Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total Kalça Protezi Ameliyatı sonrası gelişmeler..?

Neri hanım, öncelikle geçmiş olsun. Sizin adınıza üzüldüm doğrusu. Geriye kalan 2,5 cm lik kısalığı nasıl bir operasyonla düzeltecekler acaba? İlizarov yöntemini bahsediyorsanız sanıyorum zor ve uzun bir süreç. Ben ameliyata girmeden % 100 garanti vermediler, sinirlerin müsaade ettiği kadar uzatabiliriz dediler, ama tamamen giderme ihtimalinin de yüksek olduğunu söylediler. Felç ihtimali var mı bilmiyorum ancak çoğu doktor düşük ayak riskine karşı fazla uzatma yapmaya cesaret edemiyor. Zaten internette bir araştırma yapınca her yerde 3-4 cm lik kısalığın giderilebileceği yazıyor. O nedenle doktor seçimi önemli sanırım.

Ameliyat olali 17 gun oldu.. Eski agrilarim yok allaha sukur.ama ameliyat agrilari devam ediyor.surekli egzersiz ile onlarida yenmeye calisiyorum. Tek derdim bir an once araba kullanabilmek. Doktor 2ay sonra dedi ama bana kalsa hemen yarin kullanmak istiyorm. Yani bacagimda o gucu hissediyorum. Tek korkum hareket kisitligim kalmasin...

