Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun yürüme cihazı ile olan tecrübeleriniz, önerileriniz..?

Eski cihazını kıyaslama yapılırsa çok fazla artıları var yürürken dizimi açıp kapatabiliyorum otururkende daha hafif daha rahat görüntü itibariyle daha estetik istediğin ayakabı üzerine giyebiliyorum eski cihazla bunları yapamıyordum 6 ayda bir bir bod alıyordum yazın ayaklarım sıcakta bişiyordu çok ağır olup bel ağrısı yapıyordu çok cabuk yıpranıyordu parası olana tavsiye ederim pahalı ama bende çok zengin değilim kredi çektim aldım sağlıkğım için yapamıyacağım şey yoktur diyorum şimdilik bukadar yazıyorum iyi günler.

ben ankarada yaptırdım 800 tl civarında uzun yürüme cihazı isveç kilitli belden kemerli .hepsinide sgk karşıladı ben çalışan memurum .

Merhaba arkadaşlar

özellikle Alifatih1958 yazdıkları malesef bir çok kez karşılaştığım konulardan biri. Lütfen kimse cihazını kendi yağlamasın. Eklemlerin aşınmalarını azaltmak vede korozyondan korumak için kendi özel yağları bulunmakta. Bu bilindik makine yağı veya gres değildir. Kesinlikle bunları kullanmayın. Senede 1 bakım uygundur. Eyer kumsal veya deniz havası olan bir yerde oturuyorsanız sende 2 veya 3 kez bakıma götürün. Bakım cüzzi rakamlardır ve sonuçta sizi daha fazla hasardan korur.

Yeter3460 bahsettiği eklemi biliyorum bu tür cihazı kullananların bir çok artıları olduğuna da şahit oldum. İçinizde özellikle az da olsa diz kontrollü olanlarda uygulanma imkanı bulunmakta. Bu kontrollün siz farkında olmaya bilirsiniz. Yetkili firmalara başvurmanızı tavsiye ederim.

Geçmiş olsun

Merhabalar

Ben sol bacak çocuk felciyim, 2,5 cm kısalık var. 24 yaşında post polio başladı bende. En son bu konuda yıllardır araştırması olan bir doktora gittim ve zaten yorulmaması gereken kaslarıma uzun bacak cihazı önermedi. Bu kaslarıma daha fazla zarar verirmiş. Şimdiki cihazların hafif olmadığını, hafif olanların da kırılabileceğini söyledi. Post polio açısından çocuk felci olanları bu noktaya dikkatlerini çekmek istedim. Bazen doktorlar da bilinçsizce bizi daha kötü hale getirebiliyorlar. Çocuk felci geçirenlerin Post polio konusunda forumdaki ilgili başlıkları okumalarını ve özellikle yürüyebilen çocuk felci hastalarının uzun cihaz konusunda tekrar düşünmelerini öneriririm. Aşağıda bazı başlıkları verdim:

Merhaba Mavigül,

sizi ve doktorunuzu hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama evet ben o yaklaşık %50 daha hafif olan cihazları imal ediyorum. Dayanıklı olmalarının sebebi içine işlenen karbondur. Bizim için ilginç olan karbonun 180 / 90 ve 45 dereceli olanları bulunmakta. Bu derreceler binen yüke göre yerleştirilir ve işleme tabi tutulur. Karbonun kaç kat olacağı kişinin kilosuna göre belirlenir. Doğru işlenmiş Karbon uzun yürüme cihazı evet standart çelik barlı bir cihazdan çok daha fazla stabilize olur. Çelik barlı sistem yukarıda bahsettiğim tüm açılarda yükü taşıma özelliğine yaklaşa bilmesi için cihazın penceresiz ve tamamen çeik olması gerekir. Örneğim barların arasındaki kelepçeler Aluminyumdandır. ve deri ile negatif baskı / yara yapmaması için kaplanır. Her kısmını çelik yaparsanız cihaz cihazın ağırlığını tahmin bile edemiyorum.

Yeter3460 bahsettiği cihaz eklemi örneğin mevcut olan kasgücünün gerilemesini değil aksine çalışmasında yardımcı olur.

Bu bilgi eksikliği doktorunuz da olmasının sebebi ise Ortopedistler / teknikerler ve Fiziktedavi uzmanlarının bir üçgen içerisinde çalışmayı hala başaramamış olmalarından kaynaklanıyor.

