Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağımda sakatlık var, ama H sınıfı ehliyet alamıyorum!?

offfli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm,
Arkadaşlar ben 2000 yılında Sağlık kurulu tarafından %40 raporla bir özel şirkette çalışmaktayım.
Asıl konuya gelecek olursak,bugün ben eyüp devlet hastanesine h sınıfı ehliyet ve araç almak için gerekli işlemleri tamamlamaya gittim hepsi tam bitti derken,ortapeti doktoru bana sen b sınıfı otomatik araç sürebilir ehliyet alabilirsin dedi
böyle saçma bir olay görmedim hocam benim alınmış sağlık kurulu eski raporum var örnek olarak bakabilirsiniz dedim bana aynen şu cümleyi söyledi beni bağlamaz
böyle saçma bir düzen olamaz,arkadaşlar bu konuda kapsamlı bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun,

benim sol kalcadan ayak çıkık ve ayak-6 santim kısa ayrıca beni büyük ölçüde rahatsız etmekte birlikte ayakta büyük ölçüde incelik var bunu doktor görmezden geliyo, ya bu doktor bir şey bilmiyor yada kanunda bize bu konuda rapor verilmiyo doğrum u yanlışmı lütfen yardımcı olun...

Ayrıca baş hekimliğe şikayet dilekcesi verdim ve işlerim yarım kaldı sanırım ne yapmam konusunda bana yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim..

Bence başka bir hastaneye başvur, artık o hastaneden istediğin raporu alamazsın. Başhekımde kendi dr unu mahçup edip sizin işinizi düzeltmez.
Benım başıma da hasekı hastanesınde benzer bir olay geldi, hastanede başvurmadığım yönetim mercii kalmadı ama benım işimi yarım bıraktılar.

özel hastaneden al.. raporunu dr. sırtlasma hayatın kararır bir daha araba yüzü görmesin ???
bir dost sözü

Şimdi sol ayağından sakatlığı olanlar da H sınıfı sürücü belgeleri olması halinde ötv istisnalı araç alabiliyor ya, hah, doktorlara dert oldu bu! Daha önce yalvarıp B sınıfı sürücü belgesi alamazken, şimdi yalvarıp H sınıfı alamıyoruz!

Bülent kardeşim aynen dediğin gibi böyle bir sacmalık görmedim,Allah aşkına bunun resmi bir bürösütürü yokmu,bu haklarımızı nasıl arıcaz insanı çileden çıkarıyorlar,artı birde çok bilmişlik yabıp artislik yapıyorlar,bu durumla ilgili resmi bir yazı veya genelge yokmu,bizler haklarımızı nasıl arayıp bu işleri yürütebiliriz.

Toprağım bu benim durumu nasıl yorumluyosun bana bir akıl ver kardeşim,kafayı yemek üzereyim,yani bugün çektiğim sıkıntıyı bir ben birde,Allah bilir yani yanlış anlama bugün yanımda,o malum dan olsaydı kesin ceza evinde olurdum okadar bunaldım anla yani bizim oranın insanı nasıldır bilirsin zor tuttum kendimi,varsa bildiğin yolu yordamı lütfen yardım et bu kardeşine.
Saygılarımla,

sol ayak engelli H ehliyeti

Offli kardeş,
Malesef okumuş doktor olmuş çoğu kişi , bir zahmet edip H ehliyeti alacak kişilerle ilgili uygulamaları okumamaktadır. Kendi görüş ve kanaatine göre ifade edip engelliyi mağdur etmekteler.
Çankırı da sizin mevzuya benzer bir kardeşimiz H ehliyeti için hastaneye müracaat ediyor sağlık kurumunda çalışmasına rağmen H sürücüsü olamaz raporu veriyorlar.
Bizimle görüşmesine istinaden konya dakı hastaneden H sürücüsü olur raporu aldı. 29,05,2010 da direksiyon sınavına girecek.
İstanbul daki başka bir hastane ile görüşün eğer yine olumsuz olma durumunuz olur ise bizi arayın size yardımcı olalım.

