Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Son adımlarım ve [O an]

AYAK

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sabah kalktim ve okula gittim. Yuruyerek gecirecegim son gunum oldugundan habersiz. Okula gittigim son gunum oldugundan habersiz. 13 yasindaydim 7. Sinifa gidiyordum servisimiz bozuktu. Okul bitmisti serbest beden dersindeydim. Abim 16 yasinda arkadaslari ile motorsikleti ile beni ve amcamin kizini almaya gelmisti kosarak gittim bindim yola ciktik 07.05.2008 saat 15:30 yoldayken tanidik bir motorsikletli arkamizdan geliyordu bir arkamiza bir onumuze gecmeye basladi. Motorsiklet kasaliydi biz 5 kisiydi abimin 2 arkadasi ben ve amcamin kizi vardi. Arkamizdaki motorsikletli bizimle oyun oynuyordu abimin arkadaslari bas Ahmet geciyor bizi Ahmet gibi kufurlu sozler kullaniyorlardi sonra bir viraj abim hizla viraji alamadi hayir diye bagirdim ve biz virajdan asagi uctuk..
Saniyeler sonra gozlerimi actim ayaga kalkmak istedim ama bacaklarimi hissetmiyordum bacaklarim koptu zannettim kafami kaldirdim kopmamis ama hossetmiyordum sadece iliklik hissediyordum.. Abime baktigimda abim kolum diye inliyordu yerde. Amcamin ogluna baktigimda baygindi hareketsiz yatiyordu.. amcamin kizina baktigimda bizden uzak bir yere gitmis agliyordu abimin arkadasina baktigimda anli kaniyordu yuzu kan icindeydi..
Annemi aramak istediklerini soylediler ama ben annemi arama annem cok uzulur dedim. Ambulansi aradi. Ambulanstan once yoldan gecenler geldiler beni tutup taslarin icinden tarlaya cektiler. Kimse kendinde degildi benden baska herkes soktaydi ben tarlada otlari yoluyordum Allahim bu bir ruya olsun yalvaririm diyordum surekli gozlerim sisti icine toprak dolmustu goremiyordum yuzum taninmayacak haldeydi..
Sonra iki tane ambulans geldi aldilar bizi abimle ayni ambulanstaydim abimin kolu kirilmis acidan inliyordu kendinde digildi ben abi aglama diyordum abim ayse bize ne oldu diyordu ben agliyordum doktorlara beni bayiltin ne olur diyordum surekli sonra en yakin ilce hastanesinden cankiriya sevkettiler cankirida kiyafetlerimi kesiyorlardi cok korkmustum bacaklarimi kesecekler zannettim meger sol bacagim kirilmis alciya alicaklarmis aldilar..
Disarida cigliklar aglama sesleri hastaneyi inletiyordu annem babam ablamlar. Beni ankaraya sevk ettiler ambulansa bindirdiler annem iki kisinin kollarinda yari baygi beni gormesi icin getiriyorlardi annem agliyordu anne uzulme ben iyilesicem gelicem aglama diyordum. Yanimda ankaraya babam geldi abimler cankirida hastanede kalmışlardı..
Ankaraya geldik. Benim akcigerim delinmis ic kanama geciriyormusum sol bacagim ve bilegim kirilmis omuriligim zedelenmis ve felc olmusum yuzum taninmayacak bir hale gelmis bunlardan habersiz 13 Yasinda cocuk ayse.. Gece saat 1 omurilik ameliyatina almislar beni belime platin koymuslar 30 dikis. Sag gogsumun yanindan delip cigerime tup takmislar nefes aldikca tuupe kan doluyordu cok aciyordu. Ameliyattan sonra doktor babama cocuk hasat olmus ne bekliyorsunuz % 90 ölür demisler.
Nazkordan uyanirken belim cok agriyor cok aciyor belime yastik koyun yatagima yatirin beni babaa diye inliyordum doktor tamam ayse goturuyoruz yastik koyacagiz diyordu babama sakin koymayin yastik falan kimildatmayin diyormus.. 1 hafta sonra bacak ameliyatina cocuk doktoru narkoz alamaz dedigi halde girdim bacagim kirik bekliyordu cunku o ameliyattanda ciktim 16 dikis bacaklarimi hissetmedigim icin aci duymuyordum. Ama bacak amelayatinda belimi tekrar acmislar nedenini soylememisler. Belim cok aciyordu su diye inleyerek uyandim. Doktor su vermeyin sakin diyormus annemlere dudaklarini islatin sadece diyormus anneme yalvriyordum bir yudum su diye. Odadaki kadinlar yavrum benim sabaha kadar agladi inledi diyorlardi..
Babama soruyordum surekli baba ben ne zaman iyilesicem ne zaman yuruyecegim diyordum. Babam 1 ay 3 ay sonra yuruyeceksin diyordu ben ooo ne kadar cok 3 ay demistim 13 yasinda cocuk ayse vee simdi 6 yil oldu ne 3 aylar gecti..

Eger yazdiklarimi okudunuz ve hissedebiliyor yuruyebiliyorsaniz Allaha bir kere daha sukredin..Ben isyan etmiyorum sadece isteyip yapamadiklarim icimi burkuyor kaza gecirmeden once ben okulun kosu yarismalarina katiliyordum madalyalarim kupalarim vardi en buyuk hayalim unlu bir atlet olmakti ama hayat iste bir saniye sonra ne olacagi belli digil. Kotunun kotusu var bu gunume şükürler olsun..Tesekkrler..

Çok üzüldüm başınıza gelen talihsizliği okuyunca...

Geçmiş olsun.

Dilerim zaman içinde bir nebze olsun daha iyi olursunuz, dilediğiniz gibi bir yaşam sürersiniz. Umut veren çalışmalar var. Ümidinizi kaybetmeyin hiç.

Çok teşekkür ederim.. Allah razi olsun.

Rabbim bir daha ağlamayı size nasip etmesin inşallah! çok üzücü ve elim bir kaza olmuş bende benzeri şeyleri yaşadığım için göz yaşları ile okudum çok geçmiş olsun gerçekten acil şifalar bulursunuz inşallah.

Çok Kötü bir durum.. inanın okuyunca göz yaşlarımı tutamadım..Rabbim hepimize Sabır ve şifa versin..

Rabbim daha büyük acılardan seni korusun güzel kardeşim , HERŞEYE RAĞMEN ÇOK ŞÜKÜR...

geçmiş olsun kardeşim. bende senin gibi yürüyemiyorum. 21 ay önce koşarak girdim denize ve yüksek bir yerden atlayarak boynumu kırdım. son adımlar ımı attığım yere gittim resimler çektim aynı yerlerde yıllarca yürümüş koşmuştum senin gibi.
şimdi yürümeyi geçtim terleyebilsem ne kadar rahatlarım diye düşünüyorum. terleme olmadığı için ne sıcakta ne soğukta rahat edebiliyorum. her şey yürümek değil. hayat devam ediyor.
bir gün bir radyo programı dinliyordum ve bir mucize kız vardı. çocuk felci geçirmiş. elleri ayakları tutmuyor. annesinin yardımıyla üniversite bile bitirmiş kitap yazıyor ve ne söylüyordu biliyor musun; en büyük engel düşünememektir. bunu dinlediğim de engelli değildim ve beni ağlatmıştı o kardeşim. şimdi biz nasıl kopalım hayattan nasılll.

büyük geçmiş olsun rabbim sevdiği kullarına verirmiş derdi tasayı şükretmeliyiz herşeye rağmen sabretmelisin umudunu yitirme

Çok geçmiş olsun kardeşim beterin beteri var her zaman şükretmek lazım.. İyiliğinde kötülüğünde Yaradan dan olduğunu hiç unutmamak gerek. Her şey de bir hayır muhakkat vardır.

O kadar yalın anlatmışsınız ki, herşey olduğu gibi, yaşandığı an gibi..

Ve tabi sonunu çok iyi bağlamışsınız. Bize söyleyecek çok da birşey kalmamış, klasik sözümüz -Geçmiş olsun'dan gayrı..

Cok cok gecmis olsun... Yazdiklarinin benzerlerini yasadik ve yasiyoruz hepimiz.. Okudukca kaza anlarimi tekrar yasadim. Goz yaslarimi tutamadim. Cok aci ve zor seyler ama sukur bugunumuze.. Rabbim kimseye yasatmasin kimseyi caresiz birakmasin.. Guclu olmaktan baska caremiz yok. Ama sunu soyleyim sana rabbim cok buyuk ve dert veriyosa dermanini da veriyo mutlaka ben balayina giderken gecirdim kazayi iki yil gecti ve simdi 6aylik hamileyim. Bebek bekliyorum rabbim mucizesinide veriyor uzmuyo kulunu.. Bir sekilde yasiyoruz tutunuyoruz hayata.. Sen inancini kaybetme herzaman guclu ol rabbim muhakkak mukafatini veriyo... Rabbim bir daha yasatmasin o kotu gunleri tekrar gecmis olsun...

çok geçmiş olsun... düğüm düğüm oldu bogazım yutkunamadım..
herşeye rağmen aldığımız nefese şükür..
kimimiz yürüyoruz, kimimiz duyuyoruz, kimizi görüyoruz.. ama şükretmek için inanın sebep çok ..

Allah hepimize yardım etsin.. Güçlü olmamız lazım

geçmiş olsun kardeşim...Rabbim şifa versin ...küçük yaşında nelerle karşılaşmışsın..benimde kaza geçireli 6 sene oldu....ilk zamanlar oturanboğa olsun diğer kardeşlerin geçirdikleri seneleri düşününce ne kadar çok olmuş diyodum...şimdi benim için aradan seneler geçti ve ben bir şey anlamadım..ama hala umudum var doktorların olmaz demesine rağmen..geçen bu 6 senede hiç umudumu yitirmedim durmadan çabaladım...Şu sitede herkesin ayrı ayrı derdi var...kimilerini okuyunca Rabbime sonsuz şükrediyom..imtihan dünyasındayız.. Rabbim sabredenlerle beraberdir muhakki mukafatı büyük olacaktır..

Herhalde aradan 6 sene geçmiş olmasının etkisiyle yüzeysel yazılabilmiş bir yazı. Detaylarda ve içerikte boğulmadan direkt olanı anlatmışsın. Kim bilir neler çektin mesela ama acından bahsetmedin hiç, bahsede de bilirdin. Bu noktaya gelebilmene sevindim, Allah tarafından sınanıyoruz hepimiz. Ya başımıza daha hayatın içinden, geçici -veya kendi algımıza göre kalıcı- şeyler geliyor başımıza ya da insana hayatında kırılma noktası yaşayabileceği o anı hediye ediveriyor. Hayatta aslında hemen hiçbir şey engel değil insana. Bu açıkçası devletin engeli, onun yetememesi.

Herkese cok tesekr edrim. Allah razi olsun. Sizlere de acil sifalar diliyorum.

Geçmiş olsun arkadaşım ve lütfen geçmişi unutup ileriye bak ,kendini üzmemeye gayret et ,bol bol kitap oku ,film izle ,arkadaşlarına telefon aç sohbet et ,mutlu olmayı seçersen yapabileceğin bir şey mutlaka oluyor hayatta.

geçmiş olsun.. insan bir var bir yok deriz ama varlıkta yokluk ölümdür iyi anlıyorum tııpta çok ölecek denildi yaşıyorsam ne ölüm hiç kolay değil ne de yaşam bizim nefesimiz kadar yakın! Allah insanı insana aciz çaresiz bırakmasın inşanlah..

Teskr ederim faruk.

Tskr ederim serafim evet oyle moral cok onemli ve istedikce her sey bir gun oluyo zor ve ya kolay er ya da gec sabir iste..

In time tskr ederim. Amin rabbim herkese yardim etsin.

13 yaşına kadar da olsa yürümüşün ne güzell :) ya hiç yürüyemeyenlar ben çok merak ederdim bi ağaca tırmanmak nasıl bişiii şimdi ise oğluşum ağaca tırmanırken sanki ben tırmanıyormuşum gibi içimde kelebekler uçuşuyor yaşam sevincini kaybetmemen dileğiyle geçmiş olsun...

öncelikle hepimize geçmiş olsun ayşe ben bu yazını okuduğumda ağladım ne yazacağımı bilemedim

Son düzenleme:
şeytani şerlerden Allah c.c. cümlemizi korusun. geçmiş olsun kardeşim... Elhamdülillah beterin beteri vardır diyerek şuan aramızda olmanı sevincindeyim... Allah c.c. seninle beraber olsun...

Cok tesekkr ederim tesellileriniz icinde ayri ayri.herkesin sagligi iyi ufak seylerle atlattilar selim arkadasim.

abinde böyle olmasını belki istemezdi ama hiçbir gece rahat uyku uyuyamasın o abin...sen affetsende Allah affetmesin..

Allah sabır versin sevgili kardeşim...

Çok ama çok geçmiş olsun :( Diyebilecek bir kelime dahi bulamadım. Allah başka dert vermesin..

Üst Alt