Alt