Kısaca yazıyorum umarın yeterince anlaşılır şekilde olmuştur.

Geçmiş olsun

teknikgözüile; mümkünse karbon cihazların çeşitli resimlerini burada paylaşırmısınız.

Benim uzun bacak yürüme ortezimin ağırlığı 1.5 kg civarı. Bu ağırlık kaslara zarar mı veriyormuş :confused:
Kaldı ki ortezsiz tek bir adım atamam , mezarda bile giymeyi düşünüyorum :p

Arkadaşlar uzun yürüme cihazımı yaptırdım iskial destek eksik olduğu için tekrar ortezciye bıraktım.İskial destek nedir ne işe yarar nasıl bir şey bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.

aynı cihazdan bende yaptırdım 2 yıl oldu düşmelerim azaldı düşünce tehlikeli olmuyor, denge kurmama yardımcı oluyor..şimdi keşke küçük yaşda yaptırsaydım diyorum... hayırlı olsun

teknikgözüile; mümkünse karbon cihazların çeşitli resimlerini burada paylaşırmısınız.

Merhaba

eyer yeter3460'şın bahsettiği cihazı diyorsanız google / görsellere / e mag active yazarsanız size görüntüleri çıkıyor. Genel olarak Karbon cihazı farklı desenlerde / renlerde ve ya karbon desenli bulabilirsiniz. Cihazlarda önemli olan verilen dizayndır. Çelik cihazlarda standart olarak kelepçeler hep arkaya yapılır ek olarakta dizlik eklenir. Halbuki 3 nokta pirensibini kullanarak en azından dizliği ortadan kaldıra bilirler.
Bana kas değerlerinizi gönderirseniz size uygun olabiliecek cihazın dizaynı nasıl olabileceği konusunda direk resim gönderebilirim.

ii günler

yeter3460 merhaba,

peki e mag active nerde yaptırıyosun?izmir de yapan yerler varmı?

alev913;

Merhaba alev913

bu cihazı Ottobock firmasının testeği ile yaptıra bilirsiniz. İzmirde bu hizmet sanırım sunulmuyor. Ankara veya İstanbul olabilir.

Geçmiş olsun

ben kendımı bıldım bılelı kullanıyom uzun yurume cıhazını ısveç kılıtlı ama yurumede faydası sonradan elımızı tutmadan yuruyoz ama ayagımız yurume cıhazına alıstıgı ıçın cıhazı cıkarınca ne terlıkle nede ayakkabıyla yurume olanagımız olmuyo benım sahsen öyle ama dızımı tutmadan yuruyom ayamda terlık veya ayakkabı yokken:(

Sol bacağımda polio sekeli var,15 yıl öncesi Ankara Hacettepe Üniversite Hastahane sinde olduğum ameliyattan sonra çıkartmış ve desteksiz yürüyordum yaş ilerledikçe bacak zayıflıyor ne kadar hareket etsemde kaslar tam çalışmıyor galiba?

Uzun yürüme Cihazını tekrar almayı düşünüyorum,

Daha önce kullanırken siyah kalın tabanlı ayakkabı ile birlikte oluyordu ve çok ağırdı nefret ederdim ,şimdi bazı arkadaşlarımda görüyorum spor ayakkabıyla bile giyiyorlar bacağımda fazla kısalık yok 2 -3 cm kadar hareketlerimi kısıtlarmı?

Bana tavsiyeleriniz neler olabilir nelere dikkat edeyim alırken?

Kafama takılan çok şey varda aklıma geldikçe paylaşacağım.. : )

teknik gözü ile; tasarladığınız yeni model ortezleri buradan paylaşabilseniz süper olurdu...

selda*;

Merhaba bu tür çok istek gelmesi nedeni ile facebook ta gene teknik gözü ile adı altında üyelik açıyorum bir kaç güne orada resimleri bulabilirsiniz

Saygılarımla

LaiLa;

Laila, ben de çocuk felciyim. Amacım seni korkutmak değil ama uyarmak istiyorum. Kaslarının zayıflaması konusunda post polio riskini gözardı etme lütfen. Bizim kaslarımız kullanıldıkça güçlenmiyor.. yıpranıyor. Bu konuda birkaç mesaj yukarda yazdığım mesajı lütfen oku. Geçmiş olsun.

