Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Sayın İlker bey (Officer),yukarıda belirttiğim şartlarda tahminen ne kadar maaş alırım?lütfen bir cevap verirmisiniz.Bülent bey (Oturan Boğa) sizde cevap verirseniz memnun olurum.Emekliliğimi erteleyerek beklemekteyim.ne yapmalıym bilemiyorum.ssk primimi 200.000 tl den fazla yaparsam maaş hesabının çarpanları artıyormuş diyorlar.kafam karışık yardım istiyorum.

850 tl bile alırsanız öpüp başınıza koyun.
merhaba arkadaşlar nasılsınız.şu anda 3206 gün,79,306 kazançla,malulen emkli oldum 01 04 1983 doğumluyum ne kadar maaş alabilirim

1000 tl alırsınız gibi.
Sayın İlker bey (Officer),yukarıda belirttiğim şartlarda tahminen ne kadar maaş alırım?lütfen bir cevap verirmisiniz.Bülent bey (Oturan Boğa) sizde cevap verirseniz memnun olurum.Emekliliğimi erteleyerek beklemekteyim.ne yapmalıym bilemiyorum.ssk primimi 200.000 tl den fazla yaparsam maaş hesabının çarpanları artıyormuş diyorlar.kafam karışık yardım istiyorum.

Arkadaşlar merhaba;
E devlette aşağıdaki bilgiler görünüyor...Net maaş yazılmamış henüz..bu rakamlar nasıl hesaplanıyor,çarpanları nedir?
91-96 arası 5 yıl bagkur,96-2014 arası SGK 5800 gün.sgk toplam yatan 362.000

Aylık bağlama oranı :71
Göstergesi : 9475

ek ödeme miktarınız çıkmışmı acaba? ek ödeme/4*100= alacağınız maaş göstergenize bakılırsa düşük maaş alacaksınız tahminime göre.

Merhaba,açıkcası bende bir türlü net bir şey bulamadım,.. Yatan sigorta bedelim ve son yıllardakı primlerim çok yüksek...bilmiyorum detayları yukarıda yazdım

emeklilik maasi nasil hesaplaniyor

1997 sigorta baslangicim ve 5300 prim günüm var şuan aldigim maaş 1375 buna gore hesaplayarak olursak ortalama ne kadar emekli maaşi baglanir.5 yil asgari ucretten yatti daha sonrasi hep yuksek yatti ben yanlis birşeyler yaptim herhalde SGK hesaplamada internette 787 TL cikiyor boylebi emekliaasi varmi şuanda emekliler arasinda

Turan bey neye gore bu 600 TL SGK uzmaninin yazisindaydi 3600 tamamlayan 5000 gün gibi hesaplanır yaziyodu benim kayinpeder ssk emeklisi babam memur emeklisi ikiside1300-1400 arazi aliyo malulen bile 800 üzeri aliyo diye biliyidum

sgk mmaş hesaplama diye gir.orda çıkan rakamı görürsün.3 aşağı 5 yukarı doğrudur.şimdilerde öyle yüksek maaş yok.

bu nasil maas hesaplamasi?

Sgk nin internet sitesinde yazana gore 787 TL cikiyo peki bizim is yerinde önceki senelerde emekli olmuş biri var şuan 1500 TL aliyo bu nasil bir maaş farki prim günüm onun emekli olduğu zamandan fazla maasim fazla yanlis hesaplamis olabilirmi site. emeklilik karimiza değil zararimiza sanki şuan aldigim maastan 500 TL eksik alaçam boyle olursa emeklilik yazisina sevinemedim bile

1806 senin toplam yatirilan sigorta prim tutarin kac para maasta oda cok etkin bir rol oynar

Gun sayisi:5400 Kazanç 162.306.44 tl

120 000 kazancla 730 tbaglandi alacaginiz maas kazanca gore veriliyo ne kadar cok kazanc okadar cok maas

