Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevdiğim kız şeker hastası olduğumu öğrenince terketti!

f1r1lduck

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bir kızı çok sevdim deliler gibi gözümden korudum onu el bebek gül bebek baktım ona bir dediğini iki etmedim saf sevdim be kardeş delice sevdim ömrümü ona adadım ailemin içine soktum ailem yaptım giymedim giydirdim içmedim içirdim yemedim yedirdim çocuğum gibi baktım ona üşücek hasta olcak diye aklım çıkardı herşeyimi verdim ama allahın bana verdiği diabet hastalığımdan ötürü beni öksüz bıraktı annesi beni istemediği için şeker hastasıyım diye o gunden sonra hayat bnm için hiç iyi gitmedi hep karamsardım yeni bi insanı tanımaktan korktum derinlere inmekten korktum ve benimle tanısmak isteyenleri de hep ben şeker hastasıyım benle olamazsın bir daha düşmek istemiyorum beni yerden kaldırıp bir daha atmalarını istemiyorum çünkü ... ben böle dedikçe iyice artmaya başladı bu istekler güvenemiyorum beni yarı yolda bırakıcaklar diye korkuyorum bir daha körü körüne bağlanmak istemiyorum artık seni seviyorum sana aşığım yalanlarını duymak istemiyorum ama inadına sanki hep bunlar basıma geliyor lanet gelsin ki lanetim olacak bu insan bnm çünkü kimseye güvenemicem sevemicem ve yalnız diğer tarafa göç edicem umarım hayatı güzel mutlu huzurlu ve sağlıklı geçiyodur inşallah onun veya onun evladının sağlığına bir şey olmaması icin dua ediyorum beni böle yıkıp gittiği icin ah etmiyorum ama Allah yukarıda kalbi kırılanın yanında olurmus derler hep annesinin yüzünden ne kendisinin nede evladının sağlığının bozulmasını istemiyorum sadece mutlu olsun istiyorum yaşadıklarımı allah görüpte ona da yaşatmıyodur inşallah ne diyeyim ...

Canından çok sevmişsin neredeyse ve seni bırakıp gitmesine rağmen bir ahın yok, helal diyorum sana, evet Allah yukarda üzüleni de üzeni de görüyor, Allah yollarını açık etsin demekten başka laf düşmüyor bize.. İnşallah gönlüne göre hayırlısı olur her şeyin.. Ama bende bu ailelerin aradaki güçlü sevgiye değil de, herkesin başına gelebilecek şeyleri bu kadar büyütüp dert etmelerini ve seven insanları ayırmalarını anlamıyorum.. Allah herkesin hakkında hayırlısı ve güzelini versin..

Ve sende bunu dert ediyorsun öyle mi? Giden gitmiştir,gitmiş ise kaybetmiştir,seninde dediğin gibi sevdiğin kız,seni seven kız olsaydı böyle olmazdı sanırım. Boşver diyemem belliki sevmişin ancak, bazen gönülde yanılabiliyor.. Gülümse..!

Arkadaşım,

Baktım henüz 23 yaşındaymışsın. İnsülin bulunalı neredeyse 150 yıl oluyor. Bugün kontrol altındaki şeker hastalarının neredeyse tamamı son derece sağlıklı bir yaşam sürüyor. Büyük olasılıkla önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde de kesin çözüm denilebilecek tedaviler mümkün olacak.

Şimdiden neyin karamsarlığını yaşıyorsunuz? Hayatı yaşamaya bakın. Kanser değil, ülser değil bu...

üzüntünü anlıyorum , degerli kardeşim , senin için mjtlaka bi hayır vardır bu olayda .... allah ayetinde sizin hayır gibi gördügünüzde şer , şer gibi gördügünüzde hayır gizlidir diyor ....şimdilik bunu anlayamayız ama bunun böyle olduguna inanalım , yıllar geçecek ve diyeceksinki iyikide böyle olmuş ,kendini daha fazla yıpratma üzme ,deymez kader bu , bence seninle görüşmek isteyene şans ver kimin hakkında hayırlı oldugunu bilemezsin belkide çok mutlu olacaksın fırsat ver ,herkez aynı deyildir,o kızda çok cahilmiş saglıgın garantisi olurmu :confused:bu gün annesinin sözüyle terk eden yarın ne yapmaz :confused:allah sana başkasını yazmış demekki ,senin için daha hayırlı birisini ....evlendikten sonra terk edebilirdi belkide bi evlattan sonra ,hayat devam ediyor can yakan sen olmadıgın için üzülme...
:)

ben de tip1 diyabetliyim,bu yüzden terkedilmedim ama,terkettim...tedavi sürecim çok zorlu geçti,bunu baştan biliyordum.onu sıkıntılarıma ortak etmek istememiştim.iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum...