Mavigul;

Bugün fizyoterapist birisi ile görüşüp olabildiğince bilgilenmeye çalıştım.

SSK Hastane'sinde ortopedist doktorlar olduğunu durumumun bele kadar değilde sadece dize kadar aparat kullanarak beni rahatlatabileceğini,hareketlerimi kısıtlamadan dizlerimi bu sayede ayakta çok kaldığım zaman iki ayağada eşit ağırlık verince beliminde ağrımayacağını her açıdan rahat hareket edebileceğimi söyledi.

Bana verdiği bir diğer bilgide sigortalı olan bizim durumumuzdaki insanların 6 ay yada yıl da 1 kez 15 gün devlet hastanelerinin ücretsiz yaptığı fizik tedavi hakkımızın olduğunu,spor olarakta en güzel hareketin haftada 3 gün yüzme olabileceğini bütün kaslarımızı çalıştırabileceğimizi söyledi ben yardım aldığım bayanın tavsiyelerine uyacağım teşekkür ederim ilginize... : )

Laila, duruma maalesef olumsuz yaklaşacağım. Ben 15 yıl profesyonel olarak yüzdüm ve yüzdükçe post polio oldum. Spor ile kaslarımı güçlendirmekti amacım, işe de yaradı, fizik tedavinin yapabileceğinden daha fazla gelişti kaslarım. Şimdi anladığım şu ki, ayrıca bilinmediği için, benim kaslarımı idareli kullanmak adına spor ile zorlamamam gerekiyormuş. Şimdi çocuk felci geçiren herkesi post polio konusunda uyarmaya çalışıyorum sadece. Post polio için gittiğim doktor, kaslarımı daha fazla yıpratmasın diye yürüme cihazı bile önermedi. Çünkü artık tek amaç yorulmamak ve kasları idareli kullanmak.

Post polio hakkında bilgisi olmayan fizyoterapistler kaslarımızı güçlendirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Post polioyu bilen fizyoterapistler ise bana aktif egzersiz önermedi bile. Siz, kaslarım daha yorgun diyince aklıma gelen tek şey, sizin de kaslarınızı güçlendirmek hatasına düşeceğinizdi.

Ben doktor değilim tabii ama durumumdan dolayı yıllardır araştırıyorum. Fizyoterapistinizin post polio konusundaki bilgisini sorgulamalısınız bence.. Bunu bilmeyen çok doktor ve fizyoterapist var ve standart bilgilerle yaklaşıyorlar bize. Lütfen uyarılarımı korkuyla değil, mantıkla dikkate alın.

Geçmiş olsun.

Sevgili Mavigul,hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim : )

Tavsiye alıyorum çevremde olan doktor ve fizyoterapist'lerden,durumumun bende farkındayım zorlamamam gerektiğinide düşünmekteyim kendimce,iyice araştırmadan balıklama atlamayacağım muhakkak sizlerinde fikirlerinizi sormamdaki sebep neler yaşayabileceğimide öğrenmek adına. ; )

Yaşadığım şehirde özel bir hastanede dünyaca isim yapmış işini gerçekten iyi yaptığına inandığım bir profesör var yıllar önce yine onun hastası olmuştum ve tedavisinden memnun kalmıştım yaptığım araştırmada ortopedistlerinde farklı branşlarda olduklarını öğrendim her ortopedist her şeyi bilmiyormuş :p bana hemşire çalışanların söyledikleri bu sözler tabii onlar içindeler sektörün diye haklıda buldum söylenenleri..

Bu hafta randevu alacağım muayenemi olduktan sonra ne yapabileceğime karar vereceğim yada aslında neyin beni gerçekten rahat hissettireceğine desem daha doğru olacak gelişmeleri paylaşırım sizlerle ve reklam olmaz denirse hastane ve profesör'ün adınıda burada verebilirim... ; ) ilgilenen arkadaşlar için.

Merhaba ,
sol baçagımda incelik var ve 4,5-5cm kadar kısalık var , yürürken elim cebimde dizimin üst tarafından destek veriyorum(elim ve dizimin yaralar oluyor,pantolon dayanmıyor) .Yarın bir medicalciye gidip uzun yürüme cihazı bakmak istiyorum.
Acaba önce doktora felan gitmem gerekirmi?
cihaz için önerileriniz nelerdir.?
acil yardım rica ederim.

uzun yürüme cihazı

Selam arkadaşlar ben cocuk felci geçirmişim sağ ayagımda kısalık zayıflık ve güç yok uzun yürüme cihazı yaptırdım sigorta 750 tl karsıladı 250 tl de elden ödeyerek 1000 tl ye almış oldum yapan arkadaş işinde uzman kayseride bunu yaptırmak isteyen olursa yardımcı olurum ben bunu yaptırdım yürürken diz kaymasını önlüyo dik durmanızı kolaylastırıyor ayakkabıya monte ettirebilir istersen mes gibi giyebilirsiniz .

