Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Suisit (intihar) girişimim ve sonrası [O an]

İntihar etme eğilimi, intihar eylemi,intihar etme... psikiyatride her ne kadar bir takım etyolojik nedenlere bağlansada(ki herşeyin bir altta yatan nedeni tabiki vardır :shock: )ama bunu bulabilmek,ulaşabilmek işte bu biraz uğraştırabilir :idea: hayatımda ilk defa yakın bir akrabımızda duymuştum maalesef başarılı bir intihar etme girişimiydi ve hayatını kaybetmişti :cry: ama o zamanlar küçüktüm ve nedir bu intihar çokda algılayamamıştım.Yetişkin birisi olarak ise ilk defa staj sırasında psikiyatri servisinde intihar eğilimi olan genç bir kızla karşılaşmıştım, sonuçta bizde yeni öğrenciyiz daha çok gözlem yapıyorsun, tanımaya çalışıyorsun yeni hastaları :shock: Kızın intihardaki yolu genelde kendini yüksek bir yerden veya camdan atma şeklinde olmuş olmalı ki annesi bir dakika yanından ayrılmıyordu, zaten hastanede böyle bir şeyi yapması gerçekten zor camlar çok yukarıda ve kilitli, çevrede bir sürü hemşire doktor ve daha görevli bir çok kişi var :!: Bir şey ilgimi çekti aslında oraya gelmeye çalışıyorum o kızla ilgilenen doktoru kızla görüşme yapmak için kızla birlikte doktorun odasına gittiler,bende hastayı tanımak adına dinlemek için yanlarında gittim.Doktorun elinde bir takım sorulardan oluşan hasta tanıma formu var oradaki soruları soruyor,kız ruh gibi cevaplıyor form bitti şu an hatırlamıyorum ama bence o kadar yüzeysel sorular sordu veya öyle bir konuşma yaptı ki açıkcası ben o kıza bu konuşma terapisinin hiç bir şey verdiğini,o kızın bilinçaltına inip ondaki bu eğilimin nedenine ulaştığını hiç sanmıyorum :cry: Ve kıza sonrasında nasıl bir tedavi uyguladılar bilemiyorum bir kaç gün sonrada kız taburcu olmuştu :roll: Peki ne oldu kız yine kendiyle baş başa kaldı :!: Bazı hastalıklarda,sorunlarda tıp size yol gösterip,bir tedavi sunamayabilir nedenide ya tıp daha bulamadı(tıp için hala buz dağının görünen yüzüdür o problem, ya da dış dünyadik sesler(yardımlar,terapiler,tedaviler...)sizin tarafınızdan dıştan kırılamayacak görünmez bir kalkan tarafından geri yansıtılıyor ve size ulaşmıyordur, ya da ulaşsada yanlış şeyler ulaşıyor sizin ihtiyacınız olanı vermiyordur. O zaman buradaki sevgili arkadaşımında yaptığı gibi ÇARE SİZ(SİNİZ) BUNU AŞMASI GEREKEN SİZ(SİNİZ)
Sende kendini anlamış ve aşmış görünüyorsun,hayatının her aşamasındada böyle olmanı dilerim arkadaşım :wink:

minerva çok teşekür ederim... gerçekten sizin dediğiniz gibi bana da hiçbir doktor yardımcı olmadı o sorular o anketler hepsi boş ve sonra yığınla ilaçlar tam bir yıl ailemin zoruyla kullandım ve sonra kendim isyan edip bıraktım ve herşeyi kendi gücümle yendim var oluşumun değerini kendim fark ettim :wink:

valla intihar etmeyi düşünüyodum zaten bi özrüm var sen bişeyler anlatınca duble özürlü olmakdan korktum mutlu ol hep arkadaşımmm

Aklına bakma sen hayatın. Hayat bir yerlerde bizimle çocuksu bir şekilde alay eder durur.

Her nerede ve ne halde olursan ol hayata verebileceğin bir gülümsemen elbette vardır.

