Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite okumak suçmuş meğer! İş bulamıyoruz...

Bende Lİsans mezunu, dili olan, anadolu lisesi okuyan işsiz engellilerdenim. Az çok işim var ama gerçekten hak ettiğimiz yere gelemiyoruz.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun özürlülerin devlet memurluğuna alınmasına yönelik şartları belirleyen 53, maddeye göre; özürlülerin mesleklerine uygun münhal kadrolara atanması, mesleklerini icra veya infaza yardımcı araç ve gerecin kurumlarınca temin edilmesinin esas olduğu ve Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda %3 oranında özürlü çalıştırmak zorunda olduğu açıkça belirtilmektedir.
bu suretle istihdam edilecek özürlüler için özürlü açığı bulunduğu sürece her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında kurumsal bazda ilanlar verilmekte ve kurumsal bazda sınavlar yapılarak özürlüler istihdam edilebilmektedir.
Yine çeşitli kurumlarca hazırlanan ilanlar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü vasıtasıyla ilan edilerek özürlü memur ve işçiler kurumlarca istihdam edilebilmektedir.
Üniversite mezunu engelliler olarak, tüm bu yapılan ilanlarda çoğunlukla en fazla ortaöğretim mezunu,ilköğretim mezunu ibareler yer alması ;az sayıda da olsa lisans mezunları istihdam edilirken branş seçiminde genellikle belirli branşlara yer verilmesi önümüze bu kez de branşlaşma sorunu çıkmasından dolayı iş olanaklarımız oldukça daralmakta ve oldukça mağdur olmaktayız.
Üniversite mezunu engelliler, aynı zamanda lise diplomasına da sahip olduğu halde , engelsiz öğrencilere göre çok daha fazla zorluk çekerek ve çok fazla emek vererek üniversite diplomasına sahip olmuş ve sayıları hızla artan bir kitledir.bu kitle takdir edilip ödüllendirilmesi gerekirken yukarıda bahsettiğimiz durumlar nedeniyle kendilerini adeta cezalandırılmış hissetmektedir.
Üniversite mezunu engelliler olarak özürlü istihdamı için kurumlarca verilen ilanlarda yaşadığımız bu mağduriyetlerin giderilmesi ve istihdam sorunlarımızın çözülmesi yönünde adımlar atılmasını talep ediyoruz.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim

BUNU AŞAĞIDAKİ BAŞKAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİNE GÖNDERİYORUZ HEP BERABER VE CEVAP İSTİYORUZ KISMINA TIKLAYIP CEVAP GELMESİNİ İSTİYORUZ .LÜTFEN DUYARSIZ KALMAYALIM

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx
http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

sizin ayricaliginiz ne engellisiniz diye engelli insan üni bitirdi diye direk devletten kadromu bekliyorsunuz....250bin öğretmen şuan işsiz evet ve ehr sene egitim fakültesinden 50bin öğretmen menzun oluyor eee bunlar egitim fakültesinde okuyor 5yil niye devlet direk kadro vermiyor sizin ile onlarin arasinda ki fark nedir?
madem çok istiyorsun akdro kpss gir 80 puan al girersin kamuya

esat sen üniversite okumuyormuydun bi mezun ol hele ondan sonra şöyle bi engelli ilanlarına bak kardeşim

kamuda engelli kadrosun var kardeşim bunu ben koymadım bu ayrıcalığı ben vermedim .dolayısıyla biz kazanılmış hak olan bir şey üstünden konuşuyoruz.kimseye ha ha hi hi ben üniversiteli engelliytim benim ayrıcalıöm var demedik 2 şeyi karıştırma lütfen

1-üniversite mezunu engelliler verilen ilanların büyük çoğunluğunda ilkokul ve lise mezunu başvurabilir denildiği için başvuramıyor diyoruz
2-verilen üniversiteli alım ilanlarında da bu seferde kartşımıza branş meselesi çıkıyor yine başvuramıyoruz onuda bilen bazı uyanık kamu organları özürlü itfaiye eri gibi abuk sabuk ilan verip kadroyu boş bırakma yoluna da gidiyor
3-bir yılda verilen toplam özürlü ilanlarında çoğumuza uygun düşen 1 veya 2 iş ilanı oluyor
ama lise mezunu falan olsaydık 100 ilandan 80 ine başvurabiliyosun
son ilanlarda 80 lisee 15 üniversite gibi yine bi oran var.15 ilanda branşlara bölünmüş böl bölebilirsienn branşı olmayan napsın peki
ben ziraat mühendisiyim ne yaln söyleyim 1 tane bile zir.müh ilanı görmedim

