Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Telekom engelliler için yeni bir tarife mi başlatıyor?

bende 4441444 aradım öyle bir kampanya yok dediler bu nasıl oluyor size var diyorlar banada yok dediler

Baş vuracağım adaletsiz dünya bilgi için teşekkürederim.

bu nasıl bilgi kirliliği anlamadım herkez bir şey söylüyor türk telekomun net sayfasına üye girişi yapın yoksa üye olun orada ne yapmak istersen onun yap hepsi mevcut herkez neti kullanıyor bulamayana yardımcı olabilirim

arkadaşlar birde şu konu var yeni alacak aboneler ve sosyal tarifeye geçmek için müracat edecek arkadaşlar aybaşını beklesin çünkü bu günlerde bu tarifelerin birine geçerseniz telekom sizlerden kıst ücreiti alacaktır ben aybaşını bekliyorum kıst ücreti nedir diye soran olursa telekomun fatura kestiği bi tarih var yani telekom herkesi aynı güne eşitlemek için diyelim bugün ayın 20si bu gün buna müracat eden arkadaşımıza telekom 8 günlük kıst ücreti çıkaracaktır bunuda fatura günü eşitlemek amacıyla yapıyorlar haberiniz olsun

Çok güzel gelişmeler var:eek:internette indirim söz konusu var mı yoksa tek konuşmada mı?indirim merak ettim:rolleyes:

internette de sadece görme özürlüler için indirim mevcut ama sadece görme özürlüler için

dün aradım ve durumu sordum,illa telekom müdürlüğüne bizzat gelmem mi gerekiyor dedim ,zor dedim.
c.tesi günü de çalıştıkları için eve kadar gelip formları öyle imzalatacaklarmış,bakalım sosyal tarifeye geçeceğim ben de .zaten sırf internet için her ay 20 tl ödüyorum bari o biraz düşecek...

20 tl ye her yöne avantaj tarifesinde 100 dak bedavanın yanında akşam 7 den sabah 7 ye de 3000 dak bedava var. zaten şu an çoğu cep operatörü ev telefonlarını bedava yapıyor. bide sanmıyorumki kimse 3000 dakika konuşsun. bu türk telekom ve ttnet in kampanyalarına güven olmaz. göz boyamak için yapılmış bi kampanya gibi zaten.

mayu 4441444 mü aradın ben internet e mail attım aradılar bu numaradan öyle bir kampanya yok dediler nasıl iş anlamadım:mad:

nacar ben dün telekomun internet sayfasına üye oldum ,giriş yaptım ve oradan talep bölümünde mail attım sosyal tarifeye geçiş isteğimi. akşamına aradılar teyid için...bence bu yolu izlersen daha kolay...

arkadaşlar burdaki asıl konuyu 4441444 çalışan arkadaşlar ya gerçekten bilmiyorlar yada kafadan atıp sallıyorlar ilgilenmemek için bizzat yaşadığınız yerdeki teleom müdürlüğüne gidip başvuru yapın

arkadaslar ben dün türk telekoma gittim sosyal tarifeye geçtim sağlık raporu fotokopisi ve kimlik bu kadar gündüzleri 3000 dakika sehirlerarası 12.50tl. zaten akşam 7 den sonra herkeze bedava.....................

kim bu promosyonbanka aklımda şüpheler bırakıyor :confused: :mad:

nacar ben dün telekomun internet sayfasına üye oldum ,giriş yaptım ve oradan talep bölümünde mail attım sosyal tarifeye geçiş isteğimi. akşamına aradılar teyid için...bence bu yolu izlersen daha kolay...
üye oldugun linki verir misin ben bulamadım

selçuk telefon annemin üzerine annemi mi yoksa kendimi üye olacam

Nurhan arkadaşımız sağolsun konuya dair üki doküman gönderdi bana. Dokümanları hem başlıktaki ilk mesaja ekledim, hem de aşağıya:

SOSYAL TARİFE:

GÖRME ENGELLİLER İÇİN İNDİRİM:

Konuya dair şunlar geliyor aklıma:

1- Bir çok kişinin telefon aboneliği anne-babasının üstünde. Olası bürokratik işlemlerle uğraşmamak adına bunu tercih ediyor insanlar. Ve tabii bir de ağır sakatlığı olanlar var... Bunlar göz önüne alınınca, aboneliğin sakat kişi üzerine olması zorunluluğu -eğer varsa- çok yersiz ve zorlayıcı olur. Benzer bir kampanyada Digitürk'ün yaptığı gibi, abone ile sakat kişinin soy isimleri tutuyorsa, ya da aynı adreste ikamet edildiği ikametgah kağıdı ile belgelenebiliyorsa, bu kişiler sakat olduklarını belgeleyen evrağı Telekom'a ilettiklerinde (bu ileti faksla, email ile ya da telekom irtibat birimlerine elden yapılabilir), bu abonelikler bu kampanyadan yararlanabilmeli.

