Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu omurilik hasarı oluşan kişiye öneriler..?

Arkadaşlar rakamı duyunca eşimin ameliyatını yapan Akdeniz Üniversitesi hastanesi Beyin cerrahi bölüm baskanı Prof Dr Recai Tuncer ve ekibine, ayrıca Ortopedi ana bilim dalından Prof Dr. Ahmet Turan Aydın' a hersey için ama hersey için Tesekkür ederim. Halada desteklerini sürdürüyorlar. Tesekkürler Akdeniz Üniversitesi Hastanesi.

azmi beyin bilgisine ve ameliyat becerisine paha biçilemeyeceği bir gerçek fakat
şu anda bunu karşılayabilecek gücümüz ne yazıkki olmadığı için daha uygun fiyat araştırmasından başka seçeneğimiz yok gibi görünüyor

benim anlamadığım sizin sosyal güvenceniz yokmu?bu ameliyatla sadece platin takılmayacakmı? ne için bu kadar para istiyorlar ki.sosyal güvenceniz varsa hepsi karşılanıyo?

sadece yeşil kart mevcut ve bu durumda devlet hastanelerinde ameliyat yaptırılabiliyor sadece doğru değil mi?

70. yıl'da Cengiz bey'e gidilebilir. Yeşil Kart olduğu için, devlet hastanesinde çözmek gerek. Başka da bir şey gelmiyor aklıma doğrusu...
Cengiz beyi söylememin sebebi de, kendisini tanıdığımdan değil, çok sayıda benzer vakayı yıllardır ameliyat ettiğini bildiğimdendir. Buna dayanarak öneriyorum...

şok oldum ben
90 bin lira gerçekten çok büyük rakam
tabi biz ssk lı oldugumuz için bilemiyoruz rakamları
demekki benim ameliyat ssk 150 bin liraya patlamışdır
çengiz bey size yardımcı olucakdır kesin
yakından tanıyorum kendisini oda kendi alanında çok tanınmış popüler biri
yurt içinde yurt dışında bir çok konferensa davet ediliyor
hatta kendi icat eddigi platin bile var patend dide uluslar arası
başarılı ve ideailist biri
size tlf larını veriyim
0532 285 16 88 bu no genelde sekredirinde bulunur
0532 397 18 48 bu kendinin özel tlf u
siz derdinizi tlf anlatamazsınız çünkü kendisi çok ama çok yogun
randevulu giderseniz daha iyi olur

allah yardımcınız olsun
acele edin çünkü omurilikde gerçekden baskı oluşduran durum varsa
bu sizin çok alehinize olur
bu dr ları anlamıyorum insan hayatı söz konusu
bunu en iyi onların bilmesi lazım hemen ameliyat etmeleri lazım
bide hipokrat yeminleri var
umarın bir yardımımız dokunur

ahmet bey çok teşekkür ederim bilgiler için
ben yeni gördüm yazdıklarınızı.

bugün sedat dalbayrak ile görüşmüş erkek arkadaşımın abisi
sedat bey hakkında görüşleriniz varsa paylaşır mısınız?

desteğiniz için çok teşekkürler

rica ederim müge hanım
dr sedat dalbayrak adını hiç duymadım tanımıyorum ben ne yazikki
tanıyan arkadaşlarımız varsa burda duyarlı arkadaşlarımız bilgilerini
paylaşırlar sizlerre
bütün iyi niyetlerimle tekrar geçmiş olsun
hep beraber
iyi günler güneşli günler görürüz inşallah

tekrar merhabalar
uzun zamandır giremedim siteye
bugün erkek arkadaşım kartal devlet hastanesine yatış gerçekleştirdi
geçen hafta kartal devlet hastanesi beyin cerrahı sedat dalbayrak yeni mr lar istedi ve sonuçlarına göre acil ameliyat gerektiğini söyledi tam kesi olmaması umutlarımızı dahada arttırdı. inşallah herşey güzel olacak.ameliyat sonuçlarından da haberdar ederim sizleri
dualarınızı ve desteğinizi esirgemediğiniz için sonsuz teşekkürler

arkadasalr bende 15 ay once kaza yaptım suan cıft bastonla yuruyebılıorum ama devamı gelırmı bu benı cok korkutuyor yanı eskısı gıbı kosup yuruyemıyecekmıym paten kayamıycakmıyım:( dusundukce kafayı yıyıyorum:(

