Ben Aslında
kariss İsimli Arkadaşın Düşündüğü Gibi Birbirimize Destek Amaçlı Bu Konuyu Ve Benzer Konuları Açıyorum, Nasıl Sağlıklı Yaşamaya Devam Ederiz Kaçınmamız Gereken Konular Var mı? Gibi Tartışalım Yapalım İstiyorum. Böbreği Basit Birer Organ Olarak Görenler Var Sadece Tuvalete Çıkmamızı Sağlıyor Gibi Algılayanlar Var, Bu Kişiler Konuyla İlgileri Olmadıkları Halde Açtığım Konulara Musallat Olup Saçma Saçma Konuşmalar Yapıyorlar. Bir Kişinin Bizim Konumuzla İlgili Pozitif Duygular İçerisinde Olarak İlgisi Yoksa Konuya Dahil Olmasın. Ben Halimle Dert Yanmıyorum Benim Derdim Gerçeği Doğruyu Araştırmak Hayatta Bir Şeyleri Düşünerek Anlayarak Ve Bilerek Yaşamak. Başkalarının Senin Durumun Şu Sen Böyle Yaşarsın Diyip, He Ölemi Tamam Diyip Onun Düşünce Yapısında İlerlemek Değil.
SAVUNDUĞUM KONULAR:
1. Böbrekler Sadece WC Ye Gitmeye Yaramazlar Vücutta Çok Önemli Dengeleyici Unsurları Mevcuttur. Dolayısı İle Basit Değillerdir İnsan Doğduğunda 2 Tane Olarak Bulunuyorsa Vücutta Demekki Biri Fazlalık, Gereksiz Değil. Kilo Takıntısı Olan Hanımlara Size Çok Güzel Bir Tavsiyem Var Böbreklerinizden Birini Çıkarttırın Atın Mı? Diyelim 150 gram Az Değil. Gemiden Yük Olmasın Diye Denize Malzeme Atanlar Gibi
İnancımız Sağlamsa Eğer Allahın Herhangi Bir Organımızı Fazlalık Olsun Diye Vucudumuza Koymayacağını Biliriz.. Niye iki Gözümüz Var Biri Zaten Bu İşi Görüyor İşte Öyle Değil İki Gözle Dünyayı Görmek Var Tek Gözle Görmek Var. Tek Gözünüzü Korsan Gibi Kapatıp Bir Gün Gezin Bakalım Denemesi Bedava. Ha Alışırsın Bir Müddet Sonra Ama Alışmaya Mecbur Olduğun İçin Alışırsın Gereksiz Bir Organmış Diye Değil. Evet Tek Böbreklede Yaşanıyor Ama Hayatta Bitakım Hayalleri Olan İnsanlar İçin Kalbi Sökülmüş Atılmış Gibi Hayatına Büyük Bir Darbe Almış Gibi Vuruyor Yerden Yere.. Şimdi Yine Herkesin Hayali Var Seninki Neki Diyecek Arkadaşlar Olacak Bende Diyorum Ki Herkesin Hayali Farklıdır Birinin Hayali Tek Böbreklide Olsa Yapabileceğin Cinstendir Birinin Değildir. Belki Birinin Hayalide Hayatta Hiçbir Zaman Yapamayacağı Cinstendir ''Sağlıklıda Olasa''.. Ruh Haliyle Pisikolojiyle İlgilidir Çoğu Şey..
2. Bu Siteden Sevgili Oturan Boğa İle Yazışmalrımdan Öğrendiğim Bi Konu Var Sakatlık Statüsü İle İlgili 2006 Senesine Kadar Tek Böbreği Sağlıklı Olan Ama Birini Yitirmiş Olan Kişilere Bu Hak Tanınıyormuş. Ama Bu Oranlar O Tarihte Değiştirilmiş. Nedir Yani Durup Dururken Değiştiriliyo Oranlar Sanki Yapay Böbrek Üretilmişte Herkes Makul Fiyata Alıp Takabiliyormuş gibi Yani Ne Değiştide Bu Oranlarla Oynandı? Bu Konuyu Araştırıyorum Halen Takip Edyiorum.
3. Herkesin Hayatı Kendine Herkes Başına Geldiğini Yaşar Kimsenin Hastalığını Rahatsızlığını Küçümseme Derdim Yok Aksine Yukarıda Verdiğim Örneklerdeki Gibi Önemsiyorum.. Ben Sağlıklı Bir İnsanım Şükürler Olsunki. Bu Araştırmalarım Çamabalarım Durumu Benim Gibi Olanlardan, Daha Ağır Arkadaşlarımın Gözüne Batmasın, Konuya Dahil Olup Yahu Senin Neyin Varki Benim Buyum Var Komşumun Şusu Va Senin Durumun Onların Yanınıda Hikaye Tarzında Yazılar Yazmasın. Herkesin Durumuna Sadece Fiziksel Olarak Bakmayın Ruhsal Pisikolojik Boyutlarıda Var O Yüzden Daha Hassas Olunması Gerektiği Taraftarıyım. Bir kişinin Parmağının Ucu Kopabilir Ama Sen o Kişiye Alaycı Bir Şekilde Ne Olmuşki Benim Kolum Kopmuş Demeyin.
Benim Önem Çekmek İstediğim Konu %40 Sakatlık Oranı İmkanından Faydalanmak Belli Bir Sigorta Süresi Ve Pirimi Ödendiğinde Erken Emekli Olabilmek Bu Anlamda kendim Gibi Olanları Toplamak Bu Konuyu Araştırmak Arkasında Olmak..
Herkese Saygılar Sevgiler..