selamün aleyküm,
Arkadaşlar,sizden asıl öğrenmek istediğim Sol ayağından sakat olan özürlüye nasıl (H) SINIFI ehliyet verilir, bunu öğrenmek isterim,
neden derseniz sağ sol ayrımı gözetmeksizin ÖTV istisnasından yararlanabiliyorsa orta pedik özürlü,bunda Doktor nasıl oluyorda hangi yasaya dayanarak bana sen h sınıfı alamazsın sana B SINIFI veririz diyor ben asıl bunu öğrenmek istiyorum çelişkili bir durum söz konusu açıkcası,bu yetki ile ilgili bir durummu yoksa kanunsuz şekilde kendi insiyafetinimi kullanıyor doktor?bu durumun mutlak kesin bir izahı vardır,bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum beni bir aydınlatsın.

ARKADAŞLAR BU DURUMLA İLGİLİ KESİN BİLGİ SAHİBİ ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM,ŞİMDİDEN HEBİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN,
SAYGILARIMLA,

c) Alt extremite diz altı amputasyonlarında protezle fonksiyon kazananlara B, F, G sınıfı,
protezle fonksiyon uyumu iyi olmadığı, ortopedi ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı tarafından özel tertibatlı araç kullanabilecek durumda olmadığı bildirilenlere H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
Bunun dışındaki alt extremite noksanlık veya amputasyonlarında, ortopedi uzmanı ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı raporu uyarınca H sınıfı sürücü belgesi verilir.
Kaynak

Oturan boğa,kardeşim öncelikle sana teşekkür ederim vermiş olduğun bilgi icin.
Bu esaslara dayalı meddelere göre,Doktorun bana H sınıfı ehliyet vermesi gerekiyor.yanlışsam düzelt lütfen,tekrar söyleyeyim ben doğuşdan kalçada çıkık var sol bacak 6 santim kısa ayrıca beni rahatsız etmekte buna bağlı olarak anladığım kadar bana,Doktorun H -sınıfı ehliyet alır raporu vermesi gerek diye düşünüyorum.

Seni fazla meşkul etmeyim ama tekrardan bana rapor alabilirmiyim alamazmıyım benim anlıçağım dilde yazarmısın şimdiden teşekkür ederim.
OFLİ DİLİNDEN ANLARSIN:))
Saygılarımla,

H sınıfı ehliyet hkk.

Merhaba,Arkadaşlar

benim sizlere özrümle ilgili bir sorum olaçak yardımcı olursanız çok sevinirim,bu konu beni iyice çöktürdü bıktırdı.

Ben (sol) ayak özürlü biriyim..yani ayağım doğuştan çıkık ve-5 santim kısa...

Ben eyüp devlet hastanesinden rapor alıp-h sınıfı ehliyet almaya kalktım bundan-2 ay evveli ama birtürlü başaramadım ya ben sakat deyilim yada hastaneler ayrıcalık yapıyor anlamadım gitti, rapor alamıyorum.

Bu hafata şişli etfalden randevu aldım 10 gün sonra gidecem bakalım alabilirmiyiz bilmiyorum.
Sizlerden özellikle ricam şişli etfalden benim durumumda olup,yani sol ayağı sorunlu olup rapor alan varmı,?varsa lütfen bana yardımcı olsun,ne yapmam gerektiği konusunda..
Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum,

H sınıf ehliyetle ilgili acil yardım.

Selamunaleykum, oturanboğa kardeşim,senden çok önemli bir konu hakkında bilginiz dahilinde yardımınızı beklemekteyim.ALLAH RIZASI İÇİN..

