Merhabalar 5 yıl önce uyku apnesi tanısı konuldu. Hastalık ile ilgili olarak bilgim olmadığı için en yakın Medikal e gittim. Bana 2 adet cihaz önerdi. Birisi Amerikan malı diğeri yerli dedi. Yerli olan daha ucuz olduğu için muhtemelen elinde de olduğundan dolayı ona yönlendirdi ben de bu cihazı satın aldım. Aldığım cihaz SleepAs CPAP Cihazı Isıtıcı Nemlendiricili modeli. Cihazda SD kart girişi olduğu halde medikalci bana bunu söylemedi. Ben de hiç kullanmadım SD kartı. Medikalci bütün ayarlarını yapıp verdiğini söyledi. Cihazı kullanmaya başladıktan sonra hava basıncı çok geldiği için kendime göre basıncı biraz düşürdüm bu şekilde kullandım. Maske olarak da standart en ucuz maskelerden kullanıyorum. Tüm bu bilgilerden sonra birkaç sorum olacak sizlere;
1- Sleppas cihazı Sizce nasıldır ? Cihazı değiştirmeme gerek var mı ? Cihazı değiştirmek istersem SGK karşılar mı?
2- Resmed N30i model maske 1000 TL. Pahalı bir ürün garantisi var mı ? Bu maskeyi almak istesem SGK yüzde kaçını karşılıyor ? Ayrıca ben ağız burun maskesi kullanıyorum bu maske bana uyumlu olur mu?
3- 5 sene önce doktorun yazdığı uyku apnesi ile ilgili raporumu medikalci, herhangi bir eczane veya e-devletten görme ihtimalim var mı ?
4- Uyku apnesi, obezite, iltihaplı eklem romatizması rahatsızlıklarından engelli raporu almak istesem size yüzde kaç verilir ?
Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyor, Hepimizin hastalıklarına şifa diliyorum.