şimsdi sen üniversiteli engelli olsan onu da bıraktım şu tabloya objektif baksan böle konuşmazsın kardeşim

gecen işkur antalyada 8tane üni menzunu engelli ilani vardi tahmin et bakalim kaç kişi basvurdu 4 geriye kalan 4kadro boşta kaldi yan üni menzunu engelli orani %1 ama lise menzunu %99 yani liseli arkadaşlara verilen kadrolar gözünüze batmasin lütfen yahu lise memur ile üniversite menzunu memur arasinda 20tl maaş farki var yani kamudada üni okuman bişi ifade etmiyor ;)

niye boş kaldı adamın branşına uymuyor da ondan
madem %1 iz madem çok azız madem bizi üniversiteli olarak kendi mesleğimizle alınamıyoruz ilan gelcek diye 5-10 yıl bekleyin deniliyor bize
ozmn ya bizde liselier gibi sınaavlara girebilelim eşit şekilde asıl bu mu çok göründü
ya da adam gibi ilanlar verip bu %1 i kendi mesleklerinde işe alsınlar
mesala örnek vereceksek şu anda kamuda çalışan ziraat mühendislerinin %3 ü engelli olmak zorundaysa neden benim ilanım gelmiyor veya tarhçi arkadaşımın öğretmen arkadaşımın neden gelmiyor
gelmiyorsda ben de aynı zamnda lise diplomamla lise mezunu olduğuma göre o ilanlşara başvurma hakkım var
kimsenin ekmeğinde gözümüz yok hakkımızı istiyoruz

daha da bişey yazmıyorum sen tuturmuş gidiyosun ne yazıkki anlamamakta ısrar ediyosun

sende beni anlamakla israr ediyorsun kardeşim üni menzunuda olsa masa başinda oturcan evrak giriş-cıkıs yapiçan üni menzunusun diye 2bin tl maaş alacagıni mi saniyorsun yada okudugun bölümle ilgili görev vereceklerini mi saniyorsun?

tekrarliyorum lise memur ile üni memur arasinda 20ttl maaş farki var...ayrıca destekliyorum lise menzunlarına bu kadar kadro verdikleri için...

gecen alimlarda %80 ni üni menzunu idi kimse sesini çikardi mi?

Benim ile onların arasında hiçbir fark yok çünkü bende Eğitim fakültesi mezunuyum. KPSS den 80 demişsin, 84 puan aldım ama giremedim. benim branşımda atanmak için 90 puanı geçmen lazım, al demesi kolay, hadi sen gir de al kardeş.
bence bu arkadaşların serzenişleri haklıdır, bende onlardan birisiyim..4 yılın gidiyor artı kredi borcuyla çıkıyorsun...

Antalya da ki ilandan kimsenin haberi yok. Ayrıca çok maaş talebinde kimse bulunmuyor. iş istiyorlar iş. maaşdan kimse bahsetmiyor...

kardeşim biz maaştan söz ettik mi hiç
ayrıca alımlarda hiç bir zamanda %80 üniversite diye bir şey olmadı .olsa biz şimdi burada olmazdık .
konu liseli üniversiteli çatışması değil orayı anlamakta güçlük çekiyorsun .çünkü bizim ağzımızdan liseli almayın üniversiteli alın diye bir şey çıkmadı
olay burada yöntemlerde haksızlık yapılması ve bizlerin mağdur edilmesi

bende tartıştım izmir milli eğitimden biriyle meb. engelli memur alacak ama sadece lise mezunu başvurabilirmiş nasıl bi mantık bu anlayabilsemm

ERKAN kesinlikle seninle aynı kaderi paylaşmışız bende üniv mezunuyum başka şehirde ailemden uzakta işçiyim :(:(

kobecan kardesim seni univ mezun hangi bolum isciyim nerden ben isitme engellilyim univ mezun issiz cok zor devlet sacma..