merhabalar benimde doğuştan çift taraflı kalça çıkığım vardı gayet süper bir hayat geçirdim sadece çok yürüdüğümde yada kendimi yorduğuma ağrılarım olurdu sabah kalkınca bişeyim kalmazdı ...ilk çoçuğumu 29yaşında doğurdum hiç problem yaşamadım aradan 7 yıl sonra 2.hamilelikle birlikte ağrılarım başladı kötü bir hamilelik geçirdim doğum yaptıktan sonrada bu değişmedi doktora gitiğimde bana gelmen artık dayanamıyorun dediğin zamandır dedi ve yaş 37 olduğu i.iç erteleyebildiğin kadar ertele dedi hergeçen gün hareketler kısıtlandı başka bir doktora giitiğimde hmen protez ameliyatı olmalısın dedi ama fizik tedavi denemedim hiç deyip fizik tedaviye başladım 1 yıl kadar mücadele ettim artık merdivenleri 1er 1er çıkamaya başlamıştım çoraplarımı giyem,yor eğilemiyor ayakkabılarımı bile giyemez duruma düşmüştüm bu seer korkuar başladı ameliyat olmaya karar vermek çok çok zordu samsunda yaşıyorum normalde ve istanbula akıl almaya geldim istanbul cerrhide görüştüğüm bir prof bu hastalık 4 evreyse sen 5. evredesin dedi ve ben belki bir umut başka bir tedavi vardır diyerek gititiğm istanbuldan ağlıya ağlıya geri geldim bu arada 5 gün hastanede yatmamı 2 hafta kadar istanbulda kalmamaı ve 26bin lira da benden ameliyat tutarı olarak istediler samsuna gelince madem bu ameliyatı olucam 2 çoçuğum var ve 20 gün istanbulda kalmamı istiyorlar hem benim düzenim hem ailemin düzeni bozlack diye araştırmaya başladım sonra medicana da prof doktor yılmaz tomak adı altında birleşti tüm kararlar görüştüğümde de isebenimle çok acık konuştu ve ben odadan çıktığımda tarih aldım inanın yüreğim daralıyordu nasıl karar verdim bende bilmiyorum şimdi burada çok ilginç bir şeyle karşılaştım 4 gün hastanede kalmamı istediler benden 2bin 300 lira gibi bir rakam istediler ve eşimle birlikte olayı anlıyamadık istanbul benden bunun 10 katı kadar para istemşti oysa..ameliyata 20 gün vardı ve inanın ben yanlız kaldığım her an ağladım ağladım am güçlü olmalıydım kimseyi ekstra üzmeye hakkım yoktu 16 ekimde oldum sağ kalçam daha kötü diye il ona karar verdk istersen 2. de 1.5 ay sonra yaparım dedi ameliyat 2.5 saat sürer dediler ama 2 satte ben odamdaydım ilk defa genel aneztezi aldım doğumlarımı anı yaşamak için lokal olmuştum ama bu olayı kaldıramam diye düşünüştüm ii de yaptım bende hiç birşey yaşamadım sanki 1. saniye gözümü kapatmıştım ve odamdaydım hiç ağrı yaşamadım 1. gece ağrı kesicilerimi bile vurdurmadım 4 saat sonra su içmemem ve çorba yememe izin verdiler ama ben çok iştahsızdım ve bu 2 gün sürdü ertesi sabah beni kaldırmak için odaya geldiklerinde ayağa kalkabildim ama başım çok çok dönüyordu ve yatırdılar doktor o gece ameliyatan dolayı baş ağrın ve dönme olmaz ama bekliyelim dedi ben 3 gn çok aç uyandım benim iştah açılınca gücümde geri geldi 3 gün pansuman sonda ve direnin çıkma zamanıydı çok kolay oldu hiç bir şey hissetmedim ve walker la ogün yüremeler başladı 4.gün kolidorlarda yürümeye başlaladım ve 5. gün sabh hastaneden çıktım eve gelince beni en çok korkutan asansörüm 1.kattan başlıyor ve en az 30 basamak çıkmam gerekiyordu doktor çıkarsın minik minik dediği için korkuluktan da güç alarak çıktım ve artık evimdeydim walker la tüm evde geziniyordum doktor bana 1.5 ay bacakların açık otur yat ve yüksekte hafif yaslanarak otur dedi ve hayatın boyunca tek bir hareket yapmıyacaksın daha çömelmiyeceksin dedi ..eve geldikten sonra küçük kızım olduğu için geceleri çişe kaldırıyor sabah oğluma kahvaltı hazırlıyor kendimide gayet ii hissediyordum 2 hafta walkwe kullanabilrsin demişerdi 2 günde birde pansuman yaptırıyordum son pansuman günü ben artık walker kullanmasam dedim ve evde 2 gün tutunarak yürüdüm ve sonra baya düzeltim ameliyattan 10 gün sonra ben hastaneye yürüyerek dikişlerimi aldirdim ve 2 gün daha sargılı kaldıktan sonra 2 hafta sonra banyo yapabilektim ve ilk defa ameliyat yerime karşılşacaktım gördüğüm şey beni hiç mutsuz etmedi gayet ii görünüyordu kalçamın kenarında dikey bir çizgi şeklindeydi evet hala daha çok olmadı çok da iyi değilim ama olucam hatta 2. bile olmaya karar verdim çünkü o ağrıyor kalçamda baskı hissediyorum yürürke sadece bunuda normal olduğunu bilyorum dikişler var sonuçta ama sol bacağım daki ağrı önceden çektiğim ağrı ve artık onuda çekmek istemiyorum evet çok sıkıcı bir süreç evde olmak asla bana göre değil ama iyi olacağımı bilmek bana umut oluyo umarım 2. ameliyatımda ilk gibi geçer ameliyat olduğum bacağımı daha iyi bükebiliyor ve açabiliyorum 2 kere dışarı çıktım daha da çok çıkabilrim aslında ama küçük kız eşime takılıyor ve onunla dışarı olmak beni tedirgin ediyor çünkü sonuçt a hareketlerim kısıtlı ayrıntılı yazmak istedim çünkü ben bunları karar aşamasında okusaydım çok mutlu olurdum birini stedim bana anlatsın diye ama ayrıntılı bulamadım dönem dönem sizinle paylaşacağım ay sonuna flim çektirmek için doktora gidicem ve tam 1.5 ay olmuş olucak umarım herşey yolundadır içerlerde de ve şu an için şubat gibi 2. olamayı düşünüyorum ama bunu doktorumla payaşmadım daha işte böyle arkadaşlar evet çok korkmayın kolay bir ameliyat sadece bundan sonra daha dikkatli olucaz ama ağrısız yaşıyacağızzz

çok ayrıntılı bir yazı yadım okursanız belki size ufakta olsa yardımcı olur

Ay sonunda benimde 1,5 ay olacak ama ben hala cift koltok degnegi ile yuruyorum. Dizimde ve kalcamda agrilar devam ediyor. Ama agri kesici kullanmiyorum. Hareket kisitliligim halen devam ediyor. Uzerine yuk verince agri yapiyor.

