Böyle sakat/sağlam ilişkileri gündeme geldiğinde aklımdan hep aynı soru geçiyor. Ya tersi bir durum olsaydı..? Erkek değil de kız sakat/hasta olsaydı..? Mesela kızın bir bacağı olmasaydı, ya da bir kolu..? Ya da kanser hastası olsaydı veya şeker hastası, sevilen, tercih edilen olur muydu..?
Bence cevabı çok net, erkek asla bırak sevmeyi, evlenmeyi düşünmeyi gözünün ucuyla bile bakmazdı..
Sevgi her engeli aşarmış mış.. Sevsin ya kadın, ölecek kadar sevsin, canı kadar sevsin, eksikse bedeninin bir parçası, farklıysa diğerlerinden ne fayda..
Sevgi denen şey öyle bihammada biten birşey değil.. Birşeyler tükenmeye başlıyınca bahanede hazır oluyor.. insanları gözlemliyorum burda genelde sakatlığına bahane buluyorlar, "Sakat olmasaydım/hasta olmasaydım/fakir olmasaydım vs.vs." Sevdin, sevildin şeker hastası olmam engellemedi sevilmenide sevmenide. Bittiyse, devamı gelmediyse, azıcıkta kendini sorgulamalısın kardeşim..
İnsanların en büyük hatası "tamamdır, seviyor, artık benim, saygı mı? sallaaa, garanti nasıl olsa elde var o" demesi.. İlk zamanlardaki saygı çıkar aradan, o zamanda yavaş yavaş sevgiyi törpülemeye başlar saygısızlıklar.. Kim ne derse desin fikri sabit olduğum bir konudur "bir kız seviyorsa, sevdiği adamdan yanada zerre kuşkusu yoksa, şüphesi yoksa dünya çıkca karşına takmaz, bildiğini okumaya devam eder, mümkün değil terketmesi, hele hele bir başkasını sevmesi, evlenmesi".. Amaa acabalar varsa aklında, "ulen anam babam karşı bu işe, onları karşıma almaya değer mi bu adam..? Yok, değmez.. Niye..? Eee işte böyle böyle tutarsızları var...vs.vs.
Eee o zaman, bu hikaye burada bitsiiiin..
Aslaaa tek taraflı değildir bu işler.. Sevgi samimi bir sevgiyse en ama en mühimi sevilen değiyorsa birşeyleri göze almaya, veriyorsa o güveni, üçüncü sahışların onayını umursamaz kız milleti, binlerce örneği var..
Kızlar salaktır bu tür konularda, duygularının peşinden giderler, ilerisinin gerisinin hesabını pek yapmazlar.. Yeterki inansınlar değecek bir adam olduğuna, şüpheleri olmasın yeter ki..