Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite okumak suçmuş meğer! İş bulamıyoruz...

ultraslan

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar önce kendimi tanıtmak gerekirse ben aslen manisalı olan ama üniversite okumak için antalyada bulunan bir arkadaşınızım bu yıl lisansı bölüm 1.si ve onur öğrencisi olarak bitirdim.hocaların tavsiyesiyle 2 kişi için açılan 6 kişinin başvurduğu yüksek lisansı da kazandım.
ama gel gelelim bizde bir iş sahibi olmamız gerek artık o da ne olucak araştırma görevliliği .biz böyle umutlandık girdik ama ortada ne kadro var ne bişey kadro gelsede 1-2 kişi olucak daha senin üstünde doktora yapan adamlar ve daha önceden yüksek lisansa giren rakiplarinde olucak ayrıca burnumuza yavaş yavaş torpil kokularıda gelmiyor değil hani .orda da bi engelli kontenjanı koysana madem
hadi diyelim bunların hepsini geçtin araştırma görevlisi oldun .seni yıılık sözleşmeyle çalıştıracaklar.her sene bölüm başkanının 2 dudağı arasındasın .ayrıca yüksek lisansın ve doktoran bitincede sözleşmen otomatikman sona eriyor .şansın yaver giderse boş bir yrd.doç kadrosu olursa doktoradan sonra paçayı öyle yırtarsın bunların üstüne üstlük de gurbettesin evin kira oh ne güzel hayat
yaw madem bunlarla uğraşmıyayım devlet baba iş vewriyo onlara başvuralım diyosun orada da EN FAZLA LİSE MEZUNU damgasıyla karşılaşıyosun
bazen de EN FAZLA LİSANS DİYE tek tük çıkıyor onda da bilmem ne mühendisi alıyor senin branş olmadımı yine sen otur evde kardeşim benim iş daha da kötü ben yüksek lisans mezunu olduğumda garanti hiç bir yere başvuramam

gördüğünüz gibi keşke lise mezunu kalsaydık dedirtiyorlar adama bi üniversiteyi okuduk suçlu olduk :(((

slm,,,Bu kadar bılınclı bırısınız ve bence bunun cevabını yada boyle olumsuzca dusunmek kendını uzmek yersız degersız..bende unıversıte okuyordum gecırdıgım trafık kazası sonucu bıraktım kısmet degıl..her seyı beklemek bence yalnıs.

bu çok önemli bir sorun arkadaşa tamamen katılıyorum.ilanların lise mezunu yerine en az lise mezunu diye açılması gerekiyor.adeta okuyan insanı cezalandırıyorlar böyle bir mantık olurmu?

Ferit;
Söylediklerinde çok haklısın. Özellikle de üniversitede asistanlık ve ilerisi için doktora vs yapmak tamamen şans! işi. O asistanların hakları ise malum. Sözleşmeli olarak çalışıyorlar ve herhangi bir örgütlenme sendikal faaliyetleri yok. Aldıkları maaş çok cüzi hiç tatmin edici değil. İstanbul Üniversitesi'nde rektör haklarını talep eden 40 asistan hakkında soruşturma açtı. Bununla ilgili olarak asistanların protesto yürüyüşü vardı dün.
Tabii ki hiç bir hak mücadele edilmeden al sana şu hakkını veriyorum denmemiştir. Bunun mücadelesi verilecektir. Umarım olumlu yönde çözümlere ulaşılır.

eee budurumda ne düşüünüyorsunnn yurdışındamı ünüversite okusak yoksa lise mezunu olupta evde otursakmıııı:confused::confused:

nerde dostum o holdinglerde falan iş olsa da girsek millet işçi çıkarıyor artık görmüyor musun özelde iş falan yok olsa da asgari ücret hep senin vasfına bakan kim işsiz üniversite mezunu ordusunu görmüyormusun biz engelliyiz sadece oradan bi avantajımız vardı o da üniversite okuyunca kalktı gördüğünüz gibi
bu durumda ne mi düşünüyorum evet dostum lise mezunu olup devlet kadrolarına başvurmk bir engelli için çok daha iyi .
biz okuduk yukarıda anlattık ne olduğunu ha bi de 10,000 tl öğrenimdir katkıdır borcumuzda var üstüne çok iyi yani durumumuz .
artık devlet üniversiteye engelli kontenjanı da koydu onlar mezun olunca yine aynı durumda kalıcaklar bu işe bir çözüm bulunmalı resmen okuduk diye cezalandırılıyoruz

bennnn yurt dışına gideyimmmmmmm okuuyyaımmm buralara gelmemmm

beyazgeceler yurtdısındada okusan bu defa yurtdısında okudun dıye ıs vermezler:)
durum boyle ıken neden sıkıntı edelım kı kendımıze...