Galiba hepimizin durumu farklılık gösteriyor doktorunuz normal diyorsa sorun yoktur bence

Selamlar..arkadaslar gunluk olarak fizyoterapist eşliğinde fizik tedaviye devam edin lutfen..ben ameliyat olali 85 gun oldu ve hala fizik tedaviye devam ediyorum ve hic bir sıkıntım yok

Herkese merhaba gecenin bu saati kiymetli yorumlarinizi paylasimlarinizi okudum birseyler yazmak istedim

ben 33 yas 16 yildir ankilozan spondilit hastasiyim sonunda sol kalca protezi noktasina geldim ve ameliyatimi oldum kou unv de hoca cok iyi idi basarili bir ameliyat olmus 15 gun gecti ameliyat olali hic agrim yok suan bugun kontrole gittim doktor koltuk degnegi ile yurudugum ve bastigimi gordu senin basmaman gerek dedi asistan doktor oysaki ameliyatin ikinci gunu hoca yurutun dedi neyse 2 gundur iyiden iyiye yuruyodum basarak bugun basmiyorum korktum protezi yerinden oynamis mi diye ama agrim yok hica

2 ay icinde ise baslarsin demisti nasil olacak 6 hafta basma deniyor sastim kaldim 15 gunde kalkip basarak ise nasil baslarim merak ediyorum yuzeyael yazdim sorusu olanin cevap verilir simdilik iyi geceler gece sessizligi...

Ben hiç koltuk değneği kullanmadığım gibi benim 2 kalçamda da var ben 4 hafta sonra işime geri döndüm hızıma da kavuştum Nasıl size basmayın der bilemedim bana da ilk günden beri bekadan bassrsan okadar çok ii olurum

Yani bilemiyorum burdaki yorumlarida okudum doktor bana basma dedi oysa hic agrim yok bide hoca demedi bunu asistanlar dedi yarin kontrolde umarim hocayi gore bilirim ona soracam yani sizinde koltuk degnegi kullanmamaniz ilginc sizin ameliyatlar nasildi acaba benim om kesildi kemik icerisine 25 cm gibi bir titanyum cakildi om yuvasida titanyum oldu ve top ile icerisine om yapildi bu alcili felan olayi varmis sizinki oyle mi acaba bilemedim

tuzun41

selam asistan saçmalamış gibi geldi bana bu tür ameliyatlarda yürümek faydalı ki ertesi gün ayağa kalkmaya zorluyorlar en iyisi doktorunuzla konuşun gerçekten asistanı moral vereceğine moral bozmuş nasıl bir mantıksa çözemedim:mad:

bu arada forumu 5 ay önce okudum çünkü doğuştan kalça çıkığım varmış engelli olduğum için farketmedik taa ki 2 yıl önce ağrılarım başlayana kadar yürüyemez olmuştum. neyse forumu baya okudum ama gördüm ki işi biten morali bulan terk etmiş hiç biri yazmamış bir daha neyse sağlık olsun. ben 3,5 ay önce sol kalçamdan başarılı bir ameliyat oldum protez takıldı ertesi gün ayaklandırdı ameliyatımı yapan doktorum özel medikabir hastanesinden ömer faruk bilgen süper bir insan hiç korkutmadı 15 günlükken kontrole gittim sinirsel doğuştan hastalığım olduğu için düşerim diye tekerlekli sandalyedeydim kalk ülen ne oturuyorsun dedi :D yürüttü ve biraz alçak olan koltuğa otur dedi ben alçak dedim otur dedi doktor dediğin korkutmayacak bu yüzden doktorum süper diyorum. bana basma yada yürüme demedi ben düşen biriyim hocam korkuyorum dedim o bir şey olmaz deyip moral verdi ki normal insan bile düşer sakın düşme yasak demek kadar saçma bir şey olamaz bunu okudukça morali bozuluyor her insanın. neyse benim hareketlerim normal olsa şu an her işimi yapardım ki zaten kendim yürümeye başladım baston yada başka bir alet kullanamadığım için ilk 2 ay annem veya ablam komşum bastonum oldu ağrım hiç olmadı dediğim gibi normal insan olsaydım rahat rahat yürürüm burada okuyorum 4 ay geçmiş hala bastonla yürüyen sinirsel hastalığı olmayan insanlar var yapmayın şükredin ben baston tutamıyorken 3 ayda desteksiz yürümeye başladım tabi doktorum çok iyiydi artı kaslarım güçlüymüş doktorumun dediğine göre. artı 2,5 cm kısalık varmış oda gitmiş fakat uzadığı için hiç ağrım olmadı sadece baldır üstünde biraz gerilme vardı oda 1 ayda geçti. inanın hareketlerim normal olsa hep yürürüm ama yine de düşerim diye fazla yürümüyorum 4 ay olacak 15 gün sonra umarım uzun yıllar yada ömrümün sonuna kadar sorunsuz gider protezim. şuan sadece fazla oturunca ameliyat bölgesinde ayağa kalkınca acı oluyor yürüyünce geçiyor birde kaslarım eskiden beri kalça çıkığı ve 2 yıl ağrıdan dolayı zorlandığı için acılar tutulmalar oluyor ama kıpırdayınca geçiyor. yani ben bu durumda yürüyorsam sizler rahatlıkla yürürsünüz yapmayın karamsarlık ben doğuştan sipastik engelliyim aniden düşebiliyorum ama korkarak ta yaşanmaz. birde şunu diyeyim ağrınız yoksa sadece görsel olarak aksamadan yürümek amaçlı protez taktırmayın insanın kendi parçası gibisi yoktur kıymetini bilin keşke aksayarak yürüseydim de ağrım olmasaydı diyorum. herkese acil şifalar dilerim