2- Kampanyanın sadece şehir içi aramalarla sınırlandırılmış olması bence kampanyayı yetersiz kılıyor.
3- Benzer bir kampanya %50'den düşük indirim olmamak kaydı ile ADSL abonelikleri için de düzenlenmeli. Bu konudaki ihtiyaç telefondan çok çok çok daha ileri düzeydedir.
4- Bu tür kampanyalar düzenlendiğinde TT bunu çok daha geniş mecralarda reklamlar aracılığıyla tanıtmalı. Bu haliyle kampanyadan haberdar olacak kişi sayısı çok az olur diye düşünüyorum...

selamlar
bılgı paylasan herkeze tesekkurler

Bu kampanyanın az kişi tarafından bilinmesi istenirmiş gibi bir tutum var,oysaki şirket kendi çıkarına kampanyaları reklamlar aracılığıyla olabildiğince geniş kitlelere duyuruyor,engellilerin hayrına olan bu kampanyada nedense pekbir sessiz kalış,karmaşa,çalışanlarının habersiz oluşu var.Aslında şaşmamak gerek,tipik kurumsal yapı(karşısında muhatap yokmuşçasına,haklarını saklı tutanlar;örnekse bankalar,türktelekom vb.nedense vatandaş bu yapılar karşısında haklarını hiçmi hiç saklı tutamazlar )ve karşısında engellisi,engelsizi,özellikle mağdur olan vatandaşların kronik ilişkisidir,yani tedaviye ihtiyaç var,tam olmasada iyileştirilmesi gereken önemli bir rahatsızlık var ortada,bir vesileyle bu konulara da dikkat çekmek istedim arkadaşlar dikkatinize,bunlarıda konuşalım,paylaşalım,pazartesi telekoma gidip kampanyaya başvurumu yapacağım bakalım hangi haklarını saklı tutacaklar?

Arkadaşlar engelli tarifesinden faydalan varmı,ben başvuru yaptım ama aramadılar

Bu gün Telekoma giderek bahsedilen "sosyal tarife"' ye geçiş yaptım.
Eski aboneyim sadece bir form doldurup Özürllüler idaresinden aldığım kimlik kartını gösterdim.

Not: Telekom bu konua derme çatma bilgilerle kampanyaya girişmiş müracaat sırasında biraz sıkıntı oluyor.
Şöyleki SGK dan özürlülük oranınıda belirten seyahat kartı isteniyor. Oysa öyle bir kart yok.
Nüfuz cüzdanlarındaki birzamanlar yazdırmış olduğumuz özür durumunu gösteren ibareyi "resmi gazeteye rağmen" kabul etmiyorlar.

Biz engellilerin şu rapor çilemiz nedirya!her kuruma yeni rapor ve kimlik ibraz etmekten ne zaman kurtulacağız...Ferit bey sadece özürlü kimlik kartı yettimi?

Bende başvuru yapacagım inşallah bagkurda çektiğimiz sıkıntıları tekrar telekom yaşatmaz

Konuya dair şunlar geliyor aklıma:

3- Benzer bir kampanya %50'den düşük indirim olmamak kaydı ile ADSL abonelikleri için de düzenlenmeli. Bu konudaki ihtiyaç telefondan çok çok çok daha ileri düzeydedir.

Bu önerinin üzerinde dursak.
Türk telekom kendisine yöneltilen sorulara en ince detayına kadar yanıt veriyor.

Site olarak,engelli abonelere ADSL Ücretlerinde %50 indirim yapılmasını içeren mailler atsak,belki dikkat çekeriz

Sadece özürlü kimlik kartı yetti.

SGK seyahat kartı diye biliyorlar. SGK ve Emekli sandığı sadece şehit ve gazilere seyahat kartı veriyor.

Türk Telekom bu uygulamada öneriler eleştiriler yönünde değişiklikler yapılması konusunda gerekli görüşmeleri yapmakta.
Dernekler ve engelli kuruluşlarıyla da görüşmeler sürüyor. Sizlerin eleştirileri ulaştı bile :)

bende bugün telekoma gittim sordum ama 2 tane görevli var birisi yok diyor digeri var diyor annem kapatıyım oglum açsın dedi olmaz diyor bu nasıl iş anlamadım

ben internet üzerinden kayıt yaptırdım, bakalım cevap ne gelecek.selcuksoray arkadaş teşekkürler bilgi aktarımı için.ben gitmeden umarım halolur....bu konuda bilgi veren tüm arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim:eek:

Üst Alt