Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şeker hastalığım olduğu ortaya çıktı. Askerlik dururum ne olur?

Merhaba ,teşekkür ederim ,yoksa formül yapacaktim kendime ,en son çare1 lt mısır surubunu kafaya dikmek,şeker 800 oldumu yaldızlı kurdelalı rapor veririler

Alaskafrigo

Aman hocam öyle şey olur mu. Bizler icin 10 gram şekerli yiyecekler bile ciddi sıkıntı yaratıyor. 1lt Mısır şurubu yoğun bakıma kaldırır. Bi kaç küp seker isini görür hocam. 150 yapar

teşekkür ederim o işin latifesi dediğinizi tatbik edeceğim...

Alaskafrigo

:):) hocam hatta şeker ölçüm cihazınızla kendinizi deneyebilirsiniz. Önce ölçüm yapın ve sonucu not edin. Sonra 1 küp şeker ağzınızda eritin bitsin. 5 dk sonra bi daha ölçüm yapın. Ne kadar arttırdığını görün.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkür ederim,pratik bir test gerçekten...hemen uygulayacağım..

Tip 2 sin Ha1bc 10.1 mi çıktı :confused:
Alaskafrigo

kardeş sana diyoruz ki şekerli birşeyler ye yüksek cıksın gidip zeytin yiyorsun hayır dinlemeyeceksin neden soruyorsun

mesajım burada
naginni679

Teşekkür ederim ...aynen dediğiniz gibi sabah yedim halt ettim...söylemiştiniz öncedende sağolun ilgilendiğiniz için

Özür dilerim ilk sorunuzu görmemiştim.....Doktor enabız sistemine işlemiş değerlere bakıp E10.9teşhisi koymuş yani tip 1...kendiside söyledi zaten..

Merhaba,şükür bugün kan testi ile doktora vardım tokluk 206 cıktı,e11.9 olarak yazdı,40b2 askerliğe elverişli degildir yazarak heyete sevk etti,,bilginiz olsun istanbul kasımpaşa devlet hastanesinde heyet salı günler öğleden sonra başvuru almıyor,yarın gidip evrakları teslim edicem...merak ettiğim heyet ne kadar zamanda onaylıyor ne zaman işlemler tamamlanıyor,kısmet yasayıp ogrenecegiz, iyi akşamlar

Alaskafrigo

Hayırlı Ugurlu olsun Hocam. Bununla geçmiş olsun.

Merhaba

Herkese hayırlı mübarek kandil akşamı diliyorum.. İyi günler herkese... bugün şükür herşey halloldu...oglen 130 da heyete cıktım u şeklinde masa 8 doktor vardı dırekt kararı okudular elverişli değildir diye parmak bastım çıktım şubeyede kaydımı yaptırdım...tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...diyabet 1 ve 2 direkt muafiyet alıyor...son 3 aylık değerleriniz zaten en büyük kanıt sadece son kan tahlilinde doktor insülin kullanmadan normal kahvaltı ile yuksek kan şekeri istiyor...Buradaki tecrübeli arkadaşlar saolsun kesme şeker en büyük takviye Allah herkese acil şifalar versin.teşekkür ederim

Alaskafrigo

Hayırlı uğurlu olsun Hocam. Çok güzel bir konu oldu. İnternette diyabet üzerine doğru Bilgi paylaşımı yoktu. Bir çok arkadaşımıza yardımcı olacak bir konu oldu. Ben de Aralık ayı 2. Haftasında gideceğim muayeneye. Ben de sizin gibi adim adim yazacağım.
Tekrardan hayırlı olsun.

bu hastalıktan dolayı kol veya bacak yarasına daha doğrusu kapanmayan yaraları olan varmı acaba merak ettim(ha allah kimseye vermesin o ayrı konu da)...benim şeker düzeyim de çok oynak bir türlü oturdamadım maalesef..açlık bazen 200 üstüde oluyor 140 da ve ben ilaçsız düşürmek istiyorum,glifor kullandım çok şişkinlik yaptı ve ilaçsız düşürebilmek daha sağlıklıymış?
ve merak ettiğim bugüne kadar çıkılan en yüksek değer ne kadardır acaba yani 900-1000 i gören olmuşmudur acaba??

Iyi akşamlar, inşallah hayırlısı ile kolaylıkla alırsınız,iç hastalıkları doktoru kan tahli istiyor,tahlilde ilaçsız insulini gerçek değeri görmek istiyor,bende buradaki degerli arkadaslardan aldigim tavsiye ile kesmeseker formulu ile sabah normal beyaz ekmek yag bal kahvalti edip,2 saat tokluk sekeri. Ile tahlil yapiyoruz, 3 aylığı gördü mü, tokluk şekeri 200 'ün üstünde ise tebrikler otomatik olarak diabetsiniz...ben birde destek takviye yapım dedi. Siyah kuru üzüm aldım yedim aman siz denemeyin,tam kan verme saati geldi sözde en yüksek glisemik değerlerinden birine sahip olan,siyah kuru üzüm, benim şekeri 90...80..70..diye 5 dk da bir yaptığım testlerde indirdirdimi....vay ben senin...dedi.kesmeseker yallah şoför...220 5 dk sonra...verdim kanı çıktım çorum 230 oh dedim...ertesi gün sonuç 206 cıkmış arada kaçmış haberim yok.heyete diğer gün 130da hastanede olmamı söylediler,15 kişi vardı varınca tek tek girdik u şeklinde masa,genelde sizin doktorunuzda heyette oluyormuş,ışıklardan doktorların yüzlerini seçemedim,en ortada oturan ismimi okudu,diabetes mellitus,elverişsiz dedi 2 baş parmağı istampayabasip kağıda bastım, dışarı çıktım,heyet bitince tek tek kapıda 1 kağıt olarak verdiler evrağı,aşk.sub.15 20 dk da halletti.cok şükür Allah herkese şifa versin tez zamanlarda.

Merhaba geçmiş olsun,forumda çok.tecrubeli arkadaşlar var tavsiyeleri rehberdir,bu herhalde diyet yaparak bir nebze mümkün olabilir ama kişiye göre değişen bir durum bu en doğrusu doktorunuz ,diyetisyen olabilir,benim ayakbilegi yaram1.5 ay geçti daha yeni kapandı ama hassasiyet devam morluk geniş bölgede var,zira doktorun dediği içeri doğru ilerlemiş benimki,sinirlere dokundugu icin agri degil acı çekiyormuşum, froximun diye kurutucu toz var internette buldum m.köyde yerleri gidip aklımdakileri sordum.her fun pansuman şart, Allah şifa versin,ben hayatımda böyle eziyet çekmedim, Gece ayak bilegimi birinin boğazını sıkar gibi sıkarak uyumaya çalıştım her Gece,acıyı biraz olsun engelliyordu,bu arada 3 4 dolores atmama rağmen acı çok geçkesiliyordu,cok sukur insuline baslayinca yavas yavas acilarda azalmaya basladi.

Üst Alt