Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol Brakial Pleksus Hasarı için engelli rapor oranı nedir?

forti6

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Doğuştan sol kolumda brakial plexus hasarı var. Hareket kısıtlığı ve ağrıların artmaya başladığı için kontroller yapıldı ve sol omuzda brakiyal pleksusa ek olarak tip 3 akromion görüldü. EMG sırasında ftr doktoru bununla rapor alabilirsin dedi fakat ortapedi doktoru bu yeterli değil dedi.
Sizlere danışmak istedim, sanırım son zamanlarda oranları düşük veriyorlar. Sizce oran ne verilir? Mevcutta bir ehliyetim var, rapor alırsam iptal mi olur?
Tedavide tip 3 akromion için ameliyat öneren oldu önermeyen oldu, sizlerde bu tarz tecrübe yaşan oldu mu?

MR Raporunda
"Akromioklaviküler eklemde hipertrofik dejeneratif değişiklik mevcuttur. Akromion tip III konfigurasyondadır. Akromiohumeral mesafe 4.5 mm ölçülmüş olup azalmıştır. Görünüm akromiohumeral impingement ile uyumludur."

EMG
"Her iki üst ekstremiteden sinir iletim çalışmaları ve sol üst ekstremiteden iğne EMG yapılmıştır.
Sinir iletim çalışmasında sol median sinirin DSAP(1.parmak) sağa göre düşük elde edilmiştir.

İğne EMG'de sol triceps ve 1.dorsal interosseoz kasları normal olarak değerlendirildi.
Sol deltoid ve biseps kaslarında anormal spontan aktivite bulgusu izlenmemiş olup istemli kasıda MÜT,süre,amplitüd ve faz oranı artmıştır.

Bulgular, sol brakiyal pleksusun üst trunkusunun kronik nörojenik tutulumu ile uyumludur. "

Üst Alt