çok teşekürler arkadaşalar evet her kötü olaydan sonra bile gülümsicek birşey elbette vardır...

dont_yasam sakın düşünme intiharı bak sonucu böle işte sonuç istenilen gibi olamıyabiliyo herşeye rağman hayat güzel....

hayatta herşey bizim için iyi yada kötü en güzel şeklini yaşamak bizim elimizde :wink:

dont_yasam' Alıntı:
valla intihar etmeyi düşünüyodum zaten bi özrüm var sen bişeyler anlatınca duble özürlü olmakdan korktum mutlu ol hep arkadaşımmm

İNGİLİZLERİN DE DEDİĞİ GİBİ "YOU ARE NOT GUILTY"!

SENİN SUÇUNUNUN OLDUĞUNU GERÇEKTEN DÜŞÜNMÜYORUM.EN AZINDAN İLK YAZINDAN DOLAYI :wink:

GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM.ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇMİŞSİN.BENDE ÇOCUKLUĞUMDA TÜBERKÜLOZ HASTALIĞINA YAKALANMIŞTIM.TABAKLARI AYIRMIŞLARDI EVDE.ÇOK ZORUMA GİTMİŞTİ,ALGILAYAMAMIŞTIM O ZAMANLAR.İSTENMEYEN KİŞİ OLARAK DÜŞÜNDÜM KENDİMİ.VE BİR GECE İLAÇLARIMIN HEPSİNİ İÇTİM VE YATTIM.GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDA MİDEM YIKANIYORDU HASTANEDE.TAM 15 GÜN SARHOŞ SARHOŞ DOLAŞTIM .EVDE ÖPÜŞMEDİĞİM DUVAR KALMAMIŞTI.

teşekürler bana destek olduğunuz için gerçekten yazdıklarnız beni çok rahatlattı :wink: iyiki bu anımı sizinle paylaşmışım :)

İntihar insanın kendini cezalandırması/canına kıyması değil, çaresizliğin bir dışa vurumudur. Ne kadar planlanmış olsa da aslında kasıtlı değildir, aklının benliğinin dışında gelişen bir karmaşıklıktır. Çünkü oradaki amaç; yaşamdan uzaklaşmak değil, kendine acı veren gerçekliğinden uzaklaşmaktır, kendi gerçekliğini değiştirme konusunda çaresiz kaldığı için de böyle bir davranış geliştirir/sergiler.

Bazen öyle bir yerde kalıverir ki insan, düşünmeye çalışır ama hiçbir şeyin ucunu yakalayamaz. Çözümsüzlükler içinden asla çıkamayacağını en kötüsü de orada boğuşanın bir tek kendisi olduğunu düşünür. İşte o an; uyumak uyumak uyumak ve bir daha asla uyanmamak ister. Ama bu istekte samimi değildir aslında sadece o an; o gerçekten uzaklaşmak onu yok saymak ister hepsi bu.. Ama kantarın da topuzu yok, ya hep ya hiç.

Geçmiş olsun wonderfully, neyseki yaşıyorsunuz kalanını düzeltmek için şans hala sizinle. İnsan böyle duyguların arasında boğuşurken hataya çok yakındır, bu nedenle bu tür durumlarda psikolojik yardım almalı diye düşünüyorum insan. Ben kendi adıma (problemli kaygılı dönemlerimde) almadığım ve kendi kendime mücadele etmeye çalıştığım için çok pişmanım, keşke alsaydım alsaydım da bu kadar kaybım isyanım olmasaydı. Belki alsaydım bu kadar gözyaşım da bu kadar hatam da olmazdı.

