Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce hastalıklarımız bir sınav mı?

anonymous

Aktif Üye
Konular
329
Reaksiyonlar
374
Sizce hastalanmamız ve bunun sonucunda yaşadığımız zorluklar birer sınav mı? Bir sınav içerisindemiyiz?

Semavi dinler açısından bakar isek evet bu bir sınav

Galiba dinlerin bu yönde yaklaşması suçlama inkar önüne geçiyor. yoksa sormazmı kul ahmet bu neyin sınavı neden ? diye

boşver sorgulama daha kötüyüü düşünüp şükret ve bu bir sınav. tanrı sevdiklerini tabi tutuuğu özel bir sınava benimde girmem için çağırmış de :)

kök neden ise genetik yada yaşayış şejkliimz yada diğer insanlaruın yada olayların sonucu gibi yorumlagyabiliriz
ama boşver sınavdayı<z diyelim mutly olalım .. şşerefe :)

@anonymous, Valla orucumu tutarım bayramdan bayrama da namaza giderim fakat normal zamanlarda alkolümü de alırım ve kimseye de zararım olduğunu bugüne kadar birisi söylememiştir.
Fakat aklımın almadığı bir şey var ;

Neden bu bilmem ne adalarında cocuklara yapılan hareketler olsun, bize verilen hastalıklar olsun neden verildi yani sırf sağlam insanlar aa bak neler var neler desin diye mi bizlerin bir rahatsızlığı var veya bu x adasında cocuklara yapılan eziyetlere neden yüce rabbimiz engel olmadı gibi sorular aklımı karıştırmıyor değil özellikle hasta olduğunda %50 müslüman kesimin fikrini değiştireceğini düşünüyorum fakat hasta olmadığında dine inanmak gerçekten çok mantıklı ve güzel tabii ki ama bir hastalıkla boğuşunca neden böyleyim diye sorgulamaya başlayınca insanın aklına bir sürü senaryo geliyor.

Gene de şu var inanmazsak ve öbür dünya yoksa elimize ne geçicek hiçbir şey fakat en azından inanırsak ve öbür dünya var ise elimize bir şeyler geçiceği kesin diyerekten buna istinaden elimden geldiğince ramazandır oructur tutuyorum fakat dediğim gibi bu hastalıkların bir sınav olduğunu düşünmüyorum sınav denilen şey geçici bir şey olur kalıcı bir şey olmamalı.

Bu sınavdan zor geçmem ama
Gerekiyor yine de bir yol seçmem
Kararsızım (kararsızım) tutarsızım

Kimine bela kimine sınav kimine mükafat. Bunu işin sonunda göreceğiz.Eğer hastalık seni Allaha yakınlaştırıyorsa iyidir. Eğer ki hastalık seni Allah'tan uzaklaştırıyorsa ceza olabilir. Ne olursa olsun Allaha yönelmekte gayret etmenin faydası var. Bana hastalık bela olarak geldi. Bir ceza. Gelmesinde birçok hikmet var. İçinde iyide var kötüde var. Ama ceza herkes kendini az çok bilir.Kimse kendini temize çıkarmaya çalışmasın. Bende dahil çoğumuz dinden bihaberiz.Helaller ve haramlar belli. Kimi günahların bedeli dünyadayken verilir.

Hastalığım beni Tanrıya yönlendirdi.
Ben yakın zamanda arayış döneminde internette öylesine "İncil kurgu" demiştim ve sonrasında yaşadıklarım beni Tanrıya yaklaştırdı. Ayıplayan ve günahkar diyen varlıklar kayboldu. Yepyeni bir hayat başladı.

@anonymous,

Selam,

Bu Forumun sakinleri genellikle engelliler. Onlar soruyor onlar cevaplıyorlar, öğreniyorlar.

Diğer dinleri bilmem ama Müslüman önce orucunu açar, karnını doyurur sonra akşam namazını kılar çünkü öbür türlüsü (önce namazı eda etme sonra iftar etme) nefse zulüm olur ve namazın da ecrini kaçırır belki de.

Yani diyeceğim o ki biz engelliler önce dünyevi ihtiyaçlarımızı giderelim: Engelimizle ilgili tüm sıkıntılarımızı yenelim, üstümüzde bir damımız olsun, karnımız doysun ve cebimizde paramız olsun vs. sonra imtihanımızı düşünelim derim. Ne dersiniz?

Eğer bu bir sınavsa ben sınavdan kaldım. Çünkü hastalık yüzünden bir tane aile bireyim olmadan tek başına kalmış oluyorum. Peki bunu hak edecek hangi günahı işledim. Ki bense onca dua etmişim ama karşılığı böyle midir

bu dunyada cezalandırılacak bir gunah işlemek

bu hangi dinde var
cumku tum dunlerde ortak nokta tanrı dunyayı yarattı inanları attı ama bir vakit gelene kadar karışmadan izleyecek
yani cezada ödülde yeni dünya veya öteli tarakta

o zaman işte o zaman .................... neyse :)

Basimiza gelenler bizi ALLAH tan uzaklastiriyorsa bela,
ALLAH c.c a yakinlastiriyirsa nimettir... Başkasını suclamak her zaman kolaydır. Peki sen üstüne düşen ne yaptin???

@m.okanoyun, bana mı soruyorsun ? Düşüncemi yazdım polemiğe girmekte istemiyorum herkesin düşüncesi kendine . :)

Hastalık bir sınav olabilir de diğerleriyle birlikte hiç hoş durmuyor.

@Ahmet T, bunu söylemek için daha erken. Belli olmuyor dalgalı olduğu için. İlaç değişeli 1 ay oldu.

Zenginlik de bir sınav hastalıkta bir sınav sağlıkta bir sınav hangisine ne ölçüde sevindiğin de üzüldüğün de senin sınavın belki yükü ağır belki hafif ama sonuna sabırla ilerlediğinde inşallah güzel şeylerin olacağı bir sınav Rabbim herkese yardımcı olsun

görev yapmadığım için bazende sohbete oturmadığım için hasta oluyorum

Hastalık değil de belirsizlik beni çok etkiliyor.Keşke Avrupa standartlarında bir ülke olmuş olsak.Bu ülkede iş barışı yok,ekonomik eşitlik de yok.

İnanan insanlar için şerdede bir hayır vardır hayırda da bir şer. Beterin beteri de vardır. Ama unutmamak gerekir ki insan için yüklenen yük onun çekebileceği kadardır. Yeri gelir bu yük bize zor gelir o zamanda sabrederiz. Yeri gelir o yük azalır. Yarın ne olacağını Allah bilir….

Üst Alt