Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şehirler arası yolculukta engelli kartı geçerli olur mu?

dilek82

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba engelli kartımı aldım belediye otobbüslerine binmek için aakbilide çıkardım merak etdiğim şehirler arası otobüste bu kartı mı kullanıyorruz birde su faaturasını indirimlii yatırmak için herheangi bi bbiir kart daha gereklimi

Merhaba hangi şehirde ikamet ediyorsunuz.?Ona göre bilgi paylaşımında bulunalım.

ben mersinde oturuyorum belediye otobbüsleri için bir daha çıkartım iett kartı ssu için de bi kart daha gereklimi

slm.su için bu kart ve raporun fotokopisinide isityorlar.ben adana da öyle yaptım

birde başka illerde geçiyor mu bu kart teşekkür ederim

kart türkiyenin her yerinde geçerli ve kanunen tanınan haklardan faydalanırsın.su abonesi sizin adınıza mı? adınıza degilse adınza çevirip o şekilde faydalanabilrsiniz

su faturası benimm adıma yaarın gidecem yatıracam engelli kartımı göstermek yetiyor mu yoksa yine bir evrak isterler mi

Ama Türkiye'nin heryerinde geçerli değilmiş bir İzmir'de , Gebze'de Bursa'da ücretsiz ulaşım yok diye konuşuluyor forumlarda.

kanunen haklarım nedir acaba onnuda bilmiyorum

dilek rapor fotokopisi ve adına olan bir fatura ile meskiye git orada işleme alsınlar % 50 indirimin var...

tamam tşk ederim şehirler arasına gerek var mı fotokobiye falan

Fotokopiyi istiyorlar..Sonra sorun olur yanında bulunsun..

ferhat kurt;

Bursa'da yaşıyorum tüm otobüslere ve metroya ücretsiz binebiliyorum. %40 ve üzeri raporunuz olması yeterlidir ücretsiz şehiriçi ulaşımı için

İstanbul iett kartı ise bahsettiğin o kartı sadece iett otobüslerde kullanabilirsin. şehirler arası örneği: istanbuldan bursaya giden otobüsten bahsediyorsan başbakanlık kartını gösterceksin...

istanbulda ise pasolar şuan Kadıköy meydanında otobüs garajındadır. 20 tl ücret+raporun+kimlik istenmektedir. 10 dakikada çıkarılmaktadır...

engelli kartını nasıl alıcaz nereye baş vurrucaz?

Hayır ben Bursa'dan bahsediyorum.Bursa şehir içi nereye başvurulması gerekiyor.?

Enginden;
bulunduğunuz semte bağlı olan sosyal ve aileler politika başkanlığına başvuruyorsun...

ferhat kurt;
anladım kardeşim...

Ya peki bu İett kartını yeniliyebiliyormuyuz benim ki biraz eskidide.?Bir de ayrı ücret alıyorlar mı yenilemede.?

ferhat kurt;

Engelli raporunuzla beraber şehreküstü metro istasyonundaki bukart başvuru merkezine giderek işleminizi yapabilirsiniz. Arabayatağı metro istasyonunda da var birde üniversite istasyonunda var sanırım :)

Çok teşekürler, 3 Yerden mi alabiliyoruz sadece.?Birde ücret ne kadar.?

Merkez şehreküstü olduğundan ben ordan almıştım. Arabayatağında ise yenilettirmiştim. Aldığınız kart 1 sene geçerlidir her sene engelli raporunuz ile gitmeniz gerekmektedir. En son gittiğimde sadece yenilemek için gitmiştim 10 yada 15 liraydı zam gelmemişse o civarlarda olur.

sedat peki sehiirler arası için başbakanlık kartın nasıl nerden alaccam

Ferhatkurt: yenileyebilirsin farketmez. engelli raporun+kimlik kartın+10 tl ile git yenileyebilirsin. ben 2 gün önce yeniledim...

dilek82 başbakanlık kartı sizin engelli olduğunu ankara maliye bakanlığı tarafından onaylanmış kesilleşmiş bir kanıt belgesidir. bu kartı sosyal aile politika bakanlığından alabilirsin. rapor+kimlik+12 resim+ikametgah gerekmektedir. ikametgah çokda lazım olan bişi değil. ama istendiğini duyduğum için ne olur olmaz diyerek götür. sosyal aileler politika bakanlığında başvuruyu yapabilirsiniz. bu başvuru ankaraya bakanlığa gönderilecek ve bakanlık onaylandığı taktirde kimliğini gönderimi sağlancaktır. süresi ise : 1 aydan 6 aya kadar sürmektedir...

ferhat kurt;
aynen kardeşim...
1 kayıpta 10 tl.
2 kayıpta 20 tl
3 kayıpta 30 tl
4 kayıpta 40 tl
kısacası her kayıpta yada çalıntıda ücret artmaktadır.
ama değişimde sınırsız 10tl dir...

Üst Alt