geçmiş olsun arkadaş gerçek düşüncemi yazıyorum kötü bir olay ama şükret ailen yanında benim kaza trafik kazası olduğu halde bazı aile fertleri suçlar gibi ben kazayı kuşadasında yaptım ve baba aile izmitteydi telf açılır oğlun kaza yaptı denilir ve buraya getirmeyin gelirken denize atın der işte gelde atma kendini denize ama birşey söyleyim o işte cesaret ister şu anakadar cesaretimi topluyamadım 11 yıl olmuş kafamın birtarafında hala o fikir durmuyor deyil

kafana koyduğun o fikri şimdi kaldırıp atmanı istesem cilginpalet ben bu cesareti toplayıp yaptım ama ne kurtuldum ne de kazandım belki de dibe vurdum pişmanım yada değilim bilmiyorum ama kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın ben varım gitmek istemiyorum ne şekilde olursam olayım yaşamak istiyorum... ben bunları bu tarihte yazmayı başarabiliyorsam bunu herkes başarabilir son bir aydır başıma gelmeyen kalmadı ve olaylar dönüyo dolaşıyo intiharıma geliyo ama ben yinede yaşamak istiyorum sonuna kadar........

cok gecmişş dilerım bundan sonra mutuluk gozyaşı dokersınn ve cok mutlu olursunn

umudun beni nasıl sevindirdin bilemezsin yazımın sana asla intiharı düşündürmemeye sebep olduysa ne mutlu bana :)))

Yok be bu kadar büyütmeyin ;

Ölümü o kadarda kolay değil haberiniz olsun yaşamayı seçin umarsızca ne olursa olsun ama ne olursa olsun asla ölmeyi düşünmeyin .

şimdiki düşündüklerini teşke hayatını karartan bu acı olaya kalkışmadan önce
vermiş olduğun kararı son birkez daha aklı selim olarak düşünşeydın
hiç kimse hayatında yaşamış olduğu acı olayları hak ederek yaşamamıştır.

Umarım bundan sonra yüzün hep güler ve mutlu olursun
birdaha yaşamış olduğun bu acıları ömrün boyunca yaşamazsın.

buyuk gecmiş olsun wonderfully
Bundan sonraki hayatında başarı,mutluluk,huzur sağlık daima seninle olsun.

canım benim İnşaallah bundan sonra mutluluklar iyi güzel şeyler yakanı hiç bırakmaz.

çok geçmiş olsun ... resmindeki gibi yüzünden gülücükler kalbinden sevgi eksik olmasın bütün güzellikler seninle olsun :)

her şey yapılabilir
bir beyaz kağıtla
uçak örneğin uçurtma mesela
altına konulabilir
bir ayağı ötekinden kısa olduğu için
sallanan bir masanın
veya şiir yazılabilir
süresi ötekilerden kısa
bir ömür üzerine.

bir beyaz kağıda
her şey yazılabilir
senin dışında
güzelliğine benzetme bulmak zor
sen iyisi mi sana benzemeye çalışan
her şeyden
bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor
belki tabiattadır çaresi
senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin
ve benim
bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim
anlarım bitkiden filan
ama anlatamam
toprağın güneşle konuşmasını
sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla

sen bana ışık ver yeter
bende filiz çok
köklerim içimde gizlidir
gelen giden açan soran bere budak yok
bir şiir istersin
“içinde benzetmeler olan”
kusura bakma sevgilim
heybemde sana benzeyecek kadar
güzel bir şey yok

uzun bir yoldan gelen
tedariksiz katıksız bir yolcuyum
yaralı yarasız sevdalardan geçtim
koynumda bir beyaz kağıt boşluğu
her şeyi anlattım
olan olmayan acıtan sancıtan
bilsem ki sana varmak içindi
bütün mola sancıları
bütün stabilize arkadaşlıklar
daha hızlı koşardım
severadım gelirdim
gözlerinin mercan maviliğine

sana bakmak
suya bakmaktır
sana bakmak
bir mucizeyi anlamaktır

sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır
aşk sorgusunda şahanem
yalnız kelepçeler sanıktır
ne yazsam olmuyor
çünkü bilenler hatırlar
hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar
bahçıvanlar değil tüccarlardır
sen öyle göz
sen öyle toprak ve güneş ortaklığı
sen teninde cennet kayganlığı iken
sana şiir yazmak ahmaklıktır

bir tek söz kalır
dişlerimin arasından
ben sana gülüm derim
gülün ömrü uzamaya başlar

verdiğim bütün sözler
sende kalsın isterim
ben sana gülüm derim
gül sana benzediği için ölümsüz
yazdığım bütün şiirler
sana başlayan bir kitap için önsöz

sana bakmak
bir beyaz kağıda bakmaktır
her şey olmaya hazır
sana bakmak
suya bakmaktır
gördüğün suretten utanmak
sana bakmak
bütün rastlantıları reddedip
bir mucizeyi anlamaktır
sana bakmak
allah’a inanmaktır

