Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu ile iki kez hava değişimi aldım. Askerlik durumum ne olur?

oguzhan_345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OğuzHan112 selamün aleyküm abi daha önce de yazmıştım abi sana Kıbrıs'ta askerlik yapıyordum 2 kere hava değişimi aldım kibirstaki askeri hastaneden 2. Hava değişimimde adada görev yapamaz ve SMK'li hava değişimi verildi abi Kıbrıs'taki komtanlarim kita anket formu doldurup zarfa koyup yanımda götürmem için verdiler bana tekrardan memlekete geldim abi askerlik şubesinden hastaneye sevk aldım abi cuma günü hastaneye gideceğim abi çok kötü durumdayım abi onlarca ilaç kullanıyorum artık ilaçlar bile fayda etmiyor abi bir daha askere dönmek istemiyorum abi cuma günü doktora kıta anket forumunu da götürüp vericem abi komtanlarim biz elverişsizdir yazdık dedi sonuç ne olur abi onu dikkate alır mı abi bana hemen dönüş yapabilirsen abi çok sevinirim korkuyorum geri dönmek istemiyorum

Kıbrıs'ta askersiniz,2 kez hava değişimi almışsınız,adada görev yapamaz kararı ile Türkiye'ye gönderilmişsiniz.

Endişelenecek bir durum yok, Askerliğe elverişli değildir kararı verilecektir.

@oguzhan_345,

Kusura bakma abi hakkını helal et sana da rahatsizlik veriyorum ama içim hiç rahat değil Anlatmak istediğim ]@OğuzHan112 abi ben daha önce yani o iki hava değişimi almazdan önce askerden kanuni izine geldim durumum kötüydü gitmek istemiyordum o cehenneme askerik şubesinden sevk alip sivil hasteneye gittim ordaki doktor benimle ilginenmedi bile hava değişimi bile vermedi birliğine katılması uygundur kararı vermişti ve birigime teslim oldum Kıbrıs'ta iki kez hava değişimi aldım ve memlekete geldim askerlik şubesi gidip sevk aldım şimdi yine beni aynı o sıkıntı yaratan benimle ilgilenmeyen hastaneye ve aynı doktora sevk edildim askerlik şubesi tarafından bu doktor yine aynı sıkıntıyı yaratır yine birliğine gitsin kararına varir diye çok korkuyorum abi sizce bu aldığım hava değişimleri ve kita anket formunu görünce görüşü degişir mi acaba doktorun abi ya

Son düzenleme:
2 kez hava değişimi almışsınız bu dikkate alınır,ayrıca işlevsellik formunda komutanların askerlik yapamaz yazmışlar, bunlar elverişli değildir raporu için yeterli.

Ayrıca adada görev yapamaz kararı verilmiş tekrar Kıbrıs'a gönderme şansı yok, Türkiye'de başka bir birliğe gidersiniz ama buna gerek kalacağını zannetmiyorum.

@oguzhan_345,

@OğuzHan112,
Hocam ben size geçen yazmıştım askerlik için heyete girdim doktor muafiyet girdim dedi bugün sistemde 3-4 aylık bir zaman için askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor o süresiz muafiyete çevrilecek mi. Ama askerlik durum belgesinde öyle yazıyor. Halen kaçak gözüküyorum acaba muaf olmadım mi?

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Selam abi hastahaneye gittik evrak aldım muaf olmuşum ama savaşta elverişli diyor tanı da f29 organik olmayan psikoz yazıyor. İş hayatımda zorluk çıkarır mı engelli raporu alamaz mıyım.
BARIŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.SEFERDE GÖREV YAPAR. yazıyor

Düzenli kontrol ve tedavi geçmişiniz varsa engelli raporu alabilirsiniz, askerlikten muafiyet alan yükümlüler iş bulma konusunda biraz zorluk çeker fakat bu ne iş yapacağına bağlı olarak değişir.

@Operadaki Hayalet,

@OğuzHan112,

Hocam tsk sağlık raporları kısmında raporları gözüküyor muafiyet vermis ama askerliğim kısmında halen kaçak gözüküyorum neden acaba?

