Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevdiğim kız şeker hastası olduğumu öğrenince terketti!

sıradaki gelsin diyeceksinnnn....sana sağlığın gerek..o yerinde oldukça daha iyilerini bulacaksın..bu konuyu dert etme işine güçüne hayatına ve sağlığına bak..gerisi hikayee

Akın

hayat öyle süprizlerle doludur ki bi kapıyı kapatan mevlam hiç ummadığın bi anda bakmışsın başka bi kapıdan içeriye girmişsin farkında olmadan o yüzden büyük konuşmamak lasım.Günn birince öyle birine aşık olur öyle sever ve karsındakınden bekledigin sevgiyide bulursun ki isde o zaman dönüp arkana eskıleri düsünür iyikide ayrılmışım dersın.Çünki zamanında öyle seyler yapıyoruz ki gecmişe dönüp baktığımızda o yapılanların ardından sadece küçük bir tebessümle bakıp iyikide diyebiliyoruz

inşallah ablacım inşallah mükemmel dileklerin gerçek olur çok teşekkür ederim ...

heeeççç üzülme ...diyalize girmeme az kala evde kalmış bir fıstıkla nişanlandım .biraz da ailelerin beni iteklemesiyle ,diyalize girerecekken elden ayaktan düşmeye başladım ..kızın fevri de değişmeye başladı ..diyalize girdim kız yüzüğü attı ...hayırdır inşallah dedim .. Diyalize girince zıpkın gibi doğruldum ...ilaçlarımı alırken eczacı bayan ile her karşılaşmamız içimizde bir kıpırtı ile sürmeye başladı ...ama dünya görüşlerimiz uymuyordu ...
ver elini bodrum 1 yıl ,marmaris 2 yıl ...tabii ki ;çalışıyorum sahillerde. sonra da fethiye...... eşimle karşılaştım 20 saat için de evlilik kararı ,bir haftada da nikah düğün ...6 yıldır da fethienindir e'deyim

kısacası ..ölen ölsün kalan sağlar senindir ....hemen unut ,yeni bir yelkenler tak ,rüzgara kapıl .. ne huriler göreceksin ...

kardeş sen hala ordamısın :confused:aynı konuyu düşünüp sıkıntı etmen sana bi yarar saglamaz üstelik saglıgını bozarsın ,kendine bu kadar eziyet etme ,bu vucutlar allahın bize emaneti iyi bakmak ve korumak zorundayız :)
yeni bir gün dogdu her şeyiyle yeni günde hayat yeniden başladı ,bu yeni günde allah sana hayırlı olanı versin ...

Balık baştan kokarmış sevinmelisin

evlenip çocuk sahibide olabilirdiniz ve o zamanda bitebilirdi
henüz çok gençsin ,ne ona kız, nede kendıne..
herkes hak ettiğini yaşarmış sen ahh etmesen bile acısı çıkar birgün.
bekle ve gör..

çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

iyi dilek ve tesellileriniz için çok teşekkür ederim abilerim ablalarım zaten geçip bitmiş bi olay sadece onun güvensizliğini ve korkusunu uzerimden atamıyorum zaten hayırlısı bu imiş allah görüyo görüpte o zamanki acımı görüpte onlara bişi vermemesi için dua ediyorum zaten :)

Böyle sakat/sağlam ilişkileri gündeme geldiğinde aklımdan hep aynı soru geçiyor. Ya tersi bir durum olsaydı..? Erkek değil de kız sakat/hasta olsaydı..? Mesela kızın bir bacağı olmasaydı, ya da bir kolu..? Ya da kanser hastası olsaydı veya şeker hastası, sevilen, tercih edilen olur muydu..?