Merhaba arkadaşlar. Ben 32 yasindayim ve bacagima bircok ameliyat yapildi. En son ameliyatimda artik protez olmam gerektigini ama yuva olmadigindan oraya yuva yaptiklarini soylediler. 4 yildir o ameliyattan sonra degnekle yuruyorum. 3 cm kisalik var. Benim en cok merak ettigim nokta su. Agrinin dinmesi muthis fakat acaba bu ameliyati olanlar artik duzgun yuruyormu? Yani disaridan bakildiginda yururken anlasiliyor mu? 3 cm lik kisalik giderilebiliyor mu? Beni bunlarda endiselendiriyor. Birde kaslarim cok zayif bu ameliyat oncesi kaslarimi kuvvetlendirmem gerekiyor mu yoksa sonrasinda fizik tedavi yeterli oluyor mu? Bana yardimci olursaniz cok mutlu olurum. 2 ay sonra ameliyat tarihim geliyor cok korkuyorum.

Merhabalar aslında önceki dönemlerde de yazdım hepimizin dutumu birbirimizden farklı galiba ben 1 er yıl arayla 2 kalmama da protez takıldı normal hayatıma çok hızlı geri döndüm NE ağrı NE bir aksana hiç bir şey Yok görenler inanmıyor bile benim size tavsiyem fizik tedavinin de öncesinde çok iyi bir fizyoterapist bulup onunla egzersizlere başlayın İnan'ın hayat kaliteniz kat ve kat artacak duruşunuz ayak kısalığımız herşeye çare olucak ama bu işi özel hastane veya devlet hastanelere asla gitmeyin oralarda bende çokvakit harcadım bu işr Gönül koymuş gözü çok para da olmayan bir fizyoterapist bulup hafta da 2. Gün egzersizleri yapın bakın hayatınız da be kadar çok değişecek birde dip not bu ameliyatlara. Çok ciddi paralar veriliyor büyük şehirlere de Samsun da oldum ameliyatımı medicana Prof Yılmaz Tomak şuan 2 kalçayı 4 gün yatmada dahil 5 lira civarında yapıyor ben hayata yeniden döndüm lütfen ertelemeyin ameliyatla düzelme ihtimalimiz varsa hiç düşünmeyin çık hızlı düzeleceksiniz çünkü