Abi selam ben askerim 3 sefer hava değişimi aldım komutanlarım bana gıcık askerliğini yapacaksın gidiceksin diyor 3 hava değişimine çıkarken askeri işlevlik kâğıdım filan dolduruldu ama işlevsellik kağıdını nasıl doldurdular bilmiyorum hasteneye gittim doktor 3. Hava değişimini verdi verirkende bi daha hasteneye geldiğinde askere daha gitmiceksin dedi ama kışlaya gelince komutanlarım eğer bi daha hasteneye gidersen kâğıdına temaruz yazarız diyorlar psikolojik olarak çok kötüyüm kollarımı jiletle kestim sigara bastım bu sefer hasteye gidersem çürük verirler mi @OğuzHan112

Abi bakar mısın @OğuzHan112

Ne gibi şeyler yapıp komutanlarını gıcık ettin bilemiyorum? 3 kez hava değişimi verilmiş, tekrar hastaneye sevk olduğunda elverişli değildir raporu verilecektir.

Kendine zarar vermen hem sağlık açısından hem askerlik için işleri zora sokar.bu gibi şeyler yapmayın.

Bir iki şey daha eklemek istiyorum..öncelikle hasta olan birine zorla askerlik yaptırmazlar,hasta olup olmadığını hekimler gayet iyi anlıyorlar.

Diğer taraftan birlik içindeki komutanlarınız hasta olduğunuzu, askerlik yapıp yapamayacağınızı gayet iyi gözlemliyorlar ve ona göre rapor tutuyorlar.

Yukarıda bahsettiğin eylemleri yapmak hem komutanların hem hekimlerin negatif yönde karar vermelerine sebep olur, ne gerek var? Neden öyle şeyler yapıyorsun? Hastaysan zaten size askerlik yaptırmazlar.. bu gibi şeyleri yapmaya devam edersen temaruz algısı oluşur gerçekten hasta olsan bile askerliğini sana yaptırırlar.

@About,

Abi şimdi rapor verirler mi ne düşünüyorsun çünkü komutanlar sıkıntı çıkarıyor yarın bölük komutanım ile konuşucam ne diyicek bilmiyorum yarın yada Salı günü askeri işlevlik kağıdım doldurulacak verirler mi sence abi hastanede çünkü doktor bi dahaki geldiğinde seni askere göndermicem dedi @OğuzHan112

Yani büyük ihtimal elverişli değildir raporu verilecektir.
Komutanların görüşü önemli olsa da son kararı hekimler veriyor.

Elverişli değildir diyeceklerdir,ama sakın bir daha o yaptığın şeyleri yapma.

@About,

Abi herkez burda diyor bu bölükte çürük almak çok zor kafayı yiyicem artık hastenye bile zorla gidiyorum abi kırk tane laf ediyorlar @OğuzHan112

rdm ye çıkmaya bile korkuyorum artık komutanlar laf edicek diye yoruldum artık burda korkuyorum hastane bi daha hava değişimi vericek diye rdm komuranı yüzüme gülüyor uzmana benim için laf yapıyor takım komutanı kâğıdımı olumlu doldurmuş heralde o zorluyor beni sence durumum ne olur abi @OğuzHan112

Revirde olan komutan bi daha geldiğinde sana hem temaruz yazıcam hemde çürük verilmez yazıcam dedi 3 sefer hava değişimi almışım normalde 2 sefer hava değişimi verince gitmem lazımdı olmadı bunaldım artık dayanamıyorum abi nemolur yardım et @OğuzHan112

Hasta olana zorla askerlik yaptırmazlar,hem revir sorumlusu i hem amirlerin askerlik yapar diyorsa burada bir tuhaflık var?

Ailenizden biri komutanlarınızla görüşsün, yada bir şekilde tekrar hastaneye sevk alacaksınız.