Bugün ben şişli etfal hastanesine gittim-H SINIFI EHLİYET ve vergi istisnasından yararlanmak için rapor almaya gittim ama beni yine bilgisi olmayan yada bilgisi olupta bana rapor vermemek için başlarından salmaya kalktılar-ama ben onlara benim yasal hakkım olan bir şeyi sizle bırakmam dedim ve sonunda işlemleri başlattım,ama nasıl diyeceksin?bana H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı h sınıfı ehliyet alır diye rapor işlemlerini başlattılar,bende bu durumun bana bir faydası olmayaçağını bilele başlattım.
Benim sizden ricam yağ bunlar ya laftan anlamıyor yada kanun nizam bilmiyor sizin bana daha önceden yollamış olduğunuz,ORTAPEDİ MUAYNEYE İLİŞKİN ESASLAR MADDE 8-çıktısını alıp bunlara okutuyorum bana aynen şu ifadeyi kullanıyorlar.bu muayneye ilişkin esaslarda bizimle ilgisi uzaktan yakından alakası yok diyorlar,bu kaskafalı 657 tabi memurlar.
bende bugün başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığını aradım ve en yetkili ağızdan aldığım cevap size,,eğerki sol bacaktan ortapedi özürlüyseniz kesinlikle bu raporu vermeleri gerekir dedi ve ekledi,,onlara şunu söyleyin dedi özürlülerle ilgili sağlık mevzuatını açıp okusunlar ve sizi mağdur etmesinler dedi.
Eğer sizi mağdur edip h sınıfı ehliyet ve araç alır rapaoru vermezlerse ilgili bütün kurumlara şikayet yazıl fakx ve mektup ve imail atıp şikayet edin söyledi,ama sen gelde anlat bunu doktorlara veya ilgili memurlara,,,bana aynen şu ifadeyi kullanıyorlar istediğin yere şikayet edebilirsin okadar resmen eziyet ediyor bu bilinçsiz memur kısmı.
senden ricam bugün sadece göz le ilgili olan kısmı hallettim anca,yarında bakalım noroloji ve ortapedi doktoruyla görüşcem bakalım benim bu durumuma ne diyecek,büyük ihtimal size tertipadlı araç alır ehliyet verecez diyecek-niye dersenizmuayne kağıdına o şekil işlem başlattım mecburen aksi taktirde size başka bir rapor veremeyiz dedi ordaki hesapda sağlık kurulu artis memurları bakalım yarın ortabedi neder.
ALLH aşkına bunları tatmin edici ve benim sol ayak çıkık ve ince ve gücsüz ayrıca 5 santim kısa yani özürlüyüm anlıyaçağın sağlam biri deyilim.
Bundan 10 yıl evvel ordan sağlık kurulu raporu almıştım işe girmek için onlara bunuda gösterdim ve fotokobisini onlara verdim,deyit olma maksatlı ki zorluk çıkarmasınlar.
Sizden ricam yarın 2 bölüm kaldı ordapedi ve noroloji,bunları da rahat bir şekilde halletmem için,,,,,elinizde bilginiz dahilinde bana yazılı veya onları tatmin edici bir yazı veye bir bilgi bana verirseniz inanın size çok müteşekkir olaçam allah rızası için,,bana yardımcı olun...bunlar laftan anlamıyo bunlara mecburen bizim haklarımızı ihlal etmemeleri için kanunlara esas tatmin eder belge göstermem gerek....lütfen yardım edin.

Size sol bacağınızdan sakat olduğunuza dair rapor vermek zorundalar. Özel donanım ibaresi olsun olmasın, bu raporu verecekler, başka yolu yok. Vermezlerse, sağlık bakanlığı ve BİMER'e şikayet ederiz...
Gelişmeleri yazın lütfen

H sınıfı ehliyet..

Selemunaleyküm,Oturanboğa kardeşim öncelikle sana teşekkür ederim bana ve burdaki arkadaşlara vermiş olduğun bilgilereden dolayı ve bu siteye üye olan bilgisi dahilinde bize yardımcı olan arkadaşlara ayrıca tşk ederim.
OTOMATİK(ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ VE H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANMASI UYGUNDUR).

Raporunu aldım çok şükür ama bugün ehliyet kursuna kayıt yaptırdım ama ordaki yetkili öğretmen bana sen bu raporla sadece h sınıfı ehliyet alabilirsin dedi,,,, benim kafamı karıştırdı.?sen bu raporla ötv veya mtv vergisinden yararlanamazsın dedi,tekrar hastaneden vergi istisnasından yararlanmak istiyorum diye ayrı bir rapaor alman gerekir dedi doğru mu yanlış mı acaba,?kafan karıştı ya bilgisi yok bu konuda yada bizim bilmediğimiz bir kanunmu var tekrardan rapor almamız için diye bana çok çelişkili geldi bu durum.

