Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2023 emekli maaşı zamlarından memnun musunuz?

Arkadaşlar siyaset yapmak gibi olmasın ama ben malum partiye hiçbir turda oy vermedim. Bu yüzden vicdanım rahat. Malum partiye oy veren araplaşmış zihniyet bundan sonrasını düşünmelidir bence. (Otizmli ve Bipolar Hastası olarak bunları söylüyorum.)

kendini akıllı zanneden insan cahil dediğin insana hakaret etmez.yaşını bilmiyorum ama belliki genç birisisin burda yaşını başını almış insanlar var akşama kadar klavye başında insanların yapmış olduğu iyi kötü yorumları eleştirmek içinmi burdasın biraz edep

Bilgelik yaşla olsaydı...
Sokak röportajlarında yaşlıların kara cahilliğini gördü toplum.
Onun için "yaşlıyız" ayağına hak etmediğiniz hürmeti istemeyin gençlerden.

Hem, birine cahil demek hakaret değil ki, durum tespiti. Bir konuda bilgili, başka bir konuda bilgisiz (cahil) olunabilir. Bu alınganlık niye?
Hadi hacı hadi, uza burdan!

Son düzenleme:
Hadi geçmiş olsun,%25 olarak meclisten geçti
ocağa kadar 7500 tl ye devam
Bahçeli sözünü geçirememiş
İşin traji komik yanı çevremde çoğu emekli 7500 tl ye %25 zam gelecek sanıyor

Dün az da olsa ümidim vardı 7500 ü 9000 falan yaparlar diye son şans demiştim ama tüm umudum bitti.... Yılbaşına kadar böyle alıcaz...

%52'ye oy verenler nasıl eğleniyorlar mı ? Konvoya, halaya devam mı ? :D %25 zam ile 7500 TL :D Bir 5 sene sonra hesabını sorarsını artık. :D

Gerekirse şöyle-böyle de yaşarız, bana yetiyor, çok bile, aman... et zaten kilo yapıyor, araba kolay mı yapılıyor, uçak gemisi kaç para biliyor musun, diye başlar cümleler...

Memleketimizin insanı böyle. Elimizde olan bu. Bu gerçek olan! Herkes memnun. Sorun yok. Böyle kısa kısa yazıyorum ki daha anlaşılır olsun!

O sebeple sevgili Alman, 5 sene sonra değil hesap sormak, "%52 az oldu, bu sefer %62 yapalım" der bu halk! Evet, olan bize de oldu ama yapabileceğimiz hiçbir şey yok!

Hem, birine cahil demek hakaret değil ki, durum tespiti. Bir konuda bilgili, başka bir konuda bilgisiz (cahil) olunabilir. Bu alınganlık niye?

şimdi senin için durum tespiti yapıyorum öyleyse cahil sessiz dünyalı çünkü sende her konuyu bilmiyorsun. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil sende öyle. Cahil yazdım senin için hakaret değil ha durum tespiti sadece :)

Açlık sınırının altında bir maaş???
Nasıl memnun olunur ki?

Ama şimdi bir kahraman lazım ya, reis çıkar bir kararname imzalar, ondan sonra "bakanlar kötü çalışıyor ama reis düzeltti" olur.

Halbuki 2 tane kanun çıkaracaksınız ulan!

* En düşük emekli maaşı asgarî ücretle eşit olacak.

* Asgarî ücret, açlık sınırının 1.5 katı olacak.

Bunları farazi yazdım.

Ulan şöyle 2 tane kanun çıkaracaksınız ve bu tartışmalar sonsuza dek bitecek!

Ama nerdeeeee.🤬

Engelliler nasıl memnun musunuz halinizden ? biri de ben olmak üzere keyfimiz yerinde dimi ? biri bana engelli maaşı ne kadar oldu yazabilir mi ülke de açlık sınırı 10300 TL engelli ve emekli maaşlarınız ne kadar oldu ???????????

Engelliler ve emekliler 3. sınıf vatandaş konumuna düştü 2 bile değil. Resmen yaşamamızı bile istemiyor yük olarak görüyorlar başka açıklaması yok.

nediyordu bazı şahıslar reisi yedirtmeyiz ama reisi yedirtmediniz emeklinin hakkını yediniz hele biz yetim aylı alanları iice zor soktunuz yetmedi kira derdi gecim derdinle uğraşıyoruz yetmiyor zır cahillerle uğraşiyoruz alın reisi yedirtmediniz ama reisiniz bizim hakkımıız yedi .

Bu benim reisten yediğim son kazık olacak :) Gelçi bizden alacağını aldı ama olsun hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum reise.

Çok güzel oldu bence.