bazı arkadaşlar öyle laflar kullanmışki hiç üniversiteli alınmamış gibi bu yanlış geçen sene üniversiteli çok arkadaş alındı ,o zamanda liseli azdı ,o zaman biz hiçbirşey demedik niçin üniversiteli demedik arkadaşlar bişey yapacaksanız kimseye engel olmadan önünü kesmeden yapınki herkes destek olsun ,örneğin alımlarda en fazla lise mezunu yerine lisans yazılsın ve bu üniversiteli arkadaşlarda liseli arkadaşların girdiği sınavlara girebilsin çünkü bu sınavlara girmek için bunu fazladan okuyarak kanıtlamışlar ,üstelik liselide kazansa üniversitel,ide kazansa engelli arkadaşların bir çoğu saten geri hizmetlerde aynı işlerde çalışmakta yanı birr fark yok ,bu yüzden bence sınavlarda en az lise en üst lisans mezunu şartı getirilmeli ve herkez yarışa eşit koşullarda başlamalı,bir tarafı sen çok okudun diye ceza verilemez.ben bir lise mezunu olarak üniversiteli arkadaşları destekliyorum.

Biz üniversiteli engelliler olarak tüm çıkmış ilanları değerlendirdik ve istatiksel verilere ulaştık ayrıca .çeşitli araştırmaları taradık ve bir rapor çıkardık bu raporu da Grekli yerlere gönderiyoruz.
Şimdi biz bol keseden atmadan sizlere bilimsel olarak cevabımız veriyoruz ve biliyoruz ki yine bu bol keseden sallıyanlar gelecek yine sallıyacaklar .
ÜNİVERSİTE MEZUNU SAYISI AZ DEĞİLDİR
üniversite mezunları sayısı 2002 yılında özürlüler araştırmasında yaklaşık 32000 dolaylarında görülmekteyse de günümüzde(2010) üniversite okuyan engelli nüfusu hızla artmakta ve belirtilen sayının en az 2-3 katında olduğu açıkça bellidir. Bunun nedenlerinin başlıcaları ;
Yeni üniversitelerin kurulması ,Engelliler Entegre Yüksekokulları ,Açık öğretim olanaklarının artması ,Üniversitelerin engelli öğrencilerin yavaş yavaş farkına varıp engelli öğrenci birimlerini kurması ve engellilere yönelik çalışmalar yapılması ,Engelli öğrencilere burs veren vakıf ,dernek vs artması olarak sıralanabilir. Engellilere ek kontenjan verilmesi şeklinde özetlenebilir.
VERİLEN KADRO SAYISI YETERLİ DEĞİLİDİR VE MESLEK ŞARTLARI ADİL DAĞILMAMIŞTIR
2002-2009 yılları arasında 6456 kişi kamu kurumlarınca istihdam edilmekte olup bu kontenjanların %45’ine sadece lise mezunları başvurabilmektedir.
Bu ilanların %21,28’ine sadece ilköğretim ,%6,66’sına sadece önlisans ,%13,36’sına ise sadece lisans mezunları başvurabilmektedir.
Fakat Lisans ve önlisans mezunları için verilen ilanları irdelediğimiz tabloya baktığımızda ,örneğin lisans mezunları için verilen ilanların %78’i belirli bir branş şartı içermekte olup %22’sine tüm lisans mezunları başvurabilmektedir.
Örneğin branşı çıkmayan bir lisans mezunu lisans mezunları için verilen 100 ilandan yalnızca 22 ‘sine başvurabilmiş ve rakipleri hem branşı çıkmayan hem de çıkan kişiler olmakla birlikte kendi mesleğini yapma imkanı yoktur.
lisans ilanlarının %51,4’ü mühendislik fakültesi mezunları için olup onu takiben İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına özgü ilanlar gelmektedir.