@About,

Abi babam konuştu komutanla daha çok üstüme gelmeye başladılar dayanamıyorum mahkemeye veririm seni dediler yine aynı yapacaksın diyorlar uğraşamıyorum artık intihar etmeye kadar düşündüm birazdan gidicem rdm komutanı ile konuşucam @OğuzHan112

Artık dayanamıyorum zaten 3 tane hava değişimi almışım daha fazla hava değişimi vermesinden korkuyorum @OğuzHan112

En fazla 4 kez hava değişimi verilir,

Komutanlarınızla güzel bir dille konuşup hastaneye sevk alın.
Olmadı baban yanına gelsin komutanlarınla konuşsun,aklına kötü şeyler getirme,her şeyin cözümü var.

@About,

Abi hastaneye sevk edicekler ama bölük asubayımız uyuzluk yapıyor bana takım komutanım birazdan kıta anketimi doldurulacak rdm komutanı dedi hastenade belki vermezler dedi bilmiyorum dedi vermezler mi abi senin kendi bişeyin yok dedi dışarında psikolojin bozuk dedi o yüzden göndermez dedi @OğuzHan112

doktorla nasıl konuşsam daha iyi olur abi bi yardımcı olur musun @OğuzHan112

Abi şimdi kıta anketle askeri işlevlik kâğıdım dolduruldu görüşlere heralde takım komutanı tam görmedim ama askerliğe mi filan uygun değildir yazdı bide askerlik yapmak istemiyor yazdı durum ne olur abi bide ben hava değişiminde esrar içmiştim onu da yazdı bişey çıkar mı abi çürük alabilir miyim @OğuzHan112

Son düzenleme:
İlk yazdığınızda özelden yazmışsınız,mesajı görünce yasaklı madde kullandığını tahmin etmiştim, bunu nasıl anladım? Yüzüne gözüne bakmaya gerek yok Konuşma şeklinden her şey anlaşılıyor.

Şu anki yaşadığın şeyler maalesef yoksunlluk belirtileri,normalde sağlıklı olduğunu tahmin edebiliyorum..biran önce askerlikten kurtulup her ne içiyorsan ona ulaşma gayretinde sin,doğrumu? Yok hocam desende hiç inandırıcı olmaz,hele beni asla inandıramasın.

Sizlerin iyiliği için biraz üst perdeden yazıyorum kusura bakmasın kimse, içmeyin içirtmeyin kendinize yazık etmeyin, gördükçe üzülüyorum.

Her neyse,beni fazla ilgilendirmez..komutanların askerlik yapamaz demişlerse 3 kez de hava değişimi almışsınız,bu sefer askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.. komutanlarını ve hekimleri kızdırmışsan belki hava değişimi bir kez daha tekrar edebilir.

@About,

Abi vallaha kusura bakma gerçekte iyi birisiyim çok esrar içen birisi de değilim yoksunluk çekmiyorum abi bırakmıştım sadece kafam dağılsın diye hava değişimde zaten 1 sefer içtim zaten özür dilerim senden yine abi pskolojik bozuk olduğu için öyle dedim abi yardım et vallaha bana bu sefer kesin gidermiyim acaba @oğuz

Perşembe günü sanırım hasteneye gidicem abi komutanlar işte hava değişimi alıyorum diye sinirliler o yüzden bana takıntılılar inşallah alırım abi çünkü 3 hava değişimi almışım @OğuzHan112

Bölük asubayı az önce gördü abi ikide bir bir askerliği bitireceksin diyor zorluyor beni abi nişanlıyım kız kaçırmışım babam hasta borçlarım var ne yapıcam abi biraz akıl ver abi bana @OğuzHan112

@OğuzHan112, abi ankarada askerdim 21 günlük hava değişimi verdi sabah gideceğim ankaraya tekrardan toparlanamadım fazla doktor verince hava değişimini birliğine katılırsın tarzı bişey demişti ama rdm subayı da beni çağırmıştı onun yanına gidip durumu anlatmak istiyorum geceleri uyanıyorum ağlama isteği geliyor huzursuz stresliyim git gide daha da artıyor mu ne oluyor bana yardım et napmalıyım lütfen

Abi bişey de lütfen dayanamıyorum olmuyor sinir kırızine giriyorum geceleri yataktan kalkıyorum uyuyamıyorum korkuyorum artık kendimden başkasına bişey yapmaktan korkuyorum artık aşırı derecede darlanjyorum @OğuzHan112

Üst Alt