Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

Ben psikoz hastasıyım çok ileri boyutlu değil benimkisi ama bana evliliği geçtik kız arkadaş yapmak bile çok zor geliyor.Başlı başına ayrı bir sorumluluk ve kendine de çeki düzen vermen gerekiyor.Kendine yetemeyen partnerine nasıl yetsin Allah cümlemize akıl sağlığı ve kudret versin.

Şizofren ve bipolar arkadaşlardan evlenenlere sormak lazım?
Boşananlar niye boşandı?
Psikozda olan, eşim beni aldatıyor veya çocuk başkasından vesveseleri geldiğinde ne tepki verecek?
Eşin seni öldürmek istiyor,sen onu öldürmessen o seni öldürecek vesvesesine karşı ne yapacaksın? Bunlar asıl önemli olan evlilik için.
Bekarken haliyle bu vesveseler olmayacak ama evlendiğinde bunları kaldırabilecek misin?
Ben zorlanıyorum açıkçası 15 yıllık evliyim 1 kızım var.

Ben 2012 de evlendim 2017 de boşandım eşimde ailesidr çocuğumuz olmadı diye beni suçladı biz boşandıktan sonra eski eşim evlendi ondan da çocuk olmadı ben ise kız arkadaşım vardı insanlar a inancımı kaybettim son bi işimden bi kadın yüzünden istifa ettim kadın benle buluştu sonra yüzüme bir sürü şey söyledi gururuma yedirmedim istifa ettim ilaçlarını alamıyaca duruma düştüm doktor um temin etti ve annem de askerlik borçlanması ödedinbenim şimdi bölge Sağlık kurulundan sonucu bekliyoruz...diyeceğim insanlar hasta olabilir bir hastalığı kabul etmek iki tedavi olmak istemek üç alkol kesinlikle içmemek dört devamlı ilaç düzeyini kontrol etmek insanın kendi doktor u olması lazım...evlilik için bir sağlam işin olması önemli kenara para koymak düğün masrafları için ve karakterli bi eş çünkü vasi atama durumunu unutmayın her şeyinizi alır...Psikiyatri hastaları sadece ilaç ve topluma karışarak çalışarak üreterek bu hastalığın üstünde sinden gelir ... ben 5 kez yattım bakırköy de her yattığımda bi hayalin var topla kendini dedim ...9 sene atak geçirmedim sadece bi kadın yüzünden tekrarladı

Bipolar ım bu arada

Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu (Psikiyatr) : Şizofreni hastalarının evlenip evlenmemesi durumu hasta bazında değerlendirilmelidir. Hastalık iyileşme halindeyse şizofreni hastası evlenebilir ama hastalık kronikleşmişse, kişi evliliği sürdüremeyecek durumdaysa evlenmesinde sakınca olabilir. Diğer yandan evlendikten sonra eğer kişi, eşinin hastalığından yakınıyorsa, ‘Evlilik çekilmez halde’ derse o zaman boşanmak için mahkemeye başvurur ve şizofreni hastası olan kişi bir heyete alınır. Eğer heyet de onaylarsa boşanma gerçekleşir. Evlenmeden önce ise kişi eşine durumunu açıklamalı ve çift doktordan bilgi almalıdır.

Kaynak: Milliyet

Son düzenleme:
@Descartes

Sen yazdığına göre remisyon dönemine girmiş ve evlenmeye hazır bir Şizofrenmişsin. Engelliler.biz sitesin de senin gibi remisyon dönemine girmiş bir kaç tane şizofren arkadaş var. Ben yok demiyorum. Senin aklına bir türlü gelmeyen benim aklıma gelen önemli bir olgu var. Acaba senin elinde şöyle bilimsel, istatiksel veriler var mı ? O da şunlar: Acaba Türkiye de yaşayan tam olarak kaç tane Şizofren hastası var ? Bu şizofren hastalarının tam olarak kaç tanesi remisyon dönemine girmiş, tam olarak kaç tanesi remisyon dönemine girememiş ? Türkiye de yaşayan Şizofren hastalarının kaç tanesi çalışıyor, kaç tanesi çalışamıyor ? Türkiye de yaşayan Şizofren hastalarının tam olarak kaç tanesi evliliği kaldırabilir, tam olarak kaç tanesi evliliği kaldıramaz ? Senin elinde böyle uzman hekimlerin oluşturduğu bilimsel, istatiksel veriler var mı ? Ben senin elinde böyle uzman hekimlerin oluşturduğu bilimsel, istatiksel veriler olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum. Ama sen koca Türkiye de bütün Şizofren hastaları adına sanki Türkiye de bütün Şizofren hastaları remisyon dönemine girmiş ve evlenmeye hazırmış gibi ezbere olarak evliliği kaldırabilir diyorsun. Senin bu düşünceni çok ama çok yanlış buluyorum.

Bugün dünya ülkelerinde ve Türkiye de bilim adamları Şizofren hastalarına kesin çare bulamadılar. Bunu hiç bir zaman unutma. Üstelik Türkiye de şizofren hastası olup tedavi olmayan, tedavi olmayı kabul etmeyen buna bağlı olarak ta ilaç kullanmayan şizofren hastaları var. Tedavi olmayan ve ilaç kullanmayan Annesini, kardeşini, bir komşusunu öldüren öldürmese bile şiddet uygulayan şizofren hastaları var Türkiye de. Bu şizofren hastaları nasıl evlensin ? Bunları sen neden görmezden geliyorsun ?