Örneğin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okullarını ele aldığımızda 2009 kasım itibariyle ülkemizde en az 68 adet Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu mezunu vardır .Doğal olarak söz edilen 68 mezunun hepsi bir yılda mezun olamayacaktır.Fakat ilanlar incelendiğinde son 10 yılsa 0 adet Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu mezunu alınmıştır.
çok sayıda önlisans ve lisans meslek grubunun kamu engelli personel alım ilanlarında kontenjanı yoktur veya çok az sayıda alımı olmuştur .Bu meslek gruplarına ait önlisans ve lisans mezunlarının engelli alımları dahilinde kendi mesleğine göre iş bulması mümkün olmamıştır.Bu mezunlar lise mezunu ilanlarına da başvuramaz haldedir ve resmen işsizliğe mahkumdur keşke lise mezunu kalsaydık demek zorunda bırakılmışlardır.
SONUÇ OLARAK
Sizlerin Söylediği Gibi 1000-2000 Tane Engelli Üniversite Mezunu Yoktur.Kat Ve Kat Fazlası Vardır.Sadece İşkur Kayıtlarına Bakarak Bunu Söylemeniz Mümkün Değildir.Sadece 2002 De 32000 Tane Üniversite Mezunu Vardır Gidin Araştırın Şimdi Kaç Onu Da Bi Düşünün Ve Bugüne Kadar 861 Tane Lisans Mezunu Alınmıştır.
Bu Alımlardaki Lisans Mezunları Farklı Mesleklere Sahip Oldukları İçin Verilen İlanların Çoğu Branş Şartı İçerir Ve Branşı Çıkmayan Bir Lisans Mezunu İşsizliğe Terk edilmektedir.Burada 2, Bir Kıyıma Uğramaktadır.Yani Verilen İlanlara Da Başvurabileceğimiz Kesin Değildir.
Ve Şunu Belirtelim Verilen İlanların %50 ‘Si Yani Yarısı Lise İlanlarıdır.Gidin Bir De Siz Araştırın .Ve Üniversite Mezunu Bir Arkadaş Üniversite Okumasaydı Ve Lise Mezunu Olarak Yerleşseydi Ayda 1000 Tl Maaş Alsa 5 Yılda 12*5*1000: 60,000 Tl Kazancı Olurdu Fakat O Okumayı Seçti Ve Masrafı Ayda 500 Tl*12*5 :30000 Ve Aldığı Kredi Borcu En Az 10000 Tl Toplam Yaklaşık 50,000 Tl De Zarar Etti O 60000 Den De Vazgeçmişti Zaten Toplam Zararı 110000 Tl .
Kazandığı İse Sallama Bir Diploma Ve Kendisine Zarar Veren Bir Diplomaya Dönüştü Şimdi Ne Kendi Branşı Çıkıyor Ne De Lise Mezunluğunu Kullanabiliyor
.KAYBETTİĞİ İYİ BİR DAİRE PARASI VE ZAMAN. BU İNSANLARIN YAŞLARIDA 25-30 OLDU VE NE KENARDA BİRİKTİRİDİĞİ BİR PARASI VAR NE DE BİR YUVA KURABİLDİLER.
BU İNSANLAR ENGELLİLERİ İÇİNDEKİ EN KALİFİYE İNSANLAR OLMASINA DİĞERLERİNDEN DAHA EĞİTİMLİ OLMASINA RAĞMEN EN DEĞERSİZ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ .BİRAZ BİZİM AÇIMIZDAN BAKMAYI DENEYİN OLAYLARA VE ÖYLE KONUŞUN İŞKEMBEDEN SALLAYIP DURMAYIN YOK SİZ ÇOK AZSINIZ YOK BİLMEM NESİNİZ AZ İSEK O ZAMAN İSTİHDAM SORUNUMUZDA OLMAZDI BİZ İŞKEMBEDEN SALLAMADAN ARAŞTIRDIK VE ÖYLE KONUŞUYORUZ KİMSEYLE DE Bİ DERDİMİZ OLMAMAZ BİZ HAKETTİĞİMİZ SAYGIYI VE İŞİMİZİ İSTİYORUZ SADECE KONUMUZ DA BİRİNDEN HAK ALINIP DİĞERİNE VERİLMESİ DEĞİL BASİT DÜŞÜNMEYİN HERŞEYİ BİRAZ MANTIKLI VE EMPATİ KURARAK DÜŞÜNÜNÜZ YA SİZ ÜNİVERSİTE OKUYUP BİTİRSEYDİNİZ KENDİNİZE BU SORUYU SORUN VE DÜŞÜNÜN SADECE AYNI YOLA ÇIKACAKSINIZ …
SAYGILARIMLA

bence bitirme lise mezunu olmanın kıymetini bil liselere sorulan sorular ile bize sorulan sorularda farklı onu da dikkate al

