Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı sorunu yaşayan var mı?

Taka sürmek zor oluyor kardeş ama tecrübelendikçe elin alışıyor özelden numaranı yaz whatsapp tan anlatıyım istersen

Merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun,yaklaşık bir ay evvel üretra darlığı kapalı ameliyatı ve mesane boynu yüksekliği dolayısıyla ufak bir traşlama geçirdim.Her iki operasyon da aynı ameliyatta gerçekleştirildi.Doktorum,darlığın uç kısımda olduğunu ve tekrarlama olasılığının düşük olduğundan bahsetti.Ameliyat olduktan sonra işerken yanma ve mesanede yürürken ve zıplarken ara sıra hassasiyetler hissetmeye başladım,ayriyeten sabah ereksiyonu dolayısıyla ciddi bir ağrıyla uyanıyorum.Ameliyatın üzerinden bir ay geçti ancak şikayetlerim devam ediyor.Doktorum birkaç gün evvel kateter takarak durumun gayet iyi olduğunu söyledi,kendisine çok güveniyorum ancak içimi rahatlatmak istedim.Bu süreç normal midir?Yardımcı olacaklara telefon numaramı verebilirim.Saygılarımla...

Merhaba herkese geçmiş olsun. Aynı dertten bende mustaribimi. Benim darlık ne zaman olduğu hatırlamıyorum. Ama çocukluğumdan beri vardı. taki 2017 yılına kadar bir şekilde idare ettik o zamana kadar gittiğim doktorlar idrarımda yanma var az işiyorum dediğimde az bir enfeksiyon var deyip antibiyotik verdiler en sonunda mayıs 2017 yılında doktora abi ben işeyemiyorum dediğimde üroflow işettiğinde doktor bir bana baktı birde teste, utrasyon vb tüm testleri yaptı. içeri girip bakmadan söyleyemem dedi ama darlık olabilir dedi varsa zaten içeri girerken acarız dedi korkulacak bir şey yok dedi ve ilk ameliyatımızı mayıs 2017 yaptı ama 2016 yılında taş düşürene kadar işeme azdı ama çokta az değildi 2016 taş düşürdükten sonra tanzik giderek azaldı ilk ameliyat esnasında maksimum işeme hızı 4-5 ml/sn diye hatırlıyorum. Ameliyattan sonra 6 ay geçmeden tekrarladı. İkinci ameliyatı olmaya karar verdik. ama değişik yöntem olarak lazer ile bir deneyelim dedik ve ikinci ameliyatı aynı yaklaşık mayıs 2018 yaptık. ikinci ameliyat farklı bir doktara yaptırdım. İkinci doktorda sık tekrarlayan bir illet olduğunu söyledi. ama TAK yaparsan en azından iyi iyişme olasılığım olduğunu söyleyerek doktorun önerdiği belirli bir aralığa göre Kendi kendime TAK yaptım. Şuanda 2021 nisan ayındayız. Yaklaşık olarak 3 sene oldu idare edebiliyorum. Yani işeyebiliyorum şuanda yaklaşık olarak 3 ayda 1 dakika ve 1 kere TAK yapıyorum Gittikçe bu süreyi azaltarak en azından tekrar daralma süresini azaltmaya hedefliyorum. şuanda 3 ay önce tak yaptım doktor 1 sene sonra muayene gel dediği için kendi kendime dün ölçekli bir kaba idrarımı yaptığımda ölçtüğümde 220 ml yi 17 sn işediğime göre iyi olduğunu düşünüyorum bir flovmetrenin yeni tutamaz ama en azından önceki üroflowlar ile kıyasladığımda aynı hacim ve aynı süre gibi geliyor. Sizin yorumlarınızıda bekliyorum

Son düzenleme:
Tak çıkar yapmak iyi değil diye biliyorum bende 4.5 cm darlık vardı haftada bir yapıyordum jelli sonda ile tavsiye etmem masaneye daha çok zarar veriyorsunuz ve darlık boyutu değişe bilir kapalı ameliyat ilede sonuca varma çok ama çok düşük daha önce kendim 6 defa kapali ameliyat oldum ama açık olmaya hep korktum en sonunda canıma tak etti açık ameliyat oldum 2 sene oldu ağız içi mukoza alıp darlık bölgesine mesaneye yakındi benim darlığım şükürler olsun ki şuan hiç bir sıkıntım yok herkese Allah acil şifalar versin

yorgedos

bu nasıl bir yüzsüzlükse artık mesajları silindikçe yazmaya devam ediyor , niyet belli,cesur ol cesur herkes yazıyor gerçekten bu sıkıntıyı çekenler amacı yardım etmek olanlar doktorun ismini, daha önce açık ameliyat olanlar bu sıkıntıları çekenler dürüstçe paylaşıyor kanıtlarıyla herşeyi sen niye bir mesaj ezberlemişsin yazıp duruyosun özelden adam arıyorsun, daha darlık olması için akış hızı ne olur ondan bile haberin yok,özel mesajlarla insanları kandırıp boşuna doktoruna götürtmeye çalışma,yaz ismini insanlar zaten araştırınca soruşturunca nasıl bir doktor olduğunu anlarlar, neyse Allah senin ve doktorunun yanlış yönlendirmelerinden yanlış tanılarından gereksiz işlemlerinden insanları korusun. 3,5 kuruş kazanırsın bu işten ama sonra başına fena işler gelir ,sıkıntılarını arttırdığınız insanlarında aileleri var çevreleri var unutmayın, sağlık işini oyuncak sanmayın. Neyse ben artık başka birşey demeyeceğim canına susayan varsa gider senin doktoruna.

1.cisi sen bana yüzsüz diyemezsin 2 Ci olarak sen kendi korkuna numaramı engelliyorsun 3 cusu ben ameliyat oldum elimde belgeler var ve son olarak ben sana hesap vermek zorunda değilim haydi şimdi işine bak.

yorgedos

1. ben bu şekilde özel mesajlarla bir doktorun reklamını yapıp ona hasta götüren insana herşeyi derim.2. ben seni engellemedim ki hala bak mesaj yazıyosun cevabınıda alıyosun,senin gibilerden hiç korkmam ben rahat ol. 3.Bu işte bu tarz bir yöntem olamaz sen ,kimse insanlarla saatlerce özelden konuşmaz doktoru övmek ve işleme ikna etmek için, Ameliyat vs olmanda bişeyi değiştirmez , her ameliyat olan doktor asistanı olmaya kalksaydı,olacaksanda git resmi yasal şekilde yap açık açık ,neyse 1 canı kurtaran insanlığı kurtarırmış derler ben uyarayımda insanları ,herkesin kendi seçimi

Gunde 4 tane mi tak yapmak iyi yoksa 6 mi?Ben 4 kez yapiyorum ama 6 kez yaptigimda daha rahat ediyorum.

sn: ismail12 hikayemiz nerdeyse aynı geçmiş olsun.. flowmetrenin mantığına baktım: ML / SN yani 220 ml/17sn=12,9 bence bu değer çok iyi . Benim şuanda "7" aynı mantıkla ölçüyorum. Araştırmalarıma göre ideal hız 10-15 ML civarında.. Ben en son 26.03.2021 tarihinde 3. kez kapalı oldum hızım 7 olunca doktora gittim sonda taktı şuan sondalıyım "hızını sen biliyorsun düştükçe gel sonda ile genişleme alışkanlığı vermeye çalışalım" dedi, "açık düşünüyorum artık" dedim "handikapları var" dedi... "idrar tutamayabilirsin, damarların yolu kapanıp penis küçülmesi yaşayabilirsin, tekrar daralabilir" dedi, o öyle deyince ve sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz daha zamana bırakmaya karar verdim, zahmet olmazsa kendi kendinize nasıl TAK yaptığınızı sorabilirmiyim, kullandıklarınız nedir mesela (markalarıyla)

yalkin bey
doktor tak raporu verdiketen sonra medikala gittiğimde ilk olarak 16 lık hi slip marka sonda kullanmıştım. ilk zamanlar çok kullandığım için (2 günde bir sonra 3 günde bir... vb) olduğundan bir sene gibi bir süre 60 taneyi bitirmiştim. bir sen sonra doktor artık iyileşti isterse yapmaya bilirsin demişti ama doktora ben arada daralıyor demiştim doktor üroflowda testine baktı çok güzel yapıyorsun maksimim 24 çok güzel demişti artık istersen yapmayabilirsin demişti ben arada yapsam sıkıntı olur mu diye sordum yapabilirsin sen daralmayı farkettiğin de yapabilirsin demişti bende şuanda 4 ayda bir kendim yapıyorum. ikinci marka ise KAT Kateder Diye üzerinde yazıyor makasını göremedim. nasıl yaptığıma gelince tabikide yaparken bir dedirginlik oluyor ama başka birinin yapmasında daha rahat
1-Elleri ve belden aşağımı sıcak suyla güzelce sabunla yıkıyorum
2-eczaneden doktor eldiveni var onu kullanıyorum.
3 benim sonda kendinden ilaçlı ve içinde su var patlatıyorsun ve sondayı güzelce bir ıslatıyorsun
4-delikliydi delikten idrar gelmemesi için doktor dışarı akan deliği tut demişti bende zor oluyor diye o deliği elle tutmak yerine selpak ile kapıyorum sonuçta dışarıda
5-yere yatarak sonda ile acınız yaklaşık olarak 75 derece acıyla olmalıymış doktor daha rahat gider demişti (kendinize doğru değil yere doğru)
6-sondaya kesin değmeyeceksiniz mavi bir bilerzik var ondan tutarak yavaşca ileri doğru göndereceksiniz zaten dar olan yere yada prostata gelince belli oluyor ordan gecmiyor oraya gelince azcık gergin tutunuzda birden geciyor
7- Geçmiyorsa zorlamayın
8- Tam geçtikten sonra 60 kadar saydıktan sonra yavaşca cekiyorum sonra sonda çöpe
9-bu arada sonda yapacağım zaman bol bol su içiyorum cünkü yapmadan önce bir kere idrarımı yapıyorum sonra yaptıktan sonra bol su içdiğim için çok kısa bir süre tekrar idrarım geliyor. dün deneme yaptım yaklaşık 370 ml 27 sn yaptım önceden 2 dakika sürüyordu

üretra darlığı

Abilerim kardeşlerim merhaba, testis ve kasık ağrısıyla gittiğim ürolojide fleksıbıl sistoskopiyle üretra darlığı görüldü ve kapalı ameliyat uygulandı. 1.5 cm uzunluğunda penil üretra-bulbar üretra bileşkesinde darlık varmış ve 16 lık sonda takıldı ve toplamda 4 gün kullanmam istenildi yarın ise sondayı çıkarttırıcam allahin izniyle. Foruma baktığımda çoğu kişi kapalı ameliyatın işe yaramadığını söylüyor. Bu hastalıktan ötürü pek sıkıntı yaşamadım sadece idrarda yanmam vardı ve arada penisim ve mesanemde ağrı oluyodu. Doktorum zaten kötü işemiyosun ama yaşına göre kötu dedi ve ultrasonla mesanemde idrar kaldığını gördüğünden sistoskopi istedi. OturanBoğa ve bilen abilerimin görüşlerini almak istedim. Sizce nüksetme ihtimali var mıdır? Allah korusun nükseder açık ameliyat mı olmalıyım direk. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

walker

Nüksetme ihtimali var ama bunun sıklığını bilmek mümkün değil. Bence bunu şimdiden dert etme.
Bir süre alkol (özellikle mayalı içkiler), gazlı içecekler, kahve, çay tüketme.
Acı yeme.
Bol su iç. Günde 6-7 defa işe.
Kabız olmamaya çalış, sağlıklı beslen

OturanBoğa abi çok teşekkür ederim cevapladığın için öyle yapmaya çalışacağım. Son bir sorum olacak yazdığım bölgede kapalı ameliyat başarısı yüksek midir acaba? Son olarakta doktor ne antibiyotik ne bişey verdi hiçbir şey söylemeden gönderdiler. Bende o bölgeyi bi iki defa ıslak mendille sildim ama kan falan kurumuş. Sıkıntı yaratır mı banyo yapmamam?

walker

İnan başarı konusunda kimse bişey diyemez. Yaşayıp göreceksin.

Banyo yapmanda hiç bir sakınca yok.

