Merhaba, cevabı biraz geç gönderiyorum ama kusura bakma! Ben de 2022 yılında TM geçirdim ve aynı senin saydığın sorunlar bende de mevcut. İlk heyete girdiğimde Nöroloji doktoru %0 engel verdi fakat Fizik tedavi doktoru % 40 engel verdi. Bununla emekliliğe başvurdum ve SGK da %45 olarak engelli erken emekli oldum, tabi 1 yıl kontrollü... Kontrolde ürolojiyi de ekledim ve toplamda % 60 engel çıktı, bu durum SGK da ağır engel sınıfına girdiğinden malulen emekliye döndü, tabi yine 1 yıl kontrollü... Tekrar geçen yıl kontrole gittim ve yine %60 engel oldu ve bu sefer 2 yıl kontrollü oldum. 2027 de kontrolüm var, eğer yine aynı oran çıkarsa büyük ihtimalle kontrolü kaldıracaklar diye düşünüyorum.
Senin için şunu söyleyebilirim, engel tablolarına bakabilirsin, fizik tedavi veya nöroloji doktoru aynı engel tablosuna atıf yaptıkları için birinden ne çıkarsa yeterli olur. Bu iki doktor bizim için Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)... Bu tabloda; Hafif-Orta (%40): Kısa mesafeyi yardımsız ama zorlukla yürüyor, yürüyüş düz zeminle sınırlı... olması yeterli ki bu zaten bizim durumumuzda verilebiliyor. Bunun dışında üroloji de ayrı bir tablo var ve mesane kontrolü yok, cinsel işlev bozukluğu var şeklinde belirttiğinde, sonda kullanıyorum dediğinde de belli bir engel puanı veriyor. Umarım şimdiye kadar istediğini almışsındır. Çok geçmiş olsun, saygılar...