İntihar etme eğilimi, intihar eylemi,intihar etme... psikiyatride her ne kadar bir takım etyolojik nedenlere bağlansada(ki herşeyin bir altta yatan nedeni tabiki vardır :shock: )ama bunu bulabilmek,ulaşabilmek işte bu biraz uğraştırabilir :idea: hayatımda ilk defa yakın bir akrabımızda duymuştum maalesef başarılı bir intihar etme girişimiydi ve hayatını kaybetmişti ama o zamanlar küçüktüm ve nedir bu intihar çokda algılayamamıştım.Yetişkin birisi olarak ise ilk defa staj sırasında psikiyatri servisinde intihar eğilimi olan genç bir kızla karşılaşmıştım, sonuçta bizde yeni öğrenciyiz daha çok gözlem yapıyorsun, tanımaya çalışıyorsun yeni hastaları :shock: Kızın intihardaki yolu genelde kendini yüksek bir yerden veya camdan atma şeklinde olmuş olmalı ki annesi bir dakika yanından ayrılmıyordu, zaten hastanede böyle bir şeyi yapması gerçekten zor camlar çok yukarıda ve kilitli, çevrede bir sürü hemşire doktor ve daha görevli bir çok kişi var :!: Bir şey ilgimi çekti aslında oraya gelmeye çalışıyorum o kızla ilgilenen doktoru kızla görüşme yapmak için kızla birlikte doktorun odasına gittiler,bende hastayı tanımak adına dinlemek için yanlarında gittim.Doktorun elinde bir takım sorulardan oluşan hasta tanıma formu var oradaki soruları soruyor,kız ruh gibi cevaplıyor form bitti şu an hatırlamıyorum ama bence o kadar yüzeysel sorular sordu veya öyle bir konuşma yaptı ki açıkcası ben o kıza bu konuşma terapisinin hiç bir şey verdiğini,o kızın bilinçaltına inip ondaki bu eğilimin nedenine ulaştığını hiç sanmıyorum Ve kıza sonrasında nasıl bir tedavi uyguladılar bilemiyorum bir kaç gün sonrada kız taburcu olmuştu :roll: Peki ne oldu kız yine kendiyle baş başa kaldı :!: Bazı hastalıklarda,sorunlarda tıp size yol gösterip,bir tedavi sunamayabilir nedenide ya tıp daha bulamadı(tıp için hala buz dağının görünen yüzüdür o problem, ya da dış dünyadik sesler(yardımlar,terapiler,tedaviler...)sizin tarafınızdan dıştan kırılamayacak görünmez bir kalkan tarafından geri yansıtılıyor ve size ulaşmıyordur, ya da ulaşsada yanlış şeyler ulaşıyor sizin ihtiyacınız olanı vermiyordur. O zaman buradaki sevgili arkadaşımında yaptığı gibi ÇARE SİZ(SİNİZ) BUNU AŞMASI GEREKEN SİZ(SİNİZ)
Sende kendini anlamış ve aşmış görünüyorsun,hayatının her aşamasındada böyle olmanı dilerim arkadaşım :wink:
Sende kendini anlamış ve aşmış görünüyorsun,hayatının her aşamasındada böyle olmanı dilerim arkadaşım :wink: