Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda sakatlık var, ama H sınıfı ehliyet alamıyorum!?

Evet raporda h sınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vitesli araç kullanabilir yazması gerekiyor bunlar yazıyor ise ötv muafiyetli araç alabilirsiniz aksi halde yeniden araç için rapor almalısınız ehliyeti aldığınız için bu sorun olmaz verirler şişili devlet hastanesine başvurursunuz

raporu bugün gördüm ötv ve mtv den yararlanamaz yazılmış. yüzde olarakta özre %20 vermişler. raporu yenileyelim mi yoksa aynı rapora ek dlekçe yazarak bu rapor doğrultusunda otomatik araç, tertibatlı araç veya manuel araç kullanır durumumu belirten raorun verilmesi diye bir dilekçe mi versek. ayrıca % de önemlimi oradaki memurlar %40 şart dediler.

kayk;

Arkadaşım sen ne almaya çalışıyosun önçelikle onu belirtirmisin.Senin özrün ortapedik bir durumsa sana öyle bir rapor vermelerine bir anlam veremedim,sana sağlam raporu''B sınıfı ehliyet alır raporu vermişseler ozaman ÖTV-MTV den tabiki yararlanamazsın.
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.

KAYK RUMUZLU ARKADAŞ SENİN ÖZÜR DURUMUN NE ÖNCELİKLE ONU YAZARSANIZ ÖZÜR ORANI SOL AYAK İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

c) Otomatik Vitesli Araçlarda İstisna Uygulaması
Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir.

Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.

sol ayakta problem var kısalık 4 cm kadar, güçsüzlük. zaten raporda problemin olduğu açıklanmış. ama ötv den yararlanamaz denmiş. amacımız ötv indirimiyle aparatlı veya otomatik araç almak

O zaman şansını başka hastanede deneyeceksin bende aldım rapora sadece otomatik araç kullanabilir yazıyor oran yok zaten otomatik araç kullanabilir yazması yeterli ötv istisnalı araç alınbilir h sınıfı ehliyetin yoksa rapor alırken ikisinide belirt ha yazarken dilekçeyi ötv mtv diye birşey yazma sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini belirtsinler ayrıca ehliyeti de tabii ki

siz bu şekilde ötv indiriminden yararlanıp araç aldınız mı. aldınızsa zamanı özürlülük durumunuz nedir

Arkadaşım bende de kısalık var 5cm ayrıca güçsüzlük yok senin daha kolay alman gerek benim raporu hem ehliyet hemde ötv için aldım raporda h sınıfı ehliyet alabilir kısmında evet yazıyor diğer yazan kısmında ise otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor bu şekilde ötv siz araç alabilirsin dediğim gibi farklı hastane dene ötv falan karıştırma çünkü bizim hekimler duruma bakıp raporu sadece bunun için almışsın diye gıcıklık yapıp vermiyorlar ehliyette yazması gerektiği için bunu belirtin deyin ondan sonra ehliyet ve araç bayine gidersiniz yalnız rapordan 2-3 nüsha alın başhekimlikten onaylatın sürücü kursu ve vergi dairesi için kolay gelsin

evet bayiler zaten bu konuyu iyi biliyorlar eğer bilmiyorlarsa vergi dairesinin gelirler servisi bilgili zaten yukarıda verdiğim kanun çok açık sol ayak özürlüleri için orana gerek yok otomatik araç kullanabilir yazması yeterli siz raporunuza otomatik araç kullanabilir yazdırın yeter

a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.

aradığım sorunun cevabı

hayır arkadaşım sen benim gibi sol ayak özürlüsün sana otomatik araç kullanabilir raporu vermeleri gerekiyor buradan hareket ederek rapor almalısın senin Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır.

h sınıfı ehliyetle ilgili açil yardım.

