Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Transvers miyelit için verilecek engelli rapor oranı nedir?

secak34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, geçirmiş olduğum transvers myelit hastalığımın sonrasında sekel kaldı vücudumda, hissiyat azlığı, güç kaybı, nörojen mesane, anal inkontinas ve skolyoz durumları mevcut engelli raporuna başvurdum Kütahya da ikamet ediyorum fakat nöroloji doktoru hastalığımı doğrulamasına rağmen oran vermedi ve heyet sonrası %27 ile sonuçlandırıldı, herhangi bi işe giremiyorum hastalığımdan dolayı %40 olsam e KPSS deneyeceğim ama oranlarda hakkımı yediler ben de sonuca itiraz ettim Eskişehir’e sevk ettiler 20 gün sürem var oraya giriş yapacağım ama orada da durum aynıymış maalesef, nasıl bir yol izlemeliyim yol gösterebilecek şu hastaneye git diye öneri yapabilecek var mı ?

Merhaba, cevabı biraz geç gönderiyorum ama kusura bakma! Ben de 2022 yılında TM geçirdim ve aynı senin saydığın sorunlar bende de mevcut. İlk heyete girdiğimde Nöroloji doktoru %0 engel verdi fakat Fizik tedavi doktoru % 40 engel verdi. Bununla emekliliğe başvurdum ve SGK da %45 olarak engelli erken emekli oldum, tabi 1 yıl kontrollü... Kontrolde ürolojiyi de ekledim ve toplamda % 60 engel çıktı, bu durum SGK da ağır engel sınıfına girdiğinden malulen emekliye döndü, tabi yine 1 yıl kontrollü... Tekrar geçen yıl kontrole gittim ve yine %60 engel oldu ve bu sefer 2 yıl kontrollü oldum. 2027 de kontrolüm var, eğer yine aynı oran çıkarsa büyük ihtimalle kontrolü kaldıracaklar diye düşünüyorum.
Senin için şunu söyleyebilirim, engel tablolarına bakabilirsin, fizik tedavi veya nöroloji doktoru aynı engel tablosuna atıf yaptıkları için birinden ne çıkarsa yeterli olur. Bu iki doktor bizim için Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)... Bu tabloda; Hafif-Orta (%40): Kısa mesafeyi yardımsız ama zorlukla yürüyor, yürüyüş düz zeminle sınırlı... olması yeterli ki bu zaten bizim durumumuzda verilebiliyor. Bunun dışında üroloji de ayrı bir tablo var ve mesane kontrolü yok, cinsel işlev bozukluğu var şeklinde belirttiğinde, sonda kullanıyorum dediğinde de belli bir engel puanı veriyor. Umarım şimdiye kadar istediğini almışsındır. Çok geçmiş olsun, saygılar...

Merhaba bende aynı hastalığı geçirdim , bacaklardan yani nöroloji veya ortopediden ve mesane için ürolojiden aldığınız oranlar %40 ı geçmesi gerekirdi , ayrı ayrı oran vermeleri gerekirdi , Geçmiş olsun .

Sorhan güzel açıklamış dedikleri aynen geçerli .

Üst Alt