valla bende memurum 4 yıllık fakülte bitirdim yeni maaşımda hiçbir değişiklik olmadı.evlenecen çocuk yapacan bide devleti soyacan devlet nezdinde bunlar itibar görüyo.okuyan adam kadifiye adam zerre kıymetli değil.

üniversite mezunu engelliler olarak kamu engelli istihdamında mağdur oluyoruz

üniversite mezunu engelliler olarak engelli istihdamında mağduruz.
ilanlarda üniversiteli alımı çok az sayıda çoğunda en fazla lise mezunu ilkokul mezunu gibi ibarelere yenik düşüyoruz

tek tük çok az sayıda çıkan üniversiteli alımında ise işin içine bir de branşlaşma katılıyor ve şansımız iyice azalıyor örneğin ben bir ziraat mühendisiyim ve ziraat müh ilanını beklemek zorundayım ve bugüne kadar hiç ziraat müh engelli alındığını görmedim .

gördüğünüz gibi keşke lise mezunu kalsaydık diyoruz aslında

SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU KONUDA MAĞDUR OLAN VE ARTIK BİRŞEYLER YAPILMASI GEREKTİĞİNE İNANAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BİR GRUP OLUŞTURDUK ORADA ORGANİZE OLUP TARTIŞIP BU KONU HAKKINDA GEREKEN NEYSE YAPMAKTA KARARLIYIZ NE KADAR AYNI DERTTEN YAKINAN ARKADAŞ VARSA GELİN LÜTFEN
BU GURUBU FACEBOOKTA OLUŞTURDUK ÇÜNKÜ BİLİNDİĞİ GİBİ BİR SÜRÜ ENGELLİ SİTESİ VAR ORTAK BİR PAYDADDA BULUŞMAK TÜM MAĞDUR OLANLARI BULABİLMEK BU ŞEKİLDE MÜMKÜN OLUYOR MAALESEF

FACEBOOKTAKİ TÜM ENGELLİLER BURAYA TOPLANIYORUZ | Facebook

bende aynı mağduriyeti yaşıyorum. o kadar emek harcıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. bu çok kötü bir şey. umarım sesimizi duyan olur.

Tşkler öznur arkadaşım hoşgeldin aramıza gruptra tartışmalara başladık bile siz de düşüncelerinizi yazabilirsiniz daha sonra en ağır basan fikri hep beraber uygulamaya geçelim diye düşünüyorum

bende aynı durumdan sikayetciyim uni mezunuyum ama benim icin devlet ise yerlesme olarak en fazla acsa 15 kiyilik yer acıyor girsende sonuc alamıyoruz nasıl vede hangi kosullarda okuduk onca yıl bosa gitti demek cok zoruma gidiyor ..

Arkadaşlar gerçekten benim de canıma tak etti ve gerçekten kararlıyım bir şeyler yapmaya ama hep bugüne kadar bireysel yaptık hiç sonuç alamadık birlikte yapmalıyız ben her türlü fedekarlığı yapmaya kararlıyım gerekirse burdan kalkıp ankaraya bile giderim .tek sorun aynı şekilde kararlı arkadaşlar görmek istiyorum hep beraber çözelim bir kez bile olsun şu engelliler artık eyleme geçsin birlikte hareket edebilsin hayhdi bu görev bize düşüyor okumuş aydın engelliler olarak aynı zamanda bir örnek de teşkil edecek bu diğer konularda da engellileri cesaretlendirecektir .

işte bu yaşadığımız zorlukları ve mağduriyeti gidermek için beraber harekt edelim kardeşim

Sevgili Ultraslan, benim duygu ve yaşadıklarımı çok güzel özetlemişsin, bu konuda destekçinim ve sonuna kadar arkandayım, bana da bir görev düşerse elimden geleni yaparım.