Bence cevabı çok net, erkek asla bırak sevmeyi, evlenmeyi düşünmeyi gözünün ucuyla bile bakmazdı..:) Sevgi her engeli aşarmış mış.. Sevsin ya kadın, ölecek kadar sevsin, canı kadar sevsin, eksikse bedeninin bir parçası, farklıysa diğerlerinden ne fayda..:)

Sevgi denen şey öyle bihammada biten birşey değil.. Birşeyler tükenmeye başlıyınca bahanede hazır oluyor.. insanları gözlemliyorum burda genelde sakatlığına bahane buluyorlar, "Sakat olmasaydım/hasta olmasaydım/fakir olmasaydım vs.vs." Sevdin, sevildin şeker hastası olmam engellemedi sevilmenide sevmenide. Bittiyse, devamı gelmediyse, azıcıkta kendini sorgulamalısın kardeşim..:)

İnsanların en büyük hatası "tamamdır, seviyor, artık benim, saygı mı? sallaaa, garanti nasıl olsa elde var o" demesi.. İlk zamanlardaki saygı çıkar aradan, o zamanda yavaş yavaş sevgiyi törpülemeye başlar saygısızlıklar.. Kim ne derse desin fikri sabit olduğum bir konudur "bir kız seviyorsa, sevdiği adamdan yanada zerre kuşkusu yoksa, şüphesi yoksa dünya çıkca karşına takmaz, bildiğini okumaya devam eder, mümkün değil terketmesi, hele hele bir başkasını sevmesi, evlenmesi".. Amaa acabalar varsa aklında, "ulen anam babam karşı bu işe, onları karşıma almaya değer mi bu adam..? Yok, değmez.. Niye..? Eee işte böyle böyle tutarsızları var...vs.vs.

Eee o zaman, bu hikaye burada bitsiiiin..:) Aslaaa tek taraflı değildir bu işler.. Sevgi samimi bir sevgiyse en ama en mühimi sevilen değiyorsa birşeyleri göze almaya, veriyorsa o güveni, üçüncü sahışların onayını umursamaz kız milleti, binlerce örneği var..

Kızlar salaktır bu tür konularda, duygularının peşinden giderler, ilerisinin gerisinin hesabını pek yapmazlar.. Yeterki inansınlar değecek bir adam olduğuna, şüpheleri olmasın yeter ki..:)

Seni olduğun gibi sevecek birisine gönlünün düşmesi dileği ile...

Kızlar salaktır bu tür konularda, duygularının peşinden giderler, ilerisinin gerisinin hesabını pek yapmazlar.. Yeterki inansınlar değecek bir adam olduğuna, şüpheleri olmasın yeter ki..:)

Haklısın Havva bacım çok salağız:)
Ama aşk bitince salaklıktan eser kalmıyor,inancını kaybetmiş bir kadından daha tehlikeli bir şey tanımıyorum,cehennem zebanisine dönüyoruz:):)

Sehribanu;
E bütün mesele zaten inancını kaybetmemekte..:) İnanç varsa devam, yoksa, kalmadıysa bittiyse baybaaay..:):)

Bacıbey

Tanın güzel ama eksik kızları iyi tanıyosun anladığım kadarıyla bende bi erkek olarak cevap vereyim Biz sevdik mi sonuna kadar değil sonsuza kadar severiz hata mı insan sevdiğine düzeltilmeyecek hata yapmaz biz bizi seveni yarı yolda değil diğer tarafta da sırtımızda başımızda taşırız gözlerimiz kör kulaklarımız sağır dokunma hislerimiz ölü olur başka insana bişi hissedemeyiz biliyorum siz genel olarak yazdınız ama ben kendi adıma müsterihim bir gram hatam ve sucum yoktu tek sucum hasta olmamdı oda allahtan gelen zaten hatalı olsam hala allahıma onun mutlu mesut sağlıklı ve huzurlu olması icin dua etmezdim yanlışmıyım acaba :) ?

Bahsettiğiniz kişi sizin sevgiliniz miydi, eşiniz miydi?

Geçmiş olsun kardeş.Ya evlenip de sakat kalsaydın,Allah korusun bırakıp giderdi.Hatta gözün aydın:)

İnşallah gönlüne göre hayırlısı olur her şeyin üzülme Elbet Allah seni gerçekten seven birisini çıkaracaktır her şeyde bir hayır vardır arkadaşım...

