Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Bu hesaplama penceresinde hep emekli olunacak yıl 2012 gözüküyor

sgk sordum maaş olayını hesabını ankara yapıyormuş,hesaplamadılar ne kadar maaş alırım diye,kısacası başından savdılar anca emekliliğe muracat edilince hesaplanırmış...

Ne kadar emekli maaşı alırım.

Özür oranı %82
ilk sigorta yılı :1996
Toplam prim : 3750
Toplam yatırılan prim miktarı :145,000
Aldığım son maaş :2500 Tl bürüt
Bu bilgilerle ne kadar emekli maaşı alırım tecrübeli arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Teşekkürler.

Yaşlılık aylığınız 3 dönemin ortalamasına göre hesaplanıyor; 2000 yılı öncesi, 2000-2008 yılları arası ve 2008 yılı sonrası. Bu 3 dönemde yatan SGK Primleri belirliyor emekli maaşınızı. Örneğin 2000-2008 yılları arası primleriniz yüksek yatırıldı ise, diğer 2 dönem asgari ücretten yatırılsa dahi yüksek emekli maaşı bağlanılabiliyor.
Tahminime gelince, bugünkü şartlarda 1500 tl üzerinde maaş baglanır size.

nurdane eş vefat etmişse enyüksek hangisinin maaşı ise onu tercih ede bilir

Çalıştıkça emekli aylıkları düşer ama engelleme yolu da var
Özellikle asgari ücret veya buna yakın rakamlardan prim ödeyenlerin ilerde emekli olduklarında alacakları maaş her çalıştıkları-prim ödedikleri ay başında ortalama 2 lira düşer… SGK’ya bildirilen kazanç rakamı 2000-2500 liranın altında olan her çalışanın emekli olduklarında alacakları maaş her ay düşüyor…
Sayın Ali Tezel, SSK'ya 1 Ocak 1990 girişliyim, sigorta primim doldu yılım doldu sadece yaş bekliyorum. Halen sigortalı çalışmaktayım sigortalı çalışıyor olmam emekli maaşımda düşüşe neden olur mu ve ne zaman emekli olabilirim? Ülke Çelik
Sanırım bayan okurumsunuz bu doğru ise 46 yaşında, erkek iseniz de 51 yaşında SSK’dan emekli olacaksınız. Ancak, prim ödem gününüz dolduğu halde çalışmaya-adınıza prim ödenmeye devam ediyorsa ve SGK’ya bildirilen ücretleriniz de 2500 liradan düşükse her çalıştığınız ay ilerde yaşınızı doldurup alacağınız emekli aylığınız düşüyor.
***İKİ SEBEBİ VAR
Emekli aylığınınn basit hesabı ortalama aylık kazancın aylık bağlama oranı ile çarpımı verir. 1999 yılından sonra uygulanan sisteme göre emekli aylığının hesaplanmasında iki temel kriter vardır. Ortalama aylık kazanç, Aylık bağlama oranı (ABO). Emekli aylığının formülü de; bu iki kriterin çarpımından ibarettir. Mesela çalışma hayatınız boyunca reel olarak ayda 2000 lira brüt kazancınız var bu kazancınızın aylık bağlama oranı ile çarpımı kadar emekli aylığınız olur. Son zamanlardaki bütün reform diye bize yutturulan düzenlemelerde her iki kritere de baskı uygulanmıştır. Her sosyal güvenlik reformu hem emekli aylıklarının hesaplanmasında hem de mevcut emekli aylıklarının düşürülmesinde etkili olmuştur. Özellikle aylık bağlama oranı her reform ile indirilmiştir. Öte yandan geçmiş yıl kazançlarının güncellenmesinde ülke büyüme oranı kullanımı da oransal olarak çok düşmüş olup, ülke büyüdükçe hem mevcut emekli aylıkları hem de ilerde emekli olacak olanların aylıkları da düşürülmektedir.
***AYLIK BAĞLAMA ORANLARI ÇOK DÜŞÜRÜLDÜ
Emekli aylığınızı hesaplarken çalışma döneminizi üçe ayıracaklar. Birincisi 31.12.1999 öncesi günleriniz, ikincisi 2000 ile 2008 arası günleriniz üçüncüsü de 2008 ‘den sonraki günleriniz için ayrı ayrı emekli aylığı hesaplayacaklar. ABO’da bu üç dönemde farklıdır.
Mesela, 1999 ve öncesi dönem için, gösterge tablosundan emekli olan bir SSK’lının ilk 5000 günü için aylık bağlama oranı Yüzde 60 ve 5000 günden sonraki her 240 gün için yüzde 1 arttırılırdı. 9000 günü olanın ABO’su yüzde 76 olurdu.
Yaşar Okuyan’ın Çalışma Bakanlığı döneminde (1999 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması değiştirilmiştir. İlk 3600 gün için yüzde 35, sonraki 5400 günün her 360 günü için yüzde 2, 9000 günden sonraki her 360 gün için yüzde 1,5 oranı verilmiştir. Mesela 9000 gün için bu oran yüzde 65’e düşürülmüştür.
Faruk Çelik’in Çalışma Bakanlığı döneminde (2008 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması bir daha değiştirilmiştir. Her yıl (360 gün) için yüzde 2’dir. Buna göre de 9000 günü olana toplamda yüzde 50’dir.
AYLIK BAĞLAMA ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SERÜVENİ
Gün sayısı
2000 yılı öncesinde
Yaşar Okuyan
Reformu
Faruk Çelik
Reformu
5040
Yüzde 60
Yüzde 43
Yüzde 28
7200
Yüzde 69
Yüzde 55
Yüzde 40
9000
Yüzde 76
Yüzde 65
Yüzde 50
***Düşmeyi siz ve işvereniniz engelleyebilir
Sizler prim ödedikçe, çalıştıkça emekli aylıkları düşmektedir. Düşüşü engellemenin yolu da var. Bu da günlük kazanç rakamının tavan rakam olan 200 liraya çıkarılmasıdır. Mesela işvereniniz sizi SGK’ya ayda 1600 lira kazanıyor ve ayda 30 gün çalışıyor diye bildiriyorsa bu durumda ilerde alacağınız aylık her ay 1,5 lira gibi düşüyor. Buna karşın yine aylık 1600 lira kazanç ile ayda 8 gün çalışıyor diye bildirirse bu kere de her ay 5 lira gibi artar. İşverenin ödeyeceği prim değişmez. Son bir püf noktası daha vereyim, 30 günden eksik çalışmayı muhasebeci veya personel memuru kod 7 (puantajlı çalışma) ile bildirirseniz, ayrıca cebinizden genel sağlık sigortası primi de çıkmaz.

ali tezelden alıntıdır.

Çalıştıkça emekli aylıkları düşer ama engelleme yolu da var

AYLIK BAĞLAMA ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SERÜVENİ
Gün sayısı
2000 yılı öncesinde
Yaşar Okuyan
Reformu
Faruk Çelik
Reformu
5040
Yüzde 60
Yüzde 43
Yüzde 28
7200
Yüzde 69
Yüzde 55
Yüzde 40
9000
Yüzde 76
Yüzde 65
Yüzde 50

***Düşmeyi siz ve işvereniniz engelleyebilir
Sizler prim ödedikçe, çalıştıkça emekli aylıkları düşmektedir. Düşüşü engellemenin yolu da var. Bu da günlük kazanç rakamının tavan rakam olan 200 liraya çıkarılmasıdır. Mesela işvereniniz sizi SGK’ya ayda 1600 lira kazanıyor ve ayda 30 gün çalışıyor diye bildiriyorsa bu durumda ilerde alacağınız aylık her ay 1,5 lira gibi düşüyor. Buna karşın yine aylık 1600 lira kazanç ile ayda 8 gün çalışıyor diye bildirirse bu kere de her ay 5 lira gibi artar. İşverenin ödeyeceği prim değişmez. Son bir püf noktası daha vereyim, 30 günden eksik çalışmayı muhasebeci veya personel memuru kod 7 (puantajlı çalışma) ile bildirirseniz, ayrıca cebinizden genel sağlık sigortası primi de çıkmaz.

ali tezelden alıntıdır.

ah be kardeşim;
nerde..
aynı durumdayım...çalışdıkca maaş duşyor..
e çalışmakta zorundayız.....
eger ali tezelin önerdiği 8 gunluk çalışmayı yapacak baba yıgıt varsa...
akp .malıye heps ı peşıne duser adamın ıflagını keserler....
...
son bu eneklılık yasası ,yada kıdem tazmınatı yasası(daha oanamadısecımlerden sonra gundeme gelecek..)
allah ıcın bırı desınku çalışanın faydasına şu maddesi var...
hepsı alyehinne yahu..pes...
adı da reform.......

ha bırde şu cıktı asgerı ucretten.vergı kesıntısı...
:)
en buyuk vergıyı devlet kamuda calışan dan alıp gene gendı cebıne koyuyor..sanmayınkı vergı alınmassa kelle başı 150 tl calışana odenır...yok babam o da ozelde calışan asgerı ucretlerden alınacak parayı kesın leştirmek ıcın yapılan dumen...
çalışma hayatında ..çalışan ve emeklımın lehıne hıc bır sey yapılmaz...
kamuda calışana yapılan tek kıyak..son 10 senedir..
sadece bankadan odenen masların provızyon parasını bankadan çalısamna odenme kıyagı oldu..
oda devletın cebınden cıkmıyorda ondan dır...
vay turkıyede calışanın emeklının halıne...

sgk bence mahsus düşük hesaplıyor az fazlasına sevinsinler diye:(

hesaplama yapsan ortalama çıkar benim 715 lira gözüküyor acaba bu netmi yani asgari ve çocuk parası içindemi olacak orası malum bilmiyorum sigorta müdürlüğüne gittim emekli oldugunda ne kadar aldıgını görürsün dedi saolsun hiç açıklama yapmadı bilmiyorlarmış

KUNDUZ, malülen emeklilikle yaşlılık emekliliği, maaşlarında aralarında çok fark yok. Bence zaten malülen emeklilik süren dolmuş şuanda emekli olsan en kötü 750-800 civarı maaş alırsın ama 3600 günü beklersen 900-950 gibi bir maaşın olacaktır. Seçim senin hangisi olmak istersen olabilirsin. Not: hiç bir pirimin olmasa bile özürlü maaşı aylık 350 civarında o yüzden için rahat olsun.

1991 SGK girişim, 5500 gün primim var. Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

2010 yılının ekim ayında kalp krizi geçirdim ve by-pass oldum . mersin üniversitesi hastanesinden ( klas-3 koroner arter hastalığı özür oranı % 50 + kapak hastalığı özür oranı % 10 % 50 +% 10 : % 55 özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı : % 55 ) 03.01.2011 yılında sağlık kurulu raporu aldım. 1991 yılı girişli 5500 iş günü olan bir sigortalıyım. halen ssk lı olarak çalışıyorum . tüm bunlara istinaden vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum.olabilirsem maaş konusunda bilgisi olanlar ve konu hakkında bilgi sahibi olanların yardımını istiyorum şimdiden teşekkürler

4a işçi raporu ile emekli olsun mu?

mrb bende size bir arkadaşımla ilgili bir soru soracaktım 5226 gün prim yapmış 4a lı arkadaşım daha önce beyin ameliyatı geçirmiş doktor yüzde seksen rapor vermiş belediyeden milli eğitime geçmiş erken emekli olurmu hemen aylığa bağlanırmı ne kadar alabilir aylık ve emeklilik bide zarar mı eder kar mı şimdiden ilginize teşekkürler

wyagız arkadaşın işe giriş tarihi ne eger yıl tutarsa engellilere tanınan erken emekli olabilir yıl tutmazsa ilk işe başladıgında raporu yoksa malülen 3/2 yani 60 iş gücü kaybı varsa malülende ola bilir prim yeterli emeklilik için alı cagı maaşta yatan prime göre degişir şu gadar alırsınız demek dogru olmaz ama en iyi emeklilik er ken emekliliktir malülen degilde vergi indirimi alarak engelilere tanınan erken emeklilik ten yararlanır sa işi bırakmadan hem emekli maaşı alır hemde işine devam edebilirse iki maaş alır malülen olursa calışma hayatı biter

Ne kadar emekli maaşı alacağız ?

babam 1979 sigorta girişli 1964 doğumlu 1800 gün bağkur pirimini temmuzda doldurdu %85 özürlü raporu var piskolejik bugün ise hastane heyeti % 60 rapor verdi ve emeklilik için evraklar sigortaya gönderildi bu durumda babam ne kadar emekli aylığı alacak bilgisi olan cevap verirse sevinirim şimdiden çok teşekkürler sağlıklı huzurlu günler dilerim iyi akşamlar....

bilen kimse yok mu arkadaşlar ?

?????

lütfen yardım

slm arkadaslar 1800 gün dolduran engelli malülen emekli olursa 1800 gun üzerinden ne kadar maaş baglanır saygılarımla

teşekkür ederim kafama takılam bu kadar primi olan bi işçi vergi indirimine başvurup erken emeklilik hakkına sahip olabilirmi ya malulen emekli yaparlarsa arkadaşı o kötü olur bide erken emeklilik hakkını alırsa hem emekli maaşı hemde çalışmaya devam ederek maaş alabilir dediniz dogrumu anlamışım çok ilginç geldi de

bu arada arkadaş 1998 yılında başlamış gün ve ay hatırlayamadım

Bağ-Kur Emekli Maaşım Ne Kadar Olacak ?

herkese selamlar arkadaşlar benim babam 1964 doğumlu ilk sigorta girişi 1979 yılında yapılmış sonrada sigotası yok 1999 ve 2002 yıllarında beyin timöründen ameliyat oldu ve buna bağlı olarak beyinde ciddi oranda sıkıntılar meydana geldi biz 2009 da askerlik borçlanmasını ve bu aya kadar bağ-kur pirim( 1800 gün ) ödedik birleştirdik kapattık şimdi hastanenin vermiş olduğu %85 özürlü raporu var elimizde dün de hastane %60 iş göremez raporu ile sigortaya ordanda ankaraya sevk etti dosyayı emeklilik için benim sorum babam emekli olduğunda ne kadar maaş alacak bu maaş çok mu düşük olacak cevap için şimdiden teşekkürler hayırlı günler .....

herkese selamlar arkadaşlar benim babam 1964 doğumlu ilk sigorta girişi 1979 yılında yapılmış sonrada sigotası yok 1999 ve 2002 yıllarında beyin timöründen ameliyat oldu ve buna bağlı olarak beyinde ciddi oranda sıkıntılar meydana geldi biz 2009 da askerlik borçlanmasını ve bu aya kadar bağ-kur pirim( 1800 gün ) ödedik birleştirdik kapattık şimdi hastanenin vermiş olduğu %85 özürlü raporu var elimizde dün de hastane %60 iş göremez raporu ile sigortaya ordanda ankaraya sevk etti dosyayı emeklilik için benim sorum babam emekli olduğunda ne kadar maaş alacak bu maaş çok mu düşük olacak cevap için şimdiden teşekkürler hayırlı günler .....

maaş

vergi indirimi alıp engelli emekli olan ne kadar maaş alır 25 yıl sigorta 5500 pirim günü olan

arkadaşlar size şu kadar maaş alırsınız demek güç l pirim asgaridenmi göstermiş yüksektenmi yatmış onunla alakalı pirimle günle emekli maaşı hesaplanmaz onun için şukadar alırsınız demek güç yüksek yatmışsa yüksek düşük yatmışsa düşük maaş alırsınız 1800 olmuş 3600 olmuş fark etmez mühim olan yatırılan sigorta pirimlerinin yük sekligi SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı buradan hesaplattırmayı deneye bilir siniz veya burdan fikir ala bilirsiniz baglananlardan http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

yagız dogru vergi indirimi alırsa erken emekli olarak tekrar calışa bilir enaz % 40 rapor almalı erken emeklilik için

merhabalar ben 1995 sigorta başlangıcım olup. 3700 gün pirimim var ve % 40 raporum var.emekli olabilirmiyim ve olursam ne kadar maaş alırım.maaşım asgari ücretten yüksek yatırılıyor.

lansporal;

2008_oncesi.PNG

İlk SSK giriş tarihiniz 1995'te 18 yaşını doldurduğunuzu (Doğum tarihi +18) ve % 40 raporla vergi indiriminiz olduğunu varsayarak; 17 yıl 3920 güne tabiisiniz..
../../1995+17=??/??/2012
Gün ay olarak SSK giriş tarihinizden itibaren 2012 yılı itibariyle yıl olarak tamamlamış olacaksınız.. Prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.
Vergi indiriminiz yoksa, almak için çalışıyor olmanız gerekiyor ve işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. Raporunuzun tarihi yeni ise, elinizdeki raporla başvurun öncelikle.. kabul etmezlerse,sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..3. dereceden vergi indirimini alırsanız emeklilik şartlarınız yukarıda yazdığım gibidir.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ne kadar maaşı alacağınızı ilk sayfadaki www.emekli-maasi.com &www.emeklimaasim.com şu linklerden hesaplatmayı denebilirsiniz.
Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz-7.html başlığını inceleyebilirsiniz..

% 55 özürlü

ssk lıyım 5485 gün pirimim var. ssk girişim 1991 yıllık kazanç : 8,514,00 aylık kazanç :1,082,00 toplam kazanç :60,794,35 gösterge :9475 % 55 özürlü raporum var vergi indirimi alıp emekli olmak istiyorum acaba kaç lira maaş alabilirim bu benim için önemli çünkü çocuklarım okuyorlar ve masraflar ağır. konu hakkında bilgisi olanlar lütfen acil cevap

Merhaba 1996 girişli 2008 kadar 2647 gün 2008 den sonra 2250 gün var nekadar maaşalırım şuan bürüt maaşşım 2000

bende hesaplayamadım 4150 günüm var ne kadar alırım asgeri ücretten ödendi genelde şuan 70 milyar ödenmiş

Üst Alt