İçinde neler saklı olduğunu bilmeden öylesine boş boş bakarız bazen hayata...Umarım bundan sonrası için her anın sevgiyle her günün gülümseyerek geçer..Umutsuzluk yanından uzak neşe her an yakana yapışık olsun....

çok ama çok teşekür ederim herkese vee gebermeyesiceye :) hepimizin yakasına yapışık olsun neşe ;)

...

Her ne kadar intiharın insana verdiği zararı izah etmeye çalışsak ta,bir yerden sonra izahlar anlamsız oluyor.

Sevgili Nur kardeş,
İçtenliğiyle,samimi duygularını bizlere çok güzel anlatmış.Anlatımının içinde öyle güzellikler gizli ki,anne-baba yüreğinin çırpınışı sanırım en anlamlısı.Geldiği noktada,yaptığı eylemi hata olarak görüyor ve şimdi olsa yapmayacağından da emin.Olgun bir abla olmuş :)

Bu samimi duygularınızı yazarak birçok kardeşe intiharın ne denli zararlı ve tamiri imkansız sonuçlara yol açtığını anlatarak.Belki de aynı eylemi düşünen insanları bu hatadan kurtardınız.Size kucak dolusu teşekkürler.

Rabbim bundan sonraki hayatınızı güzelleştirsin ,sevdiklerinizle hep beraber tebessüm edin inşallah....

eğer birçok arkadaşı bu eylemi yapmaktan kurtardıysam ne mutlu bana :) :) :)

sevgili arkadasım bunları senin burda cesurca paylaşıp bunalımda bunları yapmayı aklına getiren arkadaşları aydınlattıgın için teş.ederim bi kişinin bile hayatını kurmakmak demek bütün insanları kurtarmak demektir..

İntihar 'ölümü secebilmektir' diyordu yazar.Şimdiye kadar duyduğum en güzel intihar tanımdır.Evet bir yanda yaşam dururken bilinçli bir şekilde ölümden yana tavır almak,ölümü secmek.
Çok değil liseli yıllarıma kadar ölümü secen yani intihar eden insanlar hakında hiç iyi şeyler düşümezdim.Çok agır kelimelerle eleştirirdim,en hafifi 'akıllarının olmadığını' düşünürdüm.Ölümü seceni, ne anlardım nede tercihine hak verirdim.Şimdi hak veriyor değilim ama neden bir insan ölümü secer onu anlıyabiliyorum.Nasıl bir ruh sarsıntısının tercihi olduğunu en azından şimdi biliyor ve anlıyorum.Ama asla hak vermiyorum.

wonderfully....! Yazını bir sene sonra okudum. Yani bugün. Beni çok ağlattın. Sen çok duygusal bir insansın. Fotoğrafındaki gibi her şeyi içine atan bir insansın. Seni çok iyi anlıyorum. Geleceğe olumlu bakman senin en aydınlık ufkun. Ufgun engin olsun. Selam ve sevgiler...

mücadele

Christian' Alıntı:
[ Suisit ne? dil deformasyonu mu? gecicidir umarim.. ek$isozlukte bile yazmamislar oyle bir baslik.. dilinize sahip cikin.. ]

Suicide: a permanent solution to a temporary problem
Intihar: gecici bir soruna kesin bir cozum.

2 hafta once denedim.. Etkilenmedim aldigim alkol ve ilac karisimindan.. $ans veyahut $anssizlik orasi baska konu..

O an aklima, bu dunyadan cekip gittikten sonra arkamda birakacagim gozyasi ve ilk karsilastigi psikolojik travmada abisini ornek alacak olan kardesim gelmedi..