Nush ile uslanmayanın hakkı kötektir. Gerçi bu millet kötek arsızı olmuş artık ama yapacak bir şey yok. En iyisi halay çekip dolar yakalım.

Sizinde 4a emekli ödeme bilgisinde güncellenen sadece ek ödememi var ?

%86 zam alan memurlara şuan kira yardımı konuşuluyor 4000 TL civarında :D:D:D:D:D:D:D

emekliler :D:D :D:D:D:D:D

Biz engelliler nasıl eğleniyor muyuz ? :D:D:D:D:D:D:D:D

Ben de emekliyim ve daha önce en düşük emekli maaşından %30 yüksek maaş alırken şu anda en düşük maaşı alıyorum. Pardon, %25 zamla maaşım 8100 tl oldu. Asgari ücreti 11.500. Yoksulluk sınırını anmıyorum bile. Oooh ooooh. İnşallah maşlar daha da düşer. Hem de bunu "millet ders alsın" düşüncesiyle demiyorum, düpedüz açlıkla eziyet çeksin vatandaş istiyorum. Bunca talana ses etmeyenlerin açlığına da ben üzülecek değilim. Böyle ülkeye böyle maaş, böyle adalet. Ha, biz de sürüneceğiz. Olsun. Razıyım.

Sn. emekli admin çözüm öneriniz nedir peki bu konuda?

Benim aklıma bir şey geliyor mesela ocak ayında emeklilere %50 zam yapıp 3 ay sonra yerel seçimlere girmek, sonra siz emekliler tekrar yelkenleri suya indirip %50 zam yaptılar len daha ne olsun Allah bereket versin gibi şeyler söyleyerek bugün ki sıkıntılarınızı bile unutacak şekilde sandığa koşmak. Nasıl fikir ama ?

Engelli aylığı üç kuruş cep harçlığı emekli maaşı açlık sınırı altında ee bir protez almaya kalksan 600 700k onuda alamıyorum milyonlarca mültecinin yükü devlet tarafından karşılanıyor ee bu durumda togg iha ve siha yol köprü vs bana ne faydası var şahsen vicdanım rahat her 2 oylamada da destek vermediğim için ama destek verip de engellilerin sorunlarını bilmeyen görmezden duymazdan gelen insanlardan bir aile bireyi protez kullanmaya mecbur kalsın da anlasın halimizi başka dilegim yoktur rabbimden

Önerim net: büyük balık küçük balığı yer. Yesin. Ağlaşmaya gerek yok. Seçim felan hikaye. Gazistan ülkesi burası. Verirler gazı, aç maç halk idare eder.

OturanBoğa

Seçimden önce EYT sözü verildi. Sırf seçim uğruna EYT uygulaması devreye girip 2 milyon EYT emekli kazanırken ve bütçe çöktüğü için 17 milyon emekliyi kaybetti ve size yemin ediyorum tüm emekli amcalar dedelerimiz beddua okuyorlar..

BÖYLE 1 KONUNUN AÇILMASI SİZCEDE KÖTÜMÜ?
KEŞKE diyorum böyle bir konu açılmasaydı DİYORUM.
ÇOĞU ZATEN DERTLİ GEZER NE YAPTIĞINI BİLMEDEN.

deasn12

Yetişkin olmanın ilk göstergesi artık yapıp ettiklerinizden sorumlu tutulmaktır. Her şey ama her şey ama her şey kötüyken kötünün devamı için oy veren çoğunluk ülkenin kaderini bence artık kurtarılması imkansız bir rotaya soktu. Artık bu topraklarda yaşayan insanların büyük çoğunluğu kendilerini bu topraklara ve topluma yakın hissetmiyor. Herkesin geleceği ve ortaklaşma iradesi yok edildi. Yetişkin insanlar olarak bunun bedelini ödememiz kadar doğal ve kaçınılmaz bir şey yok. Bin beteri ile yaşayacağız, yaşamalıyız. Şimdi ülkenin her noktasından fışkıran doğal gazı, uçak gemilerini, uzay yolculuklarını, togglarını, dünyanın kıskanmalarını, felan alıp tüketsin bu halk.Bir batar bir çıkarız ama yolculuğun sonu belli. 100. yıldan sonra yeni kapitülasyonlar geliyor. Ülkesinde 2. 3. sınıf vatandaşlığa kendisini hazırlasın herkes.İnsan gibi maaş, iş, ev, araba, muhabbet, gelecek, eğitim, tatil vs. hayal...

Konu Togg'dan açılmışken fiyatı 1,5 milyonu aşmış. :) Millet arabayı alana kadar fiyat 2 katına çıkacak herhalde. :)

Coğrafya bilimi, teknoloji bilimi, hastalık bilimi, Ekoloji bilimi, sosyoloji bilimi, psikoloji bilimi... vs olduğu gibi ekonomi bilimi de vardır.