Bende puanım yettiği için değil sevdiğim için Fen Bilgisi Öğretmenliğini bitirdim. üç yıl işsiz kaldım, ücretli öğrt gibi saçma birşey çıkardılar ve eğitimin içine ettiler. bu iç yıl esnasında öyle çalıştım ve üç yılda sigortam sadece 200 kusur gün yattı.

Bende alımlardan şikayetçiyim, keşke okumasaydım, resmen cezalandırılıyoruz, lise mezunu olsaydım şimdiye dek birçok yere yerleşmiştim. Sonunda başka bir şehre kamu işçisi olarak yerleştim fakat kazandığım bütün para kiraya, yemeğe yola gidiyor. Tayin olayı da yok. Ne yapacağız yani emekli olana kadar ailemizden ayrı gurbet hayatı mı çekeceğiz. En azından işçi statüsündeki engelliler için tayin şansı olsaydı. İstemiyorum öğretmenlik felan, eğitimin içine etmişler o sistemin içinde olmak istemiyorum, makam atama yada hiçirşey istemiyorum. Ailemin yanına gidebileyim yeter.

Lise terk ve ilkokul mezunlarını zamanında almışlar bende o kadar okumama dil sahibi olmama rağmen onlarla aynı statüdeyim. Saçmalıklar ülkesi. Tamam ekonomi, şartlar kötü ama bazı şeyler de gerçekten mantıksız. Okıyaral salaklık ettim diyorum, şimdi benim de 7 milyar kresi borcum var.

Engellilerin liseden sonra okuyabileceklerini tahmin etmiyorlar heralde kadroları da ona göre düşünüyorlar... Okumak güzel şeydir(?) inancımı yitirdim, herşey para değildir ama en azından yaşamımızı idame ettiremiyorsak, okudu ama boş geziyor damgasını yiyorsak, almayayım ben o okumayı.

ben lise mezunuyum. basıma öyle bir olay qeldiki o zamandan sonra bende üni okumaya karar verdim daha 21 yasındayım. Çankırıda özürlü memur alımı oldu. Lise dengi : 3 ön lisans: 2 kişi alacaklarda. Lise düzeyinde sınava giren : 220 küsür. ön lisans düzeyi sınava giren :18 olmaıs lazım hatırladım kadar.

Şimdi hesabı siz yapın. 220küsür kişi ile yarısmak mı yoksa 18 kişi ile yarısmak mı?

okumanın bi yerlerde elbette yararı var.. açıköğretim ön lisans bitirecem.

ben de üniversite mezunu işçiyim ilkokul mezunu benden fazla maaş alıyor yer değiştirme şansın yok işte böyle saçma sapan bir sistem içindeyiz bir şeyler yapmak lazım

Bende Ultraslanla aynı sorunları yaşıyorum.Okulu 3.lükle bir dönem erken bitirdim.Yüksek lisansı bitirdikten sonra araştırma görevlisi alımı yapıldı.Sınava iki kişi girecektik.İlk önce engelimi problem ettiler.Halbuki okulumda tekstil bölümünde benim durumda arkadaş çalışıyordu.Sonra yaş sınırı koydular.Bu sene 35 yaşına kadar araştırma görevlisi alınır kararı çıktı.....
Doktora yapıyorum.Bölüm başkanım ben burda olduktan sonra hatta ben gidersem bile burda çalışamazsın diyor.Sebebi engelli olmak...
Şimdi büro elemanı olarak özel okulda çalışıyorum.Diplomam bana hiç bir yarar sağlamıyor.Bu sene çok cüzi bir zam yaptılar. Çünkü statün belli engelli büro elemanısın.
Cx571 18 kişinin başvurduğu bir sınava girdim.Mezuniyet sonrası sorular sordular.Zaten böyle bir işimiz olsaydı niye bu sınavlara girelimki.Alay eder gibi az sayıda basit matematik, türkçe, inkilap tarihi soruları, ağırlıklı meslek sonrası sorular. Her kurum için ayrı sınavı gir.Stres yaşa.Hiç bir şey elde edememe.Özeti bu durumumuzun.

