Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacağım sakat. Otomatik vitesli ve MTV ödemediğim bir aracım var..?

Biri çimdiklesin benii.........:D
nuriye kardeşimmm gercekden cok güzel bir olay başarmissin...aman dillendirme bari....

makri

yasada ve yönetmelikte sol ayağı özürlülere otomatik vitesli araç verilmez diye bişey yazmıyor.

sen milleti cambazlıkla ve üç kağıtçılıkla suçlayacağına iki kitap okuda hakkını savunmayı öğren

vallahi pes diyorum başkada bişey demiyorum sana makri efendi

nuriye taşçı,
1- Salık verdiğin üzere okumaya "Cin Ali Hayvanat Bahçesinde" adlı kitaptan başladım.
2- Kitap, mevzuat, genelge hakkında ne kadar okuyup okumadığım yönünde şimdiye kadar bir açıklamam olmadı. Ama, sanırım siz okumamışsınız ki, genelgenin nasıl olduğunu bile bilmeyecek kadar cahilsiniz.
3- "Biri çimdiklesin benii" diyen fevzieryılmaz aynı zamanda "bari dillendirme bunu" derken neyi kastettiğini idrak edebildiniz mi?
4- Adımın sonuna "efendi" sıfatını eklemenizi anlayamadım. Yazdığınız cümlelere ve içindeki kelimelere biraz dikkat etmenizi öneririm. Çünkü çok fazla çemkirmeniz sizin haklılığınızı göstermez.
5- Lütfen biraz daha dikkat, nuriye kadın!..

Olmuyo ama böyle...
İkinizi de kültürlü ve medeni insanlar olarak tanıyorum burada.
Eğer saçma yorumlarla oraya buraya sataşan gayri ciddi insanlar yazmış olsalardı bunları,inanın hiç yorum dahi yapmazdım,ama size yakıştıramadım doğrusu.
Biraz daha hoşgörülü,biraz daha ılımlı olmaya gayret edelim lütfen.

Konu nereden nereye gitmiş. Oysa ki burada bulunan herkesin aynı tarafta oluyor olması ve ortak fikir üretip mağdur durumdakilere yol gösterici davranması gerekirdi.
Lütfen hiç birimiz karşıya geçmeyelim. Sıkıntılarımız hep karşıya geçenlerden kaynaklanmıyor mu?

gerçi karşı taraf baya kuvvetli bu taraftan kimseye ihtiyaç duymuyorlar ama
sağolsun bu taraftaki arkadaşlar karşı tarafa lojistik destek sağlıyorlar.
yasal yollarla yaptığım bişeyi anlatıyorum. adamlar sanki dalavere üç kağıtla yapmmışım gibi yazı yazıyorlar

Arkadaşlar,

Bende "nuriye taşçı" gibi sol ayağından özürlüyüm ve özel donanımlı otomatik vites aracı muafiyetli aldım.

Umarım şimdi tüm sol ayağında sorun olanlar uyanmıştır :)

Asıl benim anlamadığım nokta her araç aldığımızda neden bizden tekrar tekrar rapor istiyorlar.

Özürlü kimlik kartımda durum yazıyor
vergi indirim raporumda durum yazıyor

hala neden ısrarla her araç aldığımızda tekrar rapor istiyorlarki.

Merhaba Bülent Bey sol bacaktan engelliyim, özel terbibatlı araç kullanır diye rapor alsam (B sınıfı ehliyetim var) 2. el ithal araç alabilirmiyim. Yoksa yurtiçi 2. el araç mı alma hakkım var.

Teorik larak "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alsan yurt içinden de dışından da araç alabilirsin. Ama ankara naklihane bu konuda ketum. Yurt içinden alman çok daha kolay olur

Teorik larak "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli rapor alsan yurt içinden de dışından da araç alabilirsin. Ama ankara naklihane bu konuda ketum. Yurt içinden alman çok daha kolay olur

Yeni bir araba alacağım artık şart oldu.yalnız ötv ve mtv den yeni kanunlar ışığında yararlanmak için yeni rapor almaya hastaneye gideceğim. mtv ve ötv den yararlanmak konulu rapor başlığı adı altında "özel donanımlı araç kullanabilir" ibareli bir rapor aldıgım zaman her kapı açılıyor mu?
şunu da belirtmek isterim 2003 yılında almış oldugum ehliyetim H sınıfı ama aynı ehliyetin üzerinde yine "otomatik vitesli araç kullanabilir" yazıyor.. hastaneden alacağım rapor ehliyetime de etki edebilir mi? ya da ehliyetteki o ibareyi "özel donanımlı araç kullanabilir" şeklinde değiştirmek için alacağım raporu nereye ulaştırmam gerekir??
şimdiden ilginiz için tşk ederim.

Evet, "elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü olur" ibareli iki nüsha rapor alınır, biri ile sürücü belgesine özel donanım ibaresi ekletmek için trafik şubeye gidilir, diğeri ile vergi muafiyetli otomobil satın alınır.
Bu kadar.

Ve tabii, elle kumandalı özel donanım ibareli ehliyet ve araba demek otomobil kullanımı ile ilgili tüm sınırlamalara razı olmak demek.
Mesela önceki gibi otomatik vitesli tüm araçları kullanmak artık hayal.
Özel donanımlı ve şahsınıza ait araçtan başka hiç hiç hiç hiç bir araç kullanamazsınız ve sizin aracınızı da sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.
Yani, ötv-mtv muafiyeti için tüm kullanım haklarından vaz geçecek, plakasında damga olan arabanıza razı olacaksınız...

otomatik vitesli araca özel tertibat takılması da buna mani bi durum olmasa gerek değil mi? sonuçta özel tertibat mı terbitat:) damgalı araç dışında kullanmamaya gelince zaten öyleydi.. eski durumda da başka aracı kullanamıyordum(legal olarak) şimdi de kullanamamış olacağım..önemli olan bu hafta raporu alıp alamamam olacak sanırım.

mutluyum;

Benım aracımda otomatık vıtes tertıbatlı arac kullanır ıbaresı bulunan bır ehlıyetım var ve bende mtv odemıyorum ve odenmedıgını bılıyorum malıye muduru abımın soylemıyle.. bılmıyorum kanunlar her yerde farklı ıslıyo heryerde farklı bı sıkıntı sorun anlamadım ozurluluk ne zormus be kardesım bu memlekette..

mutluyum;
Hayır zaten öyle değildi mutluyum.
''otomatik vitesli araç kullanabilir'' ibareli raporla,size ait olsun,başkasına ait olsun tüm otomatik vitesli araçları kullanma yetkiniz oluyor.
Ama işin içine özel tertibat girince sadece ve sadece kendi aracınızı kullanabiliyorsunuz,sizden başka hiç hem de hiç kimse de sizin aracınızı kullanamıyor.
Arada o kadar çok fark var ki,ben olsam ötv yi bile gözden çıkarırım.

Üst Alt