Gün sayisi:5400 kazanç:162.306,44 tl

bu bölümden Kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz? kim ne kadar pirim günü ve tutarı ile şuan itibari ne kadar emekli maaşı alıyor kendinizle karşılaştırabilirsiniz ayrıca emekli maaşı hesaplama sitelerinde ortalama olarak ne kadar maaş bağlanacağını öğrenebilirsiniz son olarak kendinize yakın gördüğünüz gün ve pirim ödemeleri aynı olan arkadaşlardan yıl yıl hizmet dökümlerini özelden isteyebilir kendinizle yine mukayese edebilirsiniz

valla aklıma gelen ne varsa yazdım arkadaşım gün ve pirim ödemeleri seninkine yakın olan bi kaç tane örnekte alta ekliyorum seni üzmek istemem ama öyle çok yüksek emekli maaşı beklentisine girmeni istemem

1- Emekli olunan kurum SSK
2- İlk sigortalı olunan tarih 01.06.1997
3- Emeklilik talebinde bulunulan tarih 02.10.2013
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı 70 %
5- Malulen mi, yaşlılık emekliliği mi YAŞLILIK
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 170.000,00 TL
8- Toplam prim gün sayısı:TAHMİNİM 4703
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 808,00 TL
10-Aylık Bağlama Oranı: 60/60/30
ek ödeme 49,00 tl

BANA DÜŞÜK GELDİ AYLIĞIM BU KRİTERLERDE , SİZCE NORMAL Mİ ARKADAŞLAR ?

1. Emekli olunan kurum: SSK
  2. İlk sigortalı olunan yıl: 1996
  3. Emeklilik talebinde bulunulan yıl: şubat 2013
  4. Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: 40
  5. Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: yaşlılık
  6. Çalışma süresince yatırılan toplam prim miktarı: 90.000 tl
  7. Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: Çogu asgari
  8. Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 5.862
  9. Şu anda aldığınız emekli maaşı: 723 tl + 30 tl de ek ödeme
  10. Aylık Bağlama Oranı: 63
[h=2]
icon1.png
[/h]
Arkadaşlar 18-08-2013 tarihi itibariyle yeni emekli oldum devamlı forumu takip ediyorum.Arkadaşların dediği gibi emekli-maaşım.com sitesindeki sonuçla birebir maasım aynı olarak elime geçti.Sayfayı tarattığımda aylık gelir=1174+48,96ek ödeme çıkmıştı=1.222,96tl

Allah herkese nasip etsin insallah.

Şuan elime geçen net para;

1- Emekli olunan kurum:SSK
2- İlk sigortalı olunan yıl:11/1996
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:07/2013
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:%65
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:YAŞLILIK(VERGİ İNDİRİMİ)
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:165.265.59TL
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi:
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi):5.439 GÜN
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:1.194,10 TL + EK ÖDEME 48.96 TL
10-Birikmiş Aylık(Temmuz)=676,66TL+26TL (Birikmiş Temmuz)
11-Ele geçen Toplam Ağustos maası=1945TL
10- Aylık Bağlama Oranı:52,70​

Pardon yukaridaki bilgiler benim emekli bilgilerim degil arkadaşa örnek olmasi acisindan kendisine bilgileri yakin olan daha önce emekli olmus arkaslarin bilgilerini kopyayaladim bizim emekliliğe daha çok. .......çok firin ekmek yemememiz lazım çok. ......:)

Ali kardeş en son gonderdigin ornegin maasi iyi 1200 TL ortalama banada o kadar cikabilirmi birde ASKERLİĞİMİ borclanip odesem maasta fark olurmu borçlanma 6000 TL falan herhalde maasi omur boyu alacagim düşünülürse karli cikarmiyim.emekliliğe müracaat etmeden basvursam maasimi hesaplarlarmi

aliozdemir_57;

Merhaba ali kardeşim bu örneklerden ilki ile sonuncu örnek kazanç ve süre bakımından birbirine yakın ama maaş neden bu kadar farklıdır sebebi nedir biliyor musun
benimde 169000 tl kazanç var +bağkur var 2180 ve3013 gün de ssk var benim maaş ne kadar tahmini ne olur acil cevap verebilirmisin bir türlü bağkur ve ssk birlikte hesap yapabilen bir yer bulamadım sürem doldu bağkurla beraber günümde doldu %40 vergi indirimm var ne kadar maaş bağlanır dilekçe vereceğim beklemedeyim emekli olsammı yoksa çalışıp maaşı yükseltebilirmiyim aylık kazanç 2397 tl brüt devammı nokta koyayımmı vereyimmi dilekçeyi bağkurun olması avantajmı dezavantajmı ne dersiniz

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün e devletten tahsis numaram yazdığını gördüm,ayrıca gösterge 9475, hisse 1/1 , bağlama oranı 60..% 40 raporum, 4200 pirimim var. 97000 tl yatırılan.