Çiğdem'cim çok geçmiş olsun elbette ki gelir devamı yeter ki sen moralini azmini yüksek tut,egzersizlerini yürüyüşlerini bol bol yap,yürüyebilmen çok güzel,ya hiç yürüyemesen bacaklarını hissedemeseydin,hiç moralini bozma,ben de trafik kazası sonucu bacaklarımı hiç hissedemiyorum,hiç yürüyemiyorum ama olsun yine de çok mutluyum seviyorum yaşamayı,Allah hepimize sabır,şifa ve güç versin...:)
Patiklicadı sizin arkadaşınız da inşallah en kısa zamanda ayağa kalkar,ameliyatı iyi geçer inşallah,dualarımdasınız arkadaşlar,..;)
Sevgilerimle...

çiğdemcim geçmiş olsun diyorum öncelikle.sakın sakın moralini bozma ne kadar güzel bir durumdasın bastonla dahi olsa yürüyebiliyorsun ve birazcık çalışarak biraz yorularak yeniden eski sağlıklı günlerine kavuşacağından hiç şüphem yok. bu süre zarfında sana destek olabileceğim bir konu varsa seve seve yanında olurum.sen yeterki moralini daima yüksek tut tamammı?

ipekcim duaların için çok çok teşekkürler
perşembe yada cuma ameliyat olacağını söylemiş doktorumuz.
inşallah herşey çok daha iyi olacak Allahın izniyle

tekrar merhaba herkese.
cuma günü ameliyatımız gerçekleşti ve doktorumuz sedat dalbayrak gayet güzel ve içine sinen bir ameliyat olduğunu söyledi ameliyat sonrasında.
ayrıca bugün erkek arkadaşım sol ayak başparmağında uyuşmalar hissetti.(ameliyat öncesinde hiçbir his mevcut değildi)
bu hislerin yavaş yavaş artacağını düşünüyoruz. herşey iyiye gidecek inşallah.

çok sevindim...herşey düzelecek inşallah...

gecmiş olsun hemen hıs gelmişse şanslıdır.umarız yürür.

offffffff

ya arkadaslar aılem bana compex dıye bı alet almıs ama hıc kullanmıorum ıse yarıyormu gercekte, aynı zamnda mude ve ipek cok saolun ama demımya korkuyorum eskısı gıbı olamamasından cunku ben yalnız yasıyorum böle devam ederse sonum ne olur bılmıyorum 23 yasındayım hadı gencım calısıp bakıom kendıme ya sonrası böle kalırsam sonrasında napcamm:(

çigdem 15 ayda çift bastonla yürüyebilmenin ne kadar büyük bir gelişme olduğunu söylememe gerek yok sanırım. hele bunu cihazsız yapıyorsan of'liler için bir hayali gerçekleştirmiş olduğunu da hatırlatayım. sen korkularını bir kenara bırak, çalışmalarına devam et. gerisi gelir diye düşünüyorum. bir ışık varsa sönene kadar devam..

patiklicadi, arkadaşının hissettiği uyuşmalar devamında harekete dönüşürse eğer hiçbir şey düşünmeden tedaviye devam edin. benim ilk hareketim ayak parmaklarımda olmuştu ve bu iyiye işaret dediler, öyle de oldu. zorlu bir süreç olacağını daha önce de söylemişlerdir. ama sonu iyi olsun..

cok saoll patı ama gel sen onu bıde bana sor , bu arada ayakta desteksız durmaya basladım ama en fazla 1 dakıka:) bakalım nasıp mayıs gıbı kök hucre dusunuyorum su ayak bıleklerım bı gelse :( cok seymı ıstıyorum ben baskalarının benden aldıklaırnı gerı ıstıyorumm:(

bende 22 yasındayım unıversıtedeyken trafık kazası sonucu omurılık felclısı oldum T5 sevıyem herkesse gecmıs olsun allah herkese yardım etsın...