Heee ona göre cevap yazıcamda..:)

Bana hiç inandırıcı gelmiyor anlattıklarınız..:) Bir gram hatam yoktu diyorsunuz.. Vardır vardııır..:) Çok detayı var bu işlerin.. Misalen, üstüne çok düşersin boğdun beni derler, az düşersin sevmiyorsun derler.. Anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç, pasifmişsiniz..:) Ona olan zaafınız kendi kişiliğinizden vazgeçirmiş sizi.. Allah bilir bir kere bile höööyt dememişsinizdir, sevgi mi oluyor bu şimdi sizce..?..:) Bence değil, bak kızlar böyle durumlarda "mıymıntı" derler erkeklere..:D Öyle vara yoğa höyt deyincede "Maço, kaba" derler, lafım meclisten dışara....:)

Ailesi karşı çıkmış, gittiniz mi varsa abisi, abisiyle konuşmaya, ya da çıktınız mı babasının karşına, dediniz mi ben seviyorum kızınızı, bacınızı..? Çabaladınız mı?

Boyun eğmişsiniz kaderinize, şartları zorlamamışsınız.. Büyük bir olasılıkla pısırık olduğunuzu düşünmüştür o kız da..:) Hadi konuştunuz ailesiyle, ikna olmadılar diyelim.. Kızda cesarete gelemiyor ailesine karşı, ama seviyor da mesela.. Güzellikle olmuyorsa zorla deyip neden kaçırmadınız..?

Kime güvenemediniz? Kendinize mi? Ona mı?..:)

Hatam var mıydı, yok muydu diye bir daha düşünmelisiniz..:)

zamanı geldiğinde höyt zamanı geldiğinde haklısın zamanı geldiğinde kavgasını her şekilde yaptım sevgimi yerime göre gösterdim insan psikolojisinden biraz anlarım :) kişiliğimden karakterimden ödün vermeden sürdürdüm zamanında ilişkimi bana söylediği tek şey" sen bu dunyada bi kadının isteyebileceği tek erkeksin" kendisi cok souk olmasına karsın bunu ona olan davranıslarımla çözmüstük. Bu yuzden ailesiyle hala konusmuyor içine kapandı 3 senedir ilişki içerisinde karsılıklı olarak değiliz ve yakın arkadasız ben hep yanındayım hala beni çok seviyor. gene günlerimizi beraber geçiriyoruz her zaman yanındayım ve canı yanmasın diye hep yanında olucam dualarımla da bedenimle de ruhumla da yanındayım ben ben görevimi yerine getirdiğime inanıyorum ...

Birşeyler kopuk, birşeyler eksik gibi sanki ya neyse.. Sizin hikayeniz karışık.. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum, konudan çekiliyorum..:)

:)) Karışıklık yok Allah böyle nasip görmüş eksik olan tek şey bazen yaptığımız cahillikler ve umarım herkes yaptığı cahillikler yüzünden kötü sonuclarla karsılasmamasını diliyorum ve değer verdiklerimin hep yanında olarak onları kendimce korumak için çalışıyorum tek isteğim korkularımı yenmek ve güven duygusunun yeniden olusmasını istemek :) ilgin alakan ve verdiğin güzel ve mantıklı yorumlarından dolayı da minnetarım saygılar sevgiler

bence sebep sadece "şeker hastalığı" değildir..
gözde görünen bir problem değildir...evet tehlikelidir ama düzene sokulup belki sıfırlana bilme olasılığı bile vardır dikkat ve özveriyle...
evlilik için ailelerin engelli-engelsiz ayrımındaki en büyük sorun yaşama engel olan hastalıklardır...
örnek vermek gerekirse yürüyememe,hareket edememe vs....
böyle baktığımda senin yaşadığın rahatsızlık ayrılığa bahane...
çıkarken senin hastalığını hiç mi anlamadı...hiç mi konuşmadınız??
aklı nerdeydi??hiç mi anlamadı yediklerinden yemediklerinden...
bence bu işte başka bi iş var...

.