Malülen emeklilik

3. dereceden malülen emeklilikte 2014 yılı itibarı ile nekadar maas veriliyor?emekli olan arkadaşlar bilgi verebilirmi?ve emekli olunca işyerinden tazminat alabilirmiyiz ve emekli maası baglanınca tekrar bir işe baslayabilirmiyim 2. emeklilik için misal?artısı eksisi olurmu tekrar çalısırsam....

Merhaba Arkadaşlar bana cevap veren yok hiç bilmediğiniz için mi yoksa başka bir şeymi var NEYSE

bende bugün işyerimden cevap verdiler 21 nisanda çıkış yapıyoruz dediler dilekçeni verebilrisin dediler 1 mayısdada geri işe başlayacağım bana ne yapmam gerektiği konusunda ne kadar çabuk bağlanması konusunda yardımları olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum selamlar
hayırlısı olur inşaallah

emeklilik başvurusu yaptıktan sonra sgk evrak takipten dosyanı takip edebiliyorsun..sana tahsis numarası verilmeden işyerine tekrar giriş yapamazsın.e devletten benim tahsis numaram dün gözükmüştü,bugün işe yeniden giriş yapacaklar.

tahsis no alman kaç gün sürdü toprak
21 nisanda başvuru yapacağım 1 mayısta geri işe başlarsın dediler tahsis no o zamana kadar gelirmi

o kadar kısa zamanda imkansız.ben 20 şubatta başvurdum.tahsis numaram dün 15 nisanda belli oldu,artık süreyi sen tahmin et..ha bu arada benim ssk da tanıdığım vardı dosyayı öne aldı.öbür türlü ne kadar beklerdim bilemem ama..bazılarının ki 2, bazılarının ki 3 ayı buluyor.tahsis numaran belli olmadan yeniden işe girişin yapılamaz.

1806;
arkadasim maasta tabiki farklılık olur ama nekadar far eder bunu bilemem net bilgiyi sgk dan ogrenebilirsin askerlik borclanmasi olarak yazmış olduğun 6000 tl suanki taban rakamdir yani odeyecegin en alt dilimdir en ust dilim tavan ise 450 gun icin suan 31800 tl civaridir imkanin varsa en usten odemeni tavsiye ederim

memolikk;
Sebebi tahminen 2000 ve 2008 onceki yatan pirimlerin digerinden yüksek olmasidir diye dusunuyorum suanki sartlarda ssk dan emekli olanlar bagkurdan emekli olanlara nispeten daha avantajli oldugu soyleniyor ali tezelin bi yazisinda okumustum emekli olup olmamak tamamiyle sizin karariniza kaliyor hesabinizi iyi yapin ornek suan emekli oldunuz diyelim emekli maasi 800 lira akicaksiniz az buldunuz icin biraz daha calisip yukselteyim dediniz mesala 5yil benim tahminim tavandan yatirmis olsaniz (suanki tavan ücreti 6900 civari) dahi masinizda cok buyuk 1500 gibi 2000 gibi bir artis olmicaktir diye tahmin ediyorum çünkü sigortalilik yillarinin ortalamasini aliyorlar icinizi karartmak istemem emeklilik bence cok onemli bi konu o yuzden iyi arastirin ve kararinizi ona gore verin derim hayirli gunker dilerim

ali kardesım güzel anlatmışsın daha nekadar açıklamalı ankatıcan

Turan bey benim derecem de sizinkiyle aynı bu ayın 3 ünde evraklarımı verdim sgk ya bekliyorum. Sizin ki kaç gün sürdü evrak takipte gözükmesi. 98000 TL Prim ve 5552 günüm var sgk sitesinde sorgulayınca718 TL ÇIKIYOR

başvurduktan bir kaç gün sonra sgk evrak takip diye yazın..tc kimlik numaranazı yazın.orda ne yapıldığını görürsünüz.

Üst Alt