Dthem, öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Ameliyat olma kararını verdi ve gün aldıysanız artık korkacak bir şey yok, eşik noktasını aşmışsınız demektir. :) Eğer ki; sinir, kas ve kemik yapınızda başkaca bir probleminiz yoksa 3 cm kısalığınız ameliyat sırasında telafi edilebilir. Tabii ki doktorunuzun el mahareti bu konuda önem arz ediyor. Ayrıca daha önceleri olduğunuz ameliyatlar nedeniyle kemik yapınızın da buna müsaade ediyor olması lazım. Dolayısıyla normal şartlar altında kısalığınızın da giderilmesi durumunda yürüyüşünüz normal bir insanın yürüyüşü haline gelir ve dışarıdan bakan kişiler sizin ameliyatlı olduğunuzu fark edemezler. Yürüyüşünüzün düzgünlüğü hususunda diz ya da bel kemik yapınızın da sorunsuz olması gerekir. Ameliyat öncesinde de mümkünse kaslarınızın kuvvetli olması tabi ki önemli ama, ameliyat sırasında zaten kısmen kaslarınız zarar göreceği için, sonrasında düzenli egzersizlerle kaslarınızı tekrar kuvvetlendirmeniz gerekecek. Ameliyat sonrasında ilk 3 aylık dönemde doktorunuzun vereceği egzersizlere devam etmek önemli bir konu. Fizik tedavi konusunda farklı görüşler olsa da, kalça protezi alanında bilgisiz ve tecrübesiz fizyoterapistlerin yapacağı aşırı zorlamalı hareketler, protezinizin çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle benim önerim ilk 3 ay fizik tedaviye gitmemenizdir, giderseniz de hareket yapmak yerine sadece elektrik akımı veren cihaza vb. bağlanarak kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, cihaz derken cpm adı verilen ve kalça ve diz açıklık derecelerini arttırmak için kullanılan cihazlara bağlanmayın, aşırı zorlama nedeniyle çıkığa ya da protez gevşemesine sebep olabilirsiniz. Şimdiden çok geçmiş olsun, sağlıcakla kalın...

hexe06 ne yapmışlar sana :'(((

HEXE06

ben tek taraflı kalça protezi amaliyatı oldum.ama senin olay tam bi dram olmuş allah bundan sonra acı üzüntü göstermesin inşallah.çok üzüldüm çok :'(((

Arkadaşlar kalça protezi amaliyatı olmak istiyorsanız size şuanları söyleyim.eger şiddetli agrınız oluyorsa soguk havalarda veya çok yürüyünce agrıyorsa bacagınız amaliyat olun.ilk 6 ay keşke olmasaydım diyeceksiniz.sonrasında iyiki oldum diyeceksiniz.boyunuz uzuyor.uzun yollar yürüyosunuz.agrı olmuyor,ve aksama %95 gidiyor.negatif yanları ise protez çok üşütür insanı donarsınız.normal insanlardan 4 kat daha fazla üşürsünüz protezden dolayı.klazet olmayan wc lere giremezsiniz.bagdaş kuramazsınız.ben iki seneden sonra namazımı tabura olmadan normal kılmaya başladım.ani hareket edemezsiniz.koşamazsınız.yatarken protezli amaliayt yönüne dogru yatamazsınız sabah çok agrı olur ve protezin ömrü kısalır.evli olan arkadaşlar ilişkiye girerken çok dikkat etmeli.kesinlikle düşmeyin soguk karlı buzlu havada işe gitmeyin.agır bi şey kaldırmayın.ben protez amaliyatı oldugum günün ertesi sabahı ayaklandım doktor hemen üzerine basmamı istedi.ama 4 ay sonra ancak atabildim koltuk degnekleri.kalça çıkıgını allah düşmanımın başına bile vermesin zor :( geçmiş olsun cümleten

herkese geçmiş olsun, bende 1997 de çift taraflı kalça protezi amelyatı oldum. Zaman içinde sol kalçam defalarca değişti doktor hatası nedeniyle bacağımda 8 cm lik bir kemik kaybı ve dolayısıyla kısalma oldu, platform ayakkabı kullanıyorum.
Amelyat sonrası bazı hastalar hemen yürütülür bazıları bikaç ay basamazlar bunun nedeni koyulan protezin çimentolu veye çimentosuz olması ile ilgilidir, çimentolu protezlerde hemen basmaları istenir, ki otursun protez diye.

