Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

Skalyozu olanlar sağlanmış sayılıyor emeklilik için 😅

@nu067, burada komik bir durum yok aklın sıra alay ediyorsun senin zihniyetinde insanlar olduğu sürece daha çok hakkımızı gasp ederler

@nu067, komik olan ne var arkadasım elimizdeki hak gasp edildi 60 yaşına kadar emekli olamayacaz psikolojimiz bozuldu sen neyine gülüyon?

Güldüğüm engelli bir bireyin sağlam kararı verilmesi saçma bu saçma duruma gülüyorum

@Hkn38, bir yerde engelli bir yerse sağlam sayılmak gerçekten izaha muhtaç

@nu067, malesef işine gelince engelli işine gelmezse sağlam eyt den 40 yasında milleti emekli ettiler engelliye gelincede herşeyde engellisin ama iş emekliliğe gelince sağlamsın

@Hkn38, skalyoz kolay birengel değil emeklilikte sağlam sayılması anormal

@Pipirikli34, skalyoz hem nefes hem hareket açısından zor bir engel

Gittim dün sgk ya kayseri itiraz dilekçesi doldurdum 3 aydan gelir sonuç dedi neyse, kanser 4.evrede birisine ret verdiler dün dedi, yakın zamanda sol bacak alttan yok ret verdiler dedi ben şunu anladım emeklilik hayal gelene gidene ret veriyolar peki dedim raporumu görmek istiyorum ne yazmıslar dedim veremiyoruz diyo hastanede vermiyo asıl sahtekarlık burda versene kardeşim durum raporumu bi bakayım doktor eksikmi yazdı fazlamı yazdı neden vermiyosun insan burdan kıllanıyor işte bir fırıldak var bu işte insanın içi rahat etmiyor raporu devlet sırrı gibi saklıyorlar

@Hkn38, hükümetin politikasına bak engelli bireyleri ölene kadar çalıştırmak 4.evre kanser hastasına nasıl ret veriyorlar akıl işi değil yakında erken emekliliği kaldırır bunlar sadece malül düzeydekileri emekli eder zaten durumu o yöne doğru çevirmişler cimere şikayet edelim bol bol

Arkadaşlar bu skolyoz kifoz vs bu omurga rahatsızlıgı sebebi ile başvuran bu kadar azmı bir arkadas aynı hastalıltan hafif aldı ben ret aldım yani baska yokmu olumlu olumsuz cevap alan başvuruda bekleyen geneline bakmak istiyorum nasıl karar veriliyor yüksek sağlık kuruluna basvurdum 2 3 ay sürer tahminen

@Hkn38, skalyoza Nie emeklilik vermezler yüzde 50 civarında engel var ortopedik ve solunum sıkıntı

@nu067, solunum skolyoza baglı orta derece benim raporda, normalde herkesin sırt belde olur ameliyatı düzeltme işlemi benim boyundada var yani sırtımın ortasından boynumun içine kadar platinler neredeyse omurilik soğanı dediğimiz yere kadar yani vicdanı olan birisi sadece röntgene bakarak bu adam kesinlikle ağır iş yapamaz der ama bunlar neye göre bakıyor bilmiyorum kafayı yedirdiler nasıl olurda ret verirler anlayamıyorum, ozaman sağlamız sağlam raporuda vermiyorlar şaştım kaldım

@Hkn38, o kadar cok red alan varki neredeyse imkansız hale getirmişler örnek veriyorum %68 oran almış vatandaşa sgk diyorki sen %68 almışsın ama çalışma gücün kaybolmamış deyip red edebiliyor bazı gruplarda anayasa mahkemesine dava açılmış çok mağdur olan var yani bilerek yapıyorlar ek 1 falan hikaye tamamen yoruma dayalı bir sistem yapmışlar hatta bi forumda vatandaş ispatlıyor ek 1 de karşılığı var hastalığın ona bile red vermişler ben kurula bile girmeyeceğim vazgeçtim

@Pipirikli34, çok acı bir durum bizi bu hale düşürenler utansın ne deyim hayatımız bunların iki dudağında egolarında hırslarında, hepimiz hayatımızı grleceğimizi herşeyimizi buna baglamısız emek vermişiz nasıl olurda sağlam adamlar eyt den 38 yasında emekli olurda, engelli birisi olamaz benim isyanım buna

Arkadaşlar kifoskalyozu olan emekli olabiliyormu ek1 de varmı

@nu067, kişiye doktora hastaneye heyete göre değişiyor diye düşünüyorum, asıl saçma olan ek1 de sadece ağır tanı var orta ve hafif yok, ciddi manada solunum sıkıntısı yaratması gerekiyorki anca öyle veriyolar benim izlenimim bu ama mesela ameliyat olmuş platini var kısıtı var ağır iş yasak buna veremiyor ben alamadım mesela lanet bir sistem, ama bir arkadaş engelli raporu orta kendisi benim gibi ameliyat olmuş bir kaç kez hafif almış nasıl oluyorsa

Üst Alt