Ultraaslan bir lise mezunu açıköğretim fak. öğrencisi olarak sizi çok iyi anlıyorum Allah kolaylık versin çok güzel araştırıp cevap vermişssn sonuna kadar katılıyorum öncelik üniversite mezunun da olmalı sadece engelli olarak bakmamak gerek normalde de bu sorun var. Saçma bir durum işallh istedğiniz gibi bir işe yerleşirsiz. Üniversite de araştırma görevlisi olma konusuna gelince herhangi bir engel şartı koycaklarını sanmıyorum eğer torpil olayı olmazsa onu aşabilrsen sadece Antalya da takiip etmeyip puanarın şartların tutarsa başka ünivesiterlin alımlarını takip edeblirsin ama burda da dediğm gibi sen herşeyi geçersn herşeyin tutar en son senato ya takılırsın mülakatta senden düşükler gider üzülürsün çünkü senato da dayısı olan girer üniversiteye...

merhaba arkadaslar size katılıyorum .bende üni mezunuyum.
devlet işe almıyor memur olarak ya ???

ultraslan a evap

galba bana laf attin madem üniversite menzunusun kendini biraz geliştir özel sektörde daha fazl maaş alirsin hemde yükselme sansin kariyer yapma sansin var özel sektörde...galba sen devlete kapaği atip memur olmak istiyorsun en fazla 1200tl alisin ve sadece düz masa başi memur olursun yani yükselme sansin yok ömür boyu ayni poziisyonda oluçaksin.

120bin tl e antalyada ters düblex sifir daire 170metre kare yukarda 3oda 1 bnyo wc aşağida 2 odasi olan ev 85bine alirsin şuan geriye kalan 35 bine ötv muhafiyeti ile bmw 1.16 5 kapi araba alirdin bu konuda haklisin;)

bak ben zir mühendsiyim antalyada okudum şimdi memleketime gittim orda kalan zir müh ne yapıyor biliyormusun serada 400 tl ye sabah 6 dan akşam 8 e kadar amelelik yapıyor iş var mı sanıyosun sen kim yükseltiyo seni dayın amcan yoksa avrupada olsa tamam senin dediğin

iyi kardeşim biz he özele gidelim sürünelim patronun 2 dudağı arasında kaalım devlet okuyana prim vermesin arkadan gelenlerde okusam nasıl olsa özelde çalışcam okumayım devlette çalışıyım desin kendini geliştirmesin böyle herşeye evt diyen bi engelli topluluğu olsun

aliş şerif dostum arş gör sınavı oldu aralık ayında herşeyde 1, girdim (ales,üds,mezuniyet not ortalaması) sadece %30 etki eden bölümün yaptığı sınav kalmıştı onu da full yaptım kitaplardan da kontrol etmiştim ama işte o sınavda 20 puan daha aşağı verip beni elemeyi başardılar bölüm başkanının yanında yüksek lisans yapan kızı aldılar .bu aldıkları inssan benle aynı dönem okudu not ort 2,50 a anca yaz okulunda getirebilerek 4 ay ssonra mezun oldu hatta yine olamıyordu bu hazırlık sınıfını geçememişti yök hazırlık sınıfını kaldırdı öle oldu .ama işte yalakalığı iyi yaaptı bölüm başkanının arkasından ayrılmadı hergün odasını temizledi kitaplarını bilgisayarını taşıdı ameleliğini yaptı.ben yapamıyorum yalakalığı ne yapıyım ben ailemden öyle görmüşüm neysem O
akademiyenlik amelelik olmuş gördünüz gibi bilgiyle ölçlmüyor

bben 3,20 ort ile fakültede 7. bölümde 1, olarak mezun olmuştum bana y.lisansa buraya gel dediler kadro da çıkar sana dediler yoksa ben memleketimden 350 km uzağa gideceğime şuracıktaa izmire giderdim

ama böyle yamuk yatıklarında bana hepsin sildim ege ünv yatay geçiş yaptım artık oradaym
hakkımıı helal etmiyceğim kimseye kesinlikle allah göörüyor