öncelikle geçmiş olsun.sizi cesaretlendirecek bi şey yazmak gerekirse ucunda ölüm yokya diyebilirim ancak çünkü korktugun kadar var.bu amaliyat çok çetin geçiyor.allah sabır versin.amaliyat oldugum gecenin akşamı ben aglarken annem aglama oglum senin ne yapabilirim diye sordugunda.anne benim için penceriyi açıp beni 13.kattan at.ancak öyle kurtulurum diyeli 3 sene oluyor.allah bi daha o günleri göstermesin.amin :(

[FONT=sans-serif]herkese geçmiş olsun, bende 1997 de çift taraflı kalça protezi amelyatı oldum. Zaman içinde sol kalçam defalarca değişti doktor hatası nedeniyle bacağımda 8 cm lik bir kemik kaybı ve dolayısıyla kısalma oldu, platform ayakkabı kullanıyorum. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Amelyat sonrası bazı hastalar hemen yürütülür bazıları bikaç ay basamazlar bunun nedeni koyulan protezin çimentolu veye çimentosuz olması ile ilgilidir, çimentolu protezlerde hemen basmaları istenir, ki otursun protez diye.[/FONT]

simulasyon

geçmiş olsun benimde 1 yıl oluyor sol kalçada doğuştan yarım çıkık varmış ağrıdan yürüyemez olunca doktora gidince anladık ama son söylediklerine katılmıyorum sakın düşmeyin protez üstüne yatmayın a çünkü ben 5 ay sonra üstüne yatıp rahatlıkla uyudum sabah kalkınca da hiç ağrı olmadı. ayrıca 1 aylıkken de düştüm 3 aylıkken de 8 aylıkken de mesele çok kötü düşmemek. sanırım sizi doktorunuz korkutmuş sakın düşmeyin diye bir şey olamaz çünkü insan her an düşebilir bu protez cam değil ki en ufak bir düşmede kırılsın. ben sinirsel engelliyim ve her an düşebilirim düştüm de ama sakın ha düşme demedi doktorum. koltuk değneği zaten kullanamadım sinirsel engelim den dolayı ama 3 ayda kendim yürümeye başladım daha önce annem ablam yada komşum koltuk değneğimdi. neyse 1 yıl oluyor şükür ufak tefek ağrı dışında iyiyim önceki ağrılarımın yanında bu sinek ısırığı gibi. Allah kimseyi kendi kalçasından etmesin kendi kalçası gibi yok tabi ki ama mecbursan takılıyor çare yok. şunu da diyeyim ağrı yoksa sırf topallıyorum diye protez taktırmak isteyenler var yapmayın ağrınız yoksa bunu protez son çaredir ağrıdan yürüyemez hale geldiysen. bunun dışında kısalık düzelsin diye taktıranlar sakın bu hataya düşmeyin derim. keşke ağrım olmasaydı kısalık olsaydı da mecbur kalmasaydım ben de. sağlıklı günler dilerim herkese.

Sol kalcamdan 2 sene once ameliyat olmustum. Pzt günü sag kalcamdan da ameliyat odum. Agrilar azdi ama artmaya basladi. Yine basladi zor süreç. Ama doktoruma guvenim sonsuz.

Merhaba arkadaşlar bende doğuştan sol kalça çıkığı var yaklaşık 9 cm kısa yaş 37 şuana kadar hiç bir problem yaşamamıştım son bir ay içerisinde iki kez kitlendi üzerine basamadım kas gevşetici ilaçlarla iki gün içinde geçiyor ağrım yok sizce napsam ameliyat olmam gerekiyormu yada dahada ilerlemi yardımcı olursanız sevinirim.

Bond

tavsiyem bu işte uzman bir doktora gidip röntgen çektirin durum anlaşılır doktor zaten gerekeni söyler benimde aynı sizin gibi sol kalça doğuştan çıkıkmış 2,5 cm kısalık varmış pek belli olmuyordu olsa da dert o değil zaten ağrı artıp yürüyemez olunca gittim kurtuldum bu meret zaten 40 lı yaşlarda başlıyormuş arıza yapmaya sona gelince gidiyorsun mecbur dayanamayıp. sizde aşırı ağrı yoksa acele etmeyin zaten iyi bir doktor hemen olun demez aşırı sorun yoksa kaslarda yada kireçlenme aşırı değilse.

Üç doktor baktı onlarda sizin dediğiniz şekilde demektedirler, ağrı vb yoksa bekle ama ilginç tarafı bu ameliyatı benim çevremdeki doktorlar yapamayız demektedir. Kocaeli gebzedeyim.

