Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastası olup sigara içmeyen var mı?

erbin

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
52
Araştırmalara göre şizofren hastalarının çoğu çok sigara içermiş. Aranızda şizofren hastası olup sigara içmeyen var mı ?

Şizofren bir arkadaşın vardı .sigara içmiyordu

A tipik psikoz hastasıyım.Sigarayı bırakalı 20 yıl oldu.Herkesin bırakmasını diliyorum.Sigara sağlık için çok tehlikeli.

Şizoaffektifim. Hiç sigara kullanmadım. Çünkü biz tütün bitkisini eker, yapraklarını toplar, ipe çizer ve satardık. Tütüne öyle bir zehir atılır ki yanına böcek bile yaklaşmaz. O denli kalıntı zehir bulunur. Bunu bizzat görüp yaşayınca kullanma girişimim olmadı.

@anonymous, cidden mi gerçekten bilmiyorum nasıl yapılıyor o süreç. Kendinin yaklaşmak istemediği şeyi niye yapıp satıyorsunuz yani niye baş başkalarına zehirliyorsunuz.

@çirkin1, Türkiye'de her tütün üreticisi aynı işlemi yapıyor. Kendi sigara üretme fabrikamız olmadığı için tüm tütün üreticileri tütün eksperlerine satar tütünü. Yurtdışında nasıl yapılır bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa en son kullanacağım tüketim ürünleri arasında tütün mamülleri ilk sırada yer alır.

@anonymous, hmmm
Haklısın doğrudur bütün bütün üreticeleri aynı şeyi yapıyordur.

sigara kola çay kahve çok içerler şizofreni hastaları internette görmüştüm

Bir yerlerde okumuştum sigarada ki nikotinin bu tür hastalarda rahatlama benzeri sebebi tam bilinemeyen bir etkiye sebeb olduğu tahmin ediliyormuş o yüzden bu kadar aşırı sigara tüketimi yapıyorlarmış.

Ama sigara her açıdan berbat bir şey zararlarını tekrar yazmaya gerek yok ayrıca bazı ilaçların mesala clonex (klozapin) etki mekanizmasını bozuyormuş o sebeble klozapin için hastalara eğer sigara içiyorsa içmeyen hastaya göre farklı tedavi uygulanıyor.

Şizoaffektif Bozukluk hastasıyım ben normalde içmiyorum; ama geceleri uyuyamama(3:30-4:00 gibi uyuma) başlayınca gece vakti her gün 2-3 dal yakarak yakın zamanda 1 paket bitirdim; ama içime ciğerime çekmeden içtim. İçime çekersem direk bağımlı olurum onu biliyorum. İnşallah bağımlı olmadan uzaklaşırım sigaradan...

Yalnız sigara her türlü sıkıntı külü düşer elbiseni yakar içime çeksem öksürtür ve direk zehir tadı gelir.

Ben psikozum sigarayı bıraktığım dönem oldu.İlaçla bıraktım ilk iki ay çekilmiyor.Zamanınız varsa deneyin faydası olur.

Sigara denilen zıkkımdan kurtulmak için şu veya bu hastalığa yakalanmak veya yakalanmamak şart değil.
Kafanda bitirdiğin an kurtuldun bu zıkkımdan.
Ne bırakmak için tedavi/terapi gördüm, ne de gayret ettim. Önce günde YEDİ taneden fazla sigara içmeyeceğim diye yemin ettim ve bir kaç sene hakikaten günde sadece YEDİ sigara içtim, hatta kimi günler sayıyı BEŞ'e düşürdüm. Daha sonra bir gün şiddetli grip oldum, o halde sigara içmeye çalıştım ama içemedim zehir gibi oldu ağzım ve o hışımla "BIRAKTIM ULAN SEN PE**VENK, bugüne kadar bana tat verdin ama artık vermiyorsun" dedim ve o an bıraktım sigarayı. Bu ramazan 3 bitti, 4'ncü seneye girdim. Arıyorsam namerdim. Uzaktan gelen sigara kokusu bile fena rahatsız ediyor.
Kafanda bitir rahat et, nefesin açılsın.

@ATA 1881 şuan sende hangi belirtiler var? Remisyonda misin?

Ben 23 yaşındayım sigaraya hiç başlamadım başlamayı da düşünmüyorum

Geçenlerde koah hastası biri denk geldi resmen tırstım .:oops:Anlattıkları tüyler ürperticiydi 1 paket içtiği halde o hale gelmiş üstelik .:oops:
Ben bundan 6-7 sene önce 2-3 paket içtiğim oluyordu 2017 den beri 1 pakete düşürebildim ama adamı görünce anladım ki o da çok !

@seda73838, hocam şu an haftada 3-4 gün (bazen haftada full) devam eden sesler duyuyorum. İç ses değil bilincimden ayrı sesler. 6 yıl önce başladı ilk 1 sene şiddetli sanrılar ,halüsilasyonlar gördüm. İlaç almaya başlayınca sanrı bitti şuan 3 yıldır aynı devam eden sesler var.
Sigara resmen hem paraya hem sağlığa zarar. Ben 3 yıl önce bıraktım ve o günden beri 1 dal bile içmedim. İçtiğim dönemde az bir harekette nefes nefese kalıyordum. Mide bulantısı oluyordu bunlar sigarayı bırakınca kesildi. Ses duyma konusuda beni çok etkilemiyor ama çalışma hayatına giremiyorum. Mesai sırasında ses olduğunda çok rahatsız oluyorum.

@ŞamilBasayev67, 3 yıl. İçtiğim dönemde günde 1.5 paket gidiyordu.

Psikoz hastasıyım hiç içmedim ama trsmdeki hastaların yüzde 80 i içiyordu

32 yaşındayım. Mesleğim yok düz lise mezunuyum. 2 yıllık üniversiteyi 1 yıl okuyup bıraktım. Şu an 5 yıllık engelli raporum var. 2 sene önce BİM'de mağazada çalıştım 2 ay. Oradanda ayrıldım.

Doktor bana demişti ki ! Sigara içerek daha az düşünüyormuşsunuz gibi geliyor size ancak daha çok düşünüyorsunuz içtikçe . 😳

@ŞamilBasayev67, bende günde 2 pakete yakın içiyorum Etrafımda akciğer kanserinden ölen 2 akrabam var.Şuan işsizim iş bulamadım uzun zamandır.Bırakmayı isterdim.

105*30=3150 tl. duman olup gidiyor .😃İşin sağlık boyutu daha acı tabii güldürmüyor .😳

Üst Alt