Salla bilader, boş ver.... Ula sana kızmı yok....kardeşime bak sen canını sıkma... Selamlar.

seni öyle iyi anlıyorum ki bende çok aşık olmuştum birine 2003 te onun engeli yoktu hep o koştu peşimden zorla girdi hayatıma sensiz olamam dedi ama iş ciddiye binince ailesi engelimi sorun etti o bana deli gibi aşık bensiz yapamıycanı söyleyen adam bi anda bi yabancı oldu bna bu durumda bişey yapamam ben dedi.bende bütün erkeklerden nefret ettim bidaha kimseyle çıkamadım beni öyle bir psikolojiye soktuki hem erkeklerden nefrett ettim hemde kendimi kimseye layık göremedim kendimi eksik gibi hissettirdiler bana duygularım köreldi şimdi o nefret güvensizliğe döndü hala hiç kimseye güvenmiyorum.

demekki o senın sevgını hak etmemış bende tıp 1 o kadar ınsanla konuştum hepsınede söledım tabıkıde ılk söylendığınde bakış açıları değişiyor ama allahım senın karşınada benımkı gıbı bırnı çıkarır mutlu olursun şu anda 8 yıllık evlıyım eşım tip benden daha ıyı bılıyor araştırıyorkı öylesıne sahıplenıyorkı benı anlatamam.. hayata kusme sende elbet bır gun mutluluğu yaklarsın

güven kolay kolay geri gelmiyor ki kimseye güvenemiyorum çünkü bir kez daha düşmekten korkuyorum düşmek çok kötü bir şeydir hepimiz bunu iyi biliyoruz ama bu yapılanlar ya bi daha tekrarlanırsa ya bir daha olursa toparlayamamaktan korkuyorum insanız be abi bizi de allah yarattı kimsenin benden üstün bi tarafı yok bnmde kimseden üstün bi tarafım yok Allaha sıgınıyorum ama korkuyorum artık Allah korkusu olmayanlar çok ayaklar bazen kaldırmıyor vucudu dusuyorsun biri gelip ayaklarına tekme atıyor yapamıyorsun ne yapabiliriz ki ... artık herşeyden korkar oldum herşeye tedirginlikle bakıyorum yeni bir insan tanımaya dahil korkuyorum ...

ne istersen iste ama? mevladan kalben iste elbet doğru kişiyi çıkarır karşına...

Allahtan sadece bir daha düşecek olursam beni ayağa kaldıracak gücü vermesinden başka bir isteğim olmadı olmuycakta rabbim hepimize bu gucu versin

f1r1lduck;

arkadasım seni anlayabiliyorum ama şuda bır gercekkı her hayırda bi şer vardır B,rde su acıdan bak o kadar iyi yaklasımına ragmen cok sevmene rağmen seni terk eden bir insan zaten seni sevmemiş ki bırakmış eger gercekten sana deger verseymş senı yarıyolda bırakmazdı senin onda guzel davranışına ragmen hemde.Bizim işyerinde ıkı arkadas vardı öncekı subemde erke arkadası seker hastası anlasaadılar ayrıldılar daha sonra biri izmire gitti dieri baska subeye ıkı sene sonra tekrar bi araya geldiler suan evliler kızın ailesı istemıyordu ama ayrılmak isteyende erkekti daha sonra tekrar teklifi yapan erkek oldu ve suan yeni evliler .Herseyde bi hayır vardır diyerekden yaklaş olaylara....

boşver arkadaşım hiç kimse için üzülmeye değmez.ayrıca şeker hastaları beslenmelerine dikkat ederlerse çok uzun ve sağlıklı yaşayabilirler çünkü zararlı yiyeceklerden uzak duruyorlar.sen beslenmene dikkat et,yaşamı sev ve hiçkimseyi takma, hayat herşeye rağmen güzeldir unutma.

