@
eyvallahhh, öncelikle geç cevap yazdığım için çok özür diliyorum, bir süredir siteyi takip edemedim. Sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Maalesef bazı ameliyatlardan sonra enfeksiyon sorunu oluşabiliyor. Bu da ameliyat olduğunuz doktorun, hastanenin ve takılan protezin ne kadar kaliteli olması gerektiğini gösteriyor bize. Bu üçlü bir araya gelmezse sorunlar doğabiliyor.
Ameliyathanesinde laminar air flow sistemi bulunmayan hastaneler enfeksiyon tehlikesiyle karşı karşıya mesela. Protezin de ne kadar steril üretildiği ve saklanabildiği önem arz ediyor. Dördüncü ayak da ameliyat olan sizsiniz. Çünkü ameliyat sonrası, diş tedavisi, ufak da olsa cerrahi operasyonlar, idrar yolları enfeksiyonu gibi durumlarda eğer antibiyotik kullanmazsanız protezde enfeksiyon riski başlayacaktır. Farklı bir doktor ve hastane araştırmayı düşünebilirsiniz. Geçmiş olsun, hoşça kalın...
@
Nillll, sizden de aynı şekilde geç cevap için özür diliyorum. Nöropatik ağrıların süresi ve şiddeti kişiden kişiye değişiklik arz eder. Ben ilk 2-3 ay dayanılmaz elektrik çarpmaları, karıncalanma, yanma, bıçak kesiği gibi ağrılara katlandım. Gecelerim uykusuz geçtiği için sakinleştirici bile aldım bir süre. Ameliyatımın üzerinden 3 sene geçti. Hala ayağımın yarısında (parmaklara doğru ilerleyen) uyuşukluk mevcut ve geçmiyor maalesef. Ayağımdaki ve diz altımdaki sinirlere parmağımla baskı yaptığım zaman hala o sızıları hafif de olsa hissediyorum. Ama bu durum bana özgü, sizde aynısı olacak demek değildir. Zamanla geçer, rahatlarsınız inşaallah. Geçmiş olsun, hoşça kalın...
@
orhan_Bican, öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Aynı sıkıntıları yaşamadığım için açıkçası pek yardımcı olamayacağım. Fazla ya da hızlı hareket yapmak kısa süreli ağrı yapabilir belki, ama istirahat edince geçer normal olarak. Sizin şikayetleriniz anladığım kadarıyla bunun üzerinde bir durum. Bana kalırsa doktorunuza müracaat edip bir film çektirmenizde fayda var. Aksi bir durum varsa geciktirmemek lazım. Belki şikayetlerinizin sebebi proteziniz değildir, farklı bir ortopedik sorun vardır.
Geçmiş olsun, hoşça kalın...