Intihar mi etmek istiyorsunuz? Cok kolay..

2 kutu antidepresan - insomin ya da prozac tavsiye edilir, herhangi bir eczaneden 10 ytl ye alirsiniz.
Yeteri kadar sarhos olmanizi saglayacak alkol - bunda da kucuk bir votka almanizi oneririm. fiyati 15 ytl kadar.
Vi$ne suyu olmadan olmaz - 2ytl de bu.
Eh, votka + vi$neyi karistirip iki duble icin, ardindan antidepresanlari yutun, devaminda da alkole devam edin.. Sonra uzanin.. Bir sure sonra kalp krizi ile ölürsünüz.. [ benim aldigim ilaclar antideprasan degildi, antideprasanlar 2 kutu ve uzeri miktarda alkolle alindiginda kesin yolu acar, $upheniz olmasin.. ]

Ne yapti fatura toplamimiz? 27 ytl mi? (ulan bu 27 de bi$i var ama du bakalim.. )

Peki annenizin gozyasini oder mi bu 27 ytl?

Size verilenlerden neyi begenmediniz ya da verileceklerin ne kadarindan haberdarsiniz?

Saygilarimla
Christian

merhaba arkadaşım ama inan bana bu verilen cevap ve örnek sonunu iyiye yünlendirip yazılmış olsa dahi çok kötü ve bu şekilde bir örnek o düşünce de olan ve belkide zayıf anında hafızasında yer eden birilerine yol göstermene sebebiyet olabilir.Burada wondwrfully'a destek vermeli ve ışık tutmalıydık karanlık hayatına ve benliğine yaptığın cevabı eleştiriyorum.Çok yersiz ve yanlış.

Sevgili wonder inan bana hayatını bitirmeye çalışmak ve olaylardan kaçmak bir çözüm değildir.Bunu bil! bunu yapmak seni bu dünyada değilse bile allah katında dahi kurtarmaz hiç bir şeyden.Yaşa ve sadece yaşayıp nefes al iyiler gibi kötüler de var olacak hayatlarımızda.
Mücalede ve yaşam savaş hiç bitmrsin
[size=6][/size]

burda bana yazılan bütün yazıların her kelimesi bana büyük destek oldu christian ın yazmış olduğu yazıda göz yaşlarımı tuttamadım sonunda çok ağladım buda yaşanmış bişey yani benim anlattığım gibi biri alkolle hapla gitmeyi tercih etmiş ben atlayarak diğerleri vs. vs. bu tür şeyler insanlara yol göstericeğini tahmin etmiyorum bir insan kafaya koyduysa intiharı aklı bşaında değildir kafasından ne geçtiyse en yakın ölüm nerdeyse oraya gider...

emine_paşam desteğinden dolayı çok teşekür ederim...

wonderfully intahar girişimini ve sonrasını okudum yeni üye oldum ben için 1sene geçmiş ama genede bi yorum yapmak istedim bence kendini suçlama nasip bu belkide böyle olmasaydı bi kaza geçirecektin ve arabayı kullanan babanı suçlayacaktın yani ne kendimizi ne etrafı ne kaderi suçlamanın hiçbirimize yararı yok aslında biz diğer eli kolu sağlam olanlardan daha güçlüyüz... en önemlisi güzel kardeşim onların çoğunun sağlam olan bedenlerindeki en önemli organları kalpleri sağlam değil ama hamd olsun bizim duygularımıza ahlakımıza bi zarar gelmedi inancımız azmimizle yaşamaya çalışıyoruz her nekadar önümüze dağlar kadar engeller koysalarda kendine ii bak arkadaşım görüşmek üzere

çok teşekür ederim canım gerçekten kader, yaşanılmasını gerekenleri yaşıyoruz kaderde engelli olmak varmış sebep kaza yada intihar... dediğin gibi biz çok güçlüyüz sağlam bir çok insandan......

Öncelikle geçmiş olsun hayatta hep böyle gülün

Üst Alt