Slm,oturan boğa kardeşim bana açil yardım!!

ben bundan 1-2 ay evveli B-sınıfı ehliyetimi H sınıfı ehliyete dönüştürmek için gerekli rapor ve evrakları hazırlayıp ehliyet kursuna verip, H sınıfı ehliyet almaya hak kazandım,
bugün trafikten ehliyetimi almak için gittiğimde ehliyetimin kullandığı protezler kısmına kulakla alakalı bir ibare yazmışlar, benim sakatlığım sol ayağımdan.
Raporda da kulakla alakalı herhangi bir ibare yok , durumu düzeltmeleri için kartı geri iade ettim bana ukala bir tavırla biz yanlış yapmayız raporda ne yazıyorsa onu yazarız dedi, ve kartı ısrarla onlara iade ettim ve bana aynen şu ifadeyi kullandılar,kartın üzerine bir not düşüp ehliyetini 3-ay sonra gelir alırsın dediler.

Arkadaşlar bukadar basit bir hatalarının düzeltilmesi 3-ay mı sürer Allah aşkına sizden ricam benim tam olarak memurun bir üstü olan müdürlerine yapmış oldukları hatalarını bir an evvel düzeltilmesi için nasıl bir dilekce vermem gerekir. lütfen bana yardımcı olun....

Valiliğe şikayetçi ol hemen. Hırs yapmış görevli. İşgüzarlık...

XXX tarihinde sürücü kursundan gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra H sınıfı sürücü belgemi almak için xxx müdürlüğü'ne başvuru yaptım. Başvurum sonucunda tarafıma H sınıfı sürücü belgem verildi.
Ne var ki sürücü belgemin "kullandığı protezler" bölümüne işitmeye dair bir ibare olduğunu fark ettim. Oysa benim işitmeye dair hiç bir sorunum olmadığı gibi, sadece sol ayağımdan sakatlığım olduğu raporumda da açık olarak belirtilmiştir.
Doğal olarak bu hatanın düzeltilmesi için oradaki görevli kişiye talepte bulundum. Ne var ki kendisi gereksiz yere hırs yaparak "biz yanlış yapmayız raporda ne yazıyorsa onu yazarız" diyerek hatayı kabul etmediği gibi ısrarım üzerine daha da ketumlaşarak, kartın üzerine bir not düşüp, "ehliyetini 3 ay sonra gelir alırsın" diye kestirip atma yoluna gitmiştir.

Sonuç olarak hak ettiğim ve gündelik yaşamda benim için çok önemli bir yer tutacak olan sürücü belgem basit bir hata ve bir görevlinin kaprisi nedeniyle tarafıma verilmemiştir.

Konuya dair gerekli uyarı ve girişimin yapılarak hak ettiğim sürücü belgemin raporum temel alınarak doğru ibareler olduğu halde tarafıma verilmesinin sağlanmasını arz ve talep ederim

ad soyad
imza
tc kimlik no
telefon
adres

sol ayakta polio sekeliyim;
slm arkadaşım,eğer H ehliyeti alabilir-otomatik vitesli araç kullanabilir'diye bi rapor alırsan işin çok kolay;aynıdurum bende de var veraporuma H ehliyeti alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir diye yazdılar,vergi dairesine gidip gösterdim raporumu gelirler müdürü bu raporla ötv siz araç alabilirsin dedi H ehliyetimi de alacam ve gidip otomatik vitesli bir araç alacağım Allah ın izniyle

Arkadalar SOL AYAKTAN ÖZÜRLÜ BİRİNE SEN H EHLİYETİ ALAMAZSIN DİYEMEZ DOKTORLAR,DİYEN OLURSADA ONLARI İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYET EDİN,OLMADI DAVA AÇIN ,KESİNLİKLE VERMEK ZORUNDALAR;BU ONLARIN KEYFİNE KALMIŞ BİRŞEY DEĞİL
BİZDE KOYUN DEĞİLİZ,HAKLARIMIZI ARAYALIM

Üst Alt