Selamlar
ilk iki protezimi edirne tipta taktilar ameliyatin birinde beni dusurup omurgami kirdilar. Soylemediler tabiki. O sekliyle kaynamis. 2 yil avn agrisi cekip yatalak halde bekleyince agriya direncim vardi. Ayni zamanda diyaliz hastasiyim. Nakil olmustum. Bobregim atip beni zehirlediginde en yakin yer yine edirne tip fakultesiydi. Olume terkettiler. Daha once tanidimiz bir organ nakli profesoru ozel hastaneye cagirip ucretsiz bobregi aldi. Cunku o donem tek varligimiz acil satsam 8 bin tl yapacak palio marka aracti.
Sonra ilk revizyon zamani geldi. 4 yil olmustu. Izmire yerlestigimiz icin 9 eylule basvurduk. Namussuz bir profesore çattıgimizi bilmiyorduk. Bir sene sehrin oteki ucundan bize git gel yaptirdilar. O sira enfeksiyonum vardi. Enfeksiyona gonderdiler. Ilac vermeden resmen oldureceklerdi beni. Diyaliz dr um duruma mudahale etti beni kurtardi. O namussuz profun adami aradi birgun. Siraniz geldi hoca sizi muayenehanesine davet ediyor. 10 bin tl odeme yapacaksiniz dedi. Biz gitmedik paramizda yoktu ve niye adama para verecektik. Zaten uyduruktan cagirdigi her muyenehanesi 250 tl idi. Adamin butun hastalarinin enfekte oldugunu ogrendik. Bu cok cok zor bir duruma dusmek demek. 1 sene kimildamadan yatmaniz gerekiyor. Alttaki protezleride sokecekti ayrica. Alttakiler 8 yildir duruyor oysaki.
Sonra arastirmaya gectik. Izmirde bu isin duayeni Prof sukru sarac var. O cok pahaliydi. Fakat onun ameliyatlarina giren simdi prof olan, docen Hakan Boya ile gorustuk. Ilk revizyonumu o yapti. 2.sini de yapti birkac ay sonra. 2 sene sonra tekrar kayma oldu. Hocaya gittik. Diyaliz hastasi oldugum icin kemikler karnima dogru girmis. Ust protez de kemige bagli oldugu icin beraber hareket etmis. Actiginda kocaman bir oyuk varmis. Onceden butun malzemeleri ayarladi kendisi. Bunlari ucretsiz bulmaya calisicam dedi ve buldu. Devlet iki kutu yama icin kemik oduyor. Tam kapanmamis bosluk ama bir suru metalle her tarafa destek atmis. 6 saat surdu. 8 gun oldu bu revizyon olali. Digeride kemikle beraber bombe yapmis. 3 ayda bir gel mutlaka digeri gibi gec kalmayalim dedi. Ameliyat yaklasik 9 bin tl ye maloldu.
Hakan boya adam gibi adam insan evladi diyebileceginiz az sayida taniyabileceginiz insanlardan biri. Toplamda bu konuda 5 ameliyat gecirmis biri olarak sorulara cevap vermek isterim. Su an tekerlekli sandalye arayisindayim. Mumkun oldugu kadar az yurumek icin. Evlligimizin 5. Ayindan itibaren baslayan hastalik tanimdan 13. Yilimiza kadar beni hic yalniz birakmayan esimle ve 12 yasindaki cok iyi anlastigimiz kizimla gezebilmek icin bir sandalye alicam..