Ah dostum bu terk edişler bu ayrılışlar tabi ki de baya bir zaman canını sıkacak ama unutma ki kimse için değmez ve yıllar geçtikçe diyeceksin ki üzülmeye değmezmiş bunu birkaç kez yaşamış birisi olarak söylüyorum .

aynen katılıyorum ben de.değmez kimse için.çok ağladım ben de..yaşadıklarına benzer bişey de yaşadım.dilerim Allah ım iyilerle karşılaştırsın..canın yanıyodur.ama geçecek ;)

Ah etmemeniz en güzel dürüstlük ve saygınlıkltır size yakışan en güzel hareketi yapmışsınız sizi kutluyorum bu gürüstlüğünüzden dolayı.siz ah etmeseniz bile Allah onu görüyor biliyor ve mutlaka pişman olacağı birşeytler yaptıracaktır.
ama en önemlisi de ne biliyor musunuz; o kişi sizin için hayırlı birisi değilmiş bence,Allah size yol göstermiş ve yol yakınken geri dönesiniz diye,ailesininde istememesi bir bahanedir.çünkü herşeyde bir hayır vardır, Yüce Allah'ım iyilerinde yanında olur ve onları hakettiği mutluluğu eninde sonun ona sunar,bundan emin olunuz ve hiçbir zaman da ümidinizi yitirmeyiniz..
Ümitlerinizi geçekleşmesi dileğiyle...
Herkese sağlıklı ömürler...

arkadaşlar düşünceleriniz için çok teşekkür ederim su anda hayattan memnunum zaten ama bu hep içimde bi yara olarak kaldı ve kalmaya devam edecek galiba iyi düşünceleriniz için çok tesekkür ederim saygılarımı iletirim abilerim ablalarım

Nekadar şanslı oldugunun farkındamısın.....

gercegı asıl gercek gercekleşmeden anladın
düşün evlendın ve hastalıgın nuksetti ne olacaktı yıkım daha agır olacaktı ve daha bır cok acı örnek verebılırım sana kardeşim
HER HAYIRDA BİR ŞER HERŞERDE BİR HAYIR OLDUGUNU UNUTMA..

eyw hocam bunun farkındayım sadece ben güven sorunu yaşayan bi erkeğim o yara kapanmaz belki dediğin gibi daha cok yanıcaktı canım bu yuzden şanslıyım ama gencecik delikanlı saf ve temiz sekilde baglanıp bebekler gibi bakmıs olduğu ınsandan bu sekilde ayrılıyor bunun yıkımı çok büyüktü bnm icin yaşım 21 di o zaman ve su anki düsüncelerimi o yasadıklarım etkiledi kimseye güvenip onu tanıyamıyorum korkuyorum bi yerden kurtulurken diğer yerden korumaya calısıyorum kendimce ...

1-bende şeker hastasıyım cok takmayacaksın ben ilaç bıle kullanmıyorum moralını yuksek tut şeker sana hıcbırsey yapamaz kardesım
2-senın cektıgın acı sence buyuk aslında cok ufak bir aıle dusun ıkı cocuklu tatıle gıderken kaza yaparlar ve butun aıle yok olur adam tek basına kalır ve hayatına devam etmekten baska sansı yoktur boyle bır acıyı sadece hayel etsene ettıgın an şekerın cıkar dogrumu????
3-ınsanlar hayatın boyunca herseye hazırlı olacak baska sansı yok sen o kızın öldüğünü düşün sadece onun yuzunden guvenın kaybetme sakın herzeman kaybedersın ınsan oglu guven olmadan tuvalete bıle gıtmez (bılmedıgın yerde tuvalete gıremezsın hastalık korkusu,igrenme,vs)
4-ve sana bırcok ornek verebılırım boşvereceksın sekerıde takmayacaksın..

çok teşekkür ederim effe hocam saolasın ilgin alakan için

Rica ederim kardeşim şimdi hayata bakış acını degıstır ve bak keyfıne dusundukce kendını dahada hasta edersın hastalık hastaı olma kım ne derse desın hayat senın ya dusunur kafayı yersın yada hayatını yaşarsın bakarsın dalgana hayatına ekşın sok bıraz adranalın ıyıdır (hiçbir kızın ahını almadan gercek aşkını ara )bulana kadar yaşa hayatını ula evlenınce cok ararsın bekarlıgı delılık etme ...

:)) o kokuyu atlatırsam dediğini yapabilme şansım olacaktır .Güvenebilmeyi yeniden öğrenebilirsem :)

Ula hala korku dıyorsun ne korkusu unut hayatına sosyal yasamı hızlandır unutman kolaylasacaktır

Üst Alt