arkadaslar uni okuyumta madur olan tek ulkeyız sanırım bizler ben 2001 de sanırım yanılmıyorsam maliye bakanlıgı ankarada sınav acmıstı 1553 kisi alacaktı turkıye okumus her tur engelli insan girmek icin gelmişti ankara tabi bende ordaydım sınav bakanlıgın yemek hanesinde oldu engelli uygun degil yemek kokuları falanda filan dusun iste o kadar zorlugu sadece 300 kisi bas vurmustu sinava sınav oldu dediler 3 te acıklanacak acıklandı sınavı sadece 37 kisi kazanmıstıi anlayacagınız hepsini ise alsa bile 1200 kisi acıgı olan bir devlet sadece 37 kisiyi işe aldı.yani burda engelli insanları ististam etmek degilde onların ceplerinde olan 3,5 kuruusda sınavlar git gel ile almak ben artık umudum kalmadı devlet işinden allah sonumuzu hayır eylesin...

okurken 2 kat zorluklarla karşılaştık üstüne ben de ekleyim çoğumuza öğrenim kredisi harç kredisi çıktı oradanda şimdi en az 10,000 tl borçlu çıktık .bir de okulda yaptığımız harcamalar 4 yılda en az 50000 tl
yani en az 60-70 bin tl zarara girdik
diğer yandan lise mezunu olup bi işe girseydik en az 70,000 maaş alırdık 4-5 yılda
topla 140000 zarara uğradık
yani elde var 0 değil
elde var -140,000
buna aile hasteti gurbet vs eklersek bu işin içinden çıkılmaz
BİZ ŞİMDİ NE İYİ ETTİK DE OKUDUK

Sen kimsin ki. okumak senin neyine, liseyi bitir yeter, veririz sana basit bir iş oturursun başında, hiç engeeli de üniversite okur mu. Okuyup da sanki ,yönetici, müdür yada şef yada ne bileyin kariyerde yükselecek misin ki. Senin neyine. hiç engelli bir makam sahibigördünüz mü . ben görmedim. Parası olup da kendi işinde yükselenler hariç. devlet bunun önünü kesmiş o yüzden okuma diyor.. Engelli bir vali, müdür, yükseköğretim görevlisi, yada vs.. gördünüz mü, hepsinin önü kesilmiş.....

onlar nasıl olsa lise düzeyinde bir işe razı olurlar.... (?)

Ultraslan bu arada grubuna üye oldum...

beni yanlış anlamayınız ama türkiyede üniversite okuyacaksanız ya mühendis ya doktor ya da hukuk olmalı bu.bu benim fikrim..eğer iş bulmak istiyorsak.

Saol dostum erkan grup hepimizin bu arada kimin kurduğu önemli değil her geleni yönetici yaptım zaten bu msjı verebilmek için tek başıma hiç bire şey yapamam insallah hep birlikte birilerinin kulağını çınlatıcağız

Üniversite mezunu işsiz bırakılan engelliler!

Üniversite mezunu engelliler ve istihdam sorunu" hakkında özellikle kamu alımlarında üniversite mezunu olarak mağdur edildiklerini düşünen ön lisans, lisans, yüksek lisans mezunu engelliler, üniversite öğrencileri ya da bu konuya duyarlı arkadaşlar!!!bu soruna artık bir çözüm getirebilmek için birlikte hare...ket etmek adına bir bilgi bankası oluşturuluyor. universiteliengelliler@hotmail.com adresine
ad soyad
bitirdiğiniz okul/bölüm adı
bulunduğunuz şehir
bilgilerinizi mail olarak atabilirsiniz.