Yani sen elmayı seviyorsun diye
Elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani tahiri zühre sevmeseydi artık
Yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi tahirliğinden?
:)

art_SRY

Çok güldürdün beni hocam alakayı çözemedim :))

merhaba ,
bilader yazdığın yazıyı görünce başımdan geçenleri yazmışsın zannnetim :)
bende 9 yıllık evliyim seninkine benzer likte bir olay yaşadım evlenmeden önce
bende bir kızı sevmiştim oda sevmişti tabi bizim köyde onunda abisi vardı benimde kız kardeşim vardı onlar kardeşimi abisine bizde kızı bana istedik fakat
onlar bana sen hastasın sana vermeyiz biz alırız dediler benim biladerime vereceklermiş diğer kız kardeşini beni teğet geçiyorlar :)
Allah kurban olduğum Allah öyle büyük ki bende onları evden kovdum onlar gitiiler başkasının kızını aldılar kızlarınıda aldıkları kızın abisine verdiler aynı köylü olduğumuz için hala görüşüyoruz konuşuyoruz :) kurban olduğum Allah annelerine şeker hastalığı verdi insülin kullanıyor babaları hiç hastalığı yokken akşam yattı sabah kalkmadı:( Allah rahmet eylesin bana vermesede kızını ibretlik oldu hayatımız ben beni seven bir kızla evlendim köyümüzden sonra istanbula taşındım ev aldım bir kızım var onların hayal edemeyeceği şeylerim oldu işim var herşeyim var huzurum var boynum eğri değil kimseye :) ama yaşananlar unutulmuyor Allahım herkese hayırlısını versin herkese huzur versin herkesin yolunu açık etsin hiç üzülme O Allahki herşeyi görür .....selam ile bu abinin dediğini kulağına küpe olsun hayatta her şey oluyor her şey düzeliiyor ben şeker hastası olalı 22 sene oldu galiba ....

abicim güzel dileklerin için çok teşekkür ederim bende iste bundan korkuyorum yüce allahım beni hor gördükleri icin bnm icin değeri paha biçilmez insanın cocuklarına kendisine yada ailesine gelmemesi icin dua ediyorum onların cahilliklerini değer verdiğim insanın canının yanmasını istemiyorum amacım sadece bu bnm çünkü allah büyüktür rabbim dualarımı kabul etsin tekrardan tesekkür ederim abicim saolasın desteğin için :)

valla kardeş sen ne kadar acırsan acı eden bulur bu bukadar basit ...
keser döner sap döner ,gün gelir hesap döner ...
yapacak bişey yok allah dilemişse böyle bişeyi olur ,sende fazla acıma...

bnmkisi acımak değil ki ben kimim ki bi başkasına acıyabileyim ... ben sadece o insanın ailesi yüzünden canı yanmasın istiyorum bazı şeyler başımıza gelmeden anlamıyoruz ama iste bu basa gelmemesi icin dua etmekten baska caremizde yok ... saygılar

Akın kardeşim,
Şu an senin yaşadığın olayın benzerini bir kardeşim yaşıyor
Hasta olan erkek, ama kızın ailesi oğlanı hasta diye istemiyor kardeşim dediğim de kız...
Tek sorun kızın ailesi... Şimdi onları ikna etmeye çabalıyoruz bakalım sonu inşallah hayır olur.
Yani anladığım şu ki, kız da seni seviyor ama mecbur kalmış
Hakkınızda hayırlısı olsun
Güven problemi ya da diğer yaşadığın zorluklar zamanla aşılır, kendine zaman ver ama hayattan da vazgeçme....
Saygı ve sevgilerimle...

ablacım cok tesekkür ederim dileklerin için diyorum ya cahillikleri hep sevdiklerimiz ceker allah o kardeşimizinde yardımcısı olsun nasip kısmet değilmiş benm canım cok yanmıstı o kadar kötüydüm ki dünya standartlarına göre ölüydüm seker ölçme aleti high yaziyodu insulin vurulduktan sonra en son 756 yi görmüstüm :) çok zordu ama gene de hep onun mutlu olması icin cabaladım çabalıyorum da bu yuzden yapacak bişeyim yok ailesi istemiyo ama ben hep onun yanındayım inanıyorum ki allah hepimizin dualarını kabul eder saygılar sevgiler ablacım ...

Üst Alt