Benim bildiğim kadar almış olduğum bu raporla hem H sınıfı ehliyet hemde araç alır diye biliyorum...tekrardan araç alır diye bir rapor almamın bir manası yok diye düşünüyorum.
yanlışım varsa lütfen bilgilendiri misin beni.Şimdiden yardımlarınız için çok tşk ederim.

Yukarda yazmış olduğum ibareler aynen raporumda geciyor ve sürekli diye işaretlidir.
ŞİŞİLİ DEVLET HASTANESİNDEN ALINMIŞ TAM TEŞEKKÜRLÜ RAPORDUR VE SÜEREKLİDİR.

Ben size bildiğimi aktarmak isterim ama yine de net bilen arkadaşlar sizlere daha iyi yardımcı olabilirler;
Rapora müracaat ederken size bir form doldurtturuluyor ve orada bu raporu neden talep ettiğiniz konusu var. Siz oraya hangi nedeni belirttiyseniz o nedene göre size rapor düzenleniyor. Yani zannımca aynı raporla hem ehliyet hem de araç satın alamayabilirsiniz. Enazından benim rapor aldığım zaman (yaklaşık 4,5 sene kadar evvel) öyle olduğunu hatırlıyorum. Umarım size katkısı olur bu yazdıklarımın.

kimyacının dediği ne ek olarak yinede bir dilekçe yazarak raporu aldığınız hastaneye tüm hakların değerlendirilmesi için başvurmanızı tavsiye ederim raporunuzu tekrar başvuru olmadan düzenleyip verirler

Kimyacı kardeşim bana aynen o forumu yani dilekce verdiler ve ben ona aynen şu ifadeleri yazdım,h sınıfı ehliyet alır ve otomatik araç alır rapor istiyorum diye yazdım.
Yani tekrardan rapor almamın bir anlamı varmı mantıken,ötv ve mtv istisnasından yararlanmak istiyorum diye bir rapor,,,ben hiç öyle iki türlü rapor alan ne duydum nede gördüm,bana biraz saçma geliyor,zaten raporda yukarda yazmış olduğum ibareleri doktor yazmış,bunun başka bir izahı olduğunu pek düşünmüyorum..

raporun veriliş sebepleri arasında:ötv indirimden faydalanabilir ibaresi yazmalı.!!!

güzel kardeşim ben zaten hastaneye başvuru nedenim H sınıfı ehliyet ve araç almak içindi,,anlıyaçağın ama bana ne doktor nede bir başkası bunlar ayrı ayrı değerlendirilip rapor verilir diye hiç bir şey duymadım ve görmedim.
Raporum aynen şu ibareler yazılı.OTOMATİK(ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ VE H SINIFI BELGESİ KULLNMASI UGUNDUR,, İBARESİ YAZMAKTA.
Bunun daha başka bir rapor türü ötv ve mtv istisnasından yararlanmak için ayrıca tekrar hastaneden rapor düzenlecek diye ne bir yazı nede başka bir örnek görmedim.

BU KONU HAKKINDA TAM BİLGİSİ OALAN ARKADAŞLARDAN YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM..

arkadaşım yukardada yazdım ama yine söylüyorum tekrar rapora falan gerek yok sadece hastaneye ötv istinasından ve başka ne istiyorsan onuda yazıp raporuma eklenmesini istiyorum diye bir dilekçe ver o kadar ötv siz araba alman için raporunda ötv indiriminden yararlanabilir ibaresi olmalı

http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html
bu linkte örnek dilekçe var bülent bey hazırlamış bi incele istersen