mac72 sızde uygun gorursenız eger sızınle konusmak tecrubelerınızden yararlanmak ıstıyorum.bende yenı trafık kazası sonucu t5 omurılık felclısıyım.tsk ılgılendıgınız ıcın besalti20@hotmail.com benım adresım

defnex selam rahatsız edıyorsam ozurdılerım ılgılendıgınız ıcın sımdıden tesekur ederım bende yenı trafık kazası sonucu t5 paraplejılıyım tam kesı yada yarı kesı yanı omurılık zedelenmesı nasıl nerden anlasılır sızce.

mrb
bende yenıyım sayılır yanı t5 arkadaslar ne nasıl olmuş onmli degıl.bası yaraları onmlı bastıra bastıra soyluyorlar arkadaslar kaybetıklerımı kaybetık bence onemlı olan bu saatten sonra ne yapacagımız...ve ne olursa olsun oturanboga dedıgı gıbı tam-yarı kesı onemlı degıl hep yarın yuruycekmışı gıbı egzersızlere devam edelım bence.

arkadaslar bende 19 ay once trafik kazası gecirdim kazayı gecirdigimde hic bir sosyal guvencem yoktu ve ameliyatı gaziantep tıp fakultesinde oldum yanlış degilsem 5 bin lira yani 5 milyar eski parayla ameliyat masrafı olmustu şimdi bagkurluyum.bu arada kazadan 5 ay sonra 2 kanadyenle yurumeye basladım ve yakalasık bir senedir evdeyim ve yurumuye basladıgım ilk gunden bu gune gelişmeler oldu ama kanadyensiz yurumeyi beceremedim ama buna da cok sukur diyorum cunku ilk zamanlar bir gun ayaga kalkacagıma hic umudum yoktu şuan iyiyim sandalyede otururken kanadyenlerin yardımı ile ayaga kalkıyorum ama oturmada kendimi kontrol edemiyorum ve birden düşüyorum hissıyat olarakta size diyebilirimki ayak parmagımdaki kılı bile hissediyorum ama kasılmalarım biraz cogaldı kasılmalardan dolayı bazen spastise oluyorum yani ellerim.bide cigdemm84 arkadasımız kök hücreden bahsediyor kok hucre naklını nerde ve nasıl olacagını anlatırsa sevinirim herkese acil şifalar dilerim yorumlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar çok uzun bir aradan sonra yine yazıyorum.
Bu uzun aranın sebebi geçirdiğimiz dönemde bulamadığımız zamandan kaynaklanıyor.
Uzatmadan gelişmeleri yazmak isterim.
Ameliyatın hemen sonrasında ameliyatı yapan doktorumuz 3 ay boyunca korse takması gerektiğini oturduğu ve fizik tedavi yaptığı süre içinde hep korseli olması gerektiğini söyledi.
İlk ayda fazla oturma pozisyonuna gelemedi ne yazıkki çünkü sadece baba ilgileniyor ve tek başına da oturma durumuna getiremiyordu.
fakat daha sonra yavaş yavaş oturmalar başladı tekerlekli sandalye üzerinde belirli sürelerle oturma...
70. yıl rehabilitasyon merkezinden de yatış sırası takribi bir ay kadar önce gelmesine karşın hastane hastamızı yatırmadı çünkü kazayı geçirdiğinde omurilik ameliyatının yanısıra birde kolundan ameliyat geçirdi ve koluna da platin takıldı.
Bahçelievler 70. yıldaki ortopedi uzmanları hastamızın koluna çok fazla yüklenme olacağı için en az 6 ay süre geçecek seni öyle yatıracağız diyerek eve gönderdiler.(Bu benim görüşüme göre biraz baştan savma durumuydu) ameliyattan yatış sıramız gelene kadar geçen sürede fizik tedavi uzmanının tavsiye ettiği egzersizler aksatılmadan yapıldı.
Ben bahçelievlerdeki bu baştan savma durumunu görünce tabiki içim rahat etmedi.
Bursada yaşadığım için buradaki devlet hastaneleri ve Uludağ üniversitesi Tıp fakültesini araştırdım.Uludağ üniversitesinden muayene randevusu aldım.fizik tedavi uzmanlarıylada görüştüm kol ameliyatından 2 ay sonra birden bire olmamak koşuluyla yavaş yavaş fizik tedavi ve yüklenmeler yapılabilir dediler.
2 hafta önce erkek arkadaşım ve babası bursaya geldiler uludağ üniversitesi fizik tedavi bölümüne muayene oldular. fizik tedavi ortopediye yönlendirdi omuz ve omurga röntgenleri çekildi ve ortopediden de yavaş yavaş yüklenilmesi koşuluyla yatışa onay verildi.
15 gün ile 1 ay arasında yatış sıranız gelir dediler fakat hemen ertesi gün aradılar ve öğleden sonra hastanızı yatışa alıyoruz dediler.
1 haftadır uludağ üniversitesinde Başfizyoterapist Aydın Bey ve Fizik Tedavi doktorumuz Serap Hanım kontrolünde tedavimiz başlamış bulunmaktadır.

