Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2008'de polis memuru oldum. %51 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Dgs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2008 temmuz ayında polıs memuru olarak basladım suan cesıtlı rahatsızlıklarım var ...yuzde 51 engelli saglık raporu aldım......emekli oşabılır mıyı

merhabalar memur kardeş, normalde iş gücü kaybına göre şartlarınız tutarsa emekli olursunuz. %40-%49 arası hafif iş gücü kaybı için 18 yıl , %50-%59 arası orta iş gücü kaybı varsa 16 yıl çalışma yetiyor.
hastalık tanılarınız 2021 de çıkan iş gücü kaybı tespit yönetmeliğine (SGK Hastalık Listesi'ne göre) göre değerlendirilecek. Siz de benim gibi sgk da normal memurlardan bir farkınız yoktur. Emniyet hizmetleri olarak çalışan memur polislerin sonradan aldıkları raporlarla değerlendirilip değerlendirilmediğini bağlı bulunduğunuz il emniyet müdürlüğü personel dairesine sorup sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
Ben de 2008 öncesi memurum . örnek dilekçem hazır size de örnek olması açısından paylaşıyorum. paylaştığım yerin üst kısımları kurum bilgileri hastalık bilgilerim. sonrası aşağıdaki gibi...

Ameliyatlarımın sonucunda %81 engelli raporu aldım. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 4. Maddesi’nde yazan “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; a) %50 ilâ %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün , b) %40 ilâ %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.” hükmüne göre emeklilik yönünden iş gücü kaybımın değerlendirilmesini ve erken yaşlılık emeklilik onayımın gelmesi durumunda emeklilik işlemlerimin yapılmasını talep ediyorum.

Cok tesekkur ederım

Ben 5534 tabıyım dılekvede sadece burayı ve ozur oranını degısecem galıba

@Dgs,

5434 olması lazım 1.10.2008 öncesi memur olduğunuz için

Son düzenleme:
Üst Alt