eyval kardeşim vermiş olduğum bilgiden dolayı,,yanlız şunu söyliyeyim raporumun arka yüzündeki kullanım amacı kısmına doktorun yazmış olduğu ibareler aynen şöyle,,H SINIFI EHLİYET ALABİLİR-KARŞISINADA ÖZEL TERTİBATLI ARAC KULLANABİLİR..DİYE YAZMIŞ YANİ ŞİMdi BİR CÜMLENİN MANASI DEĞİŞİK DİYE TEKRAR HASTANEYE GİDİP O MEMURLARLA YÜZ YÜZE GELMEK İSTEMİYORUM ARTIK BIKTIM ONLARDAN BANA RESMEN İŞKENCE ÇEKTİRDİLER ANLIYAÇAĞIN.
Sana şunu demek istiyorum ordaki yazının manası,,araçı KULLANABİLİR diye yazmış,,şimdi ben sırf o ibareyi ek yazdırmak için oraya gidip işkence görmek istemiyorum,,bu yazıyı maliye anlamıyomu hanki manayı taşıdığını bimiyomu anlıçağın zorlukmu çıkarıyorlar bu yazıdan dolayı,,bir çümleden dolayı böyle saçmalık olmaz düşünüyorum-belki doktor ibareyi yazarken böyle yazmıştır diye düşünmez mi vergi dairesi.

sevgili kardeşim
H SINIFI EHLİYET ALABİLİR-KARŞISINADA ÖZEL TERTİBATLI ARAC KULLANABİLİR..DİYE YAZMIŞ YANİ
ötv ve mtv den muaf araç alabilir anlamına gelmiyor sadece tertibatlı araç kullanabilir anlamında o ehliyetle alakalı ama sen araç alacaksan daha dogrusu ötv indiriminden yararlanmak istiyorsan bu ibarenin raporda olmasını şart koşmaktalar kendince haklısın ama prosedür bu malesef

peki güzel kardeşim senide biraz yordum ama hakkını helal et bu konularda biraz cahiliz diyelim,şimdi ben bu raporu gelirler idaresi başkanlığına fax çekip ve bir dürlü oraya gönderip bu raporun ötv ve mtv den istisnası alabilirmi diye yollayıp öncelikle bu yolu deneyip sonradan kabul görmezse ozaman hastaneye başvurup dilekçeyle bana zorluk yine hastane çıkarmaz inşlah.
şunuda sorayım bilgin varsa beni lütfen bilgilendir ben eğerki vergi dairesi bana evt bu rapora ÖTV MTV İstinalı araç alır ibaresini ekletmemi isterse-ben hastaneden tekrar bir randevumu alacam yoksa gidip ordaki yetkili memurlara bu durumu arz edip bu ibarenin eklenmesini istediğimi söyleyip bana hemen bunu yapabilirlermi yoksa bugün git yarın gel falan mı derler.merak ettim,çünkü bu hastaneler adamı daha çok hasta ediyo,bu raporu alanakadar anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdiler bunlar anlıçağın.

yani gelir idaresi kabul etmeyecektir muhtemelen yinede şansını dene istersen o ibareyi ekletmek için randevu ya gerek yok sağlık kurulundaki şef yada memur a gidip olayı izah et aynı gün hallederler verirler raporunu zaten raporun yeni tarihli zannedersem 6 aya kadar yeni rapor çıkaramazsın sana raporu veren hastane o ibareyi ekler o kadar gözünde büyütme

offliii istersen bize kız söv süpür.ama rapor isteme nedeni:vergi indiriminden faydalanmak için yazmıyorsa olmaz,olmaz,olmazzzzzzzz.
hala ikna olmuyorsan kendi raporumu buraya koyacağım ok?

Arkadaşlar çok tşk ederim yardımlarınız için,ben bu durumu salı - veye çarşamba vergi dairesiyle görüşüp gerekirse hastaneye gidip ÖTV-MTV İSTİSNASINDAN MUAFTIR ibarESİNİ ekletirim ne yapalım başa gelen çekilir diyelim.

