Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli vergi indirimi ile emekli olurken yeniden rapor istenir mi?

O sgk ya kalmış bir şey gel derse gideriz

Sgk herkezden isteme hakkı var tombala çekiyor sanırım

Emir sen emekli misin @emir79

Benimde vergi indirimim var ama süreli yada süresiz diye bişey yazmıyor raporum 57ydi maliyeden %51re düşerek geldi

selam arkadaşlar bana bugun ssk dan telefon geldi musait zamanda gelin tekrar rapor icin sizi hastaneye yonlendirecez diye ama benim raporum ve vergi indirimim surekli oldugu icin emekli oldum sizce gitmesem ne gibi sorunla karşılaşırım sayğılar

Asi23

Emekliliğinizi iptal edebilirler :)

Normalde böyle birşey yoktu. Ama şimdi kontrol muayenesi diye çağırıyorlar...

merhaba 2018 de vergi indirimi için hak kazandım sürekli %44. sorum şu şekilde işimi değiştirdiğimde yeniden vergi dairesine mi başvuracağım yoksa işyerine eski vergi inidirim hakkını gösteren belgeyi vermem yeterli olacak mı ?

Eski vergi indirim Belgenizi vermeniz yeterli. Yeni İşyeriniz Bilgisizlikten bu konuda sıkıntı çıkarırsa Maliye Danışma Hattı 189'u arasınlar

belgelerimi goturecem surekli raporum ve vergi indirimimi neye dayanaraktan rapor istiyorsunuz diyecem yazili dilekceylemi basvursam arkadaslar normalde eve yazi gelmesi lazim degilmi telefondan arayip musait oldugunuzda gelin dediler.

skg aramadim arayip ne desem ve e devlet e nabız rapor gozukuyor ama icerik gozukmuyor ondan olabilirmi pazartesi gidip veri bankasina isetecem hastanenin

asi arkadas ne znm emekli olmustun ve hangi sgk seni cagırdı ve bu arada gelişmeleri yazarsan seviniriz

2016 da emekli oldum tavukcu yolu umraniye ssk dan cagirdilar.

önemli bi durum bence hiç vakıt kaybetmeden direk müracat edip bilgi alın derim siz sureklı raporum var diyip cagırmaları genelmı yoksa sadece o kurumdamı böyle uygulama var?

Asi23 cagırma sebepleri neymiş ögrenip yazarsanız bizde aydınlanır ırz acaba herkestenmi isteniyor

arkadaşlar az once arayıp konuştugum memur bizden kaynaklanmıyor ankaradan gelen müfetişler engeli uzerinden emekli olanlarin tekrar hastaneye yonlendirilmesini istemis rapor dusmezse emekli maasini almaya devam edeceksiniz rapor düşerse raporu ankaraya gondereceklermiş karari ordakiler verecekmiş.

Asi23 Emekli olmadan çalıştığınız İşyeri, Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezine mi bağlıydı ? yoksa sizin ikametiniz Ümraniye ilçesinde mi ?

isyerim goztepe ssk baglı bende sancaktepede oturuyorum benim merak ettigim oran düşermi sag goz gormuyor isaret ve orta parmak diptrn yok sadece son eklem var bilginiz varmi raporum 48 den ankarads 43 olarak onaylanip gelmişti. ankaraya gelir vergi dairesinemi gidecek acaba rapor tekrar mufetişler ordan gelmiş.ankaradan karar cikana kadar emekli maasim kesilmeyeceni soyledi memur aksi durumda onlarda dusuk raporu onaylarsa emekli maasi kesilecek dedi kac ay surer sizce bu ortalama.

selam arkadaslar ssk gittim ve soylenen rapor aldigim hastanede ve baska hastanelerde raporlarda usulsuzluk yapilmış ve itiraf etmis alanda verende buna gore o hastanelerden kim saglik kurulu raporu almışsa baska hastanelere sevk ettiler ayni olamaycak dediler 21 inde insallah girecem heyete raporum insallah dusmez duşsede emeklilik iptal olacakmi vede eski raporumu kulanabilirmiyim.rapor dussede son karari ankaradaki mufetişler vereceklermiş.bu ise bulasanlarin maaslari hemen kesilmiş ve geriye donuk faiziyle alinacakmiş benim suan emekli maasim devam ediyor sadece kontrol amaclı rapor isteniyormuş.

