Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TCDD Engellilere İnternet Üzerinden Bilet Alma İmkanı Verme Hazırlıklarına Başladı

üye girişi yap gelen sayfada üyelik kısmı var oraya tıkla bilgilerini doldur üyesin hayırlı olsun

Ben neden sisteme giremediğimi buldum. e-posta adresimi çok değerli TCDD çalışanı yanlış girmiş. ama düzelttiremiyorum bir türlü. çünkü çoban kılıklı insanları memur diye koymuşlar oraya hiçbir şey bilmiyorlar. illa buraya gelin diyor. gelip ne yapacağım dedim. ben forma doğru yazmışım senin memurun yanlış girmiş. ben de BİMER e şikayet ettim.

Üye olmaya çalışıyorum sürekli e posta adresi sisteme uygun değildir diye hata veriyor

hiç tren kullanmamış olanlar netten kayıt yaptırıp yeni bir kartmı alması gerekiyor
yoksa büyükşehir belediyesinin beyaz kartı geçerlimi anlamadım hiç kullanmadığım için
yeni kartmı basılıyor yoksa

KCETAŞ

üye nerden oluyorsunuz link verirmisiniz tcdd sayfasında yok üyelik sayfası bulamadım

benim mail adresimi yanlış girmişlerdi. dün yolcu hizmetlerine mail attım düzeltmişler. çok şükür sisteme girebildim şimdi.
memolikk bilet satış bölümünde üyelik yer almakta.

tanerbudak

tamam buldum nihayet üye oldum ama engelli olup olmadığını soran bir yer yok bilet alımını denedim engelli kısım yok diğer katagoriler var engelli yok ücret kısmı çıkıyor bunun için gardan mı müracaat yapıp kart mı çıkarmamız gerekiyor
ilk defa kullanacağım hiç bilgim yok beyaz kart geçerli değilmi

memolikk

evet tren garına gidip form dolduracaksınız. kimlik fotokopisi ve engelli kartının fotokopisini istiyorlar. formda belirttiğin mail adresi ve sana verecekleri müşteri numarası ile üye girişi yapacaksın. senin tekrar üye olmana gerek kalmayacak. engelli indirimini sisteme gardaki yetkililer tanımlayacak.

ben yht den bilet almak istediğimde ücret çıkıyor ama. diğer mavi tren den almak istediğimde tutar 0 çıkıyor. sorun nedir sizce.

ÜYE OLUNCA TELEFONUMA müşteri nosu gelmiş
garda kaydolurken bunları belirtmek lazım olur değilmi normal olarak kayıt yapmış oldum şimdi cumartesi gidip kaydolayım pendiğe

memolikk Kaydınızı yaptırdıysanız, garda formu doldururken de aynı mail adresini kullanın. Zaten sizin bir şey demenize kalmadan onlar e-mail adresinden sizin kayıtlı olduğunuzu görüyor ve gereken işlemi yapıyor. Biraz sakin olun, verin formu, onlar yapıyor işlerini merak etmeyin. Hiç karıştırmanıza gerek yok müşteri numarasını falan filan. Ha baktınız memur bir şey demedi, o işlem yaparken siz söylersiniz sisteme üye olduğunuzu, o yükler paketi. Gara kayıt yaptırmaya gittiğinizde yakışıklı ya da güzel gidin ki fotoğrafınızı da çekiyorlar, öyle çıksın. :)

tanerbudak O zaman demek ki nüfus cüzdanına da yakışıklı fotoğraf koymak lazımmış. ;) Neyse siz zaten yakışıklısınızdır. Benimki webcam ile çekti gişenin arkasından. Tabii ben bile kendimi tanıyamadam öyle. Neyse, önemli olan işe yaraması zaten, kimse görmüyor sonuçta o resimleri. :p

çok güzel bir uygulama ancak biraz geç kalındı olsun genede iyidir bu platformda zaten çok tartışılan bir konuydu çözümlenmiş oldu

hızlı trenhatları tüm yurda yayılsa çok daha güzel olur

engelli indirimini uçaklarda da istiyoruz. Şimdilik sadece Türk Hava Yolları'nda indirim imkanı var o da asgari standart biletlerden alındığında geçerli, ekonomik biletlere uygulanmıyor. Diğer özel havayolu şirketlerine de indirim istiyoruz. Umarım böyle bir hizmeti sunarlar...