Bond

tamam aşırı ağrı yoksa yada yürümene aşırı engel olmuyorsa dedikleri doğru çünkü bu meret son aşmaya gelince yani günlük yaşamını aşırı etkilerse yapılıyor yaşında ideal 30 yada 40 lı yaşlarda başlıyor aşırı ağı genelde demek ki o doktorlar gerekli tecrübeye sahip değiller ki yapamayız diyorlar özel mesajına cevap verdim orada gerekli bilgiyi yazdım ama buradan da adresi vereyim buyur.sana bu alanda çok başarılı bir doktor tavsiye edeceğim mutlaka gidip hiç olmazsa muayene ol röntgen çekip sana gereken bilgiyi verir mutlaka Ömer Faruk bilgen özel medikabil hastanesi bursa da sitesinden de randevu alırsın. umarım sağlığına kavuşursun geçmiş olsun buyur sitesi Özel Medicabil Hastanesi

selam arkadaşlar ben buraya yeni üye oldum bende doğuştan çift kalça çıkığım var yeni amaliyat olan arkadaşlar varmı varsa nerede oldular doktor ismi verebilirmisiniz şimdiden teşekkür ediyorum

Arkadaşlar yukarıda yazılanları okudum en son çare protez vs..Ben bu görüşe katılmıyorum..Ben de bu operasyonu olmayı düşünüyorum sol kalçamdan keza 36 yaşımdayım ama yürüme zorluğu çekiyorum her adım felaket bazen haraket dahi etmek istemiyorum..Ve acaba ağrı yapacak mı ya da ağrılı dönemim ne zaman olur diye düşünmekten bıktım...Benim doktorum Ali Koç Bakırköyde muayenesi var .. İsteyeni telefonunu veririm...Daha önce de beni ameliyat olan doktorumdur ve çok iyi bir insandır ..Çok doktor çok hastane kafanızı karıştırmayın...İnandığınız bir doktorla yürüyün koşul ne olursa olsun..

burcse

öncelikle geçmiş olsun. son çareyi biz değil doktorlar söylüyor eğer ağrın yoksa yada yürürken acı çekmiyorsan gelme diyor gittiği yere kadar git. örnek benim 2 yıl önce başladı artık yürüyemez oldum sandalyeyle tutunup yürüyordum artık bacak kalkmıyordu uzatırken acımdan ölüyordum yada uzatıp geri çekerken. aslında son çare değil son aşama desek daha doğru olur benim son aşamaya gelmişti eğer ağrı veya yürürken acı olmasaydı asla olmazdım ameliyat zaten 40 yaşında başladı 2 sene dayandım artık wc ye gitmek bile ölüm geliyordu gece uykudan uyanıp acıyla tavana bakardım ağrıdan son çare yada son aşama budur. senin korkuların başka anladığım kadarıyla fazla ağrın yok ağrı yapacak diye korkup fazla kıpırdamak istemiyorsun öyleyse bu da yanlış emin ol ağrıyacaksa otururken de ağrın başlar tavsiyem rahat yürüyorsan yürü oturmaktan iyidir. şayet yürürken acın varsa zaten sorun başlamıştır illa ağrı şart değil. sağlıklı günler.

mito1172

Mito yazdıklarını okudum..Hepsi çok değerli bilgiler..Teşekkürler ..Belki de sol kalçam içim son aşamada olmayabilirim de ki değilim olsam doktorum söylerdi.. ..Sanırım senin son aşama olmuş yazdıkların ürkütücü wcye gitmek ölüm vs...Ağrıyla yaşamak zorunda diliz ki açıkçası aktif bir iş ya da eğitim ya da sosyal hayatımız var protez fikri fena gözükmüyor...Ancak herkesin durumu farklı tabi..Kişi kendi karar veriyor doktor da bi yerde sana bırakıyor..2+2 = 4 etmiyor ...Malesef ağrıyla yaşamak sekerek yürümek dönemsel ağrılar çekmek gerçekten çok kötü ....Yaşayan bilir ..Güvendiğim doktorum bir gün ol derse ki hala demedi o zaman ben de olurum sanırım..Ama önce doktorun teknik olarak okey vermesi gerekir...Sağlıklı günler dilerim...

Üst Alt