Maalesef iktidarıyla, muhalefeti ile bu bilimden çok uzağız. Neden, sonuç ilişkisini yaşayacağız kaçınılmaz olarak. Yani çok büyük hatalar yapıldı ve sonuçlarıyla er ya da geç yüzleşmek durumunda kalacağız. Bu da bilimsel bir kanundur, bundan kaçış yok.

Tasarruf edilirken en çok hangi kaleme devlet harcama yapıyorsa doğal (içgüdüsel) olarak oraya yönelir. Misal diyelim ki A grubu 6 kişilik, B grubu 60 kişilik. Devlet 60 kişiden 1 lira kesse 60 lira eder. 6 Kişiden 60 lira almak için he birinden 10 lira kesmek zorunda kalır ki 60 kişiden 1 lira kesmek daha iyi bir strateji olarak kabul ediliyor... Ee emekli sayısı çok fazla ve tasarruf tedbirleri sayısı fazla olanları daha çok vuracak. Emeklilerin ardından sayısı fazla olanlar asgari ücretliler oluyor... Yakıt mesela dışarıdan gelen ve çok fazla tüketilen bir enerjidir. Eğer o çok artarsa enflasyona etkisi çok olur. Dileyelim ki yakıt çok artmasın. Enerjide fiyat artışı demek direkt enflasyon artışı demektir. Yani alım gücünün düşmesi demektir.

MeTePe

Fiyat değil de, İtalyanların üretim hızı çok yavaş. Bence artık bütün dünyanın kıskandığı üretim prosesini canlı yayında dünyaya göstermenin vakti geldi. Sonra bütün dünya bizim ürettiğimiz bu muhteşem araçlar için kuyruğa girecek ve dünya pazarı sallanacak…ülkeye milyarlarca dolar para gelecek. Doğal gazımız zaten malum. Ay’sa Ay, değilse Mars’a kadar yolu var…

Ne togg ya da yol köprü iha siha umurumda değil ayakta durmami sağlayacak protezi alamıyorum öyle bol işkembeden sallamak kolay el insaf yahu biraz empati o protez olmadan yürüyemeyen ayağa kalkamayan engellinin durumu ne olacak bu kadar bencil olmamalıyız hoş herkes kendi pacasinin derdinde tabi adam alıyor emekli maaşını birde üzerine çalışıyor hoş bu durumuda sorgulamaZ da her kim buna sebebiyet vermis olduyss dolaylı ya da dolaysız hakkım zehri zıkkım olsun .

Seçimde milleti hipnoz ettiler...olmayan TOGG,doğalgaz,petrol,savaş uçagi,savaş gemisi vs vs [emoji16][emoji16]millete öyle yutturdularki kimsenin akli,bunu sorgulamaya yetmedi... bilenler zaten durumun vahim olduğunu biliyorlardı..aman bu defa aynı hataya düşmeyin dediler ama nerdeeeee....maalesef o toz pembe şişme görüntülere aldananlar simdiki ekonomik çöküntünun sebebidirler..togg gören varmı yada petrol doğalgaz nerde diye soran varmı???

En çokta engelli sitelerinden 2 kuruş sosyal yardım alanlar aman yine bu iktidar olsun yoksa maaslar elimizden gider diyorlardi..nasıl Memnunmusunuz 5 bin lira evde bakım ve 2 bin lira engelli maasinizdan...Avrupa'nın herhangi bir yerinde aynı hasta devlet tarafından kanunen 6600 Euro maaş alıyor..yani 194 bin liraya yakın maaş..bu duruma evet diyenler umarım her zaman aynı durumla yaşarsınız ..çünkü çok memnunsunuz size aynısını dilemekten başka birşey dileyemem ..

Şimdi bazı insanları anlamakta zorlanıyorum. Seçimden önce ekonomiyi "gaz kuyruğu " vs diye savunan biri neden emekli maaşına yapılan zam için sızlanır? Gaz kuyruğuna mı girdin? Somun ekmek mi alamadın? Günlerce aç mı kaldın? O kişi burada, burnu da yanmıyor (daha önce test ettim).

Durum Kıbrıs harekatında Türkiyeye konulan ambargo döneminden daha kötüye dönmedikçe o kişilerin ekonomik duruma itiraz etmeye hakları yok.

Aort yetmezliği teşhisi koyuldu.mitral kapak ameliyatı geçirdim.12 yıllık sigortam var.prim gün sayım 4200 gün.
Bu kalp hastaligimdan dolayı uzman cavus görevim fesh edildi.bu durumda bej malulen emekli olabilirmiyim acaba

Üst Alt