Acil yardım
2 yıl önce 2 yıl geçerli sağlık raporu ile %49 engellilik oranıyla 2 süreli olarak bildiğim vergi indirimiyle emekli oldum. ancak sonra öğrendim ki vergi dairesi üst yazısında kontrol tarihi olmadığı için kontrole gerek yok dediler. şüpheye düştüm ve sgk ya gitttim onlarda üst yazıda kontrol şartı olmadığı için raporu yenilememe gerek yok dediler. bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyordum dün şirket insan kaynakları işkurun aradığını ve engellilik süremin bittiğini ve raporu yenilemem gerektiğini söylediler. tekrar vergi dairesine gittim ve bizim için kontrol şartı yok biz üst yazıda kontrol şartına bakarız dediler.
Sorum şu: raporu yenilemesem daha sonra sıkıntı olur mu. raporu yenilemem gerekiyor mu?

adnan.altınöz

Raporun süreli mı peki sureliyse yenilemezsen maaşın kesilir mi ? Vergi indirimi suresiz ya o yüzden sordum

raporum 2 yıl süreli ve sgk ve vergi daiiresi ikisiylede görüştüm. vergi indiriminde süre olmadığı için sorun yok dediler. sadece çalıştığım için işkur raporu yenilememi istiyor. tabiki işyeride.
Rapor işine girersem yeni eklenen şeker (diabetüs melitüs komplikasyonları olmayan) faydsı olur mu bilmiyorum
ayrıca brugada sendromu tip 1 tanısı var yüzde kaç bilmiyorum
yardımcı olurmusunuz

adnan.altınöz

Bence doktorun ile görüş derim süreli verseler bile aynı kadroda devam edersin nasılsa emeklilik sürekli hayırlı olsun hakkında

adnan bey işyeri çalışmanıza izin vermesse eğer es kaza,30-40 tl lik bir indirim için emekliliğinizi yakmayın derim çünkü hastalık ekletseniz dahi oranlar baya düştü son kanunlarla ,çalışmaya işyeri değiştirerek yapmanız daha doğru olur bence..tabii bu benim kişisel görüşüm özel hayatınızı aldığınız maaşı bilemem tabii ki...

En doğrusu normal kadroda çalışmayı talep etmesi. deathless

merhaba bedri bey ,

size kim söyledi emekli için ssk'ya başvurulduğunda raporun süresi geçtiği için sadece süresiz vergi indirim belgesiyle ssk nın emekli etmediğini ???? Bedriatak

jack72

2017 yılında bende sizin gibi aynı sorunla karşılaşmıştım sağlık kurulu raporum süreliydi fakat vergi indirimim süresiz di o zaman bende baya araştırdım sgk sormuştum bizzat gidip ilgili kurumlara görüştüm rapor süresi biterse sadece vergi indirimi ile olamazsınız demişti bize emeklilik başvuru yapınca vergi indirmi +sağlık kurulu raporunu alacağız senden demişti.

@Bedriatak

benDE ssk ya sordum onlar bana rapora bakmıyoruz sadece vergi indirim belgesi bizim için önemli demişlerdi.Önemli olsan vergi indirim belgesi süreli mi süresiz mi diye söylemişlerdi.

Siz ssk ya gidip bire bire yetkili kişiye sorup yetkili kişi size raporun süresi bitmiş sadece vergi indirim belgesiyle emekli olamazsın mı dedi ??? Ama 2008 den önce ssk yeniden rapor istemiyor süresiz vergi indirim belgesi yeterli oluyor diyordu. O zaman burada bir çelişki yok mu ????

merhaba bedri bey ,

siz emin misiniz süresi biten sağlık raporuyla birlikte süresiz vergi indirim belgesiyle ssk emekli etmiyor mu ? @Bedriatak

Merhabalar
Ben 2017 yılında ilk rapora itiraz sonucunda 2 hakem hastanesinden de sürekli % 46 rapor aldım. 2018 Mayıs ayında da %46 sürekli vergi indirim mi alıp erken emekli oldum. Benim öğrenmek istediğim 2 hakem hastanesinden de aynı oranda rapor almış olmama rağmen tekrar kontrol muayenesine çağırırlar mı.

Üst Alt