Tam olarak( ötv-mtv istisnasından yararlanır) ibaresini ne şekil yazdıraçağım-bunuda bana yazarsanız çok müteşekkir olacam arkadaşlar.
Biliyorsunuz doktorlar tam olarak ne yazçaklarını bilmiyor diyebilirim,,,niye derseniz doktorlar pek bu özürlülük durumlarında ne yazaçaklarını bilmiyorlar.
Bana tam olarak yazdıraçağım ibareyi söylerseniz bende doktora onu yazdırayım ve raporun arka yüzünemi yoksa ön yüzünemi bunuda yazrarsanız sevinirim.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim şimdiden.

Arkadaşlar birde şunu ekleyeyim ben vergi dairesinin benden istediği-onlar için önemli olan yazı tam olarak ne yazıldığı,,bunuda ekleyeyim dedim biliyosunuz vergi dairesi ayrı bir dert yani-şimdi gidersin hastaneye ben vergiden muaf ibare yazdırcam dersiniz onlarda vergiden muaf yazar sonra vergi dairesi olmadı bu başka türlü bir ibare yazılması gerek diye geri çevirir buda bena kafayı yedirirler,,onun içindirki tam olarak vergi dairesi ne tür bir ibare istiyor ve nereye yazılması gerekiyor çünkü çok önemli bir durumbu.

Bunlar bir tek derdi olan adamı pikalojisini de bozarlar biliyorsunuz ALLAH bunların ellerine bizi düşürmesin.!!- bunlardanda mahrum bırakmasın diyelim.

Sol bacakta sakatlık olduğu belirtildikten sonra raporda "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olursa otomatik vitesli bir aracı vergi avantajı ile satın alabilir, otomatik vitese sahip tüm araçları sorunsuzca kullanabilirsin.

Merhaba bülent kardeşim ben senin yazmış olduğun Raporunda sol alt ektremiteden sakat olduğum söyledim ve tüm tetkikler yapıldı ama malesef doktorlar yine bildiğin yazdı,,ısrarla onlara bu yeni sürküleri göstermemerağmen malesef Rapora yazmış oldukları ibare aynen şöyle,,
OTOMATİK(ÖZEL TERTİBATLI)ARAÇ VE H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANMASI UYGUNDUR

ibare aynen bu şkil yazıldı, şimdi sana sormak istediğim şu,,benim bu şekil yazılan rapor otomatik araç alımında bir sıkıntı çıkarır mı. çıkarırsa ne yapmam gerekir,,
varsayalım vergi dairesi bana bu raporun tertibat kısmının yazılması sebebiden dolayı bana araçda tertibat takmak zorundasın derse ben ne yapaçam ozaman, biliyorsunki bu raporu çıkarana kadar aamdan emdiğim süt burnumdan geldi şimdi onlara gidip bu raporun ibareleri yanlış yazılmıştır dersem bana zorluk çıkarırlar kesin biliyorum ve düzeltmeye bilirler. çünkü doktora ısrarla hocam ben sol ayağım sakat dedim ve yeni sürküleri gösterdim ama kale almadı yine bildiğini okudular..

Senden ricam bana bu konuyla ilgili tam olarak ne yapmam gerkir ve bu raporu vergi dairesi bu şekli ile kabul görürmü bana yardımcı olursan çok sevinirim..

Sygılarımla,i

O raporun bir sorun yaratmamasını umalım. Bence yaratmaz da. İşlemlere başlayın bence...

rapor için dilekçeye ne yazmıştın sana bu ibareli
OTOMATİK(ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ VE H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ KULLANMASI UYGUNDUR). raporu verdiler

kayk;

Evet güzel kardeşim bu raporu verdiler: Herkesin yapmış olduğu gibi bende hastaneye baş vurup H ehliyet almak ve araç almak için gerekli olan hazır dilekçeyi dolduryup hastaneye verdim,ve bana bu raporu verdiler.
H sınıfı elliyet işlemleri bitti sayılır sadece trafikden ehliyeti alaçam kısmetse yakında:

Bakalım araç almak için bu rapordaki ibareler bir sorun teşkil etmez umarım.
OTOMATİK ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM KISMETSE, ÖZEL TERTİBAT TAKMAMI İNŞALLAH İSTEMEZLER..

Üst Alt