engelli indirimini uçaklarda da istiyoruz. Şimdilik sadece Türk Hava Yolları'nda indirim imkanı var o da asgari standart biletlerden alındığında geçerli, ekonomik biletlere uygulanmıyor. Diğer özel havayolu şirketlerine de indirim istiyoruz. Umarım böyle bir hizmeti sunarlar...
evet doğru söylüyorsunuz indirimi doğalgaza elektririğe ve araç alımındada iç hastalıkları olanlarıda kapsamalı diye düşünüyorum genel lemede herkese kapsamalı diye düşünüyorum

Bugün ilk defa gerçekleştirdiğim ve beni mutlu eden hadise.

Normalde bir TCDD üyeliğim vardı zaten, yıllardır biletimi internet üzerinden eybis sisteminden alırım. Dün, formu doldurdum ve üyelik hesabıma abonman kartınız yüklendi diye bir mesaj geldi. Bugün, normal şekilde girdim eybis üyeliğime, seferi seçtim, esnek bileti seçtim, ödeme ekranında abonman kullanı tıkladım ücret 0.00 tl'ye düştü.

İlk defa ücretsiz TCDD seferinden yararlanacağım, konuda kendimi çok keyifli hisediyorum. İki haftada bir İstanbul yada Ankara'ya Eskişehir'den seyahat eden biri olarak bu bana aylık nereden baksanız 300 liralık bir fayda sağladı. İlk defa rahatsızlığımızın faydasını göreceğim.

Bu arada, EYBİS sistemi çok kullanışlı, hazırlayan yazımlıcının code ekranına nur yağsın emi.

bende dun aldım harika bi şey bizler için konyaya ucretsiz gıdıp gelecegım uygulama 2013 de yururluge gırmıs galıba yanlış bilmiyorsam
emegi gecenlerden allah razı olsun

fidanatilla Ücretsiz uygulaması 2013'te yürürlüğe girmiş olabilir, bizim burada yazdığımız şey gara gitmeden bilet almak hakkındaydı zaten. Öteki türlü gene ücretsizdi ama hareket gününden önce gidip bileti bastırmak gerekiyordu, ya da parayla alıp gidip sonra engelli kartını gösterip iadesini istemek gibi değişik uygulamalara yöneliyorduk. Şimdi çıktı alıp gidip doğruca trene binebiliyoruz. Bu da az bir kolaylık değil tabii.

@dokuzparmak ontanedir ücretsiz yolculuk hakkınız zaten vardı, engelli olduğunuzu söyleyince zaten ücretsiz veriyorlardı bileti. Bilmiyor muydunuz acaba?

Bilmiyordum, daha evvel ücretsiz uygulamasını. ilk defa buradan gördüm. hatta ben 2011 de engelli oldum ama raporumu bile bir ay oldu çıkaralı. çok önemsememiştim engelli kimlik kartını. bu benim hem ilk sefer ücretsiz binişim olacak ki bunu da eybis üzerinden yaptım onu belirtmek için yazdığım bir mesajdı.

merhaba arkadaşlar ,

internetten ücretsiz uygulaması nasıl oluyor.ben girdim sisteme engelimizle ilgili bir bilgi istemiyorlar.

EFSANE_52 Gara gideceksiniz engelli kartınızın ve nüfus cüzdanınızın fotokopileriyle, sosyal kart başvuru formu yapacaksınız. Sonrası da daha önce yazıldı, gerekli aşamaları yapınca biletinizi internetten alabileceksiniz.

Ankara sincan garına şifre işlemleri için başvuran oldumu, oradada yapılıyormu bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Birde birşey sormak istiyorum. 10 tane engelli bir anda gitsek hepimiz ücretsiz bilet alıp gidebilirmiyiz.trenlerde bilet sınırı varmı?

EFSANE_52 Herkes ayrı ayrı alacak galiba biletini, o durumda herkes ücretsiz alabilir bildiğim kadarıyla. Trenlerde bildiğim kadarıyla herhangi bir kısıtlama, kontenjan yok bu konuda.

Ben onu sordum gişedeki hanıma, herkes kendi sisteminden girip alacağı için öyle bir engelli kotası yok. Aynı seferde boş yer bulduğunuz taktirde istenildiği kadar kişi bu hizmetten yararlanabilir dedi.

Üst Alt