Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik Sigortasından Tazminat Almak..

hocam ben geçen sene iş kazası geçirdim ve %45 raporum var... bizim patronumuzda bize önceden ferdi kaza sigortası yaptırmış şimdi önümüzdeki hafta içinde o işlere bakacam dediklerin banada geçerli mi ?

iyi hoşta sen hangi avukata çalışıyorsun burdan yazmak için avukat sana ne kadar ödüyor.avukatlar bu işin a sından bi haberken sigorta aracıları işlemleri yapıyordu daha doğru bu gibi kişilerle zaman geçirmeye bile değmez yazdıklarına cevap vermek suya yazmak gibidir

ibrahim arslan;

Sizde anca engellileri sömüren sigorta şirketlerinin savunuculuğunu yapın. Ben kimsenin reklamını yapmıyorum. Dava açtım poliçede yazan miktarın iki katını artı bütüün avukatlık masraflarını artı bütün tazminatın üçte biri kadar yasal faizini aldım. Şimdi bir sigortacı bu kadar parayı alabilir mi?

Ben 17.12.2005 te ağır derece yaralandığım bir kaza geçirdim. 100/62 İstanbul Adli tıp kurumundan aldığım sürekli maluliyetimi gösterir kurul raporum mevcut. Kazada beynimden darbe adım ve iki sene ne düşünebildim ne yürüyebildim ve bir çok şeyi hatırlamamakla birlikte güncel olayları aklımda tutamamak gibi bir sorunum vardı. Bu dönemde bundan istifade etmeye çalışan uyanıklar geldiler hep. Bana paramı sigortadan almayı taahüt ettiler fakat karşılığında alacağım paranın 100/30 unu istediler. Belki o zaman düşenemediğimden onlara para kaptırma ihtimalim çok büyüktü fakat bir avukat arkadaşımın uyarmasıyla kurtuldum. Sonrasında ise yaklaşık 10 yıllık davamı kendim yürüttüm ve her aşaması Davanın Islahı dahil kendim yaptım. Dava açtığım sıralarda sigortaya müracatta bulunmuştum sigortanın kazanın oluşunda hiç kusurum olmamasına karşılık bana teklif ettiği miktar 72.62.00 tl idi Mahkeme ise faizi hariç 415.000 tl tazminat ödemelerine karar verdi. Diyeceğim şu ki sigortaya müracat etmesi Mustafa arkadaşımızın dediği gibi kolay bi iş büün belgelerinizi tamamladıktan sonra sigorta size kendi kafasına göre hesapladığı tazminatınızı Kara Yolları Trafik Kanunu 98. maddesi gereği 8 işi günü içerisinde ödemekle yükümlü. Vücut bütünlüğünüzün bozulmasından dolayı uğradığınız gelir kaybınızı az hesaplıyorlar ve bu parayı ödemeden önce sizden ibra (aklama borçtan kurtarma) yazısını imzalamanızı istiyorlar. Tazminat hesaplamasındaki esasları umursamıyorlar bile. Diyeceğim şu ki bu hesaplama kanunda farklı bir yöntemle yapılıyor ve her sene tahmini hayat şartlarının gelişine göre tazminatınız yüksek hesaplanıyor. Bu sigorta şirketinin hakkımı yeme çabası yüzünden HUKUK okudum bu kadar insanın hayatını beleşe getirmeye çalışıyorlar. Karşı tarafın sigortasıda Lberty sigorta A.Ş ydi derslerinide verdim :D

Arkadaşlar merhaba,benimde trafik kazası tazminat davası açıldı 2 ay gibi bi süre geçti daha ilk duruşma tarihi belirlenmemiş,UYAP'ta dosyamı sorguladığım zaman -tenzip zaptı hazırlandı- diye bi ibare var. bu ibare ne anlama geliyor?
bide davanın açılması 2 ay oldu daha duruşma günü belli değil,bu normal mi?