Arkadasım bende kullanıyom ben dısarı cıktımda takıyom cıhazı kullanmadan önce tutuyodum
ben ayakkabı gıyındımde halsızlesınce dızımı tutarak yuruyodum ama cıhazın faydası var yalınayak dolasırken dızımı tutmuyom tavsıye ederım faydası var

maddi olarak imkanın varsa emag activ al derim ben aldım çok memnunum herkese tavsiye ederim yürür dizin açılıp kapanıyor otururken dizini katlaıyıp oturabiliyorsun hem hafif hemde rahat 1 yıldır kullanıyorum

mrb sağ bacağım kısa, zayıf ve güçsüz.Normalde ev içinde cihaz kullanmıyorum dizimi de tutmuyorum.Ama dışarıda cihaz kullanıyorum.Kullanmazsam en fazla 100-150 m giderim dizimi tutarım.Ankara da erdem medikalden yaptırıyorum.Memnunum.Ama kayseri de yaptıran arkadaşımız kadar ucuz değil açıkcası.3000-4000 i buluyor.devlet çok az bir miktar ödüyor.2 yılda bir değiştiriyorum.Titanyumdan olanları var onlar çok daha pahalıydı.ben yaptıramadım.benim cihaz ayakkabıya monteli değil.altı sandalet ayakkabının içine giriyor.ayakkabıyı da özel yaptırıyorum.çok memnunum.

Teknik -gözü mrb.ben isveç kilitli dizlik t- bandı sandalet ithal cihaz kullanıyorum.e mag active kulanabilirmiyim bilmiyorum.Ev içinde cihaz kulanmıyorum.Ama evdeki koridoru iki üç defa gidip geldiğimde dinlenmeden,mutlaka dördüncü de dizimi tutma ihtiyacı duyuyorum.Tam diz kapağından değil de biraz daha yukarıda tutuyorum.Kas değerleri dediğiniz nöröloji uzmanlarının yaptığı bir test mi?

yeter3460;
Nereden aldınız tel adres ve fiyat bilgisi verirmisiniz?

[FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma]Slm Arkadaşlar ben 36 yaşındayım şimdiye kadar hiç yürüme cihazı kullanmadım.Bu cihazı uzun yıllardır kullanan arkadaşlardan bilgi alma istiyorum. Geçen hafta 1.400 TL ye sol bacak için isveç kilitli bir cihaz yaptırdım. Cihazı tam anlamıyla kullanabilir halde teslim almak kaydıyla parasını henüz ödemedim. Cihaz Bana biraz ağır geldi yaklaşık 3,5 -4 kg arasında bu ağırlık sizce normalmi. Yapılan cihaz biraz sağ tarafa göre yüsek duruyor. buda beni dengede tutmuyor. Sol bacağım sol tarafa doğru dışarda kalıyor. cihazdan dolayı sol bacak yüksek olduğu içinde isveç kilid ayağa kalkınca kilitlenmiyor. Bunlar normalmi .Bu sorunlarımı nasıl ve ne şekilde düzelte bilirim. Bu cihazı kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.... [/FONT]

Karbon cihazlar daha hafif oluyor.
Sizi görmeden yorum yapmak zor. Dengede durmanız gerekiyor aksi halde hem belinize hem dizinize yük biner. Cihazı yapan medikalciye sorunlarınızı iletin bence. Gerekirse yeni cihaz yapsınlar.

Samet40, ben de çocuk felcinden dolayı 1988'de çift ayak ortez kullanmaya başladım. Çok memnunum evde kullanmıyorum. Dışarıda yorulmadan istediğim kadar yürüyebiliyorum. Bu arada cihazların ağırlığı normal. Benim kaslarımı geliştirdi, önceden desteksiz ayakta duramazken kullanmaya başladıktan sonra evde desteksiz (değneksiz) yürümeye başladım.

Üst Alt