Ultrason,sizin yaşadığınız sıkıntıların aynısını üniversitede yüksek lisans yapan engelsiz kişiler de yaşıyor,siz has bir sorun değil bu..Başarılı olduğunuza göre,sonuna kadar gidebilirsiniz,bu kadar karamsar olmayın..bizim hayatımız kolay değil,pes ettiğinizde herşey biter,hep daha iyisini yapmak için mücadele şart...
Hangi alanda eğitim gördünüz bilmiyorum ama,yüksek lisans yapmak istemiyorsanız KPSS ye girip memur olarak atanabilirsiniz..

Bu devirde adamı olmayana iş yok malesef..Ya çok güçlü bir şansın olacak yada adamın.. Gelecek yıllarda düzelir mi bu sistem bilemiyorum ama ben çok karamsarım bu konuda..Şimdi böyleyse ileride nasıl olur acaba diye düşünüyorum..Allah yardımcımız olsun..

Meslek var iş yok, iş var para yok..Bir türlü hak edildiği gibi gitmiyor işler bir düzensizlik, bir adaletsizliktir gidiyor.. Ben çok üzülüyorum bu duruma özelliklede ev geçindirmek zorunda olan çocuğu çoluğu olan insanlara.. En beğenmediğin ev kirası 300 TL den başlıyor asgari ücret ortada.. Hadi lüks olabilecek harcamaları geçtim en azından genel ihtiyaçları karşılayabilecek düzeye getirilse asgari ücret..

Bu millet bir gün ayaklanır ama dur bakalım ne zaman hiç iyi görmüyorum sonumuzu..

ben hala yüksek lisans yapıyorum üniversitemi değiştirdim saddece
kpss yede gireceğim bizim b grubu kadro için bu sene yapılıyor ziraat mühendisleri için

[SIZE=+0][/SIZE]Hangi meslek işsiz bırakmıyor?

[SIZE=+0][/SIZE]Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk kez meslek gruplarına göre işsizlik oranlarını açıkladı. Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin rüyası olan bilgisayar mühendislerinin yüzde 20'si işsiz. Bilgisayar mühendisleri en çok işsiz kalan meslek gruplarında ilk sıralarda.

[SIZE=+0][/SIZE]TÜİK, ilk kez eğitim durumu ve mezun olunan okullara göre işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre en yüksek işsizlik oranı yüzde 31.3'le sosyal hizmetler okuyanlarda. Ancak Türkiye için çok yeni bir meslek olan bu alanda sadece 24 bin öğrenci eğitim görmüş. Gene bir başka yeni alan olan ulaştırma ve çevre korumada da sadece 20 bin kişi eğitim alırken, işsizlik oranı yüzde 21.1. Uzun süredir eğitim verilen alanlardan sanatta işsizlik oranı yüzde 24.
[SIZE=+0]Bilgisayarcıya iş yok![/SIZE]
İşsizlik oranında bilgisayar okuyanlar da başı çekiyor. Bilgisayar mezunlarının yüzde 20.6'sı işsiz. 178 bin bilgisayar eğitimi alan kişinin 55 bini hiç iş aramazken, 98 bini çalışıyor. 25 bin bilgisayar mezunu ise işsiz.
Buna karşın en düşük işsizlik oranı güvenlik hizmetleri alanında eğitim alanlarda görülüyor. Bu konuda eğitim görenlerin sadece yüzde 1.6'sı işsiz kalıyor. Güvenlik alanında eğitim alıp çalışan 94 bin kişiye karşılık sadece 2 bin kişi işsiz. Sağlık da en az işsizlikle karşılaşılan sektörlerden. Sağlık alanında eğitim alanlar arasında işsizlik yüzde 4. Hukuk eğitimi görenlerin yüzde 4.3'ü, veterinerlik eğitimi alanların yüzde 6.8'i işsiz.
[SIZE=+0]Eğitim durumu ve işsizlik[/SIZE]
Tabloya eğitim durumuna göre bakıldığında da ilginç bir sonuç ortaya çıkıyor. Türkiye'de okuma yazma bilmeyen 5 milyon 787 bin kişi bulunuyor. Bunların 4 milyon 698 bini iş aramayıp evinde otururken, 1 milyon 2 bini çalışıyor.
Okuma yazma bilmeyenler iş aramadıkları için işsiz sayılmadıklarından bu grupta işsizlik oranı yüzde 8.
Okul bitirmeyip okuma bilen 3 milyon 689 bin kişinin de 2 milyon 522 bini evde, 988 bini iş hayatında yer alıyor. Burada da işsizlik oranı yüzde 15.3.
İlkokul mezunu 19 milyon 84 bin kişinin 9 milyon 690 bini evde otururken, bu eğitim seviyesinde işsizlik yüzde 12.2.
Ortaokul mezunlarının yüzde 17.6'sı, genel lise mezunlarının ise yüzde 18'i işsiz.