----------

yaaa inanın artık canıma tak etti üniv oku işsiz kal.bi çok insan var işsiz sıra engellilere gelene kadar..denilecek ama düşünün bi kere.biz okuyan o kadar insanın geçtiği yollardan omzumuzda bir dünya yük taşıyarak geçtik. çoğumuz yaşamışızdır bunları.yurt sorunları, engellilere uygun olmayan minübüsler vs.bitmek bilmeyen merdivenler mesafeler.. bunlar hiç birşey..yaa bazı üniv hocalarının bile engellilere bakış açılarında problem var ben yaşamadım ama şahit oldum ya pozitif ayrımcılık yapıorlar ya da yetersiz görüyorlar engellileri.kimileri ya iltimas geçer gereksiz yere kimileri de bi takım sorumluluklar vermek istemezler bunları tüm engelliler az çok bizzat yaşamış ya da şahit olmuştur.mesela taşrada bir üniv hocası engelli bi örenciyi kolay kolay akademisyen olma yolunda örencisi olarak kabul etmek istemez.neden?? çünkü onu oraya buraya koşturamayacağını angarya işler yaptıramayacağını bilir. düşünün bu kadar dar bakabiliyorlar ve bunlar akademisyen.hrneyse mezun olduktan sora da vay siz üniv okudunuz sınava giremezsiniz deniliyor devlet tarafından böyle bişi olabilir mi? o zaman devlet neden engellilerin eğitimli olmalrı gerektiğini savunuyor okusunlar aç kalsınlar yine de ailelerine bağımlı yaşasınlar die mi??yaaa bi programda görme engelli hukuk mezunu iki engelli konuğa alanları dahilinde hiç soru sorulmamış konuşturmamış mandolin çalmalarını istenmişti. Şu hale bakın!!aynı programda ne kadar ii etmişsiniz okumuşsunuz bravo denirken mesleğinizi icra edebiliyor musunuz sorusu sorulmadı bile. onlar hukuk okumuşlar ama işleri yok ve bu sorgulanmıyor bile. engelliler sadece bişeyler başarsınlar okusunlar denilior bu yönde destekleniyor sorasında biblo gibi oturmaları yadırganmıyor ne yapılabilir die düşünülmüyor gayret gösterilmiyor
kısaca kardeşim aptalca dizilerden haftada 40 60 milyar para götüren adamlar varken benim bu kadar sıkıntıyla kazandığım çalışma hakkımın neredeyse elimden alınması kanıma dokunuyor . onlar sadece mutlu bir azınlık Türkiye'de diyecek bu yazıyı okuyan bazıkişiler ama biz de azınlığız üniv ve üstü mezunu bi avuç engelli.Bu kadar mı zor istihdam sağlayabilmek yok böyle bişey biz burda ne sıkıntılarla kazandığımız eğitimimizle ayda kuş kadar ücret için bu kadar mücadele ederken birilerinin pastadan en güzel payı alması beni deli ediyor!!!tamam hakediyorlar dielim ama bi milyarın 200 katı ücret alacak kadar mı emek veriyorlar, o kadar üstün yeteneklere mi sahipler be kardeşim insaf !!sadece YAZIK!!!diebiliorum

bbbanuuu bu tam benlik bir konu
taşrada bir üniv hocası engelli bi örenciyi kolay kolay akademisyen olma yolunda örencisi olarak kabul etmek istemez.neden?? çünkü onu oraya buraya koşturamayacağını angarya işler yaptıramayacağını bilir. düşünün bu kadar dar bakabiliyorlar ve bunlar akademisyen.
Banada hocam böyle söyledi.Hep önüm tıkandı.
Üniversiteli engellilerin aklıma gelen problemleri
-Akamedisyen olmada çok zorluklar çıkarıyorlar. Başarıdan çok engelilik durumuna bakıyorlar.Neden engelli akademisyen kadrosu yok.
-Özel sektörde bir işe başvurduğunda diplomanın sana çok getirisi yok.Yani maaşına senin üniversite mezunu olmanın hiç katkısı yok.Ben seni büro elamanı olarak aldım işine gelirse deniyor.
-Üniversiteli kpss puanıyla engelli alan bir kuruma mülakata gittiğinde ilk bakılan engellilik durumu.Kurum bunu ilanda yeteri kadar açık tanımlamamışsa boşuna kürek çekmiş oluyorsun
-Gelelim senede 3 kere yapılan özürlü memur alımı sınavına.Bu sınavda çıkacak konular belirtilmiş ama her kurum kendine göre sınav yapıyor. Merkezi bir sınav olması lazım.
Bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya destek veriyorum.

Arkadaşlar merhabalar
acılım konunuza katılıyorum
ben üniversitede okurken bayan hocam engelliydi
ve cok bilgiliydi.ama işsizlik cok zor gercekten
ben de iş arıyorum.
Saygılar

Üst Alt