Bak internette uzmanlar ne yazmış. Şizofreni tanısı almış bir birey, hastalığının durumu evlenmeye engel teşkil etmiyorsa ve bu durum doktor raporuyla belgelenmişse yasal olarak evlenebilir. Ben de diyorum ki Şizofren hastası bireyin hastalığı evlenmeye engel teşkil ediyorsa Şizofren hastası asla evlenemez. Evlense bile evliliği kaldıramaz. Kısa sürede boşanır.

@Leventcan06, bey , bütün şizofrenler evlenebilir gibi iddialarda bulunmadım.

"""Şizofren bir erkek , düzgün bir işi & geliri varsa çalışabiliyorsa ve cinsel sorunları da yoksa evlenebilir.""" diye bir cümle sarfettim. Bunun için zaten kişinin tedavisinin de düzgün devam etmesi gerekir. O yüzden birbiriyle alakalıdır

@Descartes

Öyle bir iddia da bulunmasan bile Remisyon dönemine girmiş Şizofren hastası evlenebilir diye yazmışsın. Türkiye de kaç tane Şizofren hastası var ? Bunların kaç tanesi remisyon dönemine girmiş, kaç tanesi çalışabiliyor, kaç tanesi evliliği kaldırabilir ? Elinde böyle bilimsel, istatiksel veri yok.

@Leventcan06,

Kendi yaşamımdan örnek vererek şizofren olsam da evlilik yaptığımdan bahsettim. Bu konu beni ilgilendirir.

""" Türkiye de kaç tane Şizofren hastası var ? Bunların kaç tanesi remisyon dönemine girmiş, kaç tanesi evliliği kaldırabilir ? Elinde böyle bilimsel, istatiksel veri yok.""" doğrudur. Bu konuları sizin kadar araştırmadım. Sevdiğim kişiyi buldum ve evlendim. Bu benim özel hayatımla alakalı bir mesele. Sizin yazdıklarınız Türkiye'deki şizofrenlerin sosyolojik durumlarıyla alakalı tespitler...

"""Üstelik Türkiye de şizofren hastası olup tedavi olmayan, tedavi olmayı kabul etmeyen buna bağlı olarak ta ilaç kullanmayan şizofren hastaları var. Tedavi olmayan ve ilaç kullanmayan Annesini, kardeşini, bir komşusunu öldüren öldürmese bile şiddet uygulayan şizofren hastaları var Türkiye de. Bu şizofren hastaları nasıl evlensin ? Bunları sen neden görmezden geliyorsun ?""
Bu durumdaki şizofrenleri görmezden gelmiyorum. Böyle kişiler de evlenebilir gibi bir yorumda da bulunmadım. Konuyu farklı yerlere çekmeyelim. Bu durumdaki şizofrenler farklı kategoriye girer. Saldırganlık varsa akıl hastanesinde yatılı tedaviye alınır.

""" Şizofreni tanısı almış bir birey, hastalığının durumu evlenmeye engel teşkil etmiyorsa ve bu durum doktor raporuyla belgelenmişse yasal olarak evlenebilir""" (y) Doktor raporuyla belgelendirme gibi bir durum da olmadı. Hiçbir sıkıntı yaşamadık .Nikah günümüzü aldık. İmzamızı attık ve evlendik.

Son düzenleme:
ilaçları bırakmayacaksa evlenebilir ama evlilik hayatına engel olmasa da yan etkileri var sonuçta fiziksel ruhsal
tam kapasite değiliz

@Descartes

Evlenmişsin ama boşanmışsın. Evliliği sürdürememişsin.

Son düzenleme:
Şizofreni birisi evlenemez o evlilik yürümez karşı tarafa zulümden başka bir şey değil kendinizi kandırmayın sürekliliği olan bir şey değil.

@Leventcan06, Şizofren hastasının evlenmesi hayattaki iyi bir şey olduğu için mümkünse neden olmasın.Çocuk olduğunda dikkat edildiğinde ne kaybedilebilir?

Arkadaşlar bu Descartes, erbin adlı arkadaşımızın yazdığı gibi iki defa evlilik yapmış ikisinde de boşanmış biri. Yazdıkları bana hiç samimi ve inandırıcı gelmiyor.

@Leventcan06, evet 2 defa evlilik yaptim ve boşandım. Ayip mıdır, günah mıdır? Bunu yargılamak sana mı düşüyor ? Tedavi görmeyen kişiler de boşanabiliyor. Beni ve yazdıklarımı samimi \ inandırıcı bulup bulmaman çok da umrumda degil.

Son düzenleme:
@erbin,

Psikiyatrik tedavi görmeyenler de evliliği sürdüremeyip boşanabiliyor

@NewDay, ruhsal hastalari etiketleyen, damgalayan ve dislayan, daha da kotusu asagilayan insanlar var. Oyle olabilirler.

Adamin kendi ozel hayati yani, neden yargiliyorsunuz bilip bilmeden?

Üst Alt