Üniversiteler ilim bilim üreten yerlerdir.İşkur değil ki?Üniversite bitirdim hadi işe,para kazanmaya,ülkenin ilim üreten bilim üreten ,bilim teknoloji oluşturması lazım.İş bekleyen bir sürü lise mezunu var zaten.

aç kaldığında insan midem nasıl çalşıyor diye bilim yapmaya kalkışmaz

akademisyenlik amelelik olmuş gördünüz gibi bilgiyle ölçlmüyor

Çok güzel özetlemişssin aynen öyle bölüm başkanlarının ameleliğini yapıyorlar onların derslerine girerler parayı hoca alır kitaplrını alirlar araştırmalarını yaparlar... onlar da yükselmek için bunları yapmamk için doktara için durmadan çalışırlar böyle döner durur üniversite o kadar da güzel değildir yani çok olaylar döner kardeşim aynen dediğin gibi yalakalığı kim çok yaparsa onu alırlar örnek veriyim bir profun iki kızı da kendi asistanı olur mu olur olurr.. bir idareci Fırat üniver. önlisans mezunu bilg. bölümnden daha sonra açık öğrt. lisansı tamamlıyor ünivsr uzaktan öğrtim diye bölüm açıyor bu bölümler yeni neyse o kişi 2 yıllık bilgi bölümden mezun olan dai. başk. ve altındaki uzman ikisi de öğretim görevlisi oluyor başkasına yedirmiyolar yani şartları öyle güzel ayarlıyorlr ki başvuran başka olmuyor nedense sadece ikisi başvuryo aynı kurumda çalışan ve hoca oluyorlar yukardan onayı alıyorlar yani... Daha fazla para için hep bana hep bana...

E®KAN;

Daha ne diyim ki kardeşim olayı özetlemişsin... ne yapacaklar bizi yüksek okul yada ünv. mezunu alıpta... Allah korusun hem engelliyiz hemde üst kadrolara falan çıkarız, yada 100-200 lira fazla alırız... OFF OFF ne desek boş lütfen arkadaşlar tüm Yüksekokul, üniversiteli arkadaşlar akim, başbakanlık ve Devlet planlamaya mail atsın lütfen bizi görmeyenlere kendimizi gösterelim, az olmadığımızı, engellilerin artık okuyabildiğini, ilanlarda adaletli davranlmarını, en azında 5 lise ise 1 tane lise ve üstü olması gerek ya bu kadar adaletsizlik olmaz... işten çık, Kursa git, Kpss hazırlan gir ve sonuç koca bir hiç... daha nasıl hayata pozitif bakayım ki yaw... Delirtti bu sistem beniiiiii:)

arkadaşlar bir site var burada arkadaşlar bir çalışma yapmışlar şadece iş kura kayıtlı 2009 ünv. mezunu boş özürlüler bakın bakalım azımsanacak kadar mıyız

http://ozunmez.com/envanter.xls

Biz Liselere kadro verilmesin, veya liseler azalsın demiyoruz, biz sadece adaletli olunması gerektiğini anlatıyoruz... devlet istatistiklerini yapıp orantıya göre kontenjanları belirlesin bunu istiyoruz...

Katılıyorum İmren, herkese açılım yapıyorlar, biraz da bu konuya açılsalar ....

Üst Alt