Ben olsam 3 gün Cipro kullanırım. Hem enfeksiyon riskini ortadan kaldırır hem de orada oluşan hasarın iyileşmesini hızlandırır.

oturan Boğa
Mrb Bülent bey ,üretra darlığı teşhisi nasıl konuluyor ve de kişide nasıl bir belirti yapıyor? Ms hastası olduğum için tak sonda kullanıyorum ben de, zaman zaman kılcal kanama da oluyor.

angelmlk

Düşük hızda işeme, gecikmeli işeme, bazen kılcal kanama, tak yapılıyorsa kateterin girmekte zorlanması (her zorlanma darlık değildir tabii)

OturanBoğa abi merhaba sondayı çıkarttırdım ve 5 gün cipro kullanmamı söylediler fakat bu sabah ereksiyonundan dolayı kaç gündür adam akıllı uyuyamıyorum ve şu anda yine sertleşince ağrı oluyor ve tam sertleşmiyor. Yapılabilecek birşey var mıdır abi buna uykularımı zehir etti.

Walker kardes kapali ameliyatta kurtulma ihtimali dusuk olsada insallan kurtulursun bahsettigin olaylar ilk gunler icin normal bende ameliyat sonrasi uyku sirasinda ereksiyon da uykudan uyandiracak kadar agriyordu bulent abininde dedigi gibi acidan baharattan kafeinli iceceklerden uzak dur egerki terkar edecek olur ve tekrar ameliyati dusunursen 2.kapali olmak yerine iyi bi doktor tavsiyesi ile acik ameiyati dusunebilirsin simdiden gecmis olsun

Nesathamza OturanBoğa abi çok sağol bilgilendirdiğin için. Bu arada sondayı 2 gündür çıkartmıştım gayet rahat işiyodum fakat yanmam oluyodu sonrasında sağ testisimde hafif bi ağrı nedeniyle acile gittim ve bana ürolog mesanende idrar kalmış sana 14 lük sonda taktı ve yaran hem hızlı iyileşir dedi. Sonrasında idrar kaçağından sağ testisinde hafif ağrı olabilir sondayla dur hemen iyileşirsin dedi. Abilerim bu sondanın tekrar takılmasının darlığa zararı olur mu? Sizce darlıktan dolayı mı mesanemde idrar kaldı ama bana sondayı rahat taktı ve biraz belli yerde acı hissettim. Okuduğunuz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Sondayi takerken ameliyat olan yerden gecerken acimis olabilir ama mesanede biraz idrar kalmis diye yeni ameliyat olmusken neden tekrar sonda takti bilemedim sonucta doktor degilim ama hekimler daha iyi bilir bilmiyorum iyi bi uroloji doktoru ise vardir bi bildigi diyelim gecmis olsun insallah tez zamanda sagligina kavusup tekrar etmez

Nesathamza abi sağol. Bu arada OturanBoğa abi sana birşeyler danışmak istiyorum. Kontrole gitmeden 2 3 gün önce koronaya yakalandım. Mesanem ve testisimde de ağrılar mevcuttu. Koronaya yakalandığımdan beri eskiye göre daha yavaş idrar yapıyorum ve idrar bittiği halde ayağa kalkarken damlama ve sızıntı oluyor. Bunlar acaba darlığın tekrar nüksetmesinden mi kaynaklıdır? Yoksa sence koronadan dolayı mı abi? Teşekkür ederim abi okuduğun için.

walker

bulent abiye sormussun ama bulent abinin musadesi olursa bende cevaplamak isterim sonucta bulent abi daha bilgili
Ameliyat esnasindaki yapilan islemler ve sondanin uzun sure kalmasi idrar yolundaki kaslarda belli sure zayiflama yapabiliyor damlama muhtemelen ondan kaynakli olabilir bir diger ihtimal nuks etme ihtimali daralma olan yerden idrar kendini tam bosaltamiyor ise kaltigin hareket ettigin dizlerini kaldirdigin esnada daralma olan yerde kalan idrar cikiyor olabilir tabi bu
hastalik geciren benim yorumum hekimlerimiz daha dogrusunu bilir ayrica kardesim daralacak diye stres yapma kapali amaliyatta kurtulma ihtimali zayif olsada insallah sen kurtulursun terkar ederse iyi bi hekimle danisip acik ameliyati dusunebilirsin

Üst Alt