Belirtmek isterim ki araştırma hastaneleri çok daha ilgili ve özenli davranıyorlar hastalarımıza. en ufak bir sorunun üzerine tetkiklerle gidiyorlar. ilk ameliyat sonrası 70. yılda bir süre yatış deneyimimiz olduğu için kıyaslama yapma olanağımızda oldu haliyle.
70. yılda hastanın her ihtiyacıyla refakatçi ilgilenirken Uludağ Üniversitesinde refakatçiyi yormuyorlar bile herkes bu bizim görevimiz diyerek size yardımcı olmaya çalışıyor.Psikolog desteği de cabası.
Kısacası Hastamızın morali ona gösterilen ilgi karşısında çok daha iyi olduğu için bu da tedavimize olumlu yönde yansıyor.
Bugün ameliyatı yapan doktorumuz Sayın Sedat Dalbayrak ile de telefonda görüştüm.
Sırtını yaslayarak oturduğunda korseyi çıkartabileceğimizi sadece fizik tedavi yüklenmeleri aşamasında korse takılmasının uygun olacağını söyledi.
2 hafta sonra mr ve filmlerimizi çektirip Sedat Bey'in de görüşlerini alacağız hastamızın son durumu hakkında.
Son olarak his ve refleks durumundan bahsetmek istiyorum.Hislerimiz ayak parmak uçlarımızı sadece ovuşturduğumuzda ortaya çıkıyor dokunmaları henüz hissetmiyor.
birde önceden göbeğin yukarısını hissederken son 1 haftadır göbeğin yaklaşık 4 parmak aşağısına kadar baskıları hissetmeye başladığını söyleyebilirim. ayrıca hastaneye yattığının 2. gününde hastamız bağımsız oturabildi bu da bizi çok mutlu etti.
Reflekslerimizde oldukça arttı.Ameliyat sonrasında 20-30 dakikada bir bacaklarda reflekslere bağlı çekmeler yaşanırken Bursaya geldiğinden beri bu çekmeler 3-4 dakikada bir yaşanmaya başladı(Bursanın havasından mıdır benim yanımda olduğu için midir artık orası bilinmez:)) işin esprisi bir yana size ayrıntılarıyla tüm gelişmelerimizi yazmak istedim ve sanırım da başardım.

Biz sabırla ve azimle yolumuza devam ediyoruz.yaklaşık 3 ay kadar uludağ üniversitesinde kalacağımız söyleniyor.bu süre içindeki tüm gelişmeleri olumlu yada olumsuz sizlerle paylaşmaya çalışacağım (zamanım elverdiği ölçüde) herkese acil şifalar diliyorum ve yardımcı olabileceğim her türlü konuya da açık olduğumu bilmenizi isterim.

sevgilerimle
müge

allah acil şifalar versin erkek arkadaşınıza kardeşim yolun başında sayılrsınz allah sabırlar versin

Merhabalar,

Bende bu konuda çok yeniyim. 2009 yılbaşı geecesi trafik kazası geçirdim.
Şunu belirtmek isterim ki, iyileşme sürecinde NE DOKTORLARI, NE OMURGA SEVİYESİNİ önemseyin. Herşeyin eski haline döneceği gibi davranın. Aksini düşünmeyin ve hastaya düşündürtmeyin... Benim seviyem c4-C5-C6-c7...

Benim 4 ay oldu hislerim yerinde ve birisine ufak tutunarak dengemi sağlayarak yürüyorum. Bu kadar kısa sürede bu kadar gelişmeyi MUCİZE olarak adlandırdılar. Ve tıp alt üst oldu yorumu yapıldı doktorlar tarafından...
Buda ailemin böyle ihtimali bile düşünmeyişinden kaynaklandı.
Hasta psikolojik olarak hiçbir söylenene inanmayıp, tüm söylenenlerin kendisine moral verilmek amacı ile söylendiğini düşünebilir.

Yapmak istediği herşeyi yaptırın..
Bunu altını çizerek belirtmek isterim..
Doktorlar çok erken henüz demesine rağmen, 2. ayda ayağa kalkmak istiyordum. onlar hazır değilsin deselerde ben zorla kalkmaya çalıştım, olmadı kalkamadım. (Ayaklarıma his ve hareket geldikten sonra, o süreci yazmadan geçtim)
Bir sonraki gün bi daha denedim yine olmadı ama olacaktı hissediyordum. Siz çok üstelemeyin bence hasta kendi duruumunuu hisseder...
Sonda değişecek dediler çıkarttırdım ve taktırmadım. Denemem lazımdı idrarımı hissedip hissetmediğimi. Ve hissettim.. Sondayı ameliyattan 1.5 ay sonra gibi kısa sürede attım...
Ve son olarak belirtmek istediğim, doktorlarıma hep ayağa ne zaman kalkacağıımı sorardım. (Ameliyattan 10 gün geçmişti) 1-2 yılı çıkar gözden bi kere dediler. Ben "ne diyorsunuz siz ya? Maksimum 3 ay yatarım dayanamam ben" diye itiraz etmiştim. Tam 3 ay 1 gün olduğunda adım atmaya başladım..

Sonuç olarak hastanın beyninde biter olay. İnanmak, hırs ve moral çok önemli.Lütfen hastanın moralini tutabildiğiniz kadar yüksek tutun.
Yardımcı olabileceğim bir konu olursa bilgi paylaşımı yaparım seve seve...

Özel mesajda atabilirsiniz..

Büyük geçmiş olsun
şu anda sağlığınızı yeniden kazanmış olmanıza çok sevindim.
darısı diğer of li arkadaşlarımızın başına inşallah...

çiğdemcim ayakta desteksiz de durabiliyormuşsun ne kadar müthiş bir gelişme bu.
hatta bu sıralar ayakta durma süreni uzatmış olmanı ümit ediyorum.Allah acil şifalar versin inşallah

karikutal, öncelikle geçmiş olsun diyorum ve ne mutlu ki sen şanslı boyun kırığı vakalarındanmışsın. herkes senin dediğin kadar şanslı olamıyor..

senin de bildiğini zannediyorum; gelişmeler inanca ve morale bağlı olduğu kadar alınan hasara da bağlı. dolayısıyla "hastaya yapmak istediği herşeyi yaptırın" "doktorlar erken dese de.." gibi cümlelerle insanları yanlış yönlendirmenin doğru olmayacağını düşünüyorum. bu hastalığın sebebi aynı organın zedelenmesi olsa da seyri hastaya özel ve anlamlandırılması da zaman zaman zor bir hastalık. hiç kırık olmayıp ne his ne hareket ortaya çıkanların yanı sıra paramparça olmuş bir omurgadan hatta ateşli yaralanma ile omurlik felci geçirip sonrasında gelişmeler elde eden hastalarla tanıştım.

tekrar senin adına mutlu olduğumu söylemek isterim çünkü yaralanması senin seviyende olan ve çok zor durumda olan hastalar arasında yer almamışsın. senden ricam bu kadar keskin önerilerde bulunmaman.. bizler için moral çok şey ifade ediyor ama dikkatli ve korumacı da olmamız şart.

ben anneyim

merhaba canım çok geçmiş benimde kızım 4 06 2008 de araç dışı kaza geçirdi şimdi göğüsden aşağisi tutmuyor kızımda 70.yılda fizik tedavi gördü şimdi oturabiliyor sizin yapacağınız tek şey arkrdaşına egzersiz yaptırmanız sıranız gelinceye kadar tekrar geçmiş olsun

Üst Alt