sayın osman gül
sayın mutiner901 yani diger ismi kazazede olan şahıs lar

öncelikle osman gül
bahsetmiş oldugunuz tarfik kazası sonucu maluliyete ugradıgınızı ve maluliyet derecenizin % 62 oldugunu beyan ediyorsunuz
1- bu beyanınıza göre 2005 yılında yaşadıgız kaza sonucu sigorta şirketlerinin poliçe limiti 50.000 tl olarak sınırlı nasıl oluyorda sigorta şirketi size 72.000 tl teklif edilebiliyor bu birinci sorumuz
2-2005 yılında olan trafik kazasında nasıl oluyorda 10 yıllık kazamı ben takip ettim diyebiliyosunuz
3-2005 yılı itibariyle söylemiş oldugunuz tazminatı hak etmiş bile olsanız yasal faiz oranı yıllık % 8.9 dur bu şartlarda gecen zaman hesaplandıgında bahsetmiş oldugunuz rakamı yinede bulmamaktadır
4-sizin bahsetmiş oldugunuz yasal faiz hariç 415.000 diyorsunuzya bunun ihtimali bile yok asıl alacak 72.000 olarak ödenir yasal faiz sonradan hesaplanır ve ödenir
5- yazınızda verdiginiz bilgilere lütfen biraz daha dikkat ederek ve düşünerek insanları yönlendirin
6- hukuk okudugunuzu yazmişsınız okul bilgilerinizi burada paylaşırsanız insanlar araştırıp bunun dogrulugu hakkında bilgi edinirler
7-bahsetmiş oldugunuz tazminatların alınmış olduguna dair belgelerinizi ve dosya numaralarınızı burada paylaşmanızı ve nekadar gercekçi bilgiler oldugunu birlikte görelim
şimdilik sizlere sadece bunları yazıyorum ve rica ediyorum gercek isminizle ve tek isim altında bu foruma katılın

sayın mutiner
mustafa beymi demeliyim kazazedemi demeliyim bilmiyorum

1-yaşadıgın kaza ile ilgili acılan dosya numaranızı bizimle paylaşmanızı rica ederiz
2-sigorta poliçesinin 5 katı diye bir tabir yok bunuda unutmayın siz bu bilgiyle bu sitede hiçbir magdura yardım edemezsiniz bunuda unutmayın
3- ne tesadüftürki sizinde yakın bir tanıdıgınız avukat osman gül isinli şahsında yakın arkadaşı avukat kazazedeninde arkadaşı avukat dürüstce biz bu avukatların aracılıgı ile çalışarak bu işleri yapıyoruz deseniz daha dürüst olucaksınız
arkadaşlar sizlerin söyledigi gibi yürümüyor bu işler bizim vekalet örneklerimiz ortada isteyene örnek gönderilir hizmet bedelimiz % 8 istediginiz zaman araştırabilirsiniz
şirket adresimiz yapıkredi plaza c blok 17.kat levent istanbul bunlarıda araştırabilirsiniz. şirket bünyemizde 70 avukat 2 bilirkişi ve 1 aktüer bulunmakta

sizlerden ricamız buradaki magdur vatandaşlarımıza karşı daha dürüst olmanız ve vereceginiz bilgilerin magdur vatandaşlarımızın yararına olmasına özen göstermeniz.
HASAR TESPİT VE DESTEK MERKEZİ

4- Sayın enes bey duruşma öncesi yapılması gereken işlemler ve bunlarla ilgili süreler ve harç miktarlarını gösteren belgelerdir.Bu davalı veya davacılara gönderilen bir belgedir.Davanızın 2 ay önce acılması ve mahkeme gününün belirli olmaması normaldir.Fakat bahsetmiş oldugunuz tenzip zabtı hazırlanmış ise mahkeme gününüz belirlenmek üzeredir.

hasar destek sizi yakalamışken bi kaçtane soruma cevap rica etsem?:D

ben 2012 yılında trafik kazası geçirdim (2.araç faili mechul) kaza tutanağında kusur oranı bana tali kusur 3/8 faili araca 5/8 asli kusur verilmiş,ben güvence hesabına başvurdum geçen sene tarafıma 120bin tl tazminat ödemesi yapıldı,benim sağlık kurul raporum %80,bana verilen tazminat eksik olduğunu ve bakıcı tazminatı hakkımın olduğunu öğrenerek dava açtık,anlattığım bu olayda sizce aldığım 120bin azmı? geri kalan bakiyeyi ve bakıcı tazminatını alabilirmiyim ? davam olumlu sonuçlanırmı
cevabınız için teşekkür ederim

Enes bey öncelikle tazminatınızı hesaplayabilmemiz için bazı gerekli bilgilere ihtiyacımız var.( doğum tarihi,kaza tarihi,gelir belgesi,rapor oranı,kusur oranı)Bu bilgilere dayanarak hesaplamanız yapılarak rakamın doğru yada yanlış olduğu konusunda size bilgi verebiliriz.Fakat açmış olduğunuz fark davası ve bakıcı giderleri ismi altındaki davaları kazanacagınız kesindir.Bakıcı giderleri konusunda sigorta şirketinin ve mahkemenin dikkat etmiş olduğu tek bir nokta vardır.Kişinin kendi ihtiyaçlarını giderebilir yada gideremez olduğu konularıdır.Yani kişi günlük hayatını idame ettirebiliyor ise tazminat ödenmez yardım alması gerekiyor ise bu tazminat ödenir.

hasar destek teşekkür ederim.

1-kaza tarihi:2012
2-doğum tarih:1987
3-gelir:asgari ücret maaş gösteriliyordu ama gerçek gelirim 1800 tl kaza tarihi gerçek maaş yazısını mahkemeye sunduk
4:kusur oranı:benim 3/8 diğer araç 5/8
5:rapor oranı:%80 ağır engelli

Sayın enes bey vermiş olduğunuz bilgilere dayanarak gelirinizi 1800 tl üzerinden hesapladığımız takdirde çıkan tazminat bedeli 398.000 bin tl ile 590.000 bin tl arasıdır.Maaşınızı asgari ücret üzerinden hesapladığımız takdirde 197.000 bin tl ile 292.000 bin tl arasıdır.Fakat kaza yaptığınız tarihteki police limitleri 225.000 bin tl ile sınırlıdır.Sizin almış olduğunuz 120.00 bin tl tazminat tutarı hakettiğiniz tazminat tutarı değildir.

inş.hakkımın geri kalan kısmını da alırım,teşekkür ederim çok sağolun.
son bi soru daha rica etsem sizden:(( mahkeme benim davamı yazılı yargılama usulü olmasına karar vermiş, bu yazılı yargılamanın bana avantajı veya dezavantajı nedir? çok teşekkür ederim saygılar

Sayın enes bey rica ederiz herzaman aklınıza takılan yardımcı olabileceğimiz konularda sorularınızı cevaplarız.Yazılı yargılama usulü dilekcelerin daha anlaşılır şekilde sunulması,yatırılacak harcların yatırılması,kesin bir süreye bağlanması demektir.Verilen zaman içerisinde dilekcelerinizin netleştirilmesi ve harclarınızın yatırılmaması durumunda dava acılmış sayılmamaktadır bu hususa dikkat ediniz.Bunun dışında hiçbir dezavantajınız yoktur.

hasar destek çook teşekkür ederim bana ve benim durumumda olanlara bilgi paylaştığınız için
mutlu geceler

Rica ederiz enes bey.Sizlerede mutlu geceler ve sağlıklı günler dileriz.

Sen o araçta yolcuysan her iki araçtanda tazminat hak talep edebilirsin. Sana karşı ikiside müteselsil sorumlulık taşırlar. Ancak sana tazminatını ödeyen taraf diyer tarafa kusuru oranında rucu edebilir.

hasar.destek
(şirket bünyemizde 70 avukat 2 bilirkişi ve 1 aktüer bulunmakta )

))))) işin gücün rasgelsin,
ha bu arada maşallah reklamında dibine vurmuşsun

Lastiğin kendisini isteyen kim?

Dosya Numarası Akşehir.1. Asliye Mahkemesi 2007/583 uyaptan bakabilirsiniz. Ayrıca dikkat ederseniz o dönemki poliçe limitleri kişi başı 50.000 kaza başı 350.000tl bu. Yaptığım bir kaza ve bunu hakimin bu şekilde değerlendirmesini sağlamak ustalık işi. Ayrıca biliyormusunuz ki bilmem Mahkeme kararı olduğunda sigorta şirketleri limitleriyle bağlı kalamazlar.Fazladan ödediklerini arşı tarafa rücü ederler ama o parayı öderler bu yüzden parayı öderken ibra azısı istedikleri gibi dava hakkınızı devir ve temlik etmenizi istyorlar. İnsanlara bilgi verirken lütfen dikkatli olun. Kaza işleri çok farklı. Damdan düşene sorun diye bi laf var bilirmisiniz bilmem.
Sorularınıza gelince;
Üniversiteye gittim demedim hukuk okudum dedim.
Yasal faiz oranına gelince; Faizler deyişir bu tür davalarada en yüksek faizi isterseniz yasal faiz, fakat merkez bankasının kısa vadeli mevduatlara işlettiği faizi isterseneniz çok daha yüksek oranlarda faiz alablirsiniz.
10 yıllık kaza takip edilmezmi onu hiç anlamış deyilim bir defa, evet 10 yıldır ilk 1.5 yıl hariç ben takip ettim.
Burdaki ofisimde yok ama diyer ofisime geçtiğimde mahkeme ilamını faxtan okutup becebilirsem burdan paylaşmayı denicem. Şunu bilin ki Ülkemizde biraz bilgi ve beceriyle yapılmicak hiç bişey yok. Bana inanmayışınızı çok görmedim neden derseniz, ilk başlarda ben ilamda çıkan rakamları alabileceğimi söyleyince herkes benim beynimdeki hasardan dolayı saçmaladığımı düşündü o zaman ki görüştüğüm Avukatımda dahil. Duruşma 14.03.2014 te bittiğinde herkese bunu kanıtladım sizede kızmadım :D Bilmenizi isterim hukuk çok karışık ve dışardan insanlara gösterdikleri gibi herşey basit diil. İnsanların sakat kalmaları üzerine saltanatlar kuruluyor nedenmi ? İnsanların sakat kalmaları üzerinden saltanatlar kuruluyor bu kadar basit düşündükleri için. Siz sözde bilgi veriyorsunuz sigorta poliçesindeki limitleri bilmekle yada sigortadan para almak için gerekli belgeleri bu işler olmuyor. Doğru kimlik bilgilerine gelince adıma ve yaşıma kadar doğrudur bilgilerim hayatta sahteciliği sevmem. İnsanları bu şekilde yanlış bilgilendirmeyin. Ayrıca sitenizde bir avukat arkadaş varsa onunlada tartışmaya hazırım. Unutmayın size gösterilen yldan gitmek başka kendinize bir yol çizmeniz bam başkadır. Bu paranın içerisinde Annemin ve Babamın manevi tazminatları yok istemediler çünkü isteselerdi bu rakam 10 bin ia 20 bin arasında yükselebilrdi. Hiç bir hüküm yoktur ki insan hayatının bedelini sigorta şirketlerin poliçe limitleriyle sınırlayabilsin.

S.K göre sigorta şirketleri poliçe limitleri içerisinde yaptıkları ödemeye borçtan kurtulur. Diyer taraftan K.Y.T.K ya göre müteselsilen sorumludur. Öbür taraftan B.K/46 Cismani zarara uğrayan bir kimse külliyen yada kısmen çalışmaya muktedir olamadığı günlerin parasını ve bu sebepten ileri iktsadi kayıplarını ve bütün masraflarını isteyebilir. Bedensel zararlarda tazminat ödenmesini Tazminat Huukuna göre sebebi zarar uğrayan kişinin eski hayatını sürdürebilmesi içindir. Bunar bize hükmeden Kanunlar ve bunları nerede ne zaman ve hangi fıkrasını kullanacağınız size kalmış. Tabiki bunlar ana unsurlar daha neler var neler.

ewet mutuner bnıde cok sıgorta sırketı aradı bna 90 mılyr para verrız dagada fzlasını alaman dedıler oysa ben sımdı 300 mılyra kadar yukseldı dawam ve yazl faızı ıslıyo su anda tek yaptıgım guvenılır bı awukata wekalet vermek olduu

Asla reklam diil maksadım burada 10 larca kişiye yardım ettim tek kuruş almadım almamda. Adını vermicem soy ismi Arabacı Avukat arkadaşım var can yoldaşı daha doğrusu onunla hep bilgi paylaşırız. Daha dün bi tanesinin parası geldi beş kuruş talep etmedim. Zamanında düşünemezken sigortadan paramı almak için yardım edeceğini söyleyip o paranın yarısını elimden almak adına imza attırmak isteyenler oldu. Bilemez hiç kimse anlayamayaz yaşamadıktan sonra bütün bunları. Ticaret vaya diyer hususlar tamam ama insanın sakat kalmasından ölmesinden birlierinin rant sağlamaya çalışması kadar mide bulandıran birşey olamaz bence.

Osman GÜL;

agzına sağlık kardeşim,
buralarda iki kelime öğrenipte ben bu konularda uzmanım diye dolaşan , başkalarının sakatlığından nasıl para kazanırım diye düşünen bir sürü insan var, benimde baştan beri mücadelem bu, tüm bu forumdaki mesajlarımı okuyanlar bilirler,
forumlar bilgi paylaşımı için vardırlar, bazıları forumları reklam yeri olarak algılıyorlar,

Sayin arkadaslar burada ici bos ama kalabalik kelimelere gerek yok.bahsetmis oldugunuz dosyalarda tazminatlarinizin sonuclandigini iddaa ediyorsunuz ya bizlere yani formdaki tum kisilere iddaa etmis oldugunuz tazminat miktarlarini gosteren mahkeme kararlarinizi ve bu kararlarin verilmis oldugu dosya numaralarinizi burada buyrun paylasin. ve bunlarada hangi avukatlarla calistiginizi ne kadar hizmet bedeli odediginizi ve ne kadar zaman surdugunu durust bir sekilde yazin.

bahsetmis oldugunuz ve iddaa ettiginiz police limitlerinin asimlarida kesinlikle dogru degildir.

sigorta ust limiti oder arti yasal faizlerini oder, yasal faizlerin odenmesi police limitlerinin artmasi degildir. bizim sirket olarak anlamadigimiz ise 24 saat bu sitenin basinda durarak magdurlara yardim talebi altinda avukatlara yonlendirip o magdurlar uzerinden gizlice prim aldiginizi bilmemize ragmen kendinizi masum gostermeye calismaniz.

sayin kazazede hatirlatiriz ki ozel mesajlarla formdaki kaza geciren kisileri anlasmis oldugunuz avukatiniza yonlendirdiginizi soylemistim. lutfen siz ve diger arkadaslar iddaa ettiklerinizi belgelerle burada paylasin.
bahsetmis oldugumuz gibi sozlu danismanlik hizmetlerimiz ucretsizdir. dosya yurutme islemini aldigimiz an itibari ile hizmet bedellerimiz turkiye stardartlarina gore en dusuk rakamdadir. hic kimseyi gizli yollarla kandirarak hizmet bedeli almiyor, hizmet bedeli aldigimizida kimseden saklamiyoruz. keske bu durustlugu sizlerde gosterebilseniz.

soyleyeceklerimiz simdilik bu kadardir.hayatinizda basarilar dileriz.

Avukatlarınıza söyleyin verdiğim dosya numarasına bakıversinler bi zahmet Akşehir Asliye Hukuk 2007/583 diyer ofisime geçemedim oradan İlamın tamamını burada paylaşacağım. Ayrıca Akşehir Ağır Ceza 2014/31 E sayılı derdest dosyayada baksınlar. Yargılananın Avukat olduğunu ve Avukatın kendisine 2 Avukat tutmuş olduğunu görebilirler belki. Bu konuda sırtımdan fazla para kazanmaya çalışan 2. avukattır bu kişi 1. sinin sonu gibi bununda sonu geldi İnşallah. Uyguladığınız ücetin standartlara göre en düşük ücret olduğunu belirtiyorsunuz. Sigortadan sigortanın hesaplayıp verdiği parayı kabul edip almak insanın toplamda 1 gününü alır. Burada 2 kelime öğrenip efkan kesmiyoruz yaşadığımız olayları anlatıyoruz. Öğrenmenin bi kaç farklı yolu var bunlardan en etkilisi yaşamak biraz saygılı olun. İnsanların sırtından saltanatlar kuranların ekmeğine bal sürmeyin.

Harika anlatmışsın kardeşim ellerine sağlık şunu eklemek isterim. Sigorta şirketleri tazminat ödemeden önce size bir belge imzalatmak istiyor.
Belgede onları ibra ettiğiniz, dava hakkınızı onlara devir ve temlik ettiğiniz yazıyor bu belgeyi asla imzalamayın. Size paranızı 8 iş günü içerisinde ödemek zorundalar bunu yapmazlarsa Hazine Müsteşarlığı sigorta işleri bölümüne yazılı bir şikayet dilekçesi gönderin. Telefonla arayıp oradan neler yapabileceğiniz hakkında bilgide alabilirsiniz.
Burada uzman varsa buda o kazayı geçirip hayatı tamamen yada kısmen biten insandır. Bu insanlara yardım vaadiyle yaklaşıp onun bilgisizliğinden yada o anki zor durumundan istifade edip bozulan vücut bütünlüğünden, kaybolan hayatından menfaat sağlamaya çalışan hadsizler diil.

Ayrıca; Sigortadan para almakta uzman arkadaşlara sesleniyorum. Alma Mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

merhaba,
evet tazminat alabilirler dava bitmeden

Sayin osman gul
Bu son ihtarimiz haddinizi bilin kelimelerinizi secerek kullanin.bizi kimseyle karistirmayin bu oyunlarida artik birakin oncelikle dava kararlarini paylasin sonra bizden istediginiz belgeler varsa biz size sunalim .yine soyluyorum magdurlari kandirarak uzerlerinden menfat saglamiyoruz hizmet bedelimizi soyluyoruz.aldiklari tekliflerin uzerinde dosyalarini sonuclayamazsak ucret almiyoruz bukadarda iddialiyiz sen once sozunun eri ol belgeni paylas sonrada ben bu soylediklerimi sana belge ile ispatlayayim .daha fazla bu siteyi mesgul etme bizide mesgul etmeki bizde burada bilgi almak isteyenlerin sorularini cevaplayalim .bir sorunun varsa 05322519834 bu numaradan bize ulasabilirsin
Tum forumdaki arkadaslara verdigimiz rahatsizliktan dolayi ozurlerimizi sunariz

Kazazede kardesim sen iyi yazmissin ama sen dedigin alinabilir kolay dosyalar ,isin icinden cikilmayan o kadar dosya varki biz bile devamli yapmamiza ragmen ugrasiyoruz ,senin zamaninda basitti simdi zorlasti hersey

SLM arkadaşlar,ben bu tazminat konusunda açılmış bütün mesajları okudum ama BAKICI TAZMİNATını sigortadan alan bir kişinin mesajına rastlamadım,ya bu trafik kazasında AĞIR YARALANAN tek kişi benmiyim:D bir tek ben araştırıyorum bu forumda bakıcı tazminatını:( başka kimse yokmu bakıcı tazminatını alan,veya alacak kişiler?

Sayin enes bey.Bakici tazminatinin alinabilmesi icin gerekli sartlar uygun mu oncelikle bunun belirlenmesi gerekir.eger uygunsa bakici tazminatlarinizi alabilmeniz icin kesinlikle dava acilmasi gerekmektedir.

Hasar tespit ve destek merkezi

hasar destek;
1) parapleji olan kişi ağır engelli olması için yeterlidir galiba
2) benim bu konuda davam aşılmış 2 ay oldu (duruşma günü belli değil)
3) benim merak ettiğim şey bu forumda bana emsal olacak,bakıcı tazminatını alan bi kişi.

biri çıkıp deseki evet bende aldım